2021-11-17 279 views
早幾年去淺草 Ikinari steak 食過一次400g 美國牛柳真係回味無窮今次經過牛極又見到佢有得試 400g 美國牛柳,點都要去回味一下餐廳用上日式自助石燒牛扒店為賣點,牛扒有不同部位及重量選擇,均經過熟成處理,會由師傅先煎至一成熟,再放至攝氏300度的火山石板上大家可按喜好自行用石板燒至理想熟度,牛扒皆附送自助吧,可任食沙律、餐湯及白飯 食物方面:美國Excel 牛柳 : 400g 牛柳係分為兩塊200g ,牛柳厚身啖啖肉,煎到五成熟再切成一大塊,再蘸上蒜蓉、韓式辣椒醬、秘製燒汁,配上白飯,慢慢享受美味的一餐

食物方面:

2021-10-16 585 views
尋找美食的我,今晚專誠嚟到荃灣大河道石燒牛專門店(牛極),我係超級嘅牛魔王一定要試吓,餐廳嘅特色係有一個自助餐區,任添加沙律、白飯、牛肉湯等。自助售賣機好方便,你要幾多重量,乜嘢部位都可以自行選擇。日式裝修十分光猛。用熱石上枱,可以將牛柳保持熱度,食起時更加帶出牛肉味。石燒牛柳200g($110),店員上菜時熱石上面的牛柳咋咋聲十分震撼,當然最緊要就係牛柳肉質十分軟淋,牛味甚濃。值得一讚呢煲日式牛肉什菜湯,牛肉碎都好大舊,又香又軟淋,非常濃牛味。

自助售賣機好方便,你要幾多重量,乜嘢部位都可以自行選擇。

日式裝修十分光猛。

用熱石上枱,可以將牛柳保持熱度,食起時更加帶出牛肉味。

Type of Meal
Dinner
2021-10-15 346 views
中午行經大河道,見有間石燒牛店「牛極」,因好耐無食石燒牛,就一個人入去食番個牛扒餐「牛極」宜家食物選擇較之前多咗,午市唔單單有牛扒餐,仲有雞扒、黑豚腩片、鰻魚、厚切牛舌餐等,堂食價錢都係由$5x起,包有任食沙律、白飯、湯等🍴沙律🥗,大部分係生菜、加有少量蕃茄仔、粟米等,入口清爽脆口,醬汁就配柚子醋/胡麻沙律汁,酸酸甜甜,好醒胃🍴牛柳200g🥩邊邊位置較熟,入口肉質結實,有嚼頭,中間部份燒嘅時間較短,肉質較嫩,加上蒜蓉一齊燒,陣陣蒜香味,真係可以食多一碗飯😋

🍴牛柳200g🥩
2021-09-24 317 views
朋友講荃湾有間食牛,今晚决定一試,見到無咩人等位,舖面好有特色,好像日本小舖,一入去有位美女待應馬上招待我哋,入去叫我哋自助點餐機買票,我地叫左牛柳$110,牛肩排$80,入去坐底,店員好貼心比張圍裙你,免得整汙糟D衫,原來沙律,飯及湯都是自己拎的,沙律菜好新鮮,有芝麻醬及柚子醋,有羅宋湯,湯料豐富,肉味鲜甜,白飯任取,牛扒上枱,牛肉下面有塊石是熱辣辣,每件只是一成熟,用張餐纸蓋在上面,之後自己决定焗幾先食,肉汁香濃,枱上有盐,黑椒,辣粉,吧枱都有蒜蓉及燒醬汁,我地每人食左二碗飯及二碗湯,大满足😘😘
2021-09-13 283 views
牛極食過其他分店,覺得唔錯。朋友今日話想食牛,我推介呢間牛極😆我同朋友各自點左一個牛排🥩 我叫左牛柳200g $110點野食係用自助購票機,方便又簡單👍🏻👍🏻店舖面積不大,但每樣野都好齊全!有一個自助區,提供沙律、白飯、牛肉湯、醬料同飲用水。石燒最大優點係,自己喺石板上面加熱,配合番自己個人喜好☺️牛柳好大塊,無論男或女食,份量一定夠!肉質非常嫩滑,亦都非常新鮮😍😍好有牛味,不錯!👍🏻

我同朋友各自點左一個牛排🥩
我叫左牛柳200g $110
點野食係用自助購票機,方便又簡單👍🏻👍🏻

石燒最大優點係,自己喺石板上面加熱,配合番自己個人喜好☺️

2021-09-10 188 views
今日中午經過荃灣大河道,看見這裡lunch 做$80- 石燒牛肩排,沙律放題。由於我唔想吃太多澱粉質,啱啱好!所以走咗入去試,沙律、湯和飯都是任吃,我和朋友各自點了$80- 牛肩排有180g 和200g 牛柳, 呢個要$110- 。餐廳好細心,石燒牛上菜時都會用餐紙遮一遮以免客人被油彈親。牛肩排和牛柳上菜時大嘅4成熟,如果鍾意熟d 可以一邊切開一邊張生嗰邊放係石燒上,自己控制熟度。 建議不要整太熟,加少少鹽、胡椒粉已經好好味,如果想濃味香口d 可加上蒜蓉燒汁一齊食,有多啲層次。 如果肚餓可加飯一齊吃,不過我配沙律吃,簡單一個lunch 已經好飽。
  • 牛肩排
2021-09-10 154 views
今日想食牛,就去牛極試一試,入到去叫我地先自助購票,我地要左二份牛柳$110,入去座底,侍應每人派一條圍裙,飯及湯沙律都是自已去取,無限量添食,牛牛上枱,下面燒熱果舊石,自己控制幾成熟,自助吧有各款汁醬,枱上有黑椒及盐,D肉好大塊,肉味香濃,我食左2碗飯及2碗湯,D湯好香肉味又多配菜,下次必定再食😘😘
2021-09-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 牛肩肉眼
2021-09-03 121 views
呢日一個人喺荃灣,想搵間小餐廳簡簡單單食個午餐,經過呢度,見到「牛極」,已經有一段時間冇食過,印象中味道唔錯,咁再冇乜考慮之下,就決定入去開餐😆原來除咗牛之外仲有其他食物,叫咗 $65嘅 Lunch Set「日式鰻魚燒」,包沙律菜、餐湯、白飯,呢啲都係任飲任食,要戴口罩自己出去吧枱嗰度攞😆沙律菜 加咗柚子汁,酸酸哋幾開胃😋。餐湯係「牛肉湯」,熱辣辣,真係有啲肥牛肉,仲見到有白蘿蔔、大蔥等,我竟然飲咗兩碗😆。「日式鰻魚燒」放喺燒熱咗嘅黑石上邊,下邊舖咗啲蔬菜,出晒煙😋;鰻魚 有兩大片,肉質軟熟幾好味😋

2021-09-03
$65 (Lunch)
2021-07-31 274 views
好味嘅牛牛🐮員工好友善👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻推介!推介!推介!😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍今次試咗牛柳,200g厚切,夠淋有肉汁。下次會再試吓其他部位。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻最驚喜係蕃茄雜菜湯,好香濃,必試!
好味嘅牛牛🐮員工好友善

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
推介!推介!推介!
😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
今次試咗牛柳,200g厚切,夠淋有肉汁。
下次會再試吓其他部位。
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
最驚喜係蕃茄雜菜湯,好香濃,必試!

2021-07-31
$110 (Lunch)
2021-06-07 606 views
話說今日又出開荃灣做啲嘢,做完私事又係時候醫下個肚。今日突然好想食牛。最後比我見到呢間牛極,啱晒喇,咁就入去食下啦。餐廳採用自助形式點餐。門口會放咗一部機係到。除咗牛之外另外仲有午市套餐。因為我本來就想食牛,最後點左牛柳之後就搵個位坐低。餐廳係沙律,湯,飯甚至係餐具都要自己出去拎。沙律菜新鮮爽口,而今日餐湯係羅宋湯。主角牛柳出場。牛柳會伴隨一舊熱石上。而牛只會煮到一成熟左右,客人可以按自己嘅喜好將牛放係熱石上面煮熟,牛柳肉汁豐富,牛味出色。基本上唔洗加任何醬料淨送白飯已經好好食。
餐廳採用自助形式點餐。門口會放咗一部機係到。
沙律菜新鮮爽口,
而今日餐湯係羅宋湯。

2021-06-07 550 views
平時喺油麻地返工中午都有食開嘅牛極,知道質素是唔錯,而且價錢又抵,加上沙律、湯、飯是任食的,啱晒大食嘅我,今次過開荃灣呢邊,見到有牛極真係太好,唔使諗食咩,見到鋪頭冇咩人即刻入去食呢間同油麻地一樣,先點餐買飛再由職員安排入座,把飛交給職員,過一陣職員就會把它送到你面前,等我期間我就出去拎湯同沙律,發現成盤沙律沒有蓋剩係得張揭開嘅保鮮紙直接放在外面,雖然拎嘢食要戴口罩,但係都感覺唔太衛生,人來人往始終都有細菌,最後我都放棄咗食沙律,牛柳出餐的時候大約只有兩成熟,自己可以用石頭嘅餘溫按照自己喜歡嘅生熟程度加熱,原本諗住嫩滑嘅牛柳但係d肉勁韌,一啲肉味都無,完全顛覆我對牛極既印象,我終於明白間鋪少人既原因係咩

2021-06-07
Type of Meal
Lunch
2021-06-07 427 views
來到荃灣好多美食,但今日想食牛,朋友推介呢間餐廳,決定試下😊😊😊餐廳自助形式點餐,好方便點左200g牛柳,$110🐮另外🥗沙律,湯,白飯都係自助形式。沙律d菜新鮮,有芝蔴醬可以落,不錯!👍🏻👍🏻肉味相當香濃,油脂少,口感嫩👍🏻👍🏻牛柳肉質不錯,算高質,呢個價錢算係抵!石板燒上,自己控制生熟,又唔會因為凍晒而影嚮肉質,一路熱住咁食一路傾計都唔怕!湯飲左2碗,白飯都食左2碗,抵!😆😆

餐廳自助形式點餐,好方便

點左200g牛柳,$110🐮

肉味相當香濃,油脂少,口感嫩👍🏻👍🏻
牛柳肉質不錯,算高質,呢個價錢算係抵!

湯飲左2碗,白飯都食左2碗,抵!😆😆
2021-06-07 276 views
牛牛牛牛,今日突然好想据扒😆😆😆荃灣有間半自助石板燒好似好吸引😍😍我揀左200g 牛柳 $110沙律,湯,白飯,任飲任食,醬料齊全環境舒服乾淨,感覺好似去左日本地道小店😆牛柳用石板燒上,自己去決定生熟程度👍🏻👍🏻原來200g份量都不少,切開牛扒,入面仲係有d紅,唔會太熟,自己決定幾成熟。👍🏻高質扒,外面用石板燒熱住,鎖住肉汁,牛柳口感會較嫩,咬落去肉汁流晒出嚟🤤🤤送白飯一流👍🏻另外一提係,個湯係用牛骨去煮,非常好味,簡直係一個亮點😍,想飲多一碗,不過已非常飽,大滿足😊😊性價比高,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻
牛牛牛牛,今日突然好想据扒😆😆😆
荃灣有間半自助石板燒好似好吸引😍😍

我揀左200g 牛柳 $110

沙律,湯,白飯,任飲任食,醬料齊全

環境舒服乾淨,感覺好似去左日本地道小店😆

牛柳用石板燒上,自己去決定生熟程度👍🏻👍🏻

性價比高,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻

2021-05-13 321 views
突然想食牛扒又唔想去西餐廳咁貴,石板上嘅牛扒都係一個唔錯嘅選擇!可以自己控制牛扒嘅熟成度,而且仲可以自己調味,枱面有黑椒、鹽、辣粉全自助!另外仲有白飯、麵豉湯同沙律任飲任食!係唔係即刻覺得好抵食!而每款牛扒都有2-3種唔同嘅重量來訂價,可因應不同人食量來叫,咁就唔會浪費食物啦👍🏻!而我今次就叫左牛柳最細份 200G $110,本身我就算好餓都食唔到太多,所以最細份就夠啦!平時我出去食牛扒都係揀牛柳,所以今次都特登揀牛柳來睇下有咩唔同!廚房會先將牛扒出面煎熟以鎖住肉汁,而用嚟擺牛扒嘅石板嘅存熱量都好勁,所以一上枱要即刻食啦,唔係牛扒會太熟!一切開入面仲係紅紅地,如果驚太生可以切開後再係石塊上燙一燙!但我覺得切開有啲紅就咁食就啱啱好,先夠嫩!而沙律都值得一試,啲菜蔬菜好新鮮,再淋埋麻醬應該無人唔鍾意呢度環境望落都好乾淨,而仲會俾條圍巾你防止整污糟件衫,真係好貼心

牛柳

先夠嫩!

而沙律都值得一試,啲菜蔬菜好新鮮,再淋埋麻醬
應該無人唔鍾意

牛柳
2021-05-11 258 views
荃灣扒房唔多,突然想食牛扒時都幾傷腦筋,但早排朋友推薦一間連鎖嘅石版燒牛扒舖頭俾我,我覺得佢性價比相當高。鋪面光鮮,當晚去到時候人流都唔少,幾乎滿座,同朋友一齊都要等一陣先入到去,入到去店員指示我哋先購票後入座,十足去咗日本餐廳一樣。今次order 咗個 180g嘅牛肩排,只需$80,仲包埋任食沙律、白飯同麵豉湯。啱晒一眾大食之人嚟呢到大快朵頤!!!🤣🤣牛肩肉大約5分鐘之後就上枱,肉上面仲有幾片炸蒜,餐廳寫明每塊牛扒只會為客人燒一成熟,其餘生熟程度都係由客人自己去控制。牛肩肉望落中間有條好大嘅根,但其實食起上嚟一啲都唔影響口感,唔會覺得條筋咬唔斷,兼且肉味仲相當香濃。進餐嘅時候,店員都會過嚟詢問要唔要更換石版,以確保石板有足夠溫度去燒熱牛扒,服務抵讚!!!👍🏻👍🏻