2004-11-27 29 views
有次同幾個朋友o係度食甜品, 大家分別叫左唔同o既味道o黎試. 其實隻隻雪糕味道都幾好! 個人覺得唯一o既缺陷係Belgian Chocolate o個隻味似乎太甜, 唔知真正o既比利時朱古力味...最令人驚喜係Tiramisu o個隻味, 出乎意料地咁正! 如果大家鍾意食Tiramisu, 記住試下!!!

$450 3磅蛋糕, HK BANK 有折! 不過真係多食就甜得制! 拎走加乾冰冇問題!
2004-10-21 7 views
推介:i)夏威夷果仁雪糕好得,因為我本身好鍾意食夏威夷果仁,有好香的果仁味。ii)士多啤梨芝士餅,有士多啤梨粒,有濃的奶味和芝士味,有餅粒在內增加口感,不太酸,我本不鍾意一般的士多啤梨雪糕,但雨很鍾意食這款雪糕。
推介:
2004-10-18 19 views
見到Haagen-Dazs出左新野,我梗係即時去試啦!星期六晚上,去左Hyatt分店,同個女店員講話要Ice-cream truffles,佢竟然唔知點處理,要問另一個店員!!原本,有一張truffles紙,上面有唔同款雪糕,又有個裝truflles三角形盒既圖,任顧客將口味填上,佢就會跟住黎做,但係紙上唔係款款味都有,我問店員,佢話個d係佢地覺得最好既配搭喎,不過可以寫其他味,咁我就揀左士多啤梨,朱古力朱古力碎,比利時朱古力,香蕉,芒果,荔枝(呢款紙上無)。整既時候,店員用一個好細既羹「畢」一球雪糕,放入一個裝左朱古力粉既盒滾動,雪糕沾上朱古力粉,六球係咁做,最後以一個三角形盒裝晒。不過可能佢好少整,朱古力粉唔勻,有厚有薄。不過我一見剽就已經覺得好唔抵!因為無諗過size會咁細!真係好細呀!我諗一個truffles只係有平日單球四分一既雪糕份量咋!但係$49六球喎!而且朱古力粉幾多,蓋左一d雪糕味,雪糕又少喎,所以唔係真係咁正囉!睇個廣告,完全無諗過會係咁細囉!味道只係可以既級數,唔算好正個種,所以我覺得試一次夠。我寧願食個單球!$49已可買個frutti食得好滋味喇!
2004-10-17 8 views
因為係VIP, 最近收到生日coupon, 堂食75折, 襯天氣仲未凍就同家姐快快用左佢. 叫左兩個花之物語, 轉左味道, 唔知係咪我地O既要求太複雜(其實只係轉味啫), 我地等左15分鐘都等唔到個雪糕(當時唔係好多人嫁咋!). 催左佢之後, 佢話廚房O岩O岩先開始整! 等到頸都長, 終於都等到兩個雪糕黎. 食食下, 先至發覺佢俾錯左隻味道我, 係唔鍾意食O既strawberry cheesecake. 都已經食到一半無理由叫佢換, 唯有啃埋佢!食完雪糕叫左兩杯cappuccino. 叫完又係呆等15分鐘. 終於等到啦, 點知其中一杯o既泡係失敗o既, 未擺定杯咖啡d泡已經消失晒! 唔想再等, 所以無叫佢換. 唔單止咁, 佢話係illy咖啡, 但係飲落完全無咖啡味!雖然服務員態度好好, 但係個個好似食左成擔豬油咁, 點得呀!
2004-10-04 12 views
8,覺得幾好,但係見到有食家話雪糕球細得離譜,所以再黎食多次,睇下有無「呃秤」!今次要左士多啤梨味(X2),芒果味,比利時朱古力味,咖啡味,夏威夷果仁味,吉士布甸味,同埋士多啤梨芝士蛋糕味,咁多味道,始終士多啤梨味最正!雪糕球size方面,無疑係比較球細,佢用一個500mL既桶裝,岩岩裝左八球,都有「特」出左少少雪糕,不過當然桶內有空位,我諗一球都應該有普通單球份量一半多d,八球夾埋都應該有四至五球普遍size既。$68 都算ok,因為三球都要$55,單球都$29!而且可以揀八款唔同味道,我係貪呢樣好,我花心嘛,樣樣味道都想食!

2004-09-30 24 views
琴晚去左Haagen Dazs食雪糕,見到出左新口味,係custard pudding,即吉士布甸,鍾意食吉士既我就梗係要食,所以除左要次次必食既士多啤朵雪糕之外,仲要多球吉士布甸!吉士布甸唔算太出色,普普通通,甜甜地,但係好在唔會太甜,有少少似焦糖既味道,但係味道唔太似吉士,我覺得就咁食吉士好味d。呢款味道唔差,但係唔係特別好食, 屬於試過一次就夠個種。
2004-09-29 8 views
在尖沙咀食完晚飯後, 心血來潮好想食Ice-cream , 結果去了呢間Haagen Dazs, 店內分上下兩層, 我選擇了坐下層, 座位幾闊落呀, 本來我同朋友諗住各人叫一款甜品, 後來看到有一個Ice-cream 拼盤, 有9個Ice-cream , 可以自選味道, 旁邊有生果, 仲有兩種果醬可以沾, 足夠三個人食有餘, 不過我不喜歡那些果醬, 反而喜歡載著果醬既脆餅多D, 而且Ice-cream下面鋪了一層薄既蛋糕, 有趣!價錢有點貴, 埋單要$200幾。Icea-cream 選了下列味道:芒果, 士多啤梨, 朱古力碎朱古力, 夏威夷果仁, 綠荼, 香蕉, 醉酒櫻桃, 荔枝, 芝士蛋糕

Icea-cream 選了下列味道:
2004-09-17 7 views
此牌子,在各大超市有擺放售賣的雪糕,我吃過,但光顧此專門店,倒是頭一趟~~那晚,晚上十時多,十多人大吃大喝後,有朋友似乎還未滿足,提議再下一城,去吃甜品是也,愛吃的我,當然和議啦,不過去之前,都打電話去確定未到last order先起行,因為距離最後落單時間,尚有十五分鐘,所以眾人暫時停止談話,務求趕快到達,到達後,全場滿座,不過待應說,可以做埋我地呢檯先,咁大家就趁空檔時間,睇下食咩,當眾人已決定食咩時,我還在猶疑,因為花多眼亂加太多野想食,最後,決定向我最愛,朱古力進發,終於,選了情濃(迷?)朱古力~~既然大家已有心水,當有位子坐下來時,餐牌也不用看,大家便各自叫了想吃的,約十分鐘,我的選擇到我面前了,賣相頗好,先試雪糕,因為好像有點想溶的樣子,朱古力雪糕有比利時和另外的雪糕,名字我可忘記了,朱古力味,非常濃厚,而雪糕本身也很滑溜,可能第一球雪糕味太濃,以致第二球另一款雪糕,好像淡了一點,所以大家緊記,最好吃畢一夠,喝一口開水,清清之前的味道,才吃之後那一球,千萬別要像我這個狼吞虎嚥才好~~因為太好吃,真的很想再來一客,但可惜已過last order時間.而據朋友所說,她們叫的雪糕

而據朋友所說,她們叫的雪糕,也好好味,貴是貴了點,不過真係好好食,同埋,感覺上,專門店比放在超市買的,好像好吃得多;且看何時再遇此店,必定會再次拜訪,試試其他口味~~
2004-08-26 2 views
d款真係幾special價錢真係幾貴but好有雪糕味想食真正雪糕就去呢度
d款真係幾special
價錢真係幾貴
but好有雪糕味
想食真正雪糕就去呢度
2004-08-16 11 views
同細妹去食dessert, 我地分別order左Summertime Cone同Banana Split, 兩客都好好味~~ 講都無謂, 大家去睇相:http://community.webshots.com/photo/175602425/175605581MEnnAEhttp://community.webshots.com/photo/175602425/175605070hhQldy不過佢真係加左價...=_=
不過佢真係加左價...=_=
2004-08-15 4 views
星期共晚,食完飯一定要食番個甜品,所以去左Haagen Dazs食九個新出既「荔枝夏日夢」,真係好cool好正!一個長杯,最底先放四粒士多啤梨,然後係一球荔枝味雪糕,再放奇異果,然後一球綠茶味雪糕,再上係芒果,份量唔少,最上一球雪糕係士多啤梨味,上面再有cream,一粒荔枝同埋杏仁片,由於全部雪糕球都係我最鍾意既味道,所以覺得呢個甜品特別好味!不過,轉左新menu之後,發現部分甜品加左價(雖然有d保持原價),例如「花之蜜語」,之前$65,而家$68。

(Non-member)
2004-08-08 7 views
凱悅酒店那間的SUPERVISOR以為自己好有記性,又不用紙筆把我們想食的雪糕味道記下來,雪糕來後,發現六個雪糕中,有四個是錯的;還有她的手部包了一堆中藥,有趺打酒的味道,嚴重影響食慾,及沒有衛生.
2004-07-29 4 views
試左lemon sobert,覺得唔掂,好淡,無味,texture同雪糕太遠(雖然我知道此乃雪葩而非雪糕),似食冰多d,只此一次.下次唔會再試!
2004-07-25 12 views
本來想吃tiramisu味,店員哥哥俾呢款荔枝味我試,嘩...好荔枝喎!! 即刻轉軚order呢款。味道真係好荔枝,ginger味唔係好濃,有時都嗒到少少薑味,不過荔枝味更重,好味!!其實一scoop真係唔係幾夠,但食兩球又肉赤,唯有忍口=p