2005-12-14 42 views
最鐘意食haagen dazs士多啤梨味雪糕,今次同朋友食, 叫左雙球雪糕, 冇叫strawberry,試左紅豆(一般), 所以order左summer berries同panna cotta, woo!! 2隻都好好味!! 最鐘意食酸酸甜甜既berries, 有少少果肉, 勁正; panna cotta味亦奶味十足, 值得一試!!
最鐘意食haagen dazs士多啤梨味雪糕,
2005-11-24 19 views
琴晚(23/11),兩個人食完煲仔飯,行左一陣街,九點多,就黎左呢度食雪糕。有梳化位坐,兩個人叫左兩樣野,唔記得個名,一個係在類似星型0既waffle上有六球雪糕,當然D雪糕唔會好大,我諗等於平時0既三分之一掛,我地選左六種味道:士多啤梨芝士蛋糕、TIRAMISU、果仁、哈蜜瓜、紅豆、朱古力曲奇。另一個係紅豆芭菲,有D紅豆、綠茶布甸、蕃薯蓉、紅豆蓉等等,雪糕有兩球,要左紅豆同吉士布甸。兩個都幾好,其實下次可以兩個人叫一杯都夠0既。雪糕最好食0既可能係哈蜜瓜同吉士布甸。正!初初叫紅豆時都驚驚地,因為呢度D食家話好甜,但食落都幾好呀,唔係好甜姐,不過紅豆味唔夠。會再黎,因為坐得幾舒服,侍應服務很好,多謝琴晚幫我地影左幾張相0既哥哥仔,唔記得睇下佢個名添,唔係就係度開名讚佢啦!琴晚好開心,因為有雪糕食,好似無試過一次過食咁多雪糕!好難忘呀!當然唔可以成日食,因為貴同肥嘛!
兩個都幾好,其實下次可以兩個人叫一杯都夠0既。
雪糕最好食0既可能係哈蜜瓜同吉士布甸。正!
當然唔可以成日食,因為貴同肥嘛!
2005-11-08 17 views
飯後甜品, 叫左two ice-cream scoops with baked apple pie要左紅豆味& Raspberry Panna Cotta 味紅豆好沙, 但如果多D紅豆粒粒就更好.Panna Cotta - ok a, 酸味味apple pie 外皮唔夠脆
飯後甜品, 叫左
紅豆好沙, 但如果多D紅豆粒粒就更好.
Panna Cotta - ok a, 酸味味
apple pie 外皮唔夠脆
2005-10-03 7 views
對於雪糕月餅既評語我有同感,我今年都係食左佢既七星伴月,個人認為星好味過月,月實在係太大,而且只係個”黃”較好味,仲有係一個月餅既朱古力份量幾多,如果係食比利時朱古力味既月就更朱古力,味道係好,但係真係唔太健康同好高卡…我自己食勻咁味,覺得士多啤梨味配搭得最好!
我自己食勻咁味,覺得士多啤梨味配搭得最好!
2005-10-03 2 views
成日都話haagen dazs o既華夫筒係全港no. 1, 但係今次老貓燒鬚, 個筒太厚, 中間有d未熟, 負責員工要再培訓...
2005-09-15 5 views
其實一直想試佢地出的雪糕月餅,由於同事請大家食的關係,終於試左啦!真係好正呀!我試左我好like的士多啤梨味,月餅外層有朱古力脆皮包住,七星伴月中間的那個有個用芒果雪皅做的蛋黃。但係七個七星就真係太細啦!好似雞蛋咁大,但計落幾乎要50蚊一個,我都係覺得去食兩個cone好過因為都係49蚊,仲多好多添呀!不過如果有人請食都唔錯呀,因為佢d雪糕做成月餅咁但依然保持水準!
2005-08-27 81 views
本來食完飯諗住去敬誠街試木槺布甸既,但係我個fd突然話想食雪糕喎,咁Haagen-Dazs又最近喎,所以就去左呢度食lu,我睇左好耐,發現有一個有少少似火燄雪山既物體啦,咁就叫左o黎試嘞,我唔記得個雪糕叫咩名,好似同火燄雪山咁上面有一層好似白色既cream/蛋白既物體啦,內裏包住四球雪糕,再有好多生果伴碟,有好多芒果汁既,之後由一個(我認為)新o黎既姐姐上枱既,上枱時佢用火機點着左佢手上既一杯酒,之後淋左落我既雪糕上,我估o個度既酒有成200ml到啦,少少着火咁law,之後我就試左一啖,發覺好辣咁,因為d酒好似好高酒精度咁,之後d酒就入哂d芒果汁&底層既蛋糕度,整體都好好食,但係就俾d酒影響到law,我無乜點食到底既cake,所以整體都好好,我覺得個姐姐應該唔好倒咁多,同埋問一問人地鐘唔鐘意咁多酒law~(因為我本來諗住食得入口既,應該唔會好重酒味law)
2005-07-26 17 views
試0左佢個哈密瓜雪糕,覺得...好好食呀!!哈密瓜雪糕口感同其他雪糕一樣好好,入面有d哈密瓜肉,食落口,有d肉又夾d雪糕,好有咬口!本人係鐘意咬雪糕的~哈密瓜味又唔會太甜,果味重,食完唔會好滯,夏天食,極消暑呢~
試0左佢個哈密瓜雪糕,覺得...好好食呀!!

2005-06-14 4 views
唔知係咪最近都係食hit到爆o既GELATO,所以食番Haagen Dazs雪糕o既時候,竟然覺得好甜,而且冇以前咁滑。是次買了醉酒櫻桃和桑莓雪葩,醉酒櫻桃的酒味冇上次食咁芳香咁醇‧而桑莓則太酸,但真係好light,好清。說我花心又好,現在我都係鍾意食gelato多!

2005-05-23 6 views
的雪糕好好味ar~服務又好~ 下次一定去個間食番~!
的雪糕好好味ar~服務又好~ 下次一定去個間食番~!
2005-03-03 10 views
$110有2隻味~ 揀o左我至愛o既士多啤梨同大眾化d gei 朱古力味!!我覺得$110 好抵, 因為真係好大桶!! 比起supermarket 還抵~ 仲有埋乾冰去幾遠都得~
2005-02-27 9 views
前排同朋友去尖咀食依個haagen-dazs (朱古力/士多啤利火鍋),濃濃既朱古力真係好鬼死SWEET~(我既意思係,你同邊個去食都會覺得好SWEET^^).依個火鍋都幾多野食有(雪糕,生果,曲奇餅,同蛋糕),但由於本人極愛朱古力..所以士多啤利醬係冇咩點試過(但都好鬼濃).但我發覺唔係樣樣野點朱古力都好食咖= =".但千萬唔好睇小依個火鍋,兩個人食都咪話唔飽,重要係已經冇食正餐就去食,都差D食唔晒!(只有尖沙咀同銅鑼灣先有得食) 百幾蚊一個火鍋, 重要加多五十蚊服務費!!
(只有尖沙咀同銅鑼灣先有得食)
百幾蚊一個火鍋, 重要加多五十蚊服務費!!
2004-12-18 19 views
改裝後第一次來,地方大了,but依舊是常滿~與朋友四人分別order了:1) 新口味--- 忘了名字,是有豆腐花那款,雪糕有兩球,一放在豆腐花上,一放在碟上。2) 香蕉船--- 最原始的款式,十分明白大家想吃的不是香蕉,所以香蕉只有半條作點綴,重要的是雪糕球有三個!3) 雪糕waffle --- 肚餓吃這個最好,同樣有三個雪糕球,還有大大筒的脆waffle。4) 咖啡蛋糕set --- 一件bailey 蛋糕,配自選的特式咖啡。當然,最愛的始終是此店的雪糕,其次才是它極有心思的賣相。特別的是改裝後竟然有了自己的洗手間,很好!~
改裝後第一次來,地方大了,but依舊是常滿~
與朋友四人分別order了:
當然,最愛的始終是此店的雪糕,其次才是它極有心思的賣相。
特別的是改裝後竟然有了自己的洗手間,很好!~
2004-12-14 10 views
男友有張coupon 就快夠期,所以臨用o左佢。要了double scoops(醉酒櫻桃和濃情朱古力曲奇)加朱古力碎。上手時一看,朱古力碎超少,我肉眼都幾乎數得出有幾多粒,心諗駛唔駛咁孤寒呀?!不過算啦,講番雪糕,好軟滑,尤其是醉酒櫻桃,酒味極濃,朱古力曲奇就有少少苦,朱古力味香濃,很不錯呢!
男友有張coupon 就快夠期,所以臨用o左佢。
2004-10-19 11 views
睇雜誌介紹Haagen-Dazs新出左Truffles,即雪糕球加朱古力粉,一盒(三角型盒)六個球,好吸引。因為無寫明size同價錢,於是同同事打賭,估一盒原價幾多錢,最離譜0既請大家食。當然我都係嬴家之一,因為我估佢都係1oz一個球,以Happy 80既價錢作比較,應該都係$50左右。結果,係$49一盒,$78兩盒,1oz/球,可即時揀味道。其實佢好細心咁做左張order list,有圖話埋俾你聽係乜味,因為全部都俾朱古力粉蓋住,真係唔知邊粒打邊粒。可惜,我地外賣係唔可以用個三角型盒,因為無蓋,所以只可以用杯杯裝俾我地,就真係唔知乜味打乜味囉。講返個雪糕,Haagen-Dazs 雪糕不嬲都係我至愛,質素唔洗懷疑,今次加埋d朱古力粉,食落又幾夾,都好好味,係細粒左少少,唔係好夠喉。不過用埋vip咭,計落都唔算好貴,而且一班人有得玩有得食,絕對超值。