2007-09-25 38 views
先多謝龍的厚愛,令我與家人可以在中秋佳節享受Haagen Dazs甜美~  兩款雪糕月餅兩味分別為草莓口味(配黑朱古力),以及雲尼拿口味(配白朱力),報告如下: 草莓味-黑朱古力外層原來極薄,微苦味道與雪糕很夾;至於Haagen Dazs的草莓味雪糕,則是一貫的高水準。總括來說,這個月餅厚厚的雪糕層,給人同時吃兩支雪糕批的盡情感受,我自然受落之至,整個KO無難度! 雲尼拿味-Haagen Dazs的雲尼拿雪糕其實也很美味,不過就與甜甜的白朱古力味撞到正一正,又被草莓味比了下去,不過仍比Double star的雪糕月餅優勝好多。其他牌子我還未試遍,暫無法比較,不過相信Haagen Dazs出品即使不是第一,也絕對是第二。 雖只是四個裝的玲瓏心意,由於媽咪不愛吃雪糕,我與細妹每人吃掉兩個餅,滿足得很了!在此並祝OR的員工,以及一聚OR食家中秋快樂呀!

1K
2007-09-22 7 views
早一排黎左呢度食雪糕, 係坐底度食隻喎, 點解會坐度食, 全因為免費囉!去到門口唔係好多人, 不過等左好耐都冇人黎登記同帶位, 而排隊秩序開始有d混亂, 等左差唔多五分鐘先有人帶位! 入座後又係等人落柯打, 都唔知係人多d伙計做唔切定話d服務真係咁差, 總言之就係要等!雪糕等左十五分鐘到就有得食, 雪糕當然係好味冇問題啦, 不過全程真係要等, 呢d服務就真係要改善下喇! 好彩今次黎係唔係錢, 如果唔係都會覺得唔抵, 希望下次再黎時, 服務質素可以好d啦, 如果唔係就會有貼錢買難受!笑臉真係比唔到呀!

笑臉真係比唔到呀!
2007-09-15 23 views
好耐冇坐低食Haagen - Dazs,於是走去食番杯雪糕先,Haagen - Dazs 雪糕真係食極都唔厭,正!Summer Fiesta (仲夏嘉年華)係夏日推介,Wow!個賣相好靚呀!有兩球雪糕,再配上千層薄脆、士多啤梨、士多啤梨醬、cream & chocolate cake,好味!雪糕方面,我揀比利時朱古力及芒果熱情果,芒果熱情果係限量新口味,我覺得好好食,酸酸,芒果加熱情果,配搭夠新鮮。店員服務都好好,我兩個人食一杯雪糕,佢好體貼咁主動兩個spoon俾我,very nice!!!!!!

2007-08-09 6 views
媽媽去買了些雪糕月餅卷﹐離開了在晚飯時間才記起買這些月餅卷有酒杯送的﹐但因現在沒有貨﹐應該有換領信﹐但售貨員忘記了給她那些換領信。打電話到店裡詢問喇﹐那個售貨員都肯承認是忘記了給她﹐不過我們又要多走一趟囉。但意想不到的是﹐回去拿換領信的時候﹐我那多嘴的弟弟說想吃brownie (其實是想媽媽買給他吃)﹐那售貨員說不能免費給他brownie 卻免費給了他兩個scoops。我逛完街來到﹐剛巧見到他們想離開﹐又多嘴的問有那個新口味的芒果熱情果雪糕嗎﹖馬上又有兩球免費雪糕﹐讚啊﹗不過我們當然不好意思白吃了﹐就真金白銀的點了個brownie﹐順便滿足一下弟弟的慾望吧。Brownie 是一貫的外脆內軟﹐微微苦澀的朱古力配著香甜的蜜糖味道的雪糕﹐簡直就是一絕﹐難怪弟弟總是嚷著要來吃了﹗當然我的那個免費芒果熱情果雪糕酸酸甜甜的﹐一樣是消暑佳品。

每個月都會去食一次, 當獎勵自己. 今次破天茺選了一個我沒有試過的口味–酒醉櫻桃. 嘩! 咳藥水…一啖後無再食…男友食的芒果熱情果, 好好味!還是食番平時食果d好d, 每次食的時候感覺超幸福啊!

男友食的芒果熱情果, 好好味!

還是食番平時食果d好d, 每次食的時候感覺超幸福啊!
2007-07-23 3 views
飯後同友人經過一輪搜尋,終於都係黎呢度食我最喜歡既雪糕做飯後甜品.天氣酷熱,只想食一D清清涼涼唔立喉既種類,一見這個sunshine in the bliss (應該係D summer special 既menu)就已經覺得好吸引.佢係一杯smoothie類既甜品,用mango passion fruit ice-cream blended with orange juice, 再加埋鮮芒果塊同兩小個mango passion fruit ice-cream和兩小個mango sorbet既scoop. 雖然好大杯,飲左之後好飽,但一D都唔膩.五個人食左$3XX, 送左三張single scoop既coupon, very good!

2007-07-11 21 views
巧合地跟食友談起甜品,又來一個巧合之作:這個「無心之作」無心到連筆者也忘記了它是甚麼名字:只記得它是來自新出cocktail menu 內尾二頁:「雞尾酒」的原因,恐怕只有是那自稱是champagne soda 開的base;加上key lime sorbet 和raspberry sorbet、新鮮而當造的士多啤梨和桑莓子,又一個消暑清新、吸引女生之作。姑勿論吃罷會否垂涎三尺,賣相足以氹人歡喜的(至少鄰座和行過的亦然)。
巧合地跟食友談起甜品,又來一個巧合之作:

2007-06-23 6 views
和友人行完街就由mk飛來這裏食9個球.....excellent!!開頭擔心食唔哂係多餘的!好多味都食到~又好味~俾貴d食好d都值得!!
和友人行完街
就由mk飛來這裏
食9個球.....
excellent!!
開頭擔心食唔哂係多餘的!

好多味都食到~
又好味~
俾貴d食好d都值得!!
2007-05-02 2 views
唔記得提提大家要試無花果雪榚, 勁好味!
唔記得提提大家要試無花果雪榚, 勁好味!
2007-03-29 4 views
我好鐘意去呢間分店, 招呼又好, 地方又舒服, 人又唔多, 價錢就間間都一樣架啦!好多時做野做得辛苦, 又或者有d咩唔開心, 都會黎呢間坐低食個雪榚, 唔...成個人滿足曬!樣樣都好好味...紐約戀人, 什麼和風(忘記了名字, 總之是跟日本有關的, 勁好味! 我通常會把雪榚轉了, 要朱古力碎朱古力及緑茶.好想食啊! 可惜, on diet中: (

好想食啊! 可惜, on diet中: (
2007-03-28 10 views
同個fd突然想食雪糕所以即刻黎左食dessert set喇我就梗係簡我至愛既比利時朱古力雪糕同埋waiter推介既blue berry cheese cake雪糕梗係唔駛講有幾好食啦!!不過個cake就難食喇..好硬呀又無cheese味.. 我迫自己食左半個..之後都無食到不過份量都幾大舊!!算係抵食啦.. 笑面係比雪糕同service既!
同個fd突然想食雪糕
所以即刻黎左食dessert set喇

我就梗係簡我至愛既比利時朱古力雪糕

雪糕梗係唔駛講有幾好食啦!!

不過個cake就難食喇..

好硬呀又無cheese味.. 我迫自己食左半個..

之後都無食到不過份量都幾大舊!!

算係抵食啦.. 笑面係比雪糕同service既!
2007-03-25 6 views
想了好一會, 第一百個食評該寫什麼?! 當然是美味的食物! 終於想到了, 是已沒有了的香蕉雪糕! Haagen dazs 從去年開始, 漸漸地沒有再入香蕉雪糕, 令我很失望呢! 香蕉的製品, 什麼香蕉糕, 乾香蕉片…我從來不好. 除了這裡的香蕉雪糕,味道儼如吃一根香蕉, 很懷念呢!日本有焦糖香蕉雪糕, 我有幸吃到兩次, 很開心, 感動! 香港haagen dazs會否也考慮入這口味呢!? 真的很正, 担保各位一試傾心!
想了好一會, 第一百個食評該寫什麼?! 當然是美味的食物!

2007-03-14 29 views
食完飯﹐行落times square地庫﹐醒起haagan dazs做緊promotion﹐買指定o既double scoop就送一個自選double scoop。結果就威逼男朋友同我一齊食雪糕。(大喜指定o既味道係midnight chocolate(唔太記得個名)﹐panna cotta with rasberry同埋red bean。panna cotta一向都係我o既至愛﹐所以一定走唔甩。而且又未試過midnight chocolate﹐所以就叫o左呢兩個flavour﹔男朋友就要o左macadamia nuts同埋tiramisu。midnight chocolate其實係朱古力版o既cookies and cream。起初以為會好膩﹐不過原來都唔係太甜。panna cotta好milky!!!加埋酸酸o的o既rasberry﹐簡直係perfect match!!(哈哈男朋友o既macadamia nuts都唔錯。不過無我想像中o甘香nuts味。仍然覺得pappagallo o既pistachio好味o的。至於tiramisu就真係好好!!因為連唔鍾意食tiramisu o既

panna cotta一向都係我o既至愛﹐所以一定走唔甩。

至於tiramisu就真係好好!!因為連唔鍾意食tiramisu o既我都覺得好味!!

49蚊就可以食到4個scoop﹐實在太令人滿足喇!!哈哈
2007-02-08 17 views
本人是HAAGEN-DAZS雪糕的FANS之一..因為它的雪糕是真的真材實料製造而成的..並且新鮮又美味..而且款式又多達二十三樣..當中大部份的口味是比較甜的..(愛甜味的人一定會愛上它的!!)在那麼多的雪糕當中我特地選出頭三樣我個人覺得最好吃的^^~~1. 夏威夷果仁(MACADAMIA NUT) <=== 超超超級好吃..百吃不膩..而且甜味適中喔!!2. 抺茶(GREEN TEA) <=== 不錯不錯..比元氣賣的同樣口味的好!! 也一樣不會太甜喔!!3. 哈蜜瓜(MELON) <=== 可吃到粒粒的果肉..而且又有很香的哈蜜瓜香味..就是有一點點過甜了^^"千萬別錯過了..員工的服務也很好喔!!

千萬別錯過了..員工的服務也很好喔!!
2007-01-27 4 views
又是haagen dazs,今次叫了個fondue,除左食仲有得玩。雪糕球下放了些乾冰,所以不會很快溶,但缺點是不可選擇雪糕味道。生果和蛋糕都無咩特別。