🍴任你行•環島 晚市 120分鐘 $508🍴日本九州黑毛和牛肩胛肉真心係日本會食到嘅和牛,好軟腍,油脂豐富,好重油香,牛味幾香!不過食多幾碟就好膩。🍴美國SRF和牛牛助粒 手切牛下肩胛翼板都有牛味,ok的。🍴海鮮星斑魚柳正常,帶子都大隻,虎蝦彈牙有蝦味幾OK!🍴蔬菜丸台式小食好多選擇好豐富,可以出去自助夾。🍴嘢飲推薦桂花烏龍,幾清香解膩。🍴甜品紅豆湯偏甜,愛玉酸酸哋解膩,會有個moverpick雪糕送~推薦指數: 8/10有少少貴,不過朋友有折,ok的
🍴任你行•環島 晚市 120分鐘 $508

🍴日本九州黑毛和牛肩胛肉

🍴美國SRF和牛牛助粒 手切牛下肩胛翼板
都有牛味,ok的。

🍴海鮮
星斑魚柳正常,帶子都大隻,虎蝦彈牙有蝦味幾OK!

🍴蔬菜丸台式小食
好多選擇好豐富,可以出去自助夾。

🍴嘢飲
推薦桂花烏龍,幾清香解膩。

🍴甜品

推薦指數: 8/10
有少少貴,不過朋友有折,ok的
2024-07-11 2849 views
今日次同朋友選擇食咗一間台式火鍋,佢有午市同晚市,分別可以座100分鐘同120分鐘。分別有4個選擇比我哋揀,有喜歡食肉嘅你當然要選日本丸州黑毛和牛肩胛肉重加麻好豐富嘅海鮮比我哋去選擇,如果唔想食海鮮,都可以只係選咗食肉嘅plan,真係好多選擇。另外湯底都有好多選擇,有辣同唔辣嘅選擇我同朋友選咗咗好呷酸菜白肉鍋,我哋當日不選咗食海鮮,所以只係選擇咗食肉plan。穀飼牛封門柳 -好新鮮美味豚梅花肉 - 肉質嫩滑嫩牛肉 - 好新鮮蔬菜丸類- 有娃娃菜、蘿蔔、台式貢丸等等飲品區- 多元化檸檬愛玉凍熟食小區醬料區

穀飼牛封門柳 -好新鮮美味

豚梅花肉 - 肉質嫩滑

嫩牛肉 - 好新鮮

蔬菜丸類- 有娃娃菜、蘿蔔、台式貢丸等等

飲品區- 多元化

檸檬愛玉凍

熟食小區
醬料區
2024-06-27 2834 views
今日收工約咗好耐冇見嘅朋友食飯,去咗一間喺銅鑼灣時代廣場對面樓上嘅打邊爐,我哋咁啱星期五去,需要拎籌號排隊,最後都等咗起碼30分鐘先入去,可能因為我哋兩個人嘅關係,兩個人枱好似比較快,餐廳嘅位置非常方便位於銅鑼灣廣場對面,如果喺銅鑼灣地鐵站行出去嘅話就最好選擇A出口,行出去大概我估都係5分鐘距離,見到有一個大堂搭𨋢上去就係,位置嚟講真係非常方便,適合朋友同埋家庭聚會,因為附近都有得泊車,絕對方便!✔️餐廳分咗熟食區,醬油區,自助食品區,飲品區,其餘嘅食物就係用QR code落單,code通常都係叫肉類海鮮同埋甜品。整體嘅都非常方便,而且可以省卻到人手,令到成個流程更加快,呢一個位做得幾好,而且食物都非常快送到,絕對唔會好慢,餐廳用咗送餐機械人,非常搞笑!✔️飲品區非常多種類唔同選擇,當然有大家最鍾意嘅汽水,亦都有餐廳自家製嘅酸梅湯,同埋一啲自家製嘅冷泡茶,我同朋友就選擇咗冷泡茶,炎炎夏日,最適合飲啲凍嘅嘢,亦都非常配合火鍋嘅味道,清清地我哋揀咗白桃烏龍,亦都有唔同茶嘅選擇,大家可以隨意選擇!✔️熟食區就非常有驚喜,彷彿好似反左台灣嘅夜市,有即製芋蓉蛋餅,鹽酥雞地瓜球,蝦餅,仲有角色各類嘅台灣

✔️熟食區就非常有驚喜,彷彿好似反左台灣嘅夜市,有即製芋蓉蛋餅,鹽酥雞地瓜球,蝦餅,仲有角色各類嘅台灣滷水,我食左佢嘅滷水牛肚非常好食,好入味!熟食區隔離會有一個細細地嘅雪櫃入邊亦都有唔同嘅小食例如凍嘅麻辣青瓜,麻辣帶子裙邊,中華沙律等等嘅小食

✔️肉類每一碟大概有三至四件,不過放心係隨便叫隨便食,所以大家盡量盡力而為!唔好浪費食物!我哋就叫咗起碼每款都有10碟,味道都幾好食,而且牛肉嘅油花分部都幾好,絕對唔會咬落去成口油,我哋揀咗酸菜白肉湯,湯底嘅味道亦都唔會好差,鍾意食酸菜白肉嘅朋友都可試吓叫呢一個湯

整體評分,我會覺得都幾抵食,不過呢一個價位都係少少中上,我哋揀咗最平嘅餐,都係要大概330,不過呢一區嘅整體價錢都唔平,所以都係差唔多價錢,大家不妨都可以試一試。
2024-05-22 2108 views
咁啱經過銅鑼灣見到時代廣場對面有幾間食肆,就行過去睇睇,而元氣上邊就係好呷。👆🏿依間食肆主打台式火鍋放題,咁午市就分為幾個唔同嘅放題選擇,有正常款式、同埋午市100分鐘、60分鐘放題。但係由於午市指定放題係冇牛板腱食,所以我哋選擇咗正常款式嘅Level one $198+10,🐮🐮而佢最平嘅60分鐘放題係只需$98👍🏿講返食物方面,我哋揀咗個湯底係沙茶豬骨湯,捧上嚟嗰下就已經有好香嘅沙茶味。而佢哋出面都有唔同嘅手搖飲品同埋自製泡茶飲,熟食都有唔同嘅台式風味小食可以揀,尤其是炸物種類非常之豐富,但係衛生方面要做好d,因為我見到炸蝦卷個到夾住一絲頭毛😂🦐而講返最重要嘅牛板腱,我哋可以見到佢將一片片切成好細,令到成個口感豐富同埋易入口,反而牛五花味唔係好出總括而言,成個性價都高嘅,可以再去

總括而言,成個性價都高嘅,可以再去
2024-05-15 1727 views
好呷台灣火鍋好抵食,有會員折扣優惠每位$17X,任食的前菜都有很多選擇,例如有爆谷、炸魚皮、芋圓糖水等等,真係好豐富,而且味道都相當唔錯👍打邊爐部份我哋狂食牛五花及豚梅花肉,肉質嫩滑,相當有水準,其實都唔記得食咗幾多碟囉,如果想吃任吃台灣火鍋,非常建議來呢一度試試,性價比確係相當高😃

2024-04-15 1610 views
同舊同學打邊爐,銅鑼灣”好呷”。自從牛大人幾年前爆紅之後,周圍都開咗好多台式任食邊爐,而且規格越做越高。呢間”好呷”,基本嘅嘢都齊,台式嘅嘢飲嘢食都有唔少選擇,連爆谷都有。不過講性價比同牛站系列有段距離。
2024-01-19 2863 views
因為係牛角會員 一早就知道了這間餐廳 可惜一直未有機會去試 咁啱見到佢呢個月有個 熱能互動 情緒宣洩餐星期一至五 2位 $288 (加一跟原價$396)反正都係1個鐘 半自助 +2款肉 150g 每人,咁都真係好化算同好快食完 可以早啲番屋企。我揀咗M5牛肩胛 同牛小排 ,都係中上嘅品質,M5牛肩胛都滑身 同有牛脂香味 ,牛小排 有少少咬口 但都唔錯 幾香肉味。半自助喺蔬菜丸類面食 選擇基本上同 同集團嘅 火鍋店差唔多 但比起我去開嗰間真係乾淨企理好多 而且多咗啲台式小食 都唔錯 一定食得飽 當中鹽水雞真係好味 食咗2轉。但就唔見有甜品。。。。

2024-01-17 1798 views
入到去一陣台灣小食嘅香味撲鼻而來,個肚即刻響起嚟!首先畀距菜單一睇,咁多款湯底,心諗:「真係唔易揀!」最後決定响兩款免費湯底中揀一個,開始嘅豪邁食肉之旅。瞓眼望去,火鍋料任撈~從海鮮、肉類到蔬菜都仲要揀得我眼花撩亂。牛肉兩份就必點啦,上嚟嗰刻片得咁靚,又薄又均勻,涮咗兩下已經軟滑得嚟入口即溶,真正「正」!爽口滋味真係令人回味!話說,小食選擇多到你講「咦」,貢丸、墨魚丸同甜不辣,每款都係勁惹味,仲有啲典型台灣街頭風味。飲料方面亦都有冷泡茶,又或者想飲嘢涼快啲,有凍飲選擇啱哂天氣熱辣辣嗰陣飲。食到尾聲,甜品小小份,小清新下,平衡返啲口味,唔會太膩口,食得又盡興又滿足。寫到呢度,個嘴又諗起嗰肉味,喂,下次仲要再嚟喎!🥣🥢🍨

2024-01-07 1618 views
🍢行過銅鑼灣,夜晚轉角聞到陣陣台灣小吃嘅香味,忍唔住拉埋門口一睇。嘩,入面擺滿咗色彩繽紛嘅菜色,仲撩人過任何美食節目,真係禁唔住咗,入去計劃吃個夠!仲有得揀嘅是一個沙茶豬筒骨鍋,勁惹味!沙茶底湯香得嚟唔嗆鼻,湯轉到豬骨嘅鮮呀,d湯滑得嚟香噴噴;而啲豬筒骨大塊又多肉,一啜湯,一口骨,簡直係溫暖心窩。過咗肉嘅沉濃,轉戰泡椒鍋,嗌到食客頻讚。呢款酸辣感透心涼,酸得用心機,辣得剛啱"食口",醒胃得嚟又岩哂夏天。唔一會嘅時間,上咗串烤物,汁水講真係流晒出嚟,啖啖肉香霑口邊,簡直係煙韌有勁,✨天呀!食呢啲,諗起仲有三星蔥爆漿貢丸,嘩!啲蔥味簡直飄散成間店,一咬落去係直情爽到喊出嚟!食完嘅朋友,你話咪緊係要來盤綜合紅豆湯啦。啲紅豆嘅香甜夠晒滋味,同其他糖水材料混到一齊,舌尖嘅美妙碰撞呀。最後嗌杯珍珠奶茶,滑滑珍珠配上濃滑奶茶,真係話晒都要贊個"正"!食呢一餐,係完美演繹咗平民價錢,卻有優質享受。行過銅鑼灣,記得呢個味蕾嘅驚喜🥳!

2023-11-18 2901 views
點左套餐3,雖然加埋一要$450一個人,但係都係冇乜貴價野食。湯底比較稀,唔太有味,冇乜特別。鴛鴦鍋加$50,但係其實好快就淥到要加湯,而所有湯底加湯都係加同一款,所以20分鐘後兩個鍋都係一樣味、淡味,要靠點啲醬料。反而薑汁皮蛋貢丸幾特別,有驚喜!套餐3入面既海鮮一般,不過牛肉質量OK。送既雪糕係 Dreyers(每人一杯)。入座時明明入面有一半座位係空位,但服務員都會要求你未夠鐘就入座開始計時,想諗多陣湯底揀咩都唔得。總括黎講,性價比唔高,亦冇特別好食既野要再黎😂 呢個價錢市面上應有更好選擇。

反而薑汁皮蛋貢丸幾特別,有驚喜!
套餐3入面既海鮮一般,不過牛肉質量OK。
送既雪糕係 Dreyers(每人一杯)。

2023-11-13 2305 views
銅鑼灣之友想打邊爐,我有好介紹--🔥🍲 好呷台灣火鍋!我和一班朋友晚上約好一起去享受他們的120分鐘吃到飽餐!這個餐包括50多種海鮮、火鍋配料任你出去拎/手機點餐,連夜市台式小吃、甜品和飲品都係無限供應!真的是超級豐盛!🍢🍨我們還點了銅鑼灣店獨家的海鮮奢華拼盤和A4級黑毛和牛肩胛肉!這些追加的菜色都非常新鮮及高級!🦀🥩佢仲有好多台灣風情,包括台灣啤酒!喝著冰涼的啤酒,吃著熱騰騰的火鍋,真的是超級爽+滿足!🍻😋整個用餐過程,服務人員的態度也非常友好,讓我們感到賓至如歸。這次的用餐體驗真的超出了我們的期望,每個人都吃得非常開心!👏🎉

黑毛和牛肩胛肉
台灣啤酒
椰子雞湯
和牛
海鮮奢華拼盤
2023-10-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 海鮮奢華拼盤
  • A4級黑毛和牛肩胛肉
2023-10-19 2036 views
今晚突然好想打邊爐! 去左食 好呷*呢個名 經常聽parnter講好食終於試到 揀左銅鑼灣分店~叫左個 銅鑼灣先有既 特別海鮮Set 奢華拼盤~ 🌟🌟🌟🌟款款海鮮都有2份 鮑魚 帶子 蝦 非常鮮甜😋配料 落單叫既款 同 自助既款 好多選擇!牛都有幾款呀😍 M5和牛肩胛肉 🌟🌟🌟🌟🌟最鐘意! 不停重覆食!短片內有餐單整左比大家睇~另外 好欣賞自助熟食 🌟🌟🌟🌟芋頭卷 個芋頭蓉配卷皮 非常夾 凍食都好香呀同芋頭波波 好岩我口味~仲有爆谷食 有梅味 辣味 都幾得意~仔細睇真系非常多款式選擇 連飲品都幾排雪櫃~白桃烏龍茶 好飲~呢間餐廳🍴 性價比高 坐得舒服會再黎過👍🏻👍🏻👍🏻
今晚突然好想打邊爐! 去左食 好呷*
呢個名 經常聽parnter講好食
終於試到 揀左銅鑼灣分店~

叫左個 銅鑼灣先有既 特別海鮮Set
奢華拼盤~ 🌟🌟🌟🌟
款款海鮮都有2份
鮑魚 帶子 蝦 非常鮮甜😋
配料 落單叫既款 同 自助既款 好多選擇!

牛都有幾款呀😍 M5和牛肩胛肉 🌟🌟🌟🌟🌟
最鐘意! 不停重覆食!
短片內有餐單整左比大家睇~

另外 好欣賞自助熟食 🌟🌟🌟🌟
芋頭卷 個芋頭蓉配卷皮 非常夾 凍食都好香呀
同芋頭波波 好岩我口味~
仲有爆谷食 有梅味 辣味 都幾得意~

仔細睇真系非常多款式選擇 連飲品都幾排雪櫃~
白桃烏龍茶 好飲~

呢間餐廳🍴 性價比高 坐得舒服

• 芋頭卷
  • 芋頭波波
  • M5和牛肩胛肉
2023-10-14 1682 views
勁失望 9:30入座 由入座一個短頭髮女職員已經黑口黑面阻佢收工咁 但之後見都keep住有客入座算啦真係想試下呢間 我地就叫左D餐 湯底叫咗椰子雞讚左先 湯底幾鮮甜 牛係唔錯(除牛柳粒)幾好食亦都多醬料小食飲品選擇一開始感覺幾好重點黎啦任食小食嘅鹽水雞 咸到咬2下即刻lur岀黎😂吞都吞唔落 到我地D餐提供嘅海鮮勁吾新鮮 一陣腥臭味 個餐貴就係因為海鮮 但完全唔掂!最後只食左牛半自助形式 湯都要自己加 收埋加一服務費 埋單2個人千一蚊勁吾抵 呢個價錢有大把好選擇😅🥲完全唔值得呢個價錢
算啦真係想試下呢間 我地就叫左D餐 湯底叫咗椰子雞
讚左先 湯底幾鮮甜 牛係唔錯(除牛柳粒)幾好食
亦都多醬料小食飲品選擇
一開始感覺幾好

重點黎啦
任食小食嘅鹽水雞 咸到咬2下即刻lur岀黎😂吞都吞唔落
到我地D餐提供嘅海鮮勁吾新鮮 一陣腥臭味
個餐貴就係因為海鮮 但完全唔掂!

最後只食左牛

半自助形式 湯都要自己加
收埋加一服務費 埋單2個人千一蚊
勁吾抵 呢個價錢有大把好選擇😅🥲完全唔值得呢個價錢
2023-09-18 1799 views
我最近有機會品嚐了一家半自助台灣美食餐廳,這是一次充滿驚喜的用餐體驗。這家餐廳的自助台非常吸引人,擺滿了各種台灣美食的選擇。從炸物、牛肉湯到滷肉飯,你可以在這裡找到許多經典的台灣菜餚。每樣菜品都用心製作,保持了台灣風味的真實性。對於喜歡台灣料理的人來說,這個自助台真的是一個天堂。半自助的概念也很有趣。除了自助台上的選擇外,你還可以點選一些主菜,例如雞牛豬這些主菜火鍋會送到你的桌上。這樣的結合既能讓你享受各種小吃,又能品嚐到熱騰騰的火鍋。

2023-09-15
$110 (Lunch)
2023-07-26 1976 views
我老細唔響辦公室,同事們想食午餐火鍋,比較過幾間,最後揀了好呷,加-前價錢未夠-百。品質都超乎我哋expectation. 我點了最普通火鍋午餐,可以揀肉兩份,其餘食品和飲品任食,放飲品個雪櫃有三至四個六呎高雙門雪櫃,有台式冷泡茶、手搖飲品,其他罐裝飲品,食物選項多到不計其數。總括嚟講我只用「多」字來形容。湯底方面有兩款係唔需要加錢,其他就需要額外收費,如果要鴛鴦鍋就要加$50。我哋三個人每人都點咗2分牛肉,OK喎~上枱都仲係凍冰冰。每份肉有四件,而size都唔算細。而其他食物選擇多,台式貢丸、墨魚丸、甜不辣,和角色丸子包羅萬有,目不暇給。真係要俾個like!
食物選項多到不計其數。總括嚟講我只用「多」字來形容。
  • 酸菜湯底