2020-02-08
呢間位於屯門友愛邨附近嘅HANDS商場嘅街坊日式餐廳,得閒唔想煮飯,都會黎到呢度食飯餐廳環境舒適,座位間隔都頗為闊落,皆因餐廳嘅空間原本就好大,裝修都好養眼,有少少日式居酒屋嘅裝修風格,用餐環境頗為宜人👍咖喱吉列豬扒飯餐($56)_豬扒大大舊,炸得香口,不過肉質頗為炸過龍,有少少柴柴地嘅感覺,呢度嘅咖喱不過不失,甜辣味都好中和,分量夠足👍整體唔差八戶特色壽司+叉燒拉麵餐($65)_sushi 表現都不過不失,係街坊嘅口味,刺身唔算太鮮甜,不過起碼係新鮮嘅,刺身有彈性🤤拉麵就略為失色,拉麵有少少林🤒同埋就叉燒都係有少少柴嘅感覺,應該係煮耐左,同埋本身舊肉嘅位置就比較嚡😂整體黎講,食物味道不過不失,價錢方面都合理,街坊嘅味道同價錢,唔想煮飯又想食日式餐廳,可以一試😂