2023-06-02 258 views
每次經過觀塘亞太中心嘅牛舞,都會俾燒肉嘅香氣吸引,嗰種香氣真係會令你垂涎欲滴,今日難得放假,就去試吓呢間嘅放題,等位期間仲發現佢可以打邊爐,真係估唔到😎打邊爐方面,叫咗個壽喜燒湯底。壽喜燒湯底熱辣辣,味道鮮甜,而且冇味精,食完成個人都暖笠笠😆👍🏻炸物方面,就叫左天婦羅,天婦羅全部新鮮炸起,脆卜卜,好食😍小食有枝豆,粒粒都好大粒,而且好翠綠😙一粒一粒甘食好過癮燒肉就叫咗安格斯牛肋肉、安格斯牛板腱、安格斯一口牛,口味有燒汁同韓式辣醬,全部牛味濃郁,大小厚度適中,good😎 仲有叫咗厚切豚肉燒汁,美國肥牛片、牛𣺉同豬大腸,全部都好好味🤤特別一提佢個柚子味噌牛肋肉,酸甜酸甜,好開胃😙總括而言,令我幾驚喜就係食物種類繁多,而且每樣叫嘅食物都上齊,工作人員態度親切友善,值得推介😌

「日本薩摩和牛拼盤」▶️cp值好高,好有心機,放得好靚,牛肉質量好好,以呢個價錢都食到咁好質素既牛,呢度既牛都比我地秒殺了 「豬紅」▶️人地話豬紅可以補血,試少少,打邊爐係最佳之選「牛肉薯仔沙律」▶️主要以牛仔同薯仔係主要配料,呢兩款味道相當夾,沙律醬汁通常都係用油、鹽、醋、胡椒粉等等做調味,味道中充滿鮮味 「蒜香牛油帆立貝」▶️有好香既蒜香同牛油,帆立貝同時洗得好乾淨,香氣四溢,食得黎又好開胃「雞心」▶️連雞心都有,呢度仲有雞,豬、羊肉,有好多選擇,雞心好有鮮味,咬落好有嚼勁,用來打邊爐一流「牛大腸(燒汁)」▶️口感嫩滑,當中既特製燒汁提升左牛大腸既味道「豬大腸」▶️質地好爽口,係放題料理較受歡迎既食材,大部份人都岩口味「刺身」▶️點左少少試下味,好新鮮阿,唔錯唔錯,特別鐘意三文魚「黑松露牛骨湯」▶️呢個湯底真係無揀錯,送到上來已經陣陣香味,仲要好大個鍋,加埋牛肉一齊好夾🔼選擇豐富,湯底都有好幾款,而且仲有埋湯送,不論環境同味道都十分出色,而且亦好近我住既地方,下次會再來😹😹😹😹

「豬紅」▶️人地話豬紅可以補血,試少少,打邊爐係最佳之選

「蒜

2023-06-01 213 views
食過好多唔同嘅放題,但我自己最鍾意嘅就係呢間牛舞燒肉.涮涮鍋放題😍,等我介紹吓佢有幾特別!🇯🇵日本薩摩和牛拼盤🐮呢個真係不得了!入座之後每枱都會送一份,拼盤入面有幾種唔同嘅部位一次過試晒。每一種都有佢自己嘅特質,但所有部位嘅肉質都鮮嫩無比。而且牛味香濃。真係唔食唔停!🤤🐏羊肉片🐑厚薄適中,羊味重,完全冇膻味!🦀甲羅燒🦀每一啖都有濃郁嘅蟹膏味!加埋高湯一齊燒。鮮味更加突出!🐚青口🐚大大隻,小小嘅海水令到青口嘅味道更加鮮甜!🫘響鈴🫘打邊爐唔少得嘅美食!口感好脆,食落有好香嘅黃豆味,浸左湯再食。又另一番風味!🐟燒吞拿魚沙律🥗吞拿魚外面燒到微燶,食落有好香嘅火炙味,但不失吞拿魚嘅味道!配埋清甜爽脆嘅沙律菜。清爽得來一啲都唔漏,好食哦!🍨甜品🍮有幾款唔同種類嘅甜品,我就揀咗和菓子同日本迷你小泡芙,唔會太甜。味道啱啱好。😍

🇯🇵日本薩摩和牛拼盤🐮

🐏羊肉片🐑
厚薄適中,羊味重,完全冇膻味!

🦀甲羅燒🦀
每一啖都有濃郁嘅蟹膏味!加埋高湯一齊燒。鮮味更加突出!

🐚青口🐚
大大隻,小小嘅海水令到青口嘅味道更加鮮甜!

🫘響鈴🫘

🐟燒吞拿魚沙律🥗

🍨甜品🍮
今日約咗班friend嚟觀塘,夜晚就book咗日式燒肉放題🥩打算食盡佢!呢間牛舞喺亞太中心,門面好大,環境光猛,除咗有燒肉放題,仲有打邊爐,但地方依然十分企理乾淨✨我地目的明確,揀咗日本薩摩和牛放題 $598,而個牛舞拼盤係送嘅😍雖然係送,但係用真正和牛,一睇就知係靚品種,可以試哂唔同部位。我最鍾意就係薄切和牛,雪花分布平均,入口即溶,淨係食呢個拼盤都好抵👍🏻另外薩摩牛肋肉都值得一讚!分別有韓式辣汁同燒肉汁原味,各有特色。仲有甲羅燒,大大隻,蟹膏多到暈🦀我哋成班人仲叫咗什錦刺身、章魚小丸子、榴槤炸彈、野菜沙律等等,全部都話呢餐好正,食到飽飽,下次一定會再幫襯😋😋

2023-05-29 159 views
呢度咩都係任食,前菜都唔馬虎,依個燒吞拿魚沙律就好足料,啲吞拿魚好大塊,燒到嗰邊外脆內軟,所以好軟腍,肉質好好,啲沙律菜又夠新鮮,係好開胃嘅前菜🤓🤓呢度仲有其他海鮮任點,好似鯖魚柳就好唔錯,魚柳好大嚿,好新鮮,魚肉係鮮嫩嘅,燒完出嚟好香之餘啲魚油又出埋嚟,成舊都好好食😋😋而呢度燒肉既重點就係牛舞拼盤,呢個拼盤真係超班,有唔同既薩摩和牛部位去試,每一款都既霜降花紋都好靚,好肥美,一燒就燒晒啲油花出黎,尤其係啲和牛粒,燒完都仲好腍身,好有肉汁添,成個拼盤都好正呀🥰🥰而且呢度仲可以打邊爐添,湯底既黑松露牛骨湯好香,有啲雜菌,真係好香黑松露味,而材料既菇、丸、瓜、腸仔、蟹柳都樣樣好味,夠晒爽口彈牙,估唔到打邊爐都咁正😎😎

2023-05-24 261 views
今日同屋企人去觀塘shopping,突然好想食燒肉同火鍋😋即刻search睇下附近有冇得食,竟然俾我搵到係亞太中心嘅牛舞有齊燒肉嘅火鍋放題😍完全滿足到我嘅慾望!先講刺身!分別有三文魚,希靈魚,鯛魚,北寄貝,日本甘蝦,帶子同八爪魚。每一樣都非常新鮮,入口鮮味。超正!👍🏻我地叫左黑松露牛骨湯!有好濃郁嘅黑松露🍄同牛肉味🐮,但冇搶過大家嘅味道。拎嚟打邊爐真係一流!之後就係日本薩摩和牛拼盤同安格斯一口牛!日本薩摩和牛🐮真係冇得彈。口感鮮嫩,肉質軟腍。入口有好香濃嘅牛肉味。安格斯一口牛!一啖一粒,唔使自己切。非常方便。👍🏻除咗牛肉,我仲叫咗好多唔同嘅海鮮。分別有鯖魚柳,海蝦,甲羅燒,磯煮鮑魚,青口,清酒煮蜆,魷魚圈等。。全部嘅食材都好新鮮。食到我捧住個肚走😂😂
2023-05-24 213 views
早排同朋友試左呢間燒肉,同大家分享一吓🤗因為任食,所以試咗好多款食材!等既時候已經諗定要食咩….個人覺得呢個餐比較出色:日本薩摩和牛放題 - - - - 🌛令港人可以品嚐到日本的地道風味外,🌜還有多款炸物可以選擇,其中推介天婦羅蝦咬落香口惹味,口感外脆內軟,一流既水準。✨日本薩摩和牛拼盤✨刀功處理非常好,大部分都切得好薄,燒好快就食得;肉質好爽口彈牙🤩適合一眾牛魔王。✨燒吞拿魚沙律同鯖魚柳好嫩滑,唔會燒得太乾👍🏻✨磯煮鮑魚同甲羅燒可見用料質素絕不馬虎。拌勻甲羅燒時香氣不斷湧出來,食落啖啖蟹膏,甘香無比。整體氛圍溫暖,非常適合與家人、朋友一齊嚟!QR 落單真係非常方便,其他放題食物超多,多款新鮮特選刺身,自助區更有齊飲品及日本雪糕。
適合一眾牛魔王。
✨燒吞拿魚沙律同鯖魚柳好嫩滑,唔會燒得太乾👍🏻

2023-05-22 190 views
餐廳位於觀塘鄰近地鐵站,地理位置上十分方便快捷👍🏻👍🏻牛舞主打嘅係任飲任食的放題,網上有一致好評,加上座位寬闊又舒適,空調十足,所以我喺誠意推介😌我地就叫咗以下食物🤤🤤🤤1️⃣日本薩摩和牛拼盤拼盤入面有唔同部位嘅牛,每一個部位都有特色,但同一重點都係牛味超重,每款肉類都很出色!有啲和牛睇起來脂肪比較多,但燒過後脂肪會稍微融化,所以品嚐起來不會非常油膩,真係不錯💕2️⃣ 秘製麻辣湯呢個湯底不得了,又麻又辣,放埋啲青口、鴨血、金錢肚、雞心、雞肝等等呢啲打邊燒必食新鮮食物落去,真係不得了😍😍😍包你一定要食過返尋味🤭3️⃣其他燒物🔆 京葱雞肉串呢個串超好食,而且唔係間間放題餐廳都會有,京葱超香,京葱愛好者唔可以錯過😄🔆雞腿肉超鮮甜,大細剛好,唔會話燒好耐都唔熟👍🏻🔆牛油帶子帶子大大粒,配上牛油,香味更為突出,口感更上一層😉🔆牛大腸(燒汁)呢個大腸一啲臭味都無,配上燒汁,甜鹹甜鹹,燒得耐仲可以做到炸大腸效果,正😎🔆澳洲牛腹肉呢個唔小心燒成全熟,但佢竟然有驚喜,味道鮮甜帶一點油膩,因為脂肪比較多,不過正正因為全熟所以表現出焦脆的筋肉跟咀嚼口感。 吃在口中有股香味😋🔆封門柳(燒汁)牛味濃郁,肉質鬆軟不易變韌,配

我地就叫咗以下食物🤤🤤🤤

1️⃣日本薩摩和牛拼盤

2️⃣ 秘製麻辣湯

3️⃣其他燒物
🔆 京葱雞肉串
🔆雞腿肉超鮮甜,大細剛好,唔會話燒好耐都唔熟👍🏻
🔆牛油帶子
帶子大大粒,配上牛油,香味更為突出,口感更上一層😉
🔆牛大腸(燒汁)
🔆澳洲牛腹肉
🔆封門柳(燒汁)
牛味濃郁,肉質鬆軟不易變韌,配上燒汁超夾😙

4️⃣炸物小食
有芝士脆蝦棒、雞皮餃子、炸紫芋丸。全部新鮮炸起,而且一啲都唔油膩,讚😆

用餐完畢後,我覺得餐廳提供的食物種類算是包羅萬有的,而味道方面,我品嚐過的每項食品味道,我覺得都是優秀😌呢餐放題令我非常滿足!
👀發現呢度既放題真係好正,係觀塘道414號1亞太中心10樓,叫做「牛舞」,環境好寛敞🤙🏻好多卡位,服務態度十分好,經由職員帶位,可以坐到卡位,🫴🏻然後第一時間睇吓有咩食,主要都係用QR CODE落單,好方便,呢度既招牌餐以牛肉為主,另外仲有好多野揀👉🏻有海鮮、炸物、刺身、甜品等等,真係包羅萬有…..👐🏻刺身👐🏻估唔到有刺身食👏🏻仲有咁多種唔同款式,好新鮮,加豉油同Wasabi食係最正宗既食法 呢度仲有👐🏻日式三色丸子串、和菓子,好似去咗日本咁,甜甜地既口味甜到入心🙌🏻🙌🏻呢個👐🏻日本薩摩和牛拼盤真係好有份量,佢既肉感真係好豐富,燒完裡面仲有好多肉汁,果然係好食🫰🏼👐🏻甲羅燒、蟹柳、鯖魚柳都好食,甲羅燒有好多蟹膏,蟹味十足👌🏻☝🏻最驚喜係有生果食,點了少量火龍果同西瓜,最後都可以食吓水果,營養價值高🤘🏻👐🏻雞腿肉燒到出黎好香,雞肉好嫩滑好有雞的味道,份量都好多👍🏻👐🏻厚切豚腩肉好靚既豚腩肉,燒到好香而且無縮水,加埋醬油一齊食,不得了🤙🏻
👀發現呢度既放題真係好正,係觀塘道414號1亞太中心10樓,叫做「牛舞」,環境好寛敞🤙🏻好多卡位,服務態度十分好,經由職員帶位,可以坐到卡位,🫴🏻然後第一時間睇吓有咩食,主要都係用QR CODE落單,好方便,呢度既招牌餐以牛肉為主,另外仲有好多野揀👉🏻有海鮮、炸物、刺身甜品等等,真係包羅萬有…..
👐🏻刺身👐🏻
2023-05-22 232 views
午市有套餐定食,款式選擇不少,價錢平,套餐最平68蚊有交易,自助區有甜品,小食及飲品任食任飲,仲有日本雪糕雪條, 餐廳座位闊落,環境明亮乾淨,職員服務態度不錯,以這個價錢,值得一試
2023-05-22 225 views
真係好伏,食物差,牛冇牛味,衰過韓燒,向店員反映,仲入厨房攞d垃圾中既垃圾出黎俾我食(超瘦牛,可能諗住肉多有味,火鍋既牛仲衰,似煲肉,菜又冇款式,得生菜同白蘿蔔選,飲品既杯又污蔑,唯一好食既係玉子燒,雪條多款式,今次食咗一個鐘都頂唔順,唔想食,牛真係好難食,只係食咗兩枝雪條飽,真係唔值,超級唔值,未試過食到咁既質素,同埋未試過寫食評,但係今次寫,真係唔希望有人再中伏,所以先寫咁大編,真係一試難忘呀。
👏🏻燒吞拿魚沙律呢度除咗燒肉係任食,仲有其他前菜小食都係任食,依個燒吞拿魚沙律都係任食,吞拿魚燒到半熟,好嫩,好香,沙律菜又夠新鮮,好開胃!👍🏻小食其他小食我地就試左章魚小丸子,炸洋蔥圈同埋甲羅燒,章魚小丸子有好大粒八爪魚,煙煙韌韌餡料豐富,洋蔥圈炸得好脆好香,完全都唔會油膩,另外甲羅燒就好多蟹膏同蟹肉,燒完出嚟好鹹香,味道好好!🫶🏻牛舞拼盤呢個有唔同部位嘅薩摩和牛,我最鍾意佢哋嘅牛脷,好有口感,薄切都好煙靭,味道又好好,又香牛味!和牛薄切既牛肉都好軟嫩!🫰🏻羊肉片另一款任食既肉類羊肉肉質都好好,又唔會覺得騷,但羊味仍然好食到,啲肉又夠晒腍,燒完出黎認真香呀!🤟🏻牛肉我地亦另外有叫牛肋肉同澳洲牛腹肉,牛肋肉比較有質感,有啲筋位,牛腹肉肉質就比較嫩,比較腍身,但係兩個都好好食,都係好重牛味!
👏🏻燒吞拿魚沙律
👍🏻小食
🫶🏻牛舞拼盤
🫰🏻羊肉片
🤟🏻牛肉
2023-05-18 282 views
好評咁多,就mother’s day 試吓啦!一行八人去,我唔能夠話佢唔好食,只係唔係好值。因為唔想咁趕,所以就揀最貴個package, at least 2 hours , 好過得100分鐘(如果其他packages,但係其實2hours 都係趕到食唔到佢好味唔好味,都係自己失敗,仲加埋魚生,根本冇時間食,呢個價錢,唔應該去任食燒肉火鍋,可能食啲唔使自己用時間又要點餐又要自煮….. 會感覺良好啲,好彩大家無怪我呢個攪手,啲媽媽出街食又係要煮,唔好意思啊。ps. 叫做有長者優惠好啲,如果全部同價,真心仲唔值,得罪哂覺得正嘅客人,可能兩個人去會好啲,見個爐size適合兩個人多啲。
好評咁多,就mother’s day 試吓啦!

2023-05-14
$630 (Dinner)
Celebration
Mother's Day
2023-05-18 135 views
週末系觀塘呢邊學瑜伽,放學之後好累好餓,見到網上呢間餐廳既評價極高,所以就同朋友一齊來試下,系精選燒肉放題岩曬我地。見到餐廳既風格都幾特別,而且有好多地方都可以打卡添啊!等我介紹一下有咩好食!牛肉🍳賣相好靚,顏色鮮紅,睇到已經流曬口水!輕輕燒一陣就熟,好正。🍔美國肥牛🍟大大塊,肥瘦比例完美,只要加少少鹽去調味,就已經好好食!🐓明太子大葉蝦卷🍗咬開仲有勁多汁🤤口感嫩滑。食落去啖啖肉。超正!好快就比我食曬lu🤣🍎炸物+枝豆炸物炸到啱啱好,外脆內軟,味道清新。枝豆口感好爽!👍🏻牛油清酒煮蜆蜆配清酒,再加點蒜蓉和牛油,更是無懈可擊的組合。網上既推介果然沒錯,食物好,服務都好!

等我介紹一下有咩好食!
牛肉🍳
🍔美國肥牛🍟
大大塊,肥瘦比例完美,只要加少少鹽去調味,就已經好好食!

🐓明太子大葉蝦卷🍗
🍎炸物+枝豆
炸物炸到啱啱好,外脆內軟,味道清新。枝豆口感好爽!👍🏻
牛油清酒煮蜆
蜆配清酒,再加點蒜蓉和牛油,更是無懈可擊的組合。
網上既推介果然沒錯,食物好,服務都好!
燒肉放題相信係唔少人嘅至愛😊而係香港食燒肉除咗要考慮食物味道,肉質、交通、服務等都係當中嘅重要因素!朋友介紹我去食觀塘呢間牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題分店。用餐環境蠻明亮乾淨的,自助區有成30多款食材、飲品及日本雪糕🍦,超適合同朋友聚餐~如果你是追求口感層次豐富的朋友,一定要叫日本薩摩和牛拼盤。每款肉味🥩濃郁,鮮嫩多汁,令您一試難忘! 其切割手法,能保持赤身鮮嫩的質感,入口依然Juicy!開波之前要拎碟日式雜菜沙律🥬平衡油膩感。另外提供多款新鮮海鮮,包括鯖魚柳、帶子、青口同磯煮鮑魚。海鮮每天新鮮空運到港,同時盡享海鮮、刺身和食🍱我自己除了鐘意食蝦同魷魚外,值得一讚嘅仲有海鮮類嘅鯖魚柳肉質夠哂肥美,啖啖魚脂味; 帶子新鮮厚切,鮮味十足!青口同磯煮鮑魚都巨大隻同肥美😋真係難得!仲有仲有......牛油清酒煮蜆原個錫紙盤燒保留海鮮鮮味。同甲羅燒加上蛋汁伴食,燒至鹹鮮香口!肉食方面🍗點了雞中翼有燒肉汁同韓式辣醬味道,燒完之後肉質細嫩之外,肉汁juicy。總結黎講,係一間令人舒適嘅和牛放題餐廳,食完都完全唔會令你覺得有負擔。