2021-03-22
【美食沙漠甘露🌿馬鞍山用心自家製手工意粉小店🌺】馬鞍山比人話係美食沙漠咁多年之後,近年終於多番一啲有質素既小店😋依間餐廳係由坪洲開過黎,主打手工意粉同麵包既小店小編都bookmark咗一段時間,今次終於入到馬鞍山可以經過一試😎餐廳只得三四張枱,唔接受預約,星期六兩點去到都仲要等五張枱😿不過係值得等待架,一入到餐廳已經聞到超級香既野食味道🤣餐廳淺黃色既環境配上木製傢俬好日系既感覺,雖然地方細但坐得好舒服 😌—《 #荷蘭pancake配自家火腿》$98 ⭐⭐⭐⭐💥第一次食荷蘭pancake無概念究竟會係點樣既,先知原來係鐵鑊上既 🥸一上枱聞到超大陣玉桂味,不過小編唔中意食玉桂慶幸佢食落無個隻味🤓pancake有濃厚既奶同蛋味,配咗酸甜既果醬加自家火腿同火箭菜,幾樣野夾埋一齊食係非常夾,既有火腿既咸香,亦有果醬pancake令佢無咁流,依種搭配好新鮮,岩哂小編口味😍—《 #紅酒牛面頰手工意粉》$98 ⭐⭐⭐小編都幾鐘情手工意粉,但通常食都係圓條形既,比較少會點手工扁意粉😣而依個扁意粉食落有少少似豆皮,有少少瑕口既感覺,小編同朋友都唔係咁中意🥺無預計到牛面頰會搗碎到牛腩絲咁,但撈埋紅酒汁都都唔
—
《 #荷蘭pancake配自家火腿》$98 ⭐⭐⭐⭐💥
—
《 #紅酒牛面頰手工意粉》$98 ⭐⭐⭐
小編都幾鐘情手工意粉,但通常食都係圓條形既,比較少會點手工扁意粉😣而依個扁意粉食落有少少似豆皮,有少少瑕口既感覺,小編同朋友都唔係咁中意🥺無預計到牛面頰會搗碎到牛腩絲咁,但撈埋紅酒汁都都唔錯,一啲都唔會膩😇依道既份量都相對比較細,小編輕食咗少少野先過黎食都係岩岩好飽😫