牛繁提供十款一人燒肉定食套餐1️⃣0️⃣除咗燒肉之外 每個套餐都配有白飯 泡菜或芽菜 麵豉湯🍚🥣燒肉可以選擇秘製燒汁同鹽醬而都配有鹽 黑椒 味噌醬 辣味噌醬 柚子胡椒醬 好多醬揀啊🤤如果定食套餐唔夠 仲可以加配燒肉定食同配料🥩而白飯仲可以轉做牛繁蛋拌飯 (温泉蛋/生蛋) 香蔥蛋拌飯 (温泉蛋/生蛋) 牛繁盛岡冷麵🍚🍜同好多餐廳一樣都係採用QR code自助落單👇🏻掃QR code👉🏻點餐👉🏻開餐👉🏻前枱付款🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵牛胸花套餐 (300g) ($108)如果想食平啲 但食到最多分量嘅牛🐮就一定要叫呢個套餐啦✔️有300g牛都係$108🤤牛胸花油脂分配平均 唔會全部都係油脂冇肉但係要好好掌握時間 如果燒耐少少就會有啲韌啦😬牛繁套餐 (牛胸花+特選肩胛片+薄切牛舌) (150g) ($112)特選肩胛片比牛胸花冇咁韌 加上牛味比較濃🐮而且油脂部分會比牛胸花少 食起上黎唔會覺得油膩食牛舌最怕咬唔開好韌 但呢個牛舌唔韌 好易就咬開😬三款肉最鐘意薄切牛舌 原來仲有厚切version 🔪下次有機會一定試下🤤牛繁蛋拌飯 (生蛋) (+$16)覺得食白飯太單調 大家可以試下牛繁蛋拌飯上面有飯素加生蛋/温泉
牛繁提供十款一人燒肉定食套餐1️⃣0️⃣
除咗燒肉之外 每個套餐都配有白飯 泡菜或芽菜 麵豉湯🍚🥣
燒肉可以選擇秘製燒汁同鹽醬
如果定食套餐唔夠 仲可以加配燒肉定食同配料🥩

同好多餐廳一樣都係採用QR code自助落單👇🏻
掃QR code👉🏻點餐👉🏻開餐👉🏻前枱付款

🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵
牛胸花套餐 (300g) ($108)
如果想食平啲 但食到最多分量嘅牛🐮

而且油脂部分會比牛胸花少 食起上黎唔會覺得油膩
食牛舌最怕咬唔開好韌 但呢個牛舌唔韌 好易就咬開😬
三款肉最鐘意薄切牛舌 原來仲有厚切version 🔪
下次有機會一定試下🤤

牛繁蛋拌飯 (生蛋) (+$16)
覺得食白飯太單調 大家可以試下牛繁蛋拌飯
上面有飯素加生蛋/温泉蛋🥚
飯素冇咩特別 味道係平時超市牌子都可以買到🛒
用生蛋會比起温泉蛋容易撈勻🥢
🙋🏻‍♂️叫大size 🙋🏻‍♀️叫細size
因為飯素唔夠 如果叫大size 啲飯素 生蛋 同飯會撈唔好 所以唔太建議叫大size🫣
2023-06-09 145 views
🐮A1 牛胸花套餐 200g--$82✅牛胸花份量多✅肥瘦均匀✅送麵豉湯和芽菜等配菜🐷A6 豚肉套餐200g--$108✨多種款式✅豬頸肉✅豬五花配生菜✅泡菜✅蒜片✅送麵豉湯和芽菜等配菜-----個人評評分❤️:8/10性價比💸:8/10環境📷:7.5/10回頭🤓:會總結:整體黎講份量幾多🤤👍🏻肉嘅質地都算幾好,重包埋配菜,即燒即食,重有5款醬汁提供,係間唔錯嘅燒肉店!但係男小編個爐有d問題,係咁彈油🥲🥲好彩之後可以換位
🐮A1 牛胸花套餐 200g--$82

A6 豚肉套餐200g
A1 牛胸花套餐 200g
A6 豚肉套餐200g
2023-06-09 271 views
垃圾 本來喺日本食過覺得好好味,難得見到香港有,價錢又唔貴就去試吓,點知簡直係差天共地真係好後悔食咗 牛胸花喺放題級cheap嘢質素嘅牛肉冇牛肉味,右邊嘅竟然係所謂十勝A五和牛,牛肉多筋好硬,大家評吓理睇吓相,望落去一啲都唔似a5級數啦!都唔明日本點會Franchise俾佢,唔係應該考吓啲質素先㗎嘛?日本社長嚟食完一定好失望!香港是但一間連鎖燒肉都好過佢啦 仲有泡菜係冇泡菜味,唯一可讚嘅係佢個辣麵豉醬都幾好味

2023-05-25 124 views
歌仔有一人之境,燒肉都有一人燒肉。今日老友約食燒肉,就黎左呢間位於旺角,朗豪坊隔離的朗晴坊之#牛繁, 一人一個餐,燒得自在舒服。套餐包左白飯、前同埋茶飲,喜歡食牛嘅我地叫左以下2款,分別是北海道十勝A5黑毛和牛肩胛肉套餐加配$16牛繁蛋伴飯同$20啤酒。老友則點了A7澳洲M9橫膈膜肉+里脊肉配月見汁同秘製燒汁,加配$22牛繁冷麵🍜。上枱時己見到牛的紋理幾靚,肥瘦適中,肉切得薄故燒一陣就食得,燒個時己聞到好香,食慾大增,醃製好的牛食落味道剛好,肉質鮮嫩,唔洗點其他醬汁已經好惹味了☺️。餐廳抽風系統好好,我地食完都唔覺有油煙味, 讚讚👍。
歌仔有一人之境,燒肉都有一人
燒肉。今日老友約食燒肉,就黎左

餐廳抽風系統好好,我地食完都唔覺有油煙味, 讚讚👍。
2023-05-25
2023-05-25 112 views
打算去朗豪坊睇戲又未夠鐘,喺附近閒逛見到呢間一人燒肉店,方便快捷形式又唔貴,份量又可隨意選擇,就去食個快閃燒肉。餐牌有溫馨提示細食者可點100g,可以幫到唔少人解答點餐嘅煩惱~朋友係細食之人,簡單點100 g日本櫻姬雞腿肉加點牛繁卵丼,有半生玉子、仲舖滿紫菜同木魚絲,仲有味噌湯同前菜,加埋都唔駛$100就可以享受燒肉嘅樂趣。我就揀北海道十勝黑毛和牛肩胛套餐,大大片和牛肩胛都係雪花,有6大片咁多肉味香濃又軟淋。追加木屐骨間牛肋肉50g,有咬口又JUICY,份量剛好滿足貪吃又唔敢點太多嘅我~每有客人離開店員就迅速清潔爐頭同換網抹枱,幾有效率。

每有客人離開店員就迅速清潔爐頭同換網抹枱,幾有效率。
Lunch
2023-05-25 112 views
尋晚口痕去咗食一人燒肉嘢食送到上嚟嘅時候,已經覺得睇落一般,不過冇為意繼續食肉食落唔係好新鮮,白飯都似擺咗一段時間,湯冇飲過,用咗鹽同埋燒烤醬味道真係一半,20分鐘快速食完走咗本來都冇乜嘢嘢,尋晚仲玩到12點幾點知今朝起身頭暈想嘔個胃好漲痛都係諗住冇乜嘢點之下晝越嚟越唔舒服,開始嘔出綠色嘅嘔吐物Google咗係絕症😂嗰時都覺得應該係尋晚晚餐有問題,因為起身咩都未食快速去咗睇醫生醫生話係因為細菌落咗個胃所以胃炎,預計呢兩日都會想嘔,淨係可以飲水兩日之後先至可以慢慢食少少嘢,起碼需要一個星期復原開咗一個星期藥俾我。。。但係我星期五準備去旅行今鋪真係多到呢間餐廳唔少
尋晚口痕去咗食一人燒肉
嘢食送到上嚟嘅時候,已經覺得睇落一般,不過冇為意繼續食
味道真係一半,20分鐘快速食完走咗
本來都冇乜嘢嘢,尋晚仲玩到12點幾
點知今朝起身頭暈想嘔個胃好漲痛
都係諗住冇乜嘢
點之下晝越嚟越唔舒服,開始嘔出綠色嘅嘔吐物
Google咗係絕症😂
嗰時都覺得應該係尋晚晚餐有問題,因為起身咩都未食
快速去咗睇醫生
兩日之後先至可以慢慢食少少嘢,起碼需要一個星期復原
開咗一個星期藥俾我
。。。但係我星期五準備去旅行
今鋪真係多到呢間餐廳唔少
牛肉
2023-05-23
💛牛繁一人燒肉 (旺角)🤜🏽A4 牛舌套餐 $116蔥燒薄切牛舌+ 厚切牛舌 100g,牛胸花 50g牛舌薄切正正常常,但厚切就搞唔掂勁靭,好似食緊橡筋甘🥲.🤜🏽A10 四重奏套餐 $165蔥燒牛胸花,汁燒肩胛片,味增豬五花 350G,柚子胡椒雞腿肉 牛豬肉質偏嚡,勝在乜都有啲🙌🏻.🫶🏻日本櫻姬雞腿肉(柚子胡椒)100g $48啖啖肉,肉嫩多汁仲有淡淡柚子香🤤.🫶🏻日本櫻姬雞頸肉 (柚子胡椒)50g $22肉質較爽口😋.🫶🏻日本櫻姬雞三角(鹽醬)50g $22有軟骨~正呀🤤.🫶🏻 HIGHBALL $28食燒肉點少得啤酒呀😋🍻📸16.05.2023.💁🏻‍♀️坐得舒服,設有限時65分鐘牛同豬肉,肉質偏嚡,質素同價錢成正比🤜🏽相反雞肉就好好味💗好味到,額外加左3碟🤤大推雞肉👍🏻
💛牛繁一人燒肉 (旺角)
🤜🏽A4 牛舌套餐 $116
蔥燒薄切牛舌+ 厚切牛舌 100g,牛胸花 50g
牛舌薄切正正常常,但厚切就搞唔掂
勁靭,好似食緊橡筋甘🥲
🤜🏽A10 四重奏套餐 $165
牛豬肉質偏嚡,勝在乜都有啲🙌🏻
🫶🏻日本櫻姬雞腿肉(柚子胡椒)100g $48
🫶🏻 HIGHBALL $28
食燒肉點少得啤酒呀😋🍻
📸16.05.2023
💁🏻‍♀️坐得舒服,設有限時65分鐘
牛同豬肉,肉質偏嚡,質素同價錢成正比🤜🏽
相反雞肉就好好味💗
HIGHBALL
日本櫻姬雞
HIGHBALL
2023-05-23 4032 views
夏天想食燒肉真係要搵間抽風夠好夠企理既牛繁係日本有過百間分店🗾, 木系簡約裝修好乾淨整潔抽氣位直接係爐邊所以無油煙出黎💨 每個位都有紗籃放袋, 就唔怕d袋都有味道每個坐位面前岩岩好有個凹位放特製一人餐盤 (匠人既尺寸準確唔馬虎!)每人都有個櫃桶有齊哂濕紙巾牙籖等,貼心程度不愧係日本過江龍🎌一人套餐非常清晰, 牛豬雞配搭好多, 唔同部位同醬汁任君選擇, 可以揀肉既份量就唔會浪費, 套餐跟前菜·麵豉湯·白飯(大中細同價🍚), 男仔都夠食當然想食多d肉都可以gram數單點, 仲有d前菜同丼飯/冷麵散叫(或者套餐轉就補差價)澳洲M9係和牛中相對地無咁肥, 雪花分布平均🥩 橫隔膜肉係深色d厚d果款, 有肉味得黎肉汁豐富, 超級驚豔里脊肉就油花多d, 食和牛既焦香, 配埋日本蛋就好似食壽喜燒咁超正🥚-另一個四重奏餐就岩哂心多多既我, 可以一次過試哂牛豬雞牛有兩隻口味: 汁燒惹味d襯肩胛肉蔥花就香d, 岩哂入口即溶既牛胸花🐮豬五花用味噌蘸夠濃郁, 燒溶左脂肪感覺無咁膩🥓 雞腿肉夠腍滑, 用柚子胡椒醬好有誠意🍋口痕加埋個又滑又香既薯蓉沙律, 仲有kimchi同菠菜芽菜做前菜夠清爽🥬 少少蘸過既冷菜唔會
夏天想食燒肉真係要搵間抽風夠好夠企理既
牛繁係日本有過百間分店🗾, 木系簡約裝修好乾淨整潔

)每人都有個櫃桶有齊哂濕紙巾牙籖等,
貼心程度不愧係日本過江龍🎌

澳洲M9橫隔膜肉

澳洲M9橫隔膜肉·里脊肉套餐

另一個四重奏餐就岩哂心多多既我, 可以一次過試哂牛豬雞

四重奏

牛有兩隻口味: 汁燒惹味d襯肩胛肉
汁燒肩胛肉

蔥花就香d, 岩哂入口即溶既牛胸花🐮

柚子胡椒雞腿肉

口痕加埋個又滑又香既薯蓉沙律, 仲有kimchi同菠菜芽菜做前菜夠清爽🥬 少少蘸過既冷菜唔會太鹹, 岩哂同燒肉一齊食

四重奏套餐

服務方面, 店員都好熟悉menu同作出推介, 會主動幫忙加水, 仲好好禮貌
食得非常舒暢, 就算一個人黎食都絕對唔會覺得麻煩或尷尬, 份量仲可以叫得岩岩好唔會浪費食物

澳洲M9橫隔膜肉·里脊肉套餐🥩[配月見汁🥚] ($178/200g)
四重奏 [蔥燒牛胸花·汁燒肩胛肉· 🐷味噌豬五花·柚子胡椒雞腿肉🍗] ($122/250g)
牛繁薯蓉沙律🥔($12)

牛繁一人燒肉
旺角朗晴坊2樓 (朗豪坊戲院入口側)
1200-2200
*另有荃灣海之戀分店供應2人+套餐/a la carte
$180 (Lunch)
澳洲M9橫隔膜肉
澳洲M9橫隔膜肉·里脊肉套餐
四重奏
汁燒肩胛肉
四重奏套餐
  • 里脊肉
一人燒肉都可以兩個人開心share ☺️先嚟個豬五花開始下手,五花肉叉燒肉yummy yummy 😋再嚟個A5黑毛和牛肩胛肉,個肉咁鮮咁鬆軟,肥美程度完全冇肉臊感覺,停唔到!A5黑毛和牛西冷更加係王道,咁嫩咁鬆軟个肉質,入口即化食完個肉再來個溫泉蛋淋上牛繁特製醬料配飯,濃郁的牛肉味同埋特製醬汁咁上得飯,無得頂‼️🔎 #cass_bbq🔎 #cass_燒肉🔎 #cass_mk🔎 #cass_旺角🔎 #eatwccinhk
一人燒肉都可以兩個人開心share ☺️

A5黑毛和牛西冷更加係王道,咁嫩咁鬆軟个肉質,入口即化

🔎 #cass_bbq
🔎 #cass_燒肉
🔎 #cass_mk
🔎 #cass_旺角
🔎 #eatwccinhk
今晚去咗旺角嘅朗晴坊二樓,試咗牛繁嘅和牛,真係好正啊!我哋叫咗北海道十勝A5黑毛和牛肩胛肉同埋西冷,兩款牛肉都好鮮嫩,肉質細緻,一入口就化開,加上啲肉汁,真係好好食!除咗和牛,我哋仲試咗牛繁嘅豬五花,味道都好正,五花肉肥肥膩膩,啲肉汁又好入味,好好食到唔想停口。最後,試咗牛繁蛋拌飯同埋啲漬物同泡菜,都好開胃好好食。麵豉湯都好香濃,啲麵豉同啲豆腐令湯汁更加豐富,好暖胃。總括而言,牛繁嘅和牛真係好正,肉質鮮美細緻,值得一試!唯一缺點就係啲價錢唔算平啦,兩款和牛就要六百幾蚊,但係如果想要嚐下高質素嘅和牛,就一定要嚟試下啦!

2023-05-12 63 views
小弟一段時間無做「大花筒」,加上中新冠康復後,胃口開始恢復,於是趁個人假期的最後一日,試一種近年新興食日式燒肉的用餐方式。以往食日式/韓式燒肉,由於大部分店舖無單設一人座位,加上價錢普遍偏高,於是比人感覺「要食好多野先回本」;結果,單單食物數量以及價格兩個問題,已經令好多人「望日式/韓式燒肉店而卻步」。不過,日本近年開始興起「一人XX店」,開始為像我這些平常極少約朋友,又較為喜愛獨處ge「自私精」黎講,至少唔會遇到食物浪費的問題,而且價錢唔會太貴。呢間位處旺角鬧市中ge牛繁,就系其中之一。牛繁主打日式燒肉系列(但都有韓式燒肉選擇),不論系肉類種類、份量,都可以因應自己的食量做出選擇。由於「選擇困難症」發作,唯有先求穩陣,選擇燒肉店較常見到ge牛胸花及豬五花(至少就算自己手殘,完全無烹飪天分,都無甘容易浪費食材)牛胸花及豬五花套餐(生菜另加)牛繁ge一人套餐,除了自己選擇ge肉類(再細分不同份量,通常100-300g),再包一碗白飯(可加錢換其他主食)、麵豉湯以及小配菜(芽菜及菠菜),凍飲同樣要加錢。為左好好體驗呢種用餐方式,我淨系選擇白飯同飲水,另外加添生菜,模仿韓式生菜包肉食法,稍為

牛胸花+豬五花套餐
牛胸花及豬五花套餐(生菜另加)
牛繁ge一人套餐,除了自己選擇ge肉類(再細分不同份量,通常100-300g),再包一碗白飯(可加錢換其他主食)、麵豉湯以及小配菜(芽菜及菠菜),凍飲同樣要加錢。為左好好體驗呢種用餐方式,我淨系選擇白飯同飲水,另外加添生菜,模仿韓式生菜包肉食法,稍為減少食燒肉時帶黎ge油膩感。
麵豉湯稍稍偏咸,其他的白飯(小弟轉大碗)、小配菜以及生菜屬於正常發揮。稍為讓我驚奇ge,正正系兩個主角-牛胸花及豬五花。
小弟叫ge呢個餐,屬於可以叫到肉類最大分量ge餐單。萬萬想不到,原本以為50-50個種分配,到正式上菜個陣,居然牛胸花份量稍為比豬五花多少少。
先講牛胸花:牛胸花薄切上碟,而且較為幸運ge,系牛肉肥瘦均勻,唔會「肥膏」或者「瘦肉」太多,岩岩好接近50-50;當然,想見到牛肉脂肪以「雪花」方式呈現的話,可能要抱住類似買「六合彩」ge心情。
至於豬五花:明顯六片同樣50-50肥瘦分布ge豬五花,燒完後油花佈滿豬肉面ge感覺過癮;不過可能太耐無食油膩野,呢種油膩感暫時仲未完全習慣(牛肉油膩感相對較少)。
好彩自己身來一筆,加生菜配肉食,油膩感消減唔少

小弟幫襯個陣,岩岩過左晏晝最忙個段時間;店舖空位多之餘,服務員態度唔錯,呢間牛繁,算系小弟幫襯「一人燒肉店」一個感覺舒服ge入門;將來可以再系其他地區,發掘呢類「一人XX店」。
甘,就算自己第時想再做「大花筒」個陣,都有多D令人賞心悅目ge美食選擇
2023-05-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
牛胸花+豬五花套餐
2023-05-09 2498 views
一人燒肉真係有佢既魔力, 次次食都覺得好興奮好正今日就突登揀左間係旺角既一人燒肉同朋友一齊食~~餐廳係旺角既朗晴坊2樓, 行樓梯快過等LIFT呢餐廳環境唔算好大, 我地6點幾入座, 限時65分鐘, 走既時候都見唔少人排緊隊.....呢道有多款豬牛雞等肉類選擇, 可揀單點或套餐~套餐最平$48有交易, 價錢經濟實惠食燒肉最正就係沾醬汁食 可以提升肉既鮮味~~~餐廳提供燒肉汁, 鹽等選擇C & C 巨峰提子梳打 $16又凍又有汽, 爽呀!!有濃郁巨峰味又唔太甜~~~燒烤爐火喉夠猛, 個網燒到燶既話可搵職員換~~澳洲M9橫隔膜肉+里脊肉套餐 (配月見汁) 200G $178套餐包飯, 涼拌小菜 & 飯~~牛橫隔膜肉肉質較柔軟, 有豐富既油花同筋膜~~亦含有豐富既蛋白質, 鐵質, 鋅質等養分, 脂肪含量較高, 肉汁豐富!!里脊肉為牛背部脊椎兩側, 肉質極為細嫩, 冇明顯既筋膜或脂肪~脂肪含量較低, 肉嫩又多汁~~~燒完既肉沾上月見汁食, 味道更豐富, 口感更幼滑四重奏 (蔥燒牛胸花, 汁燒肩胛片, 味噌豬五花, 柚子胡椒雞腿肉) 250G $122牛胸花同肩胛片屬薄切, 燒一燒好快食得~~味噌
一人燒肉真係有佢既魔力, 次次食都覺得好興奮好正

今日就突登揀左間係旺角既一人燒肉同朋友一齊食~~
餐廳係旺角既朗晴坊2樓, 行樓梯快過等LIFT呢

呢道有多款豬牛雞等肉類選擇, 可揀單點或套餐~
套餐最平$48有交易, 價錢經濟實惠

食燒肉最正就係沾醬汁食
 可以提升肉既鮮味~~~
餐廳提供燒肉汁, 鹽等選擇

C & C 巨峰提子梳打 $16
又凍又有汽, 爽呀!!
有濃郁巨峰味又唔太甜~~~
燒烤爐火喉夠猛, 個網燒到燶既話可搵職員換~~
套餐包飯, 涼拌小菜 & 飯~~
牛橫隔膜肉肉質較柔軟, 有豐富既油花同筋膜~~

脂肪含量較低, 肉嫩又多汁~~~

燒完既肉沾上月見汁食, 味道更豐富, 口感更幼滑
牛胸花同肩胛片屬薄切, 燒一燒好快食得~~
味噌豬五花燒完外肥內軟, 口感豐富!!
柚子胡椒雞腿肉有驚喜喎, 柚子胡椒味道好出, 同雞肉又幾夾喎
2023-05-07 69 views
上完興趣班,來試試東京過江龍燒肉店【牛繁】,以一人燒肉概念設計,體驗吓日本網燒,真係非常開心。😊 呢度用上木系色調嘅簡約設計,每個座位旁邊都放設小籃給客人擺放物件,非常細心。🥰見推出咗期間限定的北海道十勝A5黑毛和牛西冷套餐,一於試吓,另一set就揀咗人氣#1嘅A2牛繁套餐。😍期間限定的北海道十勝A5黑毛和牛西冷套餐內含有120克的十勝A5黑毛和牛西冷,質地極為細嫩,經過簡單的燒烤後,肉質散發出濃郁的牛肉香氣,入口即化的口感讓人回味無窮。😋另一set是A2牛繁套餐,這款套餐包括了150克的牛胸花、特選肩胛片、薄切牛舌。其中,牛胸花的口感非常的嫩滑,讓人感受到了牛肉的細膩質地;特選肩胛片則帶有些許的嚼勁,讓人感受到了牛肉的強韌;薄切牛舌的口感則十分的柔軟,且口感豐富,令人感到十分的滿足。😋漬物芽菜及菠菜也與牛肉的鮮香相得益彰,令人食指大動。此外,麵豉湯與珍珠米白飯的搭配也十分的恰到好處。😋呢度嘅燒肉套餐都會有兩個份量嘅肉類比客人選擇,飯量亦可選小中大size, 非常貼心。😋

來自東京嘅日式燒肉店,難得價錢唔係太貴,晚餐時間都有提供set,今次叫咗一個$568 Set A 超值2人套餐,有五款指定牛肉,另外<豚肉雞肉>、<前菜>、<沙律>各揀兩款~ 🔘酸辣蘿蔔🔘和風菠菜🔘薯蓉沙律🔘蟹柳沙律我同朋友都幾欣賞呢度嘅前菜同沙律,一啲都唔馬虎,酸辣蘿蔔好入味唔太辣,兩個沙律味道都唔錯,最後四小碟都俾我哋清晒~🔘蔥燒中落牛肋肉🔘蔥燒骨間牛肋肉🔘上級和牛腹肉🔘特上牛胸腹肉🔘薄切肩胛片配月見汁其實食嘅時候唔係太分到牛肉個名,但整體質素都幾好,肉質軟熟,兩邊輕輕燒一燒已經好香,好夠味,基本唔使點醬汁都好食,薄切肩胛片油脂豐富,點埋月見汁就更加正~🔘櫻姫雞腿肉🔘櫻姫雞三角來自北海道嘅櫻姫雞肉,肉質爽滑,雞腿肉肥美啲,雞三角同軟骨相連,瘦啲但一啲都唔鞋,味道鮮味,今晚雞肉同牛肉嘅美味程度係不相伯仲~成個餐份量好足好多嘢食,一定食得飽,食物有質素,特別讚吓店員有主動幫我哋換咗幾次鐵板同斟水,服務幾好👍

🔘酸辣蘿蔔

🔘薄切肩胛片配月見汁

🔘櫻姫雞腿肉
🔘櫻姫雞三角

2023-05-05 53 views
👧🏻出嚟旺角接👦🏻收工,👦🏻話想食燒肉,上網搵咗間東京過江龍人氣日式燒肉店,店舖裝修用一人燒肉慨念,環境寬敞明亮,枱與枱之間有塊木隔板,私隱度高,就算一個人去食都唔會尷尬。平時好怕去燒肉店食完件衫會吸哂油煙味,但係呢度食完全冇呢個問題,而且舖頭亦都冇烏煙瘴氣,抽風系統做得好好👏🏻呢度有燒肉套餐同單點肉類,每個套餐分咗兩個size,想食多少可以自己揀,用QR code落單。✨四重奏套餐(350g) $138+牛繁蛋拌飯 +$16套餐包括蔥燒牛胸花、汁燒肩胛片、味噌豬五花、柚子胡椒雞腿肉、漬物(芽菜、菠菜)、麵豉湯同白飯。超級推介加$16轉牛繁蛋拌飯,溫泉蛋加埋芝麻、紫菜味素撈勻飯入面食,再加少少燒肉汁食,口感非常豐富😍!蔥燒牛胸花肉質軟嫩,有陣葱香味,好香口。汁燒肩胛片肉質香嫩多汁,醬汁惹味。味噌豬五花油香味豐富,唔會好肥。柚子胡椒雞腿肉肉質非常嫩滑,有柚子既清香味,食完無膩感。✨澳洲M9橫腹膜肉 +里脊肉套餐 $144(100g)+牛繁蛋拌飯 +$16套餐包括澳洲M9橫腹膜肉、里脊肉、泡菜、麵豉湯同白飯,兩款牛肉嫩滑juicy ,油香係口腔內漸漣散發,食完有滿滿既幸福感!日本櫻姬雞三角

✨四重奏套餐(350g) $138+牛繁蛋拌飯 +$16

蔥燒牛胸花
肉質軟嫩,有陣葱香味,好香口。

汁燒肩胛片
肉質香嫩多汁,醬汁惹味。

味噌豬五花
油香味豐富,唔會好肥。

柚子胡椒雞腿肉
肉質非常嫩滑,有柚子既清香味,食完無膩感。

日本櫻姬雞三角 鹽醬 50G $22
雞三角即係雞軟骨位,鮮嫩雞肉帶有一啲軟骨,口感爽脆。比起炸既雞軟骨粒,會硬身少少。

可樂(罐)X2 $16
食燒肉一定飲可樂先爽😆👍🏻

📍 牛繁一人燒肉 (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊2樓
四重奏套餐(350g)
澳洲M9橫腹膜肉 +里脊肉套餐
日本櫻姬雞三角 鹽醬 50G
可樂
2023-05-03
Dinner
四重奏套餐(350g)
澳洲M9橫腹膜肉 +里脊肉套餐
日本櫻姬雞三角 鹽醬 50G