2020-06-29 41 views
今日同朋友一齊去咗荃灣食日本嘢,去咗花居酒屋。先講吓呢度嘅環境,裝修好日本風,落咗好多心機,牆壁、抱枕,都係日本古風,好有特色。大大力推介明太子玉子燒厚厚的蛋皮,包住勁多明太子醬,蛋皮香滑,配搭上酸酸甜甜,同埋辣辣地的名太子醬,真係超級正。同埋份量好多,可以一切五,同朋友小聚嘅時候一定要嗌。食肉獸最愛:原燒牛舌一串大約有三至四塊,雖然份量唔算好多,但係超級好食。牛舌係用秘製醬汁醃過,燒完好香,好好味。傾吓計,鍾意食牛嘅話,一定唔可以錯過醋汁香蔥牛肉串,酸酸地嘅醬汁,加埋爆香左嘅香蔥,放喺牛肉粒上邊燒,醬汁可以溶入牛肉中,牛肉唔會銀,正呀。食完肉,就要食返啲蔬果類平衡返。個人認為燒茄子係一個唔錯嘅選擇。以前一直覺得茄子唔開聲,今次發居酒屋比到我好驚喜嘅味道,佢哋嘅燒茄子,係大茄子,用咗秘製燒汁,加上芝麻,甜甜地,同茄子好夾。喺眾多壽司中,海膽壽司係我嘅最愛,食得出係靚海膽,完全冇腥名,係海膽嘅鮮甜味,同埋海膽份量好多,真材實料。花居酒屋嘅食物種類都有好多,服務細心,經過荃灣嘅話,一定要來花居酒屋食吓正宗嘅日本野
今日同朋友一齊去咗荃灣食日本嘢,去咗花居酒屋。
大大力推介明太子玉子燒
食肉獸最愛:原燒牛舌

2020-06-27 1537 views
上次去試相鄰嘅麻辣菜,因為同一大廈入口,擺烏龍入錯舖頭,為表謙意當然要幫襯吓🤪門面設計簡潔低調,驟眼望並唔起眼,唔同港式餐廳高調光猛嘅大字招牌。穿過敞門猶如置身異國,橫樑高掛嘅旗幟、牆身剪報、每日鮮食推介嘅水牌,充滿日本風情,未坐低已經感受到濃厚風土味。仿效和席形式,每張櫈上都有個軟熟嘅蒲團,坐落好舒服😌沙律都係平時食開嘅味道,蕃茄新鮮多汁,佐以嫩豆腐同胡麻醬,作為前菜輕盈又健康。玉子燒濕潤鮮嫩,貼近到日本加咗高湯嘅口感;裡面芝心滿滿,每啖同時食到蛋奶香,滿足度100%😍😍😍秋葵海膽同樣軟糯嘅質感相配,炸得鬆脆不油;店員教將白蘿蔔蓉加入天婦羅汁食用,好有驚喜,蘿蔔嘅辛辣感令醬汁更惹味消滯。外層薄片煙肉難得唔鹹,烤得非常香脆,包裹新鮮多汁嘅車厘茄,一咬落去鮮嫩爆汁,充斥整個口腔。牛肉肉質鬆軟,調味恰到好處,酸酸甜甜,無平常伴酒菜咁濃味,反而食得到肉自帶嘅原汁原味。上頭鋪上滿滿蘿蔔蓉同蔥花,帶些微辛辣感,令牛肉更香口,同時起到解膩嘅作用。雞肉串皮脆肉嫩,塗上香甜嘅照燒汁特別惹味,最重要食起嚟無油膩感,相信燒製過程中逼走咗啲雞油,好清爽🤤壽司定食$118,份量非常豐富,正常食量女仔可以一份兩
仿效和席形式,每張櫈上都有個軟熟嘅蒲團,坐落好舒服😌

芝士玉子燒
玉子燒濕潤鮮嫩,貼近到日本加咗高湯嘅口感;
裡面芝心滿滿,每啖同時食到蛋奶香,滿足度100%😍😍😍
秋葵海膽天婦羅
秋葵海膽同樣軟糯嘅質感相配,炸得鬆脆不油;
燒煙肉車厘茄串(1本)

酸汁香蔥牛肉串(2本)
汁燒雞肉串(2本)

極上壽司定食配手打烏冬

壽司定食$118,份量非常豐富,正常食量女仔可以一份兩人share食;
茶碗蒸帶濃郁鰹魚風味,令蛋液更鮮美。
極上壽司定食配手打烏冬
壽司肉多過飯,刺身可以完全蓋過飯團;
其中海膽壽司特別出色,味道鮮甜,唔苦👍🏻

無諗過香港有性價比咁高嘅居酒屋,相信疫情解封前佢會係我解饞醫思鄉病嘅頭嘅選擇🙈🙈🙈
2020-06-27
$250 (Lunch)
芝士玉子燒
秋葵海膽天婦羅
燒煙肉車厘茄串(1本)
酸汁香蔥牛肉串(2本)
汁燒雞肉串(2本)
2020-06-24 88 views
最近疫情好似無咁緊張,終於可以同女友一齊安心少少咁係外面食返餐!在係網上搜羅期間,發現荃灣新開左一間日本餐廳,都好似好多人介紹,所以就決定試試一探究竟。呢間「花.居酒屋」就係荃灣鐵站5分鐘既路程內,我搭巴士係大河道落車,同呢間餐廳介只有數步之遙,非常方便。就係咁,我地就懷著探秘既心情選擇左呢間餐廳。
Other Info. : 呢個份量同埋質素,絕對係性價比一流,好過去食自助餐!
2020-06-22
$250 (Dinner)
玉子海鰻手卷
紫蘇黑豚腩
雞軟骨(一本)
碎蔥吞拿魚腩
天婦羅盛合
燒羊架
櫻花水信玄餅 X 大倉紅豆年糕
  • 壽司盛合,燒物
疫情嘅關系,去唔到日本旅行,所以搵左間新開嘅日式居酒屋慶祝拍拖紀念日。去到餐廳門口已經feel到個種日本嘅氣息,入到餐廳,裝修同佈置都令人感到置身於日本嘅居酒屋之中。居酒居應該有嘅必備菜式都有齊,款式好豐富,刺身、壽司、手卷、卷物、玉子燒、天婦羅、爐端燒等等,價錢親民。 竹壽司盛合,總共有9款,用料上乘新鮮,每一款都相當吸引,食落就知啲刺身好新鮮,完全無腥味,仲好鮮甜。必試!每次食壽司都要食吞拿魚壽司,所以都單點左碎蔥吞拿魚臍壽司,足料肥美!天婦羅盛合都係有9件炸物,有炸蝦、秋葵、冬菇、番薯、茄子同南瓜。天婦羅炸皮唔會太后厚,夠哂脆口。溫馨提示,天婦羅要趁熱食~見串燒選擇都好多幾吸引,就點個紫蘇黑豚腩試試,惹味香口。和牛烏冬係堅魚湯底,好足料,烏冬同牛肉嘅比例差不多一樣,但略嫌湯底偏鹹。

居酒居應該有嘅必備菜式都有齊,款式好豐富,刺身壽司、手卷、卷物、玉子燒、天婦羅、爐端燒等等,價錢親民。

碎蔥吞拿魚臍壽司

天婦羅盛合

見串燒選擇都好多幾吸引,就點個紫蘇黑豚腩試試,惹味香口。
紫蘇黑豚腩

和牛烏冬
  • 天婦羅盛合
今日男朋友帶左我黎荃灣新開既日式居酒屋 - 花居酒屋🏮 坐得都舒服 一d都唔逼 裝修都幾靚 好中意幅牆😌🍣黑松露刺身沙律🥗沙律有幾款刺身,分別係三文魚、油甘魚、帶子同蝦 好足料😋 每塊刺身上面都有黑松露 好香,配合埋酸酸甜甜既沙律汁 好開胃👍🍣竹壽司盛合🍙壽司盛盒有10款壽司 擺得好靚 每款都好新鮮🍣明太子玉子燒🍙玉子燒好滑 一d都唔鞋口 同明太子一齊食好夾 好好味😋🍣鵝肝多士🍙一開始見個多士好厚以為好難放入口 點知一食個包好鬆軟 個包邊好脆多士唔係普通白麵包 係麥包 好味 另外個鵝肝好香好脆🍣海膽松葉蟹黑松露蒜汁炒飯🍙飯粒粒分明 有大大舊海膽係面 連埋d飯一齊食 口感一流另外餐廳既員工服務態度一流 每次上菜都會介紹菜式 好有禮貌👍

🍣黑松露刺身沙律🥗

🍣海膽松葉蟹黑松露蒜汁炒飯🍙

飯粒粒分明 有大大舊海膽係面 連埋d飯一齊食 口感一流

2020-06-23
  • 黑松露魚生沙律
不知道大家最愛的異國菜式是什麼?🧡日本🇯🇵菜絕對是其中一個讓我念念不此的菜式!這天經過荃灣,得悉有新的日本菜,也是值得一試呢♥️-這間餐廳「花居油屋」是新開的店,一踏入門口便感受到日式的佈置🎎掛滿鯉魚旗外,更有塌塌地,充滿日本的風味!環境佈置很美呢!🎏-食物方面,由於當時不是太餓,因此點了不少小食呢!🤩但也是充滿驚喜!最值得分享當然是原條池魚🐟🐠日本菜必要試的刺身呀!🍣池魚分了2小道,一種是連紫菜吃的,感受到那份鮮味,另一種是基本刺身,可以跟日本豉油及芥末!如果連著紫菜的部份,相對會較澴味,配上紫菜剛剛好!🥢🥡這原條池魚,2人前的份量,2人分享剛剛好,不會膩,也會享受到池魚的鮮味呢!😋😋如果大家也吃刺身,這一定要點來試呢!✅-也了點了「七味燒魚翅」,🥢第一次吃,會配上沙律醬🍥想不到味道如此有驚喜,沙津醬正好能平衡燒魚時的濃味呢!是很有新鮮感的菜式呢!😋-「燒大烤菇」也充滿驚喜🧄🥔🧅想不到在日本餐廳也可品嘗到!而且用了有梅子的味道製作🍳吃下去滿滿鮮甜的汁及酸甜味🍅十分開胃呢! 喜歡吃磨茹的朋友一定一定要點!-喜歡吃沙律的也點了「胡麻豆腐蕃茄沙律」🍅簡單的一道菜,帶了開胃的一道菜,簡單又開胃
不知道大家最愛的異國菜式是什麼?🧡
日本🇯🇵菜絕對是其中一個讓我念念不此的菜式!
這天經過荃灣,得悉有新的日本菜,也是值得一試呢♥️
這間餐廳「花居油屋」是新開的店,
一踏入門口便感受到日式的佈置🎎
掛滿鯉魚旗外,更有塌塌地,充滿日本的風味!
環境佈置很美呢!🎏
食物方面,由於當時不是太餓,因此點了不少小食呢!🤩
但也是充滿驚喜!
最值得分享當然是原條池魚🐟🐠
日本菜必要試的刺身呀!🍣
池魚分了2小道,一種是連紫菜吃的,感受到那份鮮味,
另一種是基本刺身,可以跟日本豉油及芥末!
如果連著紫菜的部份,相對會較澴味,配上紫菜剛剛好!🥢🥡
這原條池魚,2人前的份量,2人分享剛剛好,不會膩,
也會享受到池魚的鮮味呢!😋😋
如果大家也吃刺身,這一定要點來試呢!✅
也了點了「七味燒魚翅」,🥢
第一次吃,會配上沙律醬🍥
想不到味道如此有驚喜,
沙津醬正好能平衡燒魚時的濃味呢!
是很有新鮮感的菜式呢!😋
「燒大烤菇」也充滿驚喜🧄🥔🧅
想不到在日本餐廳也可品嘗到!
而且用了有梅子的味道製作🍳
吃下去滿滿鮮甜的汁及酸甜味🍅
十分開胃呢! 喜歡吃磨茹的朋友一定一定要點!
喜歡吃沙律的也點了「胡麻豆腐蕃茄沙律」🍅
簡單的一道菜,帶了開胃的一道菜,
簡單又開胃!💫
主菜方面,點了「牛油果加洲卷」🍣
喜歡配上牛油果,為整個卷物加分!
也是我喜歡簡簡單單的壽司呢!
飲品方面,我們也點了甜甜又好味的桃果酒🍑
不喜歡太濃味的值得來試🍑
不會太誇張子充滿酒味,較容易接受呢!
整晚品嚐了很多精緻的菜式呢💜🧡
是十分滿足的晚上!❤️
唯獨是餐廳的冷氣有點大🥶
對女孩子來有點過份冷,要帶一件外套會更好!
這點要記住留意呢!😚
原條池魚
燒大烤菇
牛油果加洲卷
2020-06-22 56 views
今次係我第二次去花居酒屋,上一次叫咗一條池魚同漬物,有我最鍾意嘅漬蒜頭🧄。所以今次再嚟認真食一次要特別睇吓呢一塊黑板,佢會不定期更新。黑板上嘅食品係限定,平時個餐牌係冇㗎。今次我同男朋友喺黑板度叫咗個原板日本馬糞海膽同清酒煮蜆。味道非常出色又抵食,兩個人食咗$800。馬糞海膽好清甜,食落口個質感好軟滑。最緊要係佢冇平時唔好彩會食到嘅防腐劑味。我覺得四百幾蚊一版真係幾抵食。值得一題佢呢度啲紫菜係好香好脆,配海膽食一流,另外佢仲有青瓜絲清下個口。好難得係個海膽唔夾任何嘢食都好食,呢個價錢呢個質素,大家可以挑戰下個清酒煮蜆係有驚喜,佢個清酒湯底煮得好好食。好難得咁簡單嘅料理可以做得出色,配上昆布同洋蔥絲食個蜆口感好豐富,好表現到店舖嘅用心。加上個人覺得啲蜆個花紋好靚。食得又睇得下,心情係幾好另外個甲羅燒都幾出色,佢個沙律菜都幾清、個麥包都幾軟。而佢個甲羅燒加咗菇類,令到個蟹膏唔會食完覺得好膩,係一個用心嘅調整。比平時出面食出色少少🤏,但有配沙律係可以解決好膩嘅問題。最後我哋叫咗兩種燒物,燒雞翼同雞軟骨。其實上次都有食,佢哋燒出嚟嘅嘢食係幾高水準,有種日本食嘅風味,仲有淡淡的燒味。佢哋燒完嘅肉

最後我哋叫咗兩種燒物,燒雞翼同雞軟骨。其實上次都有食,佢哋燒出嚟嘅嘢食係幾高水準,有種日本食嘅風味,仲有淡淡的燒味。佢哋燒完嘅肉類係恰到好處,外脆但有肉汁!

其實我對花居酒屋嘅評價整體都幾高, 因為佢價錢唔太貴。但食物質素真係唔錯,喺荃灣飯堂嘅好選擇!
2020-06-16
$400 (Dinner)
  • 日本馬糞海膽
  • 燒雞翼
  • 清酒煮蜆
  • 甲羅燒
2020-06-20 56 views
本身同仔仔約左我哥食晚飯,預左搵間有BB櫈既,但突然有家人帶左個仔出去玩,我地2個人就轉埸食日本野,甘岩見到尼間係新開就入去試下裝修好日本風🇯🇵好似真係係日本既居酒屋甘尼個螢光魷魚唔會話好鹹,幾好我地先叫左個”竹壽司盛合” $198好有驚喜係厚切,相對係飯少肉多肉質彈性👍🏻好新鮮另外再散叫左海膽,金目鯛,油甘魚壽司海膽壽司CP值好高 $68/2一咬落去比想像中多海膽仲要完全唔腥好鮮甜估唔到尼價錢錢都食到尼個質素另外油甘魚都好新鮮 ,非常厚肉另外仲叫左少少串燒同鰻魚玉子燒玉子燒份量都多,如果蛋味再多啲會仲好最後值得一贊係員工好有禮貌,同埋見你食完有空碟已經會自動收起,同經常refill茶水3-4個朋友去食下野飲下酒relax下都係一個唔錯既選擇

裝修好日本風🇯🇵好似真係係日本既居酒屋甘

尼個螢光魷魚唔會話好鹹,幾好

我地先叫左個”竹壽司盛合” $198
好有驚喜
係厚切,相對係飯少肉多
肉質彈性👍🏻好新鮮

另外再散叫左海膽,金目鯛,油甘魚壽司
海膽壽司CP值好高 $68/2

一咬落去比想像中多海膽
仲要完全唔腥好鮮甜
估唔到尼價錢錢都食到尼個質素
另外油甘魚都好新鮮 ,非常厚肉

另外仲叫左少少串燒同鰻魚玉子燒
玉子燒份量都多,如果蛋味再多啲會仲好

3-4個朋友去食下野飲下酒relax下都係一個唔錯既選擇

2020-06-19
  • 海膽壽司
2020-06-19 42 views
朋友話新開左呢一間我就打算試吓,铺內有日式裝修,職員都係着晒日式制服,我同朋友電話確認訂位,但係職員話位已full, 因為晚飯時間都幾多預約,職員叫我哋上樓上麻辣火鍋店坐, 原來係同一間集團嘅咁都冇所謂嘅咁之後我哋叫嘢食啦 首先有三文魚同吞拿魚刺身,不過不失,有黑松露係面 係特別既,新鮮程度還算可以,同埋佢都算切得幾厚身嘅食落去性價比高,身邊仲有啲撈咗嘅沙律菜可以增進食慾之後叫咗個天婦羅盛合,佢地既天婦羅炸物可以話一流炸到脆卜卜🤤 炸衣 好薄身入面有一隻 長長既大蝦食落口好爽, 其他炸物 例如炸茄子切法好特別,令到食落去入面仲好濕潤, 入面一片片茄子 外脆內嫩, 完全冇油膩嘅感覺明太子玉子燒有厚厚蛋味,用料充足,甜嘅玉子燒中間夾住鹹嘅明太子,值得一試。串物都值得推介 我地叫左雞軟骨同雞翼($28/串)正正子 燒得岩岩好 又有味海膽黑松露炒飯份量多, 上面有份海膽,我哋兩個人都食唔曬,味道不過不失牛油果鰻魚壽司同軟殻蟹牛油果壽司,本身以為只係普通反而有驚喜,厚肉鰻魚包住creamy既牛油果馅 醬汁好味又吾係死鹹, 食完都唔使特登叫飲水,反而仲想繼續食

2020-06-19 96 views
突然之間好想食日本嘢🤭比我上網搵到呢間新開嘅居酒屋啦🤤去之前已經好期待💛入到去見到其他人點嘅菜仲期待見到餐牌有好多唔同嘅嘢食揀最後無諗咁多 叫左個兩人套餐花之2人前🌸 $588▪️Salad - 黑松露魚生沙律除左沙律菜之外 仲有數種魚生分明係三文魚,帶子,蝦,油甘魚同三文魚籽❤️特別嘅點在於係三文魚同油甘魚上面加上黑松露整體來講份量係相對較多 味道都十分濃郁2種魚類都切到差唔多厚度 刀工十分出色👀三文魚籽帶有咸香 帶子同蝦都十分鮮甜如果唔想食呢個都仲有2種可以揀分別係胡麻豆腐沙律同和風辛辣蕃茄沙律🥗▪️燒物有大蔥串,雞翼串同豚肉串雞翼佢燒到外脆內軟,而且keep到佢d汁係入面❤️超級Juicy。本身都好中意食大蔥,但係出面食嘅都會唔夠爽口,但呢度處理得啱啱好👍🏻又爽口又鎖到汁係入面!最最最期待嘅就梗係豚肉串😚一咬落去d汁爆哂出嚟💛▪️刺身整體來講同上面嘅刺身沙律差唔多,但都切得比較厚!一次過有5種體驗🤤仲要多左赤身,而且其他刺身都變得好肥美💥▪️鍋物 - 鹿兒島和牛鍋最期待嘅就係呢個鍋🤤佢哋嘅服務好好,如果你選擇左呢個套餐,佢哋會幫你放好哂d材料係個鍋入面❤️包括有:雜菜,豆腐,仲會好甜心咁幫我哋
突然之間好想食日本嘢🤭
比我上網搵到呢間新開嘅居酒屋啦🤤

去之前已經好期待💛入到去見到其他人點嘅菜仲期待

見到餐牌有好多唔同嘅嘢食揀
最後無諗咁多 叫左個兩人套餐

花之2人前🌸 $588
▪️Salad - 黑松露魚生沙律
除左沙律菜之外 仲有數種魚生
分明係三文魚,帶子,蝦,油甘魚同三文魚籽❤️
特別嘅點在於係三文魚同油甘魚上面加上黑松露
整體來講份量係相對較多 味道都十分濃郁
2種魚類都切到差唔多厚度 刀工十分出色👀
三文魚籽帶有咸香 帶子同蝦都十分鮮甜
如果唔想食呢個都仲有2種可以揀
分別係胡麻豆腐沙律同和風辛辣蕃茄沙律🥗
黑松露魚生沙律

▪️燒物
有大蔥串,雞翼串同豚肉串
大蔥串,雞翼串同豚肉串

▪️刺身
刺身

▪️鍋物 - 鹿兒島和牛鍋
最期待嘅就係呢個鍋🤤佢哋嘅服務好好,如果你選擇左呢個套餐,佢哋會幫你放好哂d材料係個鍋入面❤️包括有:雜菜,豆腐,仲會好甜心咁幫我哋煮到d和牛啱啱好😚 鹿兒島和牛鮮嫩多汁,配上生雞蛋同麻醬🍲最最最加分嘅係佢哋嘅手打麵🍜一定要留返個胃去品嘗!店主仲爆料話,之前試過個個返工嘅員工都去左幫手放材料,無人睇住個場🤣
鹿兒島和牛鍋
鹿兒島和牛鍋(配菜)
手打麵配蛋汁

▪️湯 - 豚肉麵豉湯
平日飲開嘅麵豉湯,放咗一陣之後會粉同水分開2段😏但係呢碗唔會發生呢啲情況!而且用料十足,有超多嘅肉片,豆腐,紫菜等。加上調味啱啱好💛
手打麵+豚肉麵豉湯

個人不太喜歡🤭
水信玄餅+紅豆年糕
2020-06-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
黑松露魚生沙律
大蔥串,雞翼串同豚肉串
刺身
鹿兒島和牛鍋
鹿兒島和牛鍋(配菜)
手打麵配蛋汁
手打麵+豚肉麵豉湯
穿過木門,居酒屋裏邊的環境別有洞天,漁網的吊飾,牆上的米酒壁報,配合稍暗的燈光,頗有日本風情畫感覺。刺身盛-竹 $298,賣相吸引,三文魚、帶子、牡丹蝦、三文魚籽、吞拿魚、池魚幾款刺身,刺身肥美肉厚,非常新鮮。日本番薯天婦羅 $68,炸粉薄身,口感鬆脆,且吃到香甜的蕃薯🍠。海膽松葉蟹黑松露蒜汁炒飯 $138,炒飯粒粒分明,食到好香黑松露味,表面擺上厚厚海膽和松葉蟹肉,攪勻吃美味十足。另外餐廳正做宣傳,讚好社交平台可免費享用甜品一客,精緻的櫻花🌸水晶甜品和紅豆燒,口感煙韌,沒有馬虎,為呢頓晚餐畫上美好的句號。

刺身盛-竹 $298,賣相吸引,三文魚、帶子、牡丹蝦、三文魚籽、吞拿魚、池魚幾款刺身刺身肥美肉厚,非常新鮮。

• 日本蕃薯天婦羅
  • 刺身盛竹
2020-06-17 23 views
在門外而不得入。。。事關太受歡迎,小妹到達時經已滿座所以走上二樓川菜地方order 日本菜式,由於同事想一試新開的這家店,小妹實奉陪到底鍾意食”媒氣味”黑松露嘅朋友一定要試試佢嘅刺身沙律,小妹第一次試黑松露配刺身,估唔到係另一番風味,好有驚喜沙律同壽司拼盤嘅刺身非常新鮮,賣相亦好睇,有時候食日本嘢,小妹實在鍾意新鮮磨嘅wasabi,呢度都滿足到我而明太子蛋捲,雖然小妹食慣咗偏向鬆軟嘅蛋捲,但係呢度嘅厚實程度仍然係可以接受而味道亦好好,好開心荃灣又有多一間值得一去再去嘅日本餐廳
在門外而不得入。。。事關太受歡迎,小妹到達時經已滿座

黑松露刺身沙律
明太子蛋捲
2020-06-08
黑松露刺身沙律
明太子蛋捲
2020-06-15 49 views
今晚同細佬兩個人去荃灣幫襯左間新開無耐既居酒屋。性價比高,無論環境、衛生同埋店舖待應既服務態度都非常好店舖入面坐得舒服,吾會好迫!就算今晚全部客滿,上菜都上得好快,出到黎d食物仲好熱辣辣啊!明太子玉子燒!正啊!即叫即整!出到黎仲熱辣辣出煙啊!😋前菜叫左個蟹籽沙律食!分量都幾多!好足料同新鮮,因為佢吾會出好多水出黎啊!到主菜壽司同刺身都好新鮮!香蔥吞拿魚同海膽壽司必食!料好足啊!佢地d壽司都係料多飯少!😋呢個鹽燒牛舌勁好味啊,厚道適中,食多幾串都吾會覺得肥膩!下次再幫襯,一定會叫多d燒物,好好味啊!荃灣試過吾少居酒屋🏮,但真心推薦呢間!食日本菜最重視新鮮乾淨衛生!呢間新店符合哂我要求!

店舖入面坐得舒服,吾會好迫

明太子玉子燒

明太子玉子燒!正啊!即叫即整!出到黎仲熱辣辣出煙啊!😋

到主菜壽司刺身都好新鮮!香蔥吞拿魚同海膽壽司必食!料好足啊!佢地d壽司都係料多飯少!😋

2020-06-15
  • 明太子玉子燒
2020-06-15 36 views
在朋友的介紹下, 去左荃灣一間日本餐廳食午餐, 餐廳環境不錯, 座位與座位之間保留適當嘅距離, 有很大既空間感, 非常舒服. 餐廳提供既食品範圍亦很廣, 在你腦海想像得到既日式食品都有提供, 我們倆最後叫左魚生飯便當, 壽司便當, 芝士玉子, 豚肉及牛舌串燒. 食品質素屬中上, 質素與價格相符, 比較有驚喜既食品係便當中既茶碗蒸, 滑溜溜的蛋一入口就已經流落到胃, 相當出色. 今次整體既午餐體驗不錯, 員工態度有禮, 令你有賓至如歸的感覺.
2020-06-13
$150 (Lunch)
2020-06-15 32 views
今日同屋企人經過荃灣,諗住食晚飯嘅時候見到呢度有間新開張嘅居酒屋,環境同氣氛都好似唔錯,就決定入去試吓!店員推薦下我哋就叫咗呢個刺身拼盤,賣相就絕對一流唔使多講,食落嘅味道都好新鮮。而且魚生仲係超厚切,口感一流!除咗刺身當然仲有唔同種類嘅壽司啦,我哋叫咗幾款唔同嘅壽司,味道一樣係好新鮮,而且仲裝飾得好靚,食落去好有滿足感食完之後我哋仲追加左一份炙燒三文魚壽司,送上黎嘅時候仲有微微既餘溫,半生熟嘅三文魚一樣新鮮~爐端燒方面我哋都叫咗幾款,送到上嚟嘅時候唔算太熱,不過就燒得啱啱好,而且醬汁嘅份量適中,味道唔錯除此之外我哋都叫咗一份炒飯,海膽放咗喺飯嘅最上面,可以俾我哋自由選擇撈唔撈埋落去,因為我本身唔係太鍾意食海膽,所以呢個做法就可以俾我哋將啲海膽留返比啲更加識得欣賞嘅人!雖然唔食海膽,但係由於呢個炒飯嘅材料好豐富,所以依然唔會覺得太寡炸雞軟骨炸得好香脆,而且鹹味亦都好足夠,不過就略嫌炸粉厚咗少少仲有叫咗兩個手卷,新鮮整好而且塊紫菜都好脆

仲有叫咗兩個手卷,新鮮整好而且塊紫菜都好脆