2022-11-27 667 views
今日放lunch都係去咗我嘅飯堂牛極,牛極除咗食牛肉之外仲有lunch套餐,今次點咗個石燒鰻魚,估唔到一樣咁出色。一樣係半自助餐嘅食法,先嚟咗個🐂牛肉湯先,呢度嘅牛肉湯係好出名,大多數都係為咗個牛肉湯以嚟食牛極。石燒鰻魚份量都非常十足,咁樣食🐟鰻魚都係第一次食,估唔到都有另一番滋味,配埋🍚白飯都係好開胃。普通燒鰻魚放得耐會凍,但係放喺石燒上面可以keep住有溫度,所以話偶極點知食牛肉咁簡單,仲有鰻魚食🤭🤭環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️

環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️
衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️
美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️
抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
  • 燒鰻魚
  • 牛肉湯
今日同小朋友嚟到牛極,小朋友第一次食所以佢哋好期待😍入到舖頭門口有部機可以買票兩個小朋友選擇左食牛柳(因為店員介紹牛柳比較淋啲適合小朋友食)😊而我哋兩位媽媽比較貪心想咩都食😆所以我哋選擇咗食~亂切牛扒~亂切牛扒就可以滿足晒我哋為食嘅慾望😂點完餐我哋各自帶返店舖提供嘅圍裙之後帶返口罩再出去佢攞飯、沙律、湯同埋水啲飯仲可以加紫菜粉食嘢前梗係打張卡先啦📸啲牛扒加啲海鹽豐富口感仲有幾款唔同嘅調味料可以選擇⭕️不過小朋友食嘅時候真係要小心,因為塊石真係好熱⭕️記住要反牛扒,如果唔係就會過熟💢食完飯之後飲埋碗牛肉湯,小朋友要求飲多碗😆
而我哋兩位媽媽比較貪心想咩都食😆
所以我哋選擇咗食~亂切牛扒~
亂切牛扒就可以滿足晒我哋為食嘅慾望😂
點完餐我哋各自帶返店舖提供嘅圍裙
之後帶返口罩再出去佢攞飯、沙律、湯同埋水
啲飯仲可以加紫菜粉
食嘢前梗係打張卡先啦📸
啲牛扒加啲海鹽豐富口感
仲有幾款唔同嘅調味料可以選擇
⭕️不過小朋友食嘅時候真係要小心,因為塊石真係好熱⭕️
記住要反牛扒,如果唔係就會過熟💢

食完飯之後飲埋碗牛肉湯,小朋友要求飲多碗😆
2022-11-14 509 views
好想食牛扒,所以去咗呢間牛極自己一個人食佢有唔同款嘅牛肉俾你揀,例如牛肩扒、澳洲肉眼、西冷、牛柳等等!仲有唔同份量,好岩不同需求嘅人!同埋有部自助機係門口,買票然後入座,好有日本feel🔸牛柳(180G)$115我就揀咗牛柳,因為想有啲咬口又唔想太硬,牛柳在所有牛肉品項中最嫩的,含脂量少,其精瘦肉非常健康!該店採用了EXCEL牛柳,都有品質保證!上菜時是一成熟,透過個熱石燒熟塊牛柳,店員好好提醒我要快點反轉塊牛柳,否則會太熟好硬的!所以我決定一次過切開晒佢,係咁反轉燒,令入面都熟到,唔會只係外熟內生!然後拎開上碗!係出面拎埋白飯、沙律、牛肉湯,全部都係任食,特別推介飲牛肉湯,酸酸甜甜好好飲好開胃!仲有一定要拎個醬,燒肉醬、辣醬、蒜蓉醬,個蒜蓉好香,一定要大大啖配牛肉,好惹味!
好想食牛扒,所以去咗呢間牛極自己一個人食

🔸牛柳(180G)$115

該店採用了EXCEL牛柳,都有品質保證!

2022-11-14 298 views
行過見到用石燒牛好吸引呀😍價錢又抵就行左入去啦🤭好有日本feel要先購票再坐低等食😝仲有自助吧有沙律🥗有牛肉湯😊同白飯添嫁😚仲配埋紫菜碎比你拌飯食又幾好喎😆估唔到佢個牛肉湯有好足料,好好味😋我同仔仔忍住飲左兩碗😆我就揀左180g牛柳比小朋友食,因為佢比較軟林可以容易咬開😝黎到又幾大件喎,食落都唔錯☺️我就揀咗個混合不同部位嘅牛排🥩都係180g咁就可以食晒所有唔同嘅部位啦🤭食落有啲好重牛味有啲油香味,最好味其中一件係好軟熟得黎又重牛味😍我平時食牛排通常都落海鹽配搭,見佢出面有其他醬汁就試下,佢既自家制燒汁加少少蒜蓉又食出另一番味道,之後再試埋辛味燒汁又再食出刺激味道🤣正體都唔錯,簡簡單單都可以食出唔同既味道😊
行過見到用石燒牛好吸引呀😍
價錢又抵就行左入去啦🤭

好有日本feel要先購票再坐低等食😝

估唔到佢個牛肉湯有好足料,好好味😋我同仔仔忍住飲左兩碗😆

正體都唔錯,簡簡單單都可以食出唔同既味道😊
2022-11-12 295 views
2022年11月11號晚上大約8點10分, 于旺角分店 共三名朋友一起吃飯, 其中兩名朋友出去加飯 ,加沙律的時候, 其中一名中年男服務員, 以光速 將他們二人的餐收走, 我已經跟他說不要收走餐具等其他, 他堅持自助區可重新拿取, 多次講自助區重新攞過, 當那兩位朋友回來的時候,台面全空, 其中一位朋友說他的牛肉還未吃完, 放在碗裹出去加飯再吃, 現在比那名服務員收走了, 那名服務員只是口裏不停說 在自助區重新拿取, 我跟他說你收走她的牛肉了, 那名服務員指示說沒有牛肉呀看不見, 就當冇事發生了, 其實當時我們還在吃沙律 加飯 和喝湯, 明知客人還在吃為何所有餐具都收走 ,他就好像想趕你走一樣 ,我前後坐了還不到半小時....... 貼錢買難受系列
2022-10-26 321 views
見過呢個牛極好多次,好多分店,今次終於去試試,呢日夜晚8點幾9點先嚟到,店舖內半滿。一踏入門口,呀姐就出嚟招呼,耐心介紹套餐同協助使用自助點餐機,個鈔票成日彈翻出嚟,都係呀姐搞掂。仲好貼心提醒我哋有圍裙,服務好好。自助區,沙律、牛肉湯、白飯任添,仲有牛肉汁、蒜蓉、辣醬可以拎,水任斟,餐具自取。最正係沙律旁邊有壺芝麻汁任裝,可以倒勁多芝麻汁食沙律,正呀。而且唔同平時啲餐廳用麵豉湯,呢度係牛肉湯,好飲好多。牛肉湯,好好飲,好濃味又不涸喉,都幾多牛肉同蘿蔔,我裝埋啲白飯落去做湯飯仲好食。可以自己加幾多芝麻汁都得,好食牛柳360g $225牛柳好香,夠淋唔會好鞋,肉味都濃澳洲牛仔肉眼360g $225比牛柳更濃味,都夠淋,唔鞋,好大舊要拎定個碗,先裝起一塊,燒完一塊食咗先,食完一塊,再換新石板,再燒第2塊,咁就唔會凍晒/過熟

牛肉湯

可以自己加幾多芝麻汁都得,好食
沙律

牛柳360g $225
牛柳好香,夠淋唔會好鞋,肉味都濃

澳洲牛仔肉眼360g $225
比牛柳更濃味,都夠淋,唔鞋,好大舊
澳洲牛仔肉眼360g

2022-09-14
沙律
澳洲牛仔肉眼360g
2022-10-16 280 views
牛極有很多分店。當我想平平地吃有一定質素的石燒牛,一定會揀牛極。今日食牛柳,大大塊,肉質鲜美,自己控制肉的熟成度,很好。白飯,湯和沙律菜任吃,質素無欺場,性價比高。值得捧場。

今日食牛柳,大大塊,肉質鲜美,自己控制肉的熟成度,很好。

白飯,湯和沙律菜任吃,質素無欺場,性價比高。

值得捧場。
今次去咗間清一色食牛嘅餐廳,想食幾多g就叫幾多g,放喺熱石上面,邊燒邊砌,真真正正嘅鋸扒!平時食啲有分 grade 嘅套餐,都覺得無咩分別,今次我哋揀咗兩個唔同級嘅牛扒🍗,一人一份試試有咩分別!餐廳裝修同模式都好日式,入到門口先撳機揀食咩,坐一陣,熱辣辣嘅牛扒就會由店員會送上嚟。因為無汁,唔會似鐵板餐咁彈油,不過店內到好貼心咁準備好圍裙,唔怕整污糟件衫。而牛扒上碟嘅時候大約3成熟左右🍖,你可以一路砌一路用熱石燒熟,想食幾熟都可以自己決定。如果怕齋食牛有啲悶,出面仲有🍚白飯、湯、沙律任裝,保證食得飽!牛柳嚟嗰陣真係非常厚,開頭有啲手足無措唔知點切好,好彩肉質都幾冧,而且無筋,所以想切幾厚幾薄都容易。牛柳肉味比較濃,比較有口感,未算特別好食,勝在CP值高!和牛真係好唔同啲,送嚟嗰陣已經切好一片片,唔止睇落油花多啲,食落肉質仲嫩滑好多,雖然未去到入口即融,但口感、肉味同油膩做到啱啱好平衡,唔會太油膩,有肉味但唔會太重牛味,呢個價我覺得幾抵食!去呢啲餐廳最怕食完一陣燒肉味,好彩餐廳冷氣夠,坐同坐之間都算梳,陣味未算好重。特別值得讚嘅係個牛肉湯🍲,好足料,有某某湯門店嘅味道。其實和牛同牛柳價錢唔

白飯、湯任裝

🐂牛柳 180g

牛肉湯

特別值得讚嘅係個牛肉湯🍲,好足料,有某某湯門店嘅味道。其實和牛同牛柳價錢唔係差太遠🥩,我下次再食一定揀和牛!當然有人鍾意食肉味濃啲嘅,有人鍾意食油脂再豐富啲嘅,都各有選擇啦!
2022-10-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
白飯、湯任裝
牛肉湯
  • 日本和牛(赤身)
2022-10-09 219 views
今次同友人去到旺角想食平價牛!同大家講返先呢度係要人齊先可以入座我嗰日同朋友就係禮拜五嘅6:30去食,我哋就冇book到位但去到都有位嘅!但係七點之後就明顯感覺到好full啦,所以如果大家係七點之後先去嘅話最好就book定先🤓————————————————————————👉🏻牛肩排180g佢嘅份量呢我覺得係有少少細份嘅🙈作為一個女仔嚟食嘅話都覺得未夠飽😂不過都幾重牛味!😋😋😋同埋你可以自己選擇幾成熟嘅,因為佢一開頭上嘅時候就係一成熟嘅咁你就可以根據翻自己想要食嘅程度就去煎返幾耐!我覺得係非常之友好嘅!除咗重牛味之外呢佢其實都幾厚身咁所以我話呢個價錢都幾抵食嘅😗————————————————————————小總結:小編同朋友去食嘅時候呢就都近月尾,銀包比較扁嘅情況之下先揀咗佢最平嘅嗰個牛🙈其實佢仲有好多嘅選擇啦而且價錢都係100至$200以內咁我覺得都OK嘅。因為佢哋嗰度係有自助嘅牛肉湯沙律同埋飯加啲醬料🥰可以值得encore🤪

————————————————————————

👉🏻牛肩排180g

————————————————————————

小總結:

2022-10-03 214 views
有時諗唔到食咩好就會去 <牛極>價錢唔貴又可以自己裝配菜、飯、湯想食幾多就拎幾多而且門口個購票機次次都會令我諗翻起家鄉 (日本 🇯🇵)..牛肩排 top blade muscle (180g $85) : 每次牛排一上枱我一定會拎開放喺碗先,因為我食得比較慢,切開一嚿嚿先再逐嚿放上去燒。咁樣可以確保唔會燒得過熟,又唔使逼住自己食到趕頭趕命。例牌拎一大碗沙律菜,加一碗飯,每一啖就係一嚿肉加菜加飯,牛肩排有咬口得嚟又唔會太韌,牛味足夠,我終於燒到五成熟,加埋喜馬拉雅粉紅鹽就好夠味..
有時諗唔到食咩好就會去 <牛極>
價錢唔貴
又可以自己裝配菜、飯、湯
想食幾多就拎幾多
而且門口個購票機次次都會令我諗翻起家鄉 (日本 🇯🇵)

2022-09-20 275 views
牛極 好似好多地方都開咗分店我就第一次嚟食啦🫡佢係一間日式嘅自助石燒牛店俾一個價錢就可以食到半自助餐咁門口會有一部機咁佢淨係收現金💰💰同埋支付寶比完錢之後就可以搵位坐低等份牛送到啦過咗冇幾耐大概5分鐘到就送到牛柳同埋澳洲牛仔肉眼🐮🐮 💚💚💚 💚 💚上枱賣相都幾吸引滋滋聲好治愈🤭🤭煎香一邊之後就要反轉然後切開入邊再燒一陣就食得啦切開仲會有啲粉紅色肉質 都幾嫩👍🏻👍🏻燒出嚟嘅牛柳都好多肉汁牛味濃郁 我就大概燒到五成熟左右入口熱辣辣仲係好軟熟不過食嘅時候要小心啲舊石熱🔥可以比客人自己決定熟度同埋調味每張枱都會有胡椒粉同埋玫瑰鹽岩鹽等等 自助吧都會有其他醬料 例如係蒜蓉同埋燒汁我就蠢咗食完先見到原來有蒜蓉嘅🤭🤭👉🏻出邊有個自助沙律吧有沙律菜同埋胡麻醬比你享用👉🏻白飯任裝仲有紫菜粉可以落完全唔驚唔飽👉🏻仲有個蕃茄牛肉湯添個湯都熱辣辣幾好飲唔重味精👉🏻仲有檸檬水任飲雖然係主打自助店但係兩位店員都好熱情會主動問啲客人要唔要圍裙啊?同埋藤籃放自己個手袋👜有客人想拎牙籤 店員話出邊有呀不過個店員叔叔就話唔緊要啦我幫你拎埋好好Service 💚🔅牛極📍地址:旺角通菜街78號地舖📞電話: 6388 8002
牛極 好似好多地方都開咗分店

好好Service 💚

🔅牛極
📍地址:旺角通菜街78號地舖
📞電話: 6388 8002

-我現時自己肯吃飯,#悶極時自己可浪漫 💕今日就來介紹 #一人食 w♥#一人食 #吃到飽 選擇喜歡的肉類🥩我私心推薦牛柳!!因為比較適合大部分人🤭選擇好就可以進去了~然後在自助售賣機付款🌟登登!鐵板燒很快就送到~不過要自己控制好時間啦💪半自助餐包含湯、飯及沙律~任食!肚餓仔必來自私吃🤣超抵食的一人毒毒之選( ͡° ͜ʖ ͡°)♥小提示 Tips:牛極超級多分店,港島、新界及九龍都有,可以選擇方便自己的店喔😛
我現時自己肯吃飯,
#悶極時自己可浪漫 💕
今日就來介紹 #一人食 w

#一人食 #吃到飽
選擇喜歡的肉類🥩
我私心推薦牛柳!!
因為比較適合大部分人🤭
選擇好就可以進去了~
然後在自助售賣機付款🌟
登登!鐵板燒很快就送到~
不過要自己控制好時間啦💪
自助餐包含湯、飯及沙律~
任食!肚餓仔必來自私吃🤣
超抵食的一人毒毒之選( ͡° ͜ʖ ͡°)

小提示 Tips:
2022-09-13 208 views
地方易搵,安靜乾淨食得都安心,自助購票形式買餐,第一次去食,餐廳員工熱情幫忙介紹購買機操作,半自助任食套餐,沙律菜新鮮,牛肉湯味道唔錯,白飯亦可加海苔粉,醬汁有燒肉汁,唔咸送飯點牛肉食都一流,辛辣醬蒜蓉最啱鍾意食辣嘅人,先點兩份牛舌午餐$70/份,半吋厚切牛舌入口軟淋,再嚟點280 g牛肩胛排$130,成吋厚,上枱一成熟,放上熱石板,隨自己喜歡再設成半寸厚煎至6成熟,入口無黐牙有牛味,加多份280 g西冷$170,都係厚切一塊熱石板上,當係有牛味但有口感,個人喜歡牛肩胛排,四人最後滿足離開,地方雖唔大,但食物質素對比價錢,已經值得回味
牛舌午餐
西冷石版燒
牛肩胛石版燒
牛舌午餐
牛肩胛石版燒
2022-09-07 167 views
今日出左去旺角做野就順手係附近睇下有咩食,行過見到尼間餐廳主打石燒牛,睇落吾錯就入左去😀入到餐廳,店員就教我用部自動售賣機落單,我揀左100g牛柳🤔然係店員帶我入去揀位,同埋話比我知沙律、白飯、牛肉湯都係任飲任食,餐具自取,再拎左條圍裙比我用😀牛柳超快送上,因為餐廳係一成熟拎出尼比我用石燒,店員仲提醒我要定時反下塊肉,如果長期燒同一個位就會吾好食,同埋入面係未熟,要切開用石燒燒完出尼既牛柳食落都有好多肉汁,份量岩岩好,牛肉湯都幾好飲😋
2022-09-02 138 views
日日lunch都係度諗緊食乜好😻今日俾我見到呢間石燒牛,仲要係好抵食🫢🫢點解發現得咁遲🥺🥺佢哋原來有好多分店,仲可以外賣🥡低至78折🤩🤩入面環境都幾有feel都多人幫襯我點左一個份量最細既牛柳,初時仲有d怕唔夠食,但佢包埋自助沙律🥗蕃茄蘿蔔牛腩湯同飯任飲任裝,一啲都唔怕唔夠食😋😋以後lunch又多一個飯堂🤤石燒牛柳180g($115)石燒牛柳上檯前,店員已經好細心會將牛柳鋪相紙,以防濺油及提示有圍裙,非常貼心👍牛柳size一啲都唔細,我燒到外皮帶有少少焦香,食落肉質超級嫩滑同juice🤤🤤🤤仲要勁香牛味😋😋下次要再encore外賣🥡都得勁抵📌 牛極 (通菜街) (旺角)旺角通菜街78號地舖#石燒牛 #性價比超高 #旺角美食 #美食推介 #牛極
入面環境都幾有feel
都多人幫襯

石燒牛柳180g($115)
外賣🥡都得勁抵

📌 牛極 (通菜街) (旺角)
旺角通菜街78號地舖

#石燒牛 #性價比超高 #旺角美食 #美食推介 #牛極

2022-09-01
$115 (Lunch)