2022-06-05 150 views
今日同表弟去旺角行街,同埋帶佢去我最鍾意嘅牛肉店「牛極」🐂。一如既往都係好好食,發現佢每間店嘅裝修都各有特色。🤗開波梗係要食去沙律同埋佢話日式牛肉湯啦,佢個牛肉湯真係非常非常之好飲,香濃嘅牛肉味,我都飲咗好幾碗。💯💯到主角嚟啦🐂🐂,點咗一塊牛肩,同埋一塊牛柳,配埋三百度嘅熱石,咋咋聲,淨係聽啲聲都已經忍唔住口想食佢😋。一邊切,一邊烘熱塊牛肉,一邊叉嚟食,三重享受。配埋佢個白飯🍚上面滲啲紫菜碎,好惹味嘅牛肉飯。環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️「牛極」最好嘅地方就係塊牛肉你想幾多成熟自己決定,呢樣都係長期吸引到我去食嘅地方。

一如既往都係好好食,發現佢每間店嘅裝修都各有特色。🤗

環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️
衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️
美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️
抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
食得多燒肉放題 其實石燒牛扒🥩都別有一番風味🤤 今次就試下呢間性價比幾高嘅牛極😍細個鍾意食鐵板餐 對佢個滋滋聲好鍾情依家高級左 就食熱石燒牛扒🤤牛扒都有好多選擇 連日本和牛都有得揀▫️180g 牛柳 ($115)所有套餐都係包埋湯、飯、前菜放題所以一定夠飽🤪 牛柳因為係一成熟度上枱所以好快就有 牛柳肉質好soft 我自己偏好5成熟 😍所以都唔會放喺熱石太耐 大家要自己調節配埋自家製燒汁同埋辛辣燒汁都好好味😋
食得多燒肉放題 其實石燒牛扒🥩
都別有一番風味🤤
今次就試下呢間性價比幾高嘅牛極😍

細個鍾意食鐵板餐 對佢個滋滋聲好鍾情
依家高級左 就食熱石燒牛扒🤤
牛扒都有好多選擇 連日本和牛都有得揀

▫️180g 牛柳 ($115)
所有套餐都係包埋湯、飯、前菜放題
所以一定夠飽🤪 牛柳因為係一成熟度上枱
所以好快就有 牛柳肉質好soft
我自己偏好5成熟 😍
所以都唔會放喺熱石太耐 大家要自己調節
配埋自家製燒汁同埋辛辣燒汁都好好味😋
2022-05-24 152 views
🥢牛肩排 (Top Blade Muscle)- 180g $85牛肩就係我最鍾意牛既部分😍 呢間真心CP值高, 肉質鮮嫩唔會有渣, 而且生熟度可以自行係石板調節。呢間係行自助式點選食飯, 仲有自助Bar自己揀, 真正既白飯任裝🤣 沙律, 湯都係自己想食幾多就拎幾多。而我唔太鍾意太熟, 所以呢款烤肉就最好外皮熟內生😍 而且可以自己切大細黎慢慢品嘗😋: 🌟🌟🌟 🌟 🌟/5

😋: 🌟🌟🌟 🌟 🌟/5
2022-05-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
  • 牛肩排180g
2022-05-18 155 views
開番晚市堂食即卡約朋友食飯,石燒牛係好想食既一道菜,今次朋友黎到旺角既牛極,佢係用自助售票既方式落單,有牛唔同既部位同埋份量揀,白飯,沙律菜同湯就係自助形式。我地兩個各自揀左最細既牛柳同牛肩排,但都有 180g 去到自助區揀埋醬料,佢既自家製燒肉汁加上蒜蓉係絕配,好香日式牛肉湯,幾驚喜,入面都真係有牛肉,似羅宋湯咁亦好清甜。沙律菜加上胡麻醬,好開胃岩岩上既牛肉係一成熟,慢慢燒到自己中意既熟度就可以,如果燒太耐石板唔夠熱,可以叫店員換石板,第一下切完會比較生同見血,個人覺得燒到石板降溫既時候生熟度就岩岩好,側邊仲有調味料可以自行調製牛肩排肉質好厚實,牛味好香,除左筋部整體都唔會過韌,唔錯牛柳就比較軟身,食落去有入口即融既感覺,肉質好嫩滑環境都幾寬敞,抽風系統唔錯,咁多人燒緊都唔會覺得焗。另外避免燒肉時被濺到,仲有圍裙比客人用,幾貼心

我地兩個各自揀左最細既牛柳同牛肩排,但都有 180g

去到自助區揀埋醬料,佢既自家製燒肉汁加上蒜蓉係絕配,好香

日式牛肉湯,幾驚喜,入面都真係有牛肉,似羅宋湯咁亦好清甜。

沙律菜加上胡麻醬,好開胃

牛肩排肉質好厚實,牛味好香,除左筋部整體都唔會過韌,唔錯

牛柳就比較軟身,食落去有入口即融既感覺,肉質好嫩滑

2022-05-06 213 views
又食佢所以唔打咁多,今次食牛肩肉,180g 。我估大家都有食過吧?佢貼地得嚟又真喺好食嘅牛牛店,有淋身嘅有彈牙嘅牛肉,自己喺部機㩒完自己想食咩,就有人送餐比你,白飯&生菜,湯喺任添,有幾種調味料,全部喺自助嘅。服務都好好,見服務員有啲仲有傾有笑。得閒諗唔到食咩就去吓囉。但提提打卡友,唔好打咁耐,石板燒完前好影完,因外層熟,內層喺未熟,有少少考你功夫⋯
又食佢所以唔打咁多,今次食牛肩肉,
180g 。

2022-04-29 231 views
👉👉👉採用購票形式,不用加一,方便快捷。另外,米飯、日式牛肉湯、沙律、水:自助形式提取👈👈👈😍 Top Blade Muscle 牛肩排(9/10)*上枱時店供應一成熟牛排,自己可以係熱石烹調,控制熟成度*雖然係最平價嘅部位,但食落都不錯*肉質不韌,筋位容易咬開*性價比高,$85有180g份量😋日式牛肉湯 (8/10)*味道超似羅宋湯,但加咗牛肉味*湯料有紅白蘿蔔,仲有一片片牛肉,煲到軟淋淋,味道不錯……好多分店……#日本美食 #九龍美食 #烤肉美食 #扒房 #日式西餐 #旺角美食
😍 Top Blade Muscle 牛肩排(9/10)
*上枱時店供應一成熟牛排,自己可以係熱石烹調,控制熟成度
*雖然係最平價嘅部位,但食落都不錯
*肉質不韌,筋位容易咬開
*性價比高,$85有180g份量
😋日式牛肉湯 (8/10)
*味道超似羅宋湯,但加咗牛肉味
*湯料有紅白蘿蔔,仲有一片片牛肉,煲到軟淋淋,味道不錯

……好多分店……

#日本美食 #九龍美食 #烤肉美食
#扒房 #日式西餐 #旺角美食
  • 牛肩排180g
2022-03-22 432 views
(*☻-☻*)🪞 牛極🪞(●°u°●)​ 」地址 :旺角通菜街78號地舖今次行到去街口都易搵到呢間牛極通菜街好多小販係街兩邊擺檔遮住咗好多兩旁嘅店舖可能因為疫情關係佢哋生意都難做😢好多小販店都冇開一隻牛咁大隻牛呢家嘢咁多個部分牛 食極不厭 環境 裝修有feel 樓底算幾高成間舖頭燈光暖色系之前食過牛柳今次食牛肩肉😜🔥💥☄️😍🍽I am Meat Lover 😋🍗🍖🍤🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩🍳🍳🥩🥩一開始拎出嚟大約一成熟如果之後塊石板唔夠熱 可以示意要求店員換石板今日比較晏去 所以牛肉湯都淨返唔多牛肩肉都正👀
(*☻-☻*)🪞 牛極🪞(●°u°●)​ 」
地址 :旺角通菜街78號地舖

如果之後塊石板唔夠熱 可以示意要求店員換石板
今日比較晏去 所以牛肉湯都淨返唔多
牛肩肉都正👀
2022-01-11 556 views
今次去左旺角搵食,見門口個牌有亂切牛柳$90就試下。佢亂切嘅意思其實係乜野部位都有d,撈埋一堆,難聽d我諗係切頭切尾果d部位吧。上檯前我已經裝好哂一碗碗任食沙律+白飯+湯。牛柳上檯時件件都係方磚形,有幾件就真係似碎頭碎尾好薄切,但睇落都唔錯,不過有無200g我真係唔肯定,感覺上好似少左d。整體牛肉質感都差不多,食唔出有太大分別,但係唔鞋口,肉夠腍,厚切果d就可以半生熟,但薄切果d已經煎到全熟,不過全熟食落都唔韌,還可以嘅,無乜筋,算係咁。我最後怕佢太熟。堆疊成山咁,但真係食唔切,食到尾全部變哂全熟🤣🤣🤣🤣
今次去左旺角搵食,見門口個牌有亂切牛柳$90就試下。

上檯前我已經裝好哂一碗碗任食沙律+白飯+湯。

2022-01-06 400 views
我基本上每個星期六放工都會同朋友去食呢間既牛舌 一入去 企左陣 再掃完安心出行 服務員終於出黎今次係經過我自己一人黎食 當時9pm 我已經點好餐 準備結帳 呢個時候出面黎左兩公婆同一個B 服務員唔經我同意就準備擅自將我地搭台 我話我唔搭台 之後服務員就話咁我要等等啦 我當時已經點好餐準備結帳 夾硬要我等 我即刻就走左 垃圾店 以後唔會再幫襯我介意既係唔尊重 搭台都要問問意見啦 問都冇問 先黎後到都唔識?我先黎如果要搭台點都問問我先啦 如果問左我我唔同意咁我埋照等囉有咩所謂? 我都係做過餐廳 上至每日限12位既高級西餐廳 下至馬會宴會部 再keep住呢種服務態度不如早d執笠啦一個人用餐不配有自己台以下我用相片證明我食左超多次
我基本上每個星期六放工都會同朋友去食呢間既牛舌

2021-12-30
Type of Meal
Last Night Supper
2021-11-18 799 views
牛極尋日喺旺角行街,夜晚又唔想食太飽,之前睇過呢間日式自助石燒牛排店,想要幾熟,可以自己控制😍入到去用自助點餐機點餐,之後可以去自助吧度攞沙律菜,湯同埋白飯,無限任食西冷200g~$130200g都唔算少㗎,女仔一個人份量啱啱好,西冷牛肉味重,牛肉比較韌,可能我石燒到太耐😂牛柳 200g~$110牛柳不錯,肉質鬆軟,比較冧身,牛味不太突出,不錯不錯牛極🏠:旺角通菜街78號地舖☎️:63888002(只可WhatsApp)
牛極

西冷200g~$130

牛柳 200g~$110
牛柳不錯,肉質鬆軟,比較冧身,牛味不太突出,不錯不錯

牛極
🏠:旺角通菜街78號地舖
☎️:63888002(只可WhatsApp)

🍪 【#旺角】牛極 Gyuugoku Stone Grill Steak💥11間分店石燒牛 首選嫩滑牛柳💥.🍪 牛極石燒牛有11間分店,自助吧提供可無限添食沙律菜、牛肉蕃茄湯、檸檬水(冇調味)同飯。✧ This self-service Japanese steakhouse has 11 branches, offering a variety of beef and unlimited salad, soup, rice and lemon water. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍽 牛柳 Tenderloin 300g $160 (3.5/5)嫩滑厚切牛柳,輕易切得開。上枱時3成熟左右,方便按口味再燒。牛肉味不突出,有少量黑椒調味,不適合所有人口味。✧ The thick tenderloin is extremely tender👍🏻Cook the medium rare steak on a hotplate the way you prefer. Sadly the beef is mild in flavor and I dislike
💥11間分店石燒牛 首選嫩滑牛柳💥

✧ The thick tenderloin is extremely tender👍🏻Cook the medium rare steak on a hotplate the way you prefer. Sadly the beef is mild in flavor and I dislike it to be slightly peppered🥺
🍽 牛肩排 Top Blade Muscle 300g $120 (3/5)

價錢相對吸引,不過比牛柳韌,仲好多筋位。唔得掂。
✧ A more affordable but unsatisfactory option. The beef tendon makes it so chewy… 😥
🍪 300g 好飽,女仔一般食200g應該夠。
✧ 300g of meat is quite a lot. 200g should be enough for a girl.
🍪 店內座位幾迫,坐得唔太舒服,同一價錢可以食到其他質素更好牛扒、石燒牛。
✧ Seats are packed and uncomfortable. Better food choices are available for the same amount of money.

🍪 下次食石燒牛都係去返 Triple Steak,自助吧啲嘢好食啲,價錢仲抵啲!
✧ Triple Steak seems to me a better place for stone grilled steak. Food tastes better and is cheaper. 😛
味道 Taste:🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪/5
💸消費 Spending:$140 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:3.5/5
2021-11-04
2021-08-14 1311 views
今次去的店是朋友介紹 集團式經營 我去的是通菜街店 在早上11.30到達 剛開門 門外有很多介紹 它是採用購票形式 一入門口就見到售賣機 在客人而言好處是不收加一 購了票後就進入店內 店舖面積不大 設有一個自助區 提供湯 白飯 沙律 和飲用水牛肉分有好多類型 份量也任君選擇 豐儉由人 採用石燒形式 也有午餐及外賣供應 我選了日本和牛180g自助區的沙律是很簡單的西生菜加粟米粒 醬料是柚子沙律汁和日本芝麻醬 湯是日式牛肉湯 類似羅宋湯 但牛肉味很濃 湯料除了雜菜外 更有一片片軟的牛肉 好味呢 白飯是珍珠米服務員送上了一個托盤 內有八片日本和牛及一塊熱石 牛肉味濃但雪花不多 後來才發現我選擇錯了 應該揀富油脂那款呢見到鄰台叫的是其他牛肉 上枱時是整塊的 及已經放在熱石上 需要自己用刀切開 再慢慢燒總括來說 性價比高 估計夜市及假日會很多客人 我一定要再來吃那個富油脂的日本和牛 在平日午市會清靜D呢
2021-08-12
$180 (Lunch)
2021-08-12 861 views
如題,同同行友人各自嗌咗赤身(切片)180g質素有啲參差不一,我嗰份啲牛極韌,咬極都咬唔開,硬過我條命🥲而友人嗰份雖然有筋,但就未韌到咬唔開既程度牛味係夠既,但純粹係食到陣味,吞唔到落肚,吃了個空虛😢🥲至於其他配料方面,都有提供鹽、胡椒、燒肉醬等調味料湯既味道都係正正常常,足料既店內環境算係除咗油煙較大都係乾淨企理仲有提供紙圍裙比客人,都算貼心總括而言,除咗舊牛以外既野都唔錯都值得比多次機會既不過就極力唔推介食佢既赤身(切片)
如題,同同行友人各自嗌咗赤身(切片)180g
而友人嗰份雖然有筋,但就未韌到咬唔開既程度
牛味係夠既,但純粹係食到陣味,吞唔到落肚,吃了個空虛😢🥲
至於其他配料方面,都有提供鹽、胡椒、燒肉醬等調味料
湯既味道都係正正常常,足料既
店內環境算係除咗油煙較大都係乾淨企理
仲有提供紙圍裙比客人,都算貼心

總括而言,除咗舊牛以外既野都唔錯
都值得比多次機會既
不過就極力唔推介食佢既赤身(切片)

2021-07-31 816 views
第一次食揀左牛極。唔太識程序,服務員姐姐由落單,拎餐具,調味品都幫我整埋,可能見我湊住個細吧。值得讚賞!揀最平的,都好味,冧&少筋。燒肉汁也值得讚下,後來發現比三steak好味架。只係沙律只有一款。
第一次食揀左牛極。
揀最平的,都好味,冧&少筋。
燒肉汁也值得讚下,後來發現比三steak好味架。
只係沙律只有一款。
2021-06-29 1057 views
男朋友想食牛扒,就搵到而間石燒!叫左一份牛肩排180g ($80), 上枱好貼心,會用廚房紙蓋住,唔會彈到油。牛扒都幾大塊,女仔一定夠飽肉質好soft, 有牛味,整體好唔錯,錯錢又平!另一份叫左西冷300g ($190),比180g厚一倍。西冷就比較硬身,男朋友話牛肩排好食d。食完好耐,塊石板仲係熱架如果覺得唔夠熱都可以要求換石板添不過真係要小心唔好燙傷。有個自助吧,免費架,有飯,沙律,面豉湯。refill的速度都好快,基本就黎無,就會有人去fill。服務好好,人又nice。每次翻枱都會消毒乾淨!
男朋友想食牛扒,就搵到而間石燒!

肉質好soft, 有牛味,整體好唔錯,錯錢又平!

如果覺得唔夠熱都可以要求換石板添
不過真係要小心唔好燙傷。

服務好好,人又nice。每次翻枱都會消毒乾淨!
牛肩排180g
2021-06-29