2023-03-03 4190 views
銅鑼灣新店 | 好呷台灣火鍋吃到飽🍲

旺角朗豪坊人氣火鍋店,嚟到港島開分店!!😍
係正時代廣場對面,有大破璃採光度唔錯阿
鍾意佢地有好多台灣小食任食,仲有靚牛肉同好多款湯底LV4 任你行環島遊午市: $398 | 晚市: $498<湯底>✧ 香濃沙茶豬骨湯鍋
✧ 牛奶木瓜美顏湯今次無食麻辣,食我最愛烚菜超甜嘅木瓜湯,原件豬筒骨沙茶湯都好惹味!<食物>✧ 任食日本國產牛肩胛肉:
油花靚!口感細滑,軟熟✧ 任食輕奢華盛盤:
美國SRF和牛牛肋粒同手切牛超好食好濃牛味!!仲有台灣特產水蓮同好多海鮮!

另外有幾款我都好喜歡
麻辣嫩牛肉、蛋餃、三星蔥爆貢丸,羊肉等等<小食>有幾款新嘅小食,芋泥肉鬆芝士捲、涼拌豆腐干絲、滷水豬脷同豬腸都好入味!豬腸必食😍<飲品>我發現台灣呢隻罐裝🍍菠蘿烏龍茶好好飲,菠蘿味好岀唔會過甜,荔枝烏龍就似荔枝玉露陣味😆仲有冷泡茶一向鍾意飲

<甜品>
Level 2以上每人會有一杯movenpick雪糕🍦紅豆湯🫘有仙草芋圓超鍾意🫶🏻仲有檸檬愛玉凍🍋📍好呷台灣火鍋銅鑼灣羅素街8號英皇鐘錶
銅鑼灣新店 | 好呷台灣火鍋吃到飽🍲

旺角朗豪坊人氣火鍋店,嚟到港島開分店!!😍
係正時代廣場對面,有大破璃採光度唔錯阿
鍾意佢地有好多台灣小食任食,仲有靚牛肉同好多款湯底
LV4 任你行環島遊
午市: $398 | 晚市: $498

<湯底>
✧ 香濃沙茶豬骨湯鍋
✧ 牛奶木瓜美顏湯

<食物>
✧ 任食日本國產牛肩胛肉:
油花靚!口感細滑,軟熟
✧ 任食輕奢華盛盤:
美國SRF和牛牛肋粒同手切牛超好食好濃牛味!!
仲有台灣特產水蓮同好多海鮮!

另外有幾款我都好喜歡
麻辣嫩牛肉、蛋餃、三星蔥爆貢丸,羊肉等等

<小食>

<飲品>

<甜品>
Level 2以上每人會有一杯movenpick雪糕🍦
紅豆湯🫘有仙草芋圓超鍾意🫶🏻仲有檸檬愛玉凍🍋

📍好呷台灣火鍋
銅鑼灣羅素街8號英皇鐘錶珠寶中心3樓全層
2023-02-01
$400 (Lunch)
上網見到有廣告介紹緊呢間新嘅餐廳,比佢吸引左去試,因為銅鑼灣呢間係新開嘅,就㨂左呢間!其實佢同而加新式嘅火鍋店一樣,都有好多台式小食比客人㨂,鹽酥雞,地瓜球,台灣腸,滷味,爆谷,蛋餅等等。飲品方面都係有花茶,仲有整好左嘅手調珍珠奶茶,呢個係我其中一個鍾意食台式火鍋嘅原因。湯底都幾多選擇,仲有比較特別嘅木瓜牛奶,我地㨂左田園養生雜菌鍋,味道都吾錯。整體黎講食物質素幾好,又坐得舒服,又有兩個鐘食,不過如果約朋友詳談就真係吾夠時間。
突然天氣又轉涼了點,又是時候吃火鍋!今次吃日式還是台式的好呢?好呷台灣火鍋是牛角燒肉的姊妹店,有火鍋 + 夜市小食 + 手搖飲品而且晚市放題可以吃2小時,襯著未買到機票去台灣前可以先來回味一下。我們有預先用App訂座。晚市看起來頗Full,如果walk-in可能要等很久。吃到飽餐目有四款可以選,就看想吃哪個地區?或者環島遊我們選了 厝內人·吃台北 ($368/位)湯底因為想吃鴨血的關係,選了的是 好呷麻辣鴨血藥膳湯偏麻之中帶點辣,這個鍋還配一個甘味的人參沾醬。鴨血很入味,口感很Q彈滑嫩。我們選的那個餐包了一個主廚發辦的 輕奢華盛盤 (2人份)弄得頗西式,竟然是用3層架的形式上桌。上層是海鮮、中層是肉、底層是蔬菜。海鮮除了虎蝦、沙鎚魚片比較可以和帶子沒什麼味之外,其他都完全不行。因為鮑魚和蜆都有沙,牡蠣則有點腥 ...相對 美國SRF和牛牛肋粒 和 手切牛下肩胛翼板 就很不錯,肉味都濃厚。蔬菜有台灣直送水蓮、鴻喜菇,羽衣甘藍用來吃火鍋的味道很奇怪。部份的火鍋配料是自己用QR Code下單。鴨血可以再點。手工肉羹 & 百頁豆腐 - 前者很有口感,後者滲了湯後非常惹味。沙茶墨魚滑 & 魚籽蝦

吃到飽餐目有四款可以選,就看想吃哪個地區?或者環島遊

我們選了 厝內人·吃台北 ($368/位)
湯底因為想吃鴨血的關係,選了的是 好呷麻辣鴨血藥膳湯
好呷麻辣鴨血藥膳湯

我們選的那個餐包了一個主廚發辦的 輕奢華盛盤 (2人份)
輕奢華盛盤 (2人份)

部份的火鍋配料是自己用QR Code下單。鴨血可以再點。
沙茶墨魚滑 & 魚籽蝦滑 看起來很像丸類。夠彈牙,後者有蟹籽口感豐富點。
台灣蘭花乾 即是台式的豆卜,吸收了湯後吃落超級辣!
鴨血、手工肉羹 & 百頁豆腐
沙茶墨魚滑 & 魚籽蝦滑
台灣蘭花乾

除了送的海鮮外,還有其他海鮮可以點。孔雀蛤 吃過一次就好。
反而黃金螺、黑魚片、墨魚咀、墨魚仔都可以再點。更特別的是這裡有 牛骨髓、滷牛筋的牛味則頗濃,還有彈牙的花膠。
試了薑汁皮蛋貢丸沒有吃到想像的薑味道。
肉類相對海鮮就好吃得多,推薦 嫩牛肉 羊肩肉

QR Code下單以外的有自助區,會有一個碟可以拿火鍋配料。
主要會是蔬菜類,也有丸類,選擇都算多啊
但個碟有點細,如果那些菜比較大片,一次只能拿很少,要走幾轉呢
醬料都是自助,旁邊還有王子麵!本身個湯底好夠濃,所以其實不沾醬也可以。

飲品的選擇都多,由罐裝到紙包去到手搖飲品或者冷泡茶也有。
珍珠奶茶不會太甜,珍珠亦不會太多,不用太擔心喝完就已經飽了 (笑)
但如果說到火鍋還是覺得喝清清地的冷泡茶可以解膩。這裡還有玄米茶的喔!
珍珠奶茶

好呷台灣火鍋有一個賣點就是熟食區有台灣夜市的小食!
台灣腸吃的時候還是帶點溫度的,另外還有台灣涼伴菜,鹽水雞等。此外,甘梅、麻辣口味的爆谷亦很有趣!

最後甜品就只有兩款 - 好呷綜合紅豆湯 & 檸檬愛玉
不用特地留肚吃,想解一下膩倒是可以點愛玉來吃就是囉
我們選的吃到飽餐,甜品會有一人一杯雪糕。
好呷綜合紅豆湯 & 檸檬愛玉
Other Info. : 會員卡有九折。 任食來說就海鮮的部份頗失望,如果是吃肉和其他的倒是可以再來!
2023-02-10
好呷麻辣鴨血藥膳湯
鴨血、手工肉羹 & 百頁豆腐
沙茶墨魚滑 & 魚籽蝦滑
2023-02-16 509 views
大家在哪慶祝情人節呢💕🌹每逢特別日子,大多餐廳都加價又要有固定菜單。作為邊爐迷,我們選擇了任食任飲的自助火鍋,可以無拘無束大吃一番🥰😋⁡近年台式火鍋店愈開愈多🍲 見好呷台灣火鍋在銅鑼灣開了新分店,就來一戰🐮⁡👉🏻食物: 4.2/5我們點了「任你行。環島遊」套餐,食物種類繁多,當然少不了多款牛肉及海鮮,質素不俗👍🏻🥰⁡更令人驚喜的是有多款台灣特式的火鍋配料及小食🤩例如火鍋配料就有蛋餃、水蓮🤤小食方面有蛋餅、台灣腸、滷味等,飲品亦有珍珠奶茶!⁡以下是個人特別推介的食物:⁡▪️ 輕奢華盛盤用三層架呈上🤩滿足視覺之餘,更可以無限續添!由上至下,分別有海鮮、牛肉及蔬菜,其中帶子又大又鮮甜🤤美國 SRF 和牛牛肋粒屬必吃之選💯半肥瘦,罕見地火鍋牛粒完全不韌!水蓮口感爽脆👍🏻⁡▪️ 日本國產牛肩胛肉薄身,涮幾秒已可吃!油花均勻,一人吃幾盤都毫無難度🐮🥰⁡▪️羊肉片羊羶味適中,正合我口味😚⁡▪️鴨血伴隨麻辣湯底,非常入味🤤🤩⁡▪️ 甘梅爆米花酸酸的甘梅粉,配上甜脆的爆米花,比想像中有驚喜!😝值得一試!⁡▪️ 甘薯QQ條煙煙韌韌🤤像蕃薯味的紅糖糍粑,不斷吃完又吃🐽其他食物⬇️⁡

👉🏻食物: 4.2/5

以下是個人特別推介的食物:

▪️ 輕奢華盛盤

▪️ 日本國產牛肩胛肉
薄身,涮幾秒已可吃!油花均勻,一人吃幾盤都毫無難度🐮🥰

▪️羊肉片
羊羶味適中,正合我口味😚

▪️鴨血
伴隨麻辣湯底,非常入味🤤🤩

▪️ 甘梅爆米花

▪️ 甘薯QQ條
煙煙韌韌🤤像蕃薯味的紅糖糍粑,不斷吃完又吃🐽

其他食物⬇️

Let's Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️120分鐘台灣火鍋吃到飽| 日本國產牛. 「好呷台灣火鍋」銅鑼灣分店開幕啦!可以一次過食到多款台灣製特產美食、夜市小食及手搖飲品。為迎接新分店開幕,店鋪推出「任你行。環島遊」套餐,可以任食多達 53 款食材,無限任叫餐牌上的一般食品,還可以無限續點輕奢華盛盤或單點當中的食材;由主廚發辦的輕奢華盛盤包括多種來自海陸空的食材,例如鮑魚、沙鎚魚片、水蓮、羽衣甘藍、美國SRF和牛牛肋粒、手切牛下肩胛翼板等食材,款款新鮮,食材以三層盛盤架上枱,絕對是打卡之選!火鍋湯底共有 8 款選擇,最近更推出了兩款美味湯鍋,「養生當歸杞子鍋」以紅棗、當歸、杞子及雞湯精煮而成,足料又美味,藥材配搭恰到好處,絕對適合養生的朋友!喜歡食辣的朋友不要錯過「黃金泡椒鍋」,火鍋加入泡椒和酸菜,酸爽麻辣,同時將肉類提升到更高層次!『任你行。環島遊』套餐午市:成人 HK $398;小童/長者 HK $328晚市:成人 HK $498;小童/長者 HK $398星期五至日及公眾假期前夕 每位+ HK$10手切牛下肩胛翼板厚度均勻,牛味濃且有咬感;日本產的牛肩胛肉油脂分佈均勻,入口即融。台
Let's Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️
120分鐘台灣火鍋吃到飽| 日本國產牛

火鍋湯底共有 8 款選擇,最近更推出了兩款美味湯鍋,

『任你行。環島遊』套餐
午市:成人 HK $398;小童/長者 HK $328
晚市:成人 HK $498;小童/長者 HK $398
星期五至日及公眾假期前夕 每位+ HK$10

台灣產蛋餃由台灣直送到港,外皮滿滿蛋香,加上鹹香的肉碎蔥花,每一口都充滿台灣風味。

水蓮是台灣人吃火鍋必點的蔬菜之一,口感爽脆清新,稍微輕燙幾下就能吸收湯汁。

台灣夜市及早餐店必食的台灣腸及蛋餅,一口一個甜香甜香!

另外好呷為大家提供甘梅爆米花和麻香辣味爆米花,一款酸甜,一款麻辣,但不會掩蓋焦糖的滋味。除此之外好呷亦提供綜合紅豆湯,在台灣甜品店幾乎必賣的紅豆湯,裡面包含紅豆、仙草、芋圓和小湯圓,一口有齊多款口感!

飲品方面有愛玉冬瓜茶、冷泡茶、台式超商飲品及窩心熱飲,好呷精心挑選桂花烏龍、白桃烏龍、茉香綠茶和玄米茶 4 款冷泡茶,款款解渴消滯。

🏡環境舒適:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
😋好味指數:😋😋😋😋
🏼親切服務:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡able:📸📸📸

📍好呷台灣火鍋
好呷台灣火鍋(旺角店)
地址:旺角朗豪坊 7樓 17-20 號舖
營業時間:12:00 - 23:00

好呷台灣火鍋(銅鑼灣店)
地址:銅鑼灣羅素街8號英皇鐘錶珠寶中心 3 樓全層
營業時間:12:00 - 23:00
2023-02-06
$398 (Lunch)
Dining Offer
Tasting Event
  • 珍珠奶茶
  • 牛下肩胛翼板
最近試咗新開既牛角姊妹店「好呷台灣火鍋」驚喜地有大量特式台式小食供應而食材及環境係非常乾淨企理👍🏻 幾欣賞邊爐煲嘅設計 係深陷在枱中間 淥嘢食會比較方便同就手總括一句就係硬件配套好 而食物方面都係有質素🤣💰「任你行。環島遊」套餐 晚市吃到飽120分鐘 $498(養生當歸杞子鍋X黃金泡椒鍋)個人特別喜歡以紅棗、當歸、杞子及雞湯煮成既養生鍋 湯底內滿滿都是藥材❣️湯頭非常甜又帶藥材香氣 而黃金泡椒鍋有點似酸菜魚 惹味十足酸酸辣辣 配料方面 餐牌上所有食品都係任叫 高質牛肉及海鮮等等🤗‼️如對海鮮需求不大 想價格相宜D可選擇「吃台北」套餐$368 同樣會提供輕奢華盛三層海鮮盤 但留意只會供應一次哦 供應的M5和牛肩胛肉都係好高質😉特別推薦如下:➡️台式夜市小食係重點推薦,應該係市面上火鍋提供最多款又高質:台灣腸、蛋餅、鹽水雞、爆米花、炸鵪鶉蛋、甘梅地瓜條➡️肉品 特別喜歡手切牛下肩胛翼板及M5和牛肩胛肉,肉味濃郁,肉質細嫩➡️海鮮有我喜歡既無骨鯛魚片,生蠔同大蝦係非常鮮甜,連鮑魚都係任食➡️出面自助區有大量新鮮蔬菜,水蓮及羽衣甘藍 都係貴價菜類➡️丸類亦不馬虎,蛋餃同三星蔥爆漿貢丸都係台灣產充滿台灣風味
最近試咗新開既牛角姊妹店「好呷台灣火鍋
驚喜地有大量特式台式小食供應
總括一句就係硬件配套好 而食物方面都係有質素🤣

配料方面 餐牌上所有食品都係任叫 高質牛肉及海鮮等等🤗
‼️如對海鮮需求不大 想價格相宜D

特別推薦如下:
➡️出面自助區有大量新鮮蔬菜,水蓮及羽衣甘藍 都係貴價菜類
➡️丸類亦不馬虎,蛋餃同三星蔥爆漿貢丸都係台灣產充滿台灣風味。貢丸完全係爆汁
諗起台灣當然不得不提夜市小食、手搖飲品同埋台式火鍋☺️牛角姊妹店「好呷台灣火鍋」最近登陸銅鑼灣,為迎接新店開幕,餐廳推出「任你行。環島遊」套餐,可以任食5️⃣3️⃣品食材,除了包含多款台灣製地道小食、飲品外,仲有各款肉類,選擇亦十分豐富🥩今次小編就叫咗最近推出嘅兩款湯底🥘養生當歸杞子鍋及黃金泡椒鍋,杞子鍋湯底係用咗紅棗、當歸、杞子及雞湯精煮而成,滋補又養身;泡椒鍋加入酸菜,味道酸中帶點麻辣,開胃又惹味😚套餐會包咗1份輕奢華盛盤三層架,當中食材可以無限追加,第一層有鮑魚、沙鎚魚片、帶子、虎蝦、牡蠣等海鮮🦪帶子鮮甜爽口,虎蝦結實彈牙🦐第二層有美國SRF和牛牛肋粒、手切牛下肩胛翼板等,牛味香濃,肉質柔軟,第三層有水蓮、羽衣甘藍及鴻喜菇等新鮮蔬菜🥬⭐️⭐️⭐️⭐️推薦⭐️⭐️⭐️⭐️▪️日本國產牛肩胛肉賣相色澤鮮嫩,肉質軟滑甘甜,油花滿佈食落入口即溶▫️台灣小食有台灣腸、蛋餅、炸雞、紫芋地瓜球等,其次仲有滷牛肚及大腸,最驚喜有香脆爆米花,有甘梅和麻香味,一款酸甜,一款麻辣,幾特別▪️台灣飲品有桂花烏龍、白桃烏龍、茉香綠茶和玄米茶4款冷泡茶,味道清香,另外仲有熱飲,檸香洛神花茶,暖胃消滯--------------------

⭐️⭐️⭐️⭐️推薦⭐️⭐️⭐️⭐️
▪️日本國產牛肩胛肉
賣相色澤鮮嫩,肉質軟滑甘甜,油花滿佈食落入口即溶

▫️台灣小食

▪️台灣飲品

------------------------------「任你行。環島遊」套餐
午市吃到飽100分鐘
成人 HK$398;小童/長者 HK$328

晚市吃到飽120分鐘
成人 HK$498;小童/長者 HK$398
(星期五至日及公眾假期前夕 每位+ HK$10)
2023-02-06 311 views
株式会社旗下嘅餐廳又多咗一間. 今次係充滿台式風味嘅好呷台灣火鍋喺銅鑼灣開新分店旺角分店已經日日大排長龍. 今次見到銅鑼灣店人流都好多🥹果然人氣十足為咗迎接銅鑼灣新店開幕. 更推出「任你行。環島遊」套餐🎉可以任食53 款食材. 當中包含多款台灣製的特產食品. 同來自各國嘅矜貴肉品今次我哋就試咗香濃沙茶豬筒骨鍋同埋新登場嘅黃金泡椒鍋🥘沙茶味都好香濃. 但唔會太厚. 加埋豬筒骨. 越滾濃味黃金泡椒鍋包含泡椒同埋酸菜. 食落酸爽麻辣. 可以提升肉類嘅層次同埋解膩.未去得台灣非常掛住台灣嘅小食. 好呷將台灣夜市濃縮成台灣小食自助區😍令客人係等待鍋物熟透嘅時候. 可以到自助區挑選喜愛嘅台灣小食大吃特吃當中有台灣腸、蛋餅、鹽酥雞、滷味、鹽水雞等等. 諗到嘅都已經喺晒度. 我哋揀咗「任你行。環島遊」套餐. 可以無限嗌輕奢華盛盤或單點當中的食材😱由主廚發辦嘅輕奢華盛盤包括多種來自海陸空的食材. 例如鮑魚、 沙鎚魚片、水蓮、美國 SRF 和牛牛肋粒、手切牛下肩胛翼板等而且食材以三層盛盤架上桌. 打卡一流❤️美國 SRF 和牛牛肋粒牛脂味非常濃郁鮑魚鮮甜彈牙. 水蓮新鮮爽脆牡蠣鮮甜肥美. 絕對要encore

今次我哋就試咗香濃沙茶豬筒骨鍋同埋新登場嘅黃金泡椒鍋🥘

沙茶味都好香濃. 但唔會太厚. 加埋豬筒骨. 越滾濃味

而且食材以三層盛盤架上桌. 打卡一流❤️

美國 SRF 和牛牛肋粒牛脂味非常濃郁
鮑魚鮮甜彈牙. 水蓮新鮮爽脆
牡蠣鮮甜肥美. 絕對要encore再encore

另外重有日本國產牛肩胛肉🐮牛肩胛係牛隻最常運動嘅肌肉. 因此肉質較為厚實軟滑、肥瘦適中
日本產嘅牛肩胛肉油脂分佈均勻. 將牛肉片放入湯底一陣. 能立即品嚐到入口即融嘅口感

食台式火鍋點可以唔食蛋餃. 好呷嘅蛋餃由台灣直送到港. 外皮充滿蛋香🥚加上鹹香嘅肉碎蔥花等餡料. 充滿台灣風味

嚟到好呷當然要試試用台灣盛產嘅三星蔥作為餡料嘅三星蔥爆漿貢丸☺️
一啖咬落去. 肉汁從貢丸裡噴出嚟. 三星蔥的香甜盈滿口腔

食完鹹嘢又點可以唔甜嘢?

係台灣甜品店幾乎必賣的綜合紅豆湯呢道都有!裡面包含紅豆、仙草、芋圓同小湯圓
一口有齊多款口感. 非常滿足

而且呢度重有爆谷食. 甘梅爆米花同麻香辣味
爆米花
一款酸甜一款麻辣. 但唔會掩蓋焦糖的滋味

🥤除咗食物好呷嘅飲品種類亦都非常之多
而且除咗冷泡茶同埋一啲台式紙包罐裝飲品之外. 竟然有珍珠奶茶. 同埋愛玉冬瓜茶
非常令人驚喜

好呷所有嘢嘅款式種類都非常之多. 每款嘢食一次飲一次都已經飽到上心口😂
食完真係捧住個肚走
2023-02-06 374 views
早排上網見到佢新開張,就想再食過(之前旺角食過幾次)咁就拿拿臨用app訂位。早咗少少到場,都有唔少人等緊位。好彩訂咗位咁就好快入得。佢個場啲位比旺角好似多熟食小食較旺角多,有炸鵪鶉蛋同炸花枝丸。但鹽水雞就鞋咗啲。亦都有香腸同鹵味銅鑼灣店同旺角店有啲唔同既係,套餐既選擇好似少咗。冇咗一款平餐🤔🤔我哋今次就揀咗第3個價錢食,揀咗椰子雞湯(但味道一般)。另外依個餐包個海鮮架,啲海鮮唔差,但嗰兩款牛都唔得☹️好硬,套餐既m5牛仲好食過佢。m5牛上咗咁多盤都冇話失水準👍🏻👍🏻最後試埋個甜品-檸檬愛玉,竟然依個唔好食😒唔夠甜同冇乜檸檬味。反而係旺角食過幾次都好食🤦🏻‍♂️

2023-02-06 228 views
最近特別掛住台灣嘅美食❤️,特別係台式火鍋🍲😍,好想同小朋友一齊飛過去玩番轉,好可惜佢地要番學🙈。咁唯有去最近好高💖人氣嘅【 好呷台灣火鍋🍲 】。🇹🇼【 好呷台灣火鍋🍲 】最近銅鑼灣新店隆重開幕😍😍,一於同伶伶一齊去食番餐勁嘅🙌🏻🙌🏻😋😋。今次為迎接銅鑼灣新店開幕💖,#好呷台灣火鍋 推出「任你行。環島遊」套餐,可以任食53品種食材 ,除左包含多款台灣製🇹🇼的特產食品,仲有來自各國嘅矜費肉品 ,一定保證你食到好滿足🫶🏻🫶🏻🫶🏻。「任你行。環島遊」套餐,除了可以無限任叫餐牌上的一般食品,還可享無限續點輕奢華盛盤或單點當中的食材❤️❤️,包括有鮑魚、沙鎚魚片、水蓮、羽衣甘藍、美國SRF和牛牛🐮肋粒、手切牛下肩胛翼板等食材,款款都好新鮮。我最鍾意一定係日本🇯🇵國產牛肩胛肉,濃濃嘅牛味,入口鬆軟又好味😋,配埋刀削麵,絕對係口感一流👍🏻。【 好呷台灣火鍋 】共有8款湯底選擇,最近仲推出左兩款惹味嘅湯底💕💕,(包括:養生當歸杞子鍋和黃金泡椒鍋 )。伶伶唔食得辣,所以我間左養生當歸杞子鍋 同椰子🥥雞鍋。養生當歸杞子鍋🍲這個湯底以紅棗、當歸、杞子及雞湯精煮而成,既足料又美味,藥材配搭恰到好處,適合養生的朋

養生當歸杞子鍋🍲這個湯底以紅棗、當歸、杞子及雞湯精煮而成,既足料又美味,藥材配搭恰到好處,適合養生的朋友仔🙌🏻🙌🏻。我自己好怕食當歸,但呢個湯底雖然有當歸味,但配合埋其他材料又出奇地好味😋,我即刻飲番碗湯先👍🏻。天氣凍凍地,吃當歸杞子鍋補補身子就最岩嫁🫶🏻🫶🏻🫶🏻。另外,椰子🥥雞鍋,超級鮮甜好味😋,湯底令人更開胃,椰子同雞配合埋一齊,簡直係絕配👍🏻😋,伶伶即刻胃口大增。

另外,仲有大量台灣夜市小食💕💕,好呷將台灣🇹🇼夜市濃縮成「台灣小食自助區」,比大家在等待鍋物熟透時,可以到自助區挑選喜愛的台灣小食🥰🥰。包括有台灣腸和蛋餅🥞、滷味小食、麻辣小食、地瓜炸物、鹽水雞和爆谷😍😍💖💖。款式真係好多,伶伶最愛食台灣腸,而我最鍾意紫芋地瓜球,非常香脆可口,地瓜又好彈牙,我都忍唔住食左好多😋😋,感覺真係好似去咗台灣咁👍🏻👍🏻。

最後,好呷❤️每日為大家即製多款手搖飲品🥤和甜品🍮,而且無限量供應,讓大家盡情飲個痛快🫶🏻🫶🏻。我超鍾意佢哋嘅冷泡茶,包括有桂花烏龍、白桃烏龍、茉香綠茶和玄米茶4️⃣款冷泡茶,款款解渴消滯,飲完一支又一支。
仲有不得不提好呷綜合紅豆湯,裡面包含紅豆、仙草、芋圓和小湯圓,超級好味😋,又唔會好甜,口感一流👍🏻,芋圓粉絲一定必試🙌🏻❤️。
而調味料方面除咗一般醬料之外,更有台灣產的🇹🇼油蔥酥、烏醋、黑豆壼底醬油及沙茶醬。更有一款岩大家心水👍🏻。
牛角期下的好呷台灣火鍋2小時台式地道火鍋🍲放題,手搖飲品、夜市小食、甜品通通可以任飲任食🤤牛角會員可以有discount,我哋仲免費升級鴑鴦鍋🤟🏻🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊銅鑼灣🐠—————————————————🔹厝内人•吃台北 $368 新鮮海鮮、牛肉、台灣直送配料一共有43款,全部料都好靚,基本上唔點醬汁都好食,牛肉牛味濃又唔會好肥 ,而海鮮又好鮮甜😆▪️火鍋湯底-養生當歸杞子鍋+黃金泡椒鍋前者滿滿藥材香味,味道甘甜又潤,飲完暖笠笠🥰後者微辣帶酸,充滿泡椒香,感覺清爽、唔會太濃蓋過食材本身鮮味,加魚淥就有酸菜魚食🐟▪️輕奢華盛盤三層架配料好Fancy💖重點Hightlight🧚‍♂️全部都好食美國 SRF 和牛牛肋粒、手切生下肩胛翼板🐮鮑魚、蠔、蝦、帶子、沙鎚魚🐟水蓮、羽衣甘藍、鴻喜菇🥬💫推薦配料/小食: 嫩牛肉黑魚片一口蛋餃沙茶墨魚滑羊肩肉花膠炸地瓜芋泥球台式香腸飲品方面:黑糖珍奶🧋偏甜,而且預先整好,珍珠太腍唔夠咬口🙈大推冷泡茶🍵可以解滯,桂花/白桃烏龍都正!其他台式/汽水飲料🥤好多款式😛啤酒要另外加$30任飲🌈每人有一杯movenpick,有朱古力🍫同士
牛角會員可以有discount,我哋仲免費升級鴑鴦鍋🤟🏻

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

#小胖遊銅鑼灣🐠
—————————————————
🔹厝内人•吃台北 $368

▪️火鍋湯底-養生當歸杞子鍋+黃金泡椒鍋
前者滿滿藥材香味,味道甘甜又潤,飲完暖笠笠🥰

▪️輕奢華盛盤
美國 SRF 和牛牛肋粒、手切生下肩胛翼板🐮
鮑魚、蠔、蝦、帶子、沙鎚魚🐟
水蓮、羽衣甘藍、鴻喜菇🥬

💫推薦配料/小食:
花膠
炸地瓜芋泥球
台式香腸

飲品方面:
黑糖珍奶🧋偏甜,而且預先整好,珍珠太腍唔夠咬口🙈
大推冷泡茶🍵可以解滯,桂花/白桃烏龍都正!
其他台式/汽水飲料🥤好多款式😛
啤酒要另外加$30任飲

🌈每人有一杯movenpick,有朱古力🍫同士多啤梨🍨
仲有爆谷🍿、芋圓仙草糖水(芋圓煙韌,但比較普通)

—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌗
🤑性價比:🌕🌕🌕🌕🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌕
🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌑
♟Overall♟
真係飽到一個點,食材高質,連熱食都吸引到不得了
餐廳環境闊落又光猛,坐得好舒服😌
但食2小時真係有少少急同chur🤣實在太多嘢要食!
  • 輕奢華盛盤
  • 養生當歸杞子鍋