2021-11-26 814 views
此店在錦田街市對面,門前有巴士站,由錦田站乘的士才5分鐘車程,交通十分方便。此店佈置雅緻有特色,甚有家的温馨感覺。劉老板及員工待客態度親切,有求必應。而且特别聘用兼職的學生,見他諄諄善誘,耐心教導,給年青人另一種學以致用的實習機會。我們每次來必食的元朗烏頭,用日式芥末醬伴食,另有一番新滋味。另一款必食的是豉油雞,肉質嫩滑多汁,雞胸肉並不嚡口,令人回味之至。此店逢星期一休息,可預早訂位及擬定欲享用的美食,以便店家及早選購合時令的材料,是真正切合食客需要的私房菜店舖。
2021-11-03
$100 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 元朗馳名烏頭,豉油雞
2019-03-06 1299 views
朋友約行山,有老馬識途人仕介紹咗呢間餐廳,話超抵吃,每個餐只是46蚊,白飯,例湯任裝任飲,不額外收費,如果人多,早啲book好D,而且可以變成圍餐,咁就可以試多幾樣餸。3月1號呢日來到,試過幾ok㗎。

2018-04-13 961 views
今晚同Daddy來錦田買耶買完經過見到入面人較多 裝修又幾靚喔⋯⋯就入左去吃晚飯😘😘我地叫左個火腿津白一個五香煙燻雞仲有湯送😘😘😘😘野食都好快到個雞好滑好惹味個津白好鮮甜最好嘅係服務態度一流
今晚同Daddy來錦田買耶

個津白好鮮甜

最好嘅係服務態度一流

2018-04-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
2017-09-03 981 views
今日去元朗探朋友, 順便叫佢介紹個地方一齊食飯🍚去了這間菜館,小菜做得非常好,價錢合理,值得大力推薦👍我們今晚點了他們推薦的茶薰雞🐔椒鹽鮮魷,西檸雞,金華火腿浸津白,豉油皇中蝦🦐梅菜扣肉,帶子蒸豆腐和蒸桂花魚🐟, 大家開開心心😉連汽水白饭,一千蚊有找, 唔鍾意食中菜嘅我,也覺得這間飯馆好好味
2017-03-04 1067 views
星期五下午 跟朋友相約去比比書房順便一遊紅樓 所以來到錦上路相比起朋友住九龍區住屯門的我當然不覺得遠餐廳離車站約5分鐘 離錦田紅樓只是一條馬路之隔午餐時間 亦有不少食客3位朋友 每人點了一個小菜出名的有話梅豬手 另外點粟米魚柳同金計雲魚蒸雞餐牌註明白飯任裝 很親民應該不少街坊食客點好菜 店員亦隨即送上例湯紅蘿菜乾豬骨 味道清甜話梅豬手 送飯一流酸酸甜甜 很入味 加上豬手炆得剛好另外粟米魚塊 亦相當香口蒸雞亦香滑 將整碗飯都吃完整餐很滿足 連餐飲亦是43元 超值
星期五下午 跟朋友相約去比比書房

蒸雞亦香滑 將整碗飯都吃完

整餐很滿足 連餐飲
亦是43元 超值
2012-03-02 999 views
35元一個全包宴.湯.飲品.飯..同主菜.選擇有不少.無論食物,環境.,也家庭式.其中飯同湯是任加.效率不俗.只要開聲.店員很快就奉上.凍華田:將貸就價.華田粉較少,味道淡口...西洋菜湯:清甜.連西洋菜也可以做一個餸,我也飲了二碗.咖哩牛腩;咖哩味唔入,不覺得辣,而牛腩也末夠林.不過家庭式煮牛腩考功夫.雖則末夠林.但無意騒味.我也滿意.只嫌上枱時食物唔夠熱...35元全包宴.自己煮也不行.雖則味道仍有缺點.回頭機會仍高...
35元選擇仍多
湯同飯係任加
凍華田:將貸就價.華田粉較少,味道淡口...

西洋菜湯:清甜.連西洋菜也可以做一個餸,我也飲了二碗.

$35 (Lunch)
Dining Offer
Others
35元選擇仍多
2011-05-10 520 views
三人行小菜午餐有大約十來樣選擇一開始先來一大碗私伙靚湯 足料 個個碗都有豬骨&幾舊合掌瓜之後每人都叫了一個小菜檸檬雞柳 - 好食 唔油 可惜只有五塊咖哩牛腩 - 夠入味 薯仔夠林 牛肉炆得岩岩好爆豬脛肉 - 野味 送飯一流另外既係 上菜快 白飯任加 涷熱飲唔駛加錢
三人行

咖哩牛腩 - 夠入味 薯仔夠林 牛肉炆得岩岩好

爆豬脛肉 - 野味 送飯一流

另外既係 上菜快
白飯任加 涷熱飲唔駛加錢

$35 (Lunch)
(Non-member)
2009-06-12 482 views
2009-06-08
$800 (Dinner)
好好味手C雞
頭抽煎大虾
最正咖哩蟹包
好味
  • 手撕雞,鳳吞天下