2017-11-26 28594 views
香港人見識多又國際化,故對吃的要求愈來愈高。我想大家也常覺得很多收費不菲的buffet,也沒有多少像樣的東西可吃,故有時對Buffet會卻步。今次我試下只分享我覺得Intercontinental Harbourside Lunch Buffet可取或味道中上的items:1. Welcome drink多選擇,您可揀一杯白酒/紅酒/啤酒/果汁如Kiwi Juice, Cranberry Juice, 甚至每日不同的Mocktail, 今天的就酸酸甜甜頗醒神。我見隔離熟客甚至有Proseco及無在Menu上的蘋果汁各一杯。2. 麵包款式多,亦出奇的好吃,我平日在Buffet絕不掂包的,但這兒有一款有乾果杏仁碎的切片軟包及一片片有黑白芝麻及南瓜籽的薄脆片,我竟然吃不停口,因您會吃到每種材料濃郁的原味,滋味無窮。3. 是日中西式湯也好飲,西湯是周打海鮮湯,雖然湯底未至於極厚身及鮮味,但粒粒材料豐富搭夠,有很多蝦,帶子及薯仔粒,中湯是節瓜肉湯,入口清甜夠味,喝後令味蕾喚然一新,讓您可再由鹹至甜或甜至鹹吃過。4. 冷盤我重點拿了兩個麵包蟹蓋,若懂挑灰綠色的膏多些的,您會吃到creamy口感和

4. 冷盤我重點拿了兩個麵包蟹蓋,若懂挑灰綠色的膏多些的,您會吃到creamy口感和橙色實膏作出平衡,蟹腳也屬有鮮味,點自製湯麵部拿的指天椒加XO醬的汁,不用拿cocktail sauce了。另外不可錯過的是放在cold cut一起的蜆肉粒及中式厚牛片,您會吃到筋的部分,像啫喱的質感,不是到處吃到的。

5. 沙律吧,有原材料讓您自行調製自己的free style沙律,料是特别靚如斜切露荀片、爆汁蕃茄仔及刨得如雪花般薄的香濃芝士等,但混好的特色沙律也極好吃,有一款是羽衣甘藍紫椰菜的酸甜沙律,一款雜肉腸紅洋葱沙律及一款鴨肉紅石榴香橙沙律,若當成appetizer賣,也值$80~$100了!
6. 燒牛肉粉紅冇血水,外邊燒得香,肉味超級濃,肉質也腍滑,黑椒汁比粒粒磨菇汁更惹味,也打破我通常覺得Buffet燒牛肉實不好吃的想法。
7.甜品應是這兒最弱的一環,因款式多但大部分味道未至於味美,希望愈大失望愈大吧。好吃的有Cheese Tart,貼近Bake的80%; 各種Macarons, 外脆內chewy, 但餡就略甜差點鮮; 芒果燕窩奶凍,有絲絲燕窩,但芒果汁不是吕宋芒打出來,未夠鮮美而已; 蝴蝶酥乾身,脆而不膩,貼近perfect; 迷你心太軟夠濃不甜; 雪糕款式多,應是Haagen Daz貨式,但是減甜版,也可從pancake 檔前,任添不同toppings,增添樂趣!
8. 最後值得一讚的是,餐後飲品除了一般咖啡,西式茶品外,不少的中式茶也可點。我就點了消滯極品普洱,茶味也不錯,用鐵壺上,極保温。
整體來說,就算正價$400多,也算值得一吃,有Intercontinental Dining Card就更超值。
當然,城中其他Buffet如Marriott Cafe, Hotel Icon Market, Ritz Carlton Tosca, Sabatini,Harlans,Cova, 自助山等,  也可和這兒並列Top 10了!
Other Info. : 是日朋友用了其Intercontinental Dining Card, 故星期一至五,二人是半價計。另外,平日也接近Full House,要預早訂。
Coupon
2017-11-26 3664 views
這次家庭聚餐選於洲際,整個用餐體驗非常愉快!洲際港畔餐廳食物的種類繁多,來回幾轉都未能將所有食物品嚐到。除了食物以外,洲際港畔的環境寬敞,景觀魅力無限,再加上因為有貴賓卡在手,所以這個月有買ㄧ送一的優惠!更加覺得划算!對於家庭用餐的我們,停車位是一個非常重要的注意事項,在洲際用餐可以有三個鐘的免費泊車,相信是對有車的家庭來說是個福音!另外,如果家庭有小童,Peg-Perego高椅是有提供給小童的!當晚,因為順便提早慶祝爸爸生日,但在訂位時忘了說,當晚出席要求,都還是可以有一份小小的蛋糕送給壽星。總結來說,當晚的體驗是非常美好的,希望下次可以再帶著一家大小去吃過!
這次家庭聚餐選於洲際,整個用餐體驗非常愉快!

2017-11-14
$600 (Dinner)
2017-11-24 2820 views
一開始佢就俾啲僭建位我哋,我哋叫佢轉位佢就話有人定左,後來我哋話要走佢又叫我地等多5分鐘,話如果冇人來先比位我地因為我見到裏面好多位,食物出質素差每人要$1000位價錢非常不值去唔去你哋自己諗
價錢非常不值去唔去你哋自己諗
2017-11-15 3557 views
朋友生日,所以選擇了一間評語不錯的酒店自助餐訂了日子才發現原來當日是萬聖節更想不到餐廳有萬聖節主題的菜式及擺設反而一般的食物沒有影相但想不到已經遠離夏天,都沒有提供生蠔因為由6月開始,食過幾間酒店自助餐都沒有生蠔做型好可愛甜品係最可愛朋友都喜歡飲酒,所以加左98元任飲紅,白酒、啤酒、果汁加68元就只有果汁或茶想比就W hotel要加120元(好似)只有紅白酒,洲際似更實惠一點如果唔加飲品,每人都有一杯free drink萬聖節限定好好飲恆生信用卡原來有折,即刻好開心
朋友生日,所以選擇了一間評語不錯的酒店自助餐

訂了日子才發現原來當日是萬聖節

更想不到餐廳有萬聖節主題的菜式及擺設

反而一般的食物沒有影相

但想不到已經遠離夏天,都沒有提供生蠔

因為由6月開始,食過幾間酒店自助餐都沒有生蠔

做型好可愛

甜品係最可愛

朋友都喜歡飲酒,所以加左98元任飲紅,白酒、啤酒、果汁

加68元就只有果汁或茶

想比就W hotel要加120元(好似
)只有紅白酒,洲際似更實惠一點

如果唔加飲品,每人都有一杯free drink

萬聖節限定好好飲

恆生信用卡原來有折,即刻好開心

2017-10-31
$850 (Dinner)
  • dinner buffet
成日都聽人講,洲際既自助餐有幾好食幾吸引,今次又咁岩比我見到佢個網頁有PROMOTION。同朋友商量完之後就決定要試一試呢間五星級酒店既BUFFET到底有幾正星期三晚六點零鐘就黎到,由於人唔多,所以影相都好方便被安排坐窗口位置,可以一邊食一邊睇維景,之後仲可以睇到幻彩詠香江個場比想象中既大,而且整齊,由沙律吧去到甜品差唔多有10米長,一開始真係睇到眼花撩亂,樣樣都想試好多人都話呢度既海鮮冷盤好新鮮,甜品款式多又好味,仲有和牛同鮑魚海蔘,所以我一早已經鎖定目標點知原來已經改左韓式主題,所以無和牛….鮑魚改左做迷你鮑魚,SIZE大概係一節手指公咁大….海蔘更失蹤…下次真係唔可以亂衝,要睇左個主題先好買COUPON…一黎到,侍應該話比我地知可以揀一杯免費酒精飲品我就揀左cocktail,朋友就揀左香檳Cocktail好似藥水味…好難飲,朋友杯香檳酒味香醇但易入口,正好多其實呢度個沙律吧有好多選擇,已經撈好左既都有5款,另外仲有自選沙律,望落新鮮乾淨,不過胃得一個,所以只好SKIP左佢,直接進入海鮮冷盤環節!!海鮮冷盤有龍蝦、長腳蟹、蟹鉗、小龍蝦、青口、蜆等而我只係主攻長腳蟹、蟹鉗,因為真係超

星期三晚六點零鐘就黎到,由於人唔多,所以影相都好方便

,一開始真係睇到眼花撩亂,樣樣都想試
點知原來已經改左韓式主題,所以無和牛….

鮑魚改左做迷你鮑魚,SIZE大概係一節手指公咁大….
海蔘更失蹤…
下次真係唔可以亂衝,要睇左個主題先好買COUPON…

一黎到,侍應該話比我地知可以揀一杯免費酒精飲品
我就揀左cocktail,朋友就揀左香檳
Cocktail好似藥水味…好難飲
,朋友杯香檳酒味香醇但易入口,正好多

海鮮冷盤有龍蝦、長腳蟹、蟹鉗、小龍蝦、青口、蜆等
而我只係主攻長腳蟹、蟹鉗,因為真係超鮮甜!!!

長腳蟹有淡淡既海水味,但又唔會過鹹,而且又食到鮮甜味,一個字
,我一個人都食左差唔多十隻
蟹鉗大大隻,仲要已經"MOCK"左個殼,方便進食,重點係好鮮甜

龍蝦肉雖然鮮甜味不及前面兩款,但肉質好彈牙,啖啖肉,平時出去食一隻都要百幾蚊啦,呢度唔駛慳住食,真係食到爽~~

至於青口同蜆相比之下就好普通,因為前者太特出啦
冷盤仲試左火腿同三文魚(好似係刁草味),火腿太油唔岩我口味,但三文魚好食過煙三文魚,唔鹹又有香草味

芝士都有五款選擇,只係唔想夾餅食,浪費左D胃空間,所以無試

至於日式刺身方邊,有三文魚、吞拿魚、甜蝦、象拔蚌
可能因為食完長腳蟹同蟹鉗,佢地既鮮美重過刺身,所以刺身食落感覺唔夠甜,質素一般
不過抵讚刺身都係厚切

湯羮類有三款,分別有南瓜湯、中式瓜湯同埋燕窩羮
我只試左燕窩羮,入面有唔少既燕窩
!! 口感豐富

熱食方邊,今期係韓式主題,所以有少量韓食,我試左凍豆腐、韓式燒牛肋骨同韓式燒腩肉
凍豆腐 – 就係普通一舊唔入味既豆腐..
韓式燒牛肋骨 – 韓式甜醬味,但太乾
韓式燒腩肉 – 基本上同牛肋骨差唔多味且乾身
炸雞粒 – 外層香脆但雞肉唔鞋,調味粉調得唔錯,不過就只有原味,所以我拎左個黑松露醬點黎食

講真熱食真係彼令人失望,無和牛我都理解,但無估到鮑魚縮水、無海蔘…換來既係鮑魚仔炆雞、羊架、煎魚扒、蒸魚、咕嚕肉、炆封鴨、冬菇炆鴨掌定鵝掌、芝士焗西蘭花、忌廉雲吞、炸魷魚蝦球、即切牛扒、咖哩魚
以下係我覺得可以既熱食,但唔算好出眾
羊架 – 夠厚夠淋,配上微騷,唔錯
炸魷魚蝦球 – 呢款出乎意料,原來外面甜,入面就彈牙既蝦同埋有魷魚味既魷魚,中意重口味既朋友,可以點黑松露醬食
即切牛扒 – 平時食自助餐多數都好韌,所以少食;但朋友拎到番黎比我試,原來呢度既牛扒係淋身,一D都唔韌!! 中間粉嫩,呢個有驚喜
鵝肝多士 – 我朋友夠細心,見到有客人拎住走,先發現有鵝肝….鵝肝SIZE夠厚夠大份,油脂瞬間佈滿整個口腔,騷味濃郁。不過確實油膩,一件起兩件止
以下係我覺得失望既野
鮑魚仔炆雞 – 鮑魚仔入味又彈牙,不過就真係太細隻啦…而且成碟雞 飽魚仔已經比人揀得七七八八,雞肉又鞋又老
蒸魚老到無朋友、西蘭花已經淋哂、封鴨脾 & 咖哩魚肉質都好乾好鞋
試左少少熱食,覺得麻麻地,就無浪費QUOTA,直接去甜品

甜品款式真係好多,要影三張相都影得哂

覺得好食既有流心芝士撻、麵包布甸、抺茶心太軟、蝴蝶酥
我知呢度既拿破崙好出名,所以第一樣甜品就食佢!! 即係佢唔係唔好食,而係上面既糖霜成為左敗點
,太甜啦,甜到食唔出蛋黃醬既香味....浪費哂D脆酥皮
流心芝士撻 – 呢個真係好芝味,流心餡又滑,芝士控應該好中意
麵包布甸 – 我專食佢邊位,因為除左蛋香之外,仲多左一層焦香,而且唔會濕笠笠
抺茶心太軟 – 抺茶味算濃,中間有少許流心,唔會太甜,不過唔係新鮮出爐
蝴蝶酥 – 中意佢表面唔會有太多砂糖,食落乾脆
食食下,酒店無啦啦播左幾次鐵琴聲,原來係有新鮮既梳乎里出爐!!
手快快既我已經衝左出去,一直都想試架啦,只係當知道主要成分係砂糖加蛋白打到企身再焗,就無比錢去試既衝動。今日可以任試,當然唔執輸啦~~
基本上,我食左一啖之後就無再掂過佢,根本就係食梗砂糖同空氣既混合物…

總結,$1257兩人於無敵海景、五星級酒店享用自助晚餐,齋睇個名都覺得吸引,平均每個人都只係六百零!! 但原來都要睇埋酒店當時既主題,日式同韓式大不同…和牛對炸雞?! 精明既人一睇就知層次唔同

冷盤海鮮既質素,甜品、沙律、芝士既選擇之多,侍應既服務態度同工作表現,無敵海景,舒適唔迫夾既環境,都達到我對五星級酒店餐廳既期望;如果熱食質素同選擇可以豐富D,而唔係一般茶餐廳既炒粉/飯/中菜,會更好。
Other Info. : 由於只可以上載12張相,為左可以睇清楚D相,所以我就唔合併照片,直接上載去相薄就算
2017-11-08
$630 (Dinner)
Coupon
  • 長腳蟹
2017-11-14 2713 views
今年是我知命之年生日,為了好好獎勵自己,決意到洲際港畔餐廳享用自助晚餐。來時曾看過數個"開飯啦"食評,當中看似彈多於讚,心情因而大受打擊,怕生日飯變失望飯。但一坐下已感到所言非實,所有侍應們皆非常有禮,歡迎飲品隨即奉上。再在餐廳內一遊,無論海鮮,熱食,沙律,甜品皆看似非常吸引。食後更是滋味無窮,當中韓式牛仔骨及各式甜品更是一絕。最窩心是一個菲藉待應知我生日,竟送來一件自制生日蛋糕,令這餐更添滿足。我誠意推介,這間餐廳一定要試。
  • 鵝肝多士
2017-10-28 5418 views
好耐冇來這裡吃自助餐,懷著滿心歡喜來卻敗興而返,D伙記態度已經吾好,前兩次來D食物好味,又多選擇,今次來吃簡直係不知所謂,有D已被大陸人控制佐這間餐廳的感覺,你有冇見過食自助餐會收埋食物吾比人吃,要客人自己問至有,一件鵝肝切2舊比一半你,配給咁,大佬你收成千蚊位架,綐之冇下次,搵👻再幫襯佢,cheap 爆
2017-10-23 5197 views
姐姐生日又來到這裡已經多年沒有來,之前仲未改名環境十分舒適,而且景觀開揚食物質素仍然保持水準我比較喜歡燒牛肉燒牛肉喜歡那半生熟感燒汁加上芥末不錯的配合至於天婦羅因為怕熱氣只選擇了一隻蝦,熱度十足小心點,很易燙口冷盆少不了海鮮,凍龍蝦蟹腳,青口等等甜點甚多選擇,糕餅生果少不免見到有芝士蛋糕,可惜太飽了我選擇了少許生果雪糕比較喜歡士多啤梨,吃少許年紀大胃口有限,為了令姐姐生日愉快,陪伴吃痛快一次悠閒地與姐姐渡過了一個下午
姐姐生日又來到這裡
已經多年沒有來,之前仲未改名
環境十分舒適,而且景觀開揚
食物質素仍然保持水準
我比較喜歡燒牛肉
燒牛肉喜歡那半生熟感
燒汁加上芥末不錯的配合
至於天婦羅因為怕熱氣
只選擇了一隻蝦,熱度十足
小心點,很易燙口
冷盆少不了海鮮,凍龍蝦
蟹腳,青口等等
甜點甚多選擇,糕餅生果少不免
見到有芝士蛋糕,可惜太飽了
我選擇了少許生果
雪糕比較喜歡士多啤梨,吃少許
年紀大胃口有限,為了令姐姐
生日愉快,陪伴吃痛快一次
悠閒地與姐姐渡過了一個下午
2017-10-10 6194 views
聞名已久的自助餐沙津有大約十款由淡味到濃味任君選擇芝士有六至七款由奶味濃厚的布利(Brie)至濃味的藍芝士也有但卻少了車打芝士麵包卻只有四至五款普通的最合適配上芝士及火腿片的鄉村麵包居然沒有令麵包控們非常失望火腿片選擇卻比其他自助餐廳多西班牙至意大利也在場加上細心已切片的哈蜜瓜海鮮有六至七款波士頓龍蝦當然成為矚目壽司大小比真正日本壽司的小三文魚甜蝦刺身味道不錯八爪魚的雪味遮蓋了原味在熱食上除了有鮑魚鵝掌外真的令人有點失望味道方面鮑魚汁的味道與鮑魚配合可惜為了帶出本來沒味道的鮑魚令配菜鵝掌,雞件及其他都過分咸所以追求熱食的你可能會覺得不值個人意見 為了配合全海景觀座位及食物擺置卻令食客非常不舒服這個價錢卻坐得非常逼近出入拿食物不便這個扣分位太高
聞名已久的自助餐
沙津有大約十款
由淡味到濃味任君選擇

芝士有六至七款
由奶味濃厚的布利(Brie)
至濃味的藍芝士也有

在熱食上
除了有鮑魚鵝掌外真的令人有點失望
味道方面鮑魚汁的味道與鮑魚配合
可惜為了帶出本來沒味道的鮑魚
令配菜鵝掌,雞件及其他都過分咸

所以追求熱食的你

這個價錢卻坐得非常逼近
出入拿食物不便
這個扣分位太高

2017-10-09
$900 (Dinner)
2017-09-26 7006 views
慶祝生日的晩飯,位置能看到夜景一坐低會比你叫杯野飲,我叫左奇異果汁,幾新鮮幾好飲。龍蝦肉啖啖肉,幾有鮮味。刺身試左三文魚同甜蝦,甜蝦較好食,有甘甜鮮味,三文魚一般,只係大啖肉。熟食都一般般,冇乜值得講,羊肉好un。印度炒飯就偏味精,辣辣地。最好食的肉類『鹿兒島黑牛』入口即溶,有肉汁,廚師會即叫即煎比你,好食甜品食左蛋糕,紫薯撻,芒果千層酥之類,都幾好食,依度甜品種類算多,但有一些真係麻麻,例如即叫即整既班戟,梳乎厘等,都好難食。雪糕試左波羅雪芭同士多啤梨,雪芭係糖水溝冰,士多啤梨好普通。麵包類試左個竹炭麵包條,都唔錯,加點芝士都幾配。總括黎講,我覺得食景多過野食,食物係還可以咁,依個價錢應該唔會食第二次。
慶祝生日的晩飯,位置能看到夜景

一坐低會比你叫杯野飲,我叫左奇異果汁,幾新鮮幾好飲。

龍蝦肉啖啖肉,幾有鮮味。

熟食都一般般,冇乜值得講,羊肉好un。
印度炒飯就偏味精,辣辣地。

麵包類試左個竹炭麵包條,都唔錯,加點芝士都幾配。
$850 (Dinner)
2017-08-31 10290 views
香港洲際酒店河畔餐廳面積大,樓底高,有落地玻璃,遠眺維港兩岸,感覺很好,不過餐廳間格呈長方形,餐桌擺得不多,以至部分餐桌接近食物擺放的地方,人多輪候食物時變得擠迫。餐廳自助晚餐每位大概八百多元,不過一分錢一分貨,食物質素是很好的,回本的海鮮類夠新鮮,但冇生蠔供應是一個缺陷,生蠔迷望門興嘆。每間自助餐酒店提供的食物都有它的強項,有些在海鮮類較出色,有些在熱葷類較出色,有些則在甜品方面做得出色。我個人就覺得這餐廳的甜品類最好,陣容及種類上都有滿意的視覺效果,蛋糕及酥餅類也不錯,另外,外形有趣的雪糕筒是得意之作,印象不錯。

2017-08-28 7715 views
生日這天, 要求老公請我食豪D, 便選了聞名已久的洲際, 可惜真真真令人難忘, 原價近九百元的價錢, 絕對是三, 四百元的貨, 龍蝦淡而不鮮, 長腳蟹得個咸字, 其他蟹沒一樣出色, 刺身得三文魚, 吞拿魚,  八爪魚 及 甜蝦 同樣冇一樣值得添食, 貴價刺身(帶子, 象拔蚌, 赤貝)都放在壽司上面,  熱葷亦沒一樣難忘, 香煎黑牛肉和鵝肝都係預先煎好一大堆你要時放落煎pan煎兩煎, 鮑魚炆海參, 原盅燉燕窩冇特別.甜品真難忘, 未見過甜品枱咁混亂, 嗰D用嚟取甜品, 生果嘅大匙羹, 大义冇獨立每盤一隻, D客人义完蛋榚再义水果就黏晒落水果度, 見到都唔想食, 最經典隻朱古力Mousse 匙羹, 全隻都黏滿晒朱古力Mousse, 有位先生問添緊食物嘅厨師可唔可以比過隻羹佢, 個厨師: 吓, 吓, 先生指住隻羹問佢, 你睇吓點"筆", 個一刻我真係忍唔住笑咗. 全晚最好食係個生牛肉, 隔離枱客都係咁講, 值得讚係待應生嘅服務水準, 一見你自拍就好主動幚忙, 食物枱同客人枱相隔亦太近, 人多排隊時攞完嘢食一個華麗轉身真係好易倒落坐係度D客身上.最值咪個無敵大海景, 但酒店真係好舊, 餐廳層女
, 原價近九百元的價錢, 絕對是三, 四百元的貨
甜品真難忘, 未見過甜品枱咁混亂

最值咪個無敵大海景, 但酒店真係好舊, 餐廳層女厠只得兩格又細連排隊都有難度, 雖然全場爆滿, 另一面枱個小姐話呢度佢食咗好多次, 但我真係搵唔到值係邊處.
2017-08-21
$800 (Dinner)
  • 生牛肉
2017-08-23 6982 views
港畔餐廳自助晚餐係香港數一數二貴嘅自助餐,對佢嘅期望當然高一啲,呢間餐廳地方唔算大,裝修亦唔算突出,服務就係五星級,另附送180度全海景,都算佢啦。自助晚餐包一杯果汁或餐酒和餐後咖啡或茶。食品方面,大家嘅焦點會係海鮮,不過呢度無生蠔供應,只有麵包蟹,龍蝦,螺,青口,長腳蟹,蝦和刺身,海鮮和刺身質素,一定係比$5xx一位嘅自助晚餐高好多啦,鮮味都多啲 。而較特別嘅係佢有鹿兒島和牛,同埋鹿兒島黑牛即切即煎俾你食。熱盤選擇真係唔多,不過當中亦有鮑魚海參帶子同埋海鮮燕窩羹,如果你食得多,都可以番本。甜品方面,種類繁多,包括有佢哋嘅自製雪糕,最特別係佢哋個雪糕筒係精心炮製,樣子可愛,同類型嘅雪糕筒雪糕,出面食都要$70兩球,呢度係任食,食番三個筒六球都$210啦。

自助晚餐包一杯果汁或餐酒和餐後咖啡或茶。

而較特別嘅係佢有鹿兒島和牛,同埋鹿兒島黑牛即切即煎俾你食。

2017-08-19
$780 (Dinner)
2017-07-29 7667 views
第一次黎食自助午餐,睇錯平日價錢😖埋單發現$560一位,真係嚇親,有優惠但以為買一送一,原來週末只有75折,都成約$440一位,如果食$560,真係去the market好過,食物質素極一般,種類極一般,比有團購二百幾蚊嘅食物質素差不多。呢到可取嘅係服務好,有大窗望出維多利亞港好dd,不過有隻工程船又阻礙部分景。魚生種類不多,帶子沒有,三文魚ok,吞拿魚朋友話唔新鮮,長腳蟹只有鹹味,加菲蟹無味唔好食,仲有一款蟹我覺得幾好味但唔記得咩名😅。熟食一般,有大約廿款左右。朋友愛吃甜品話十分一般。沒有相片,因為食物太普通啦,無嘢想影😆如果平日價$448有買一送一加一都可試一次食環境,再貴真係第二到可有更好。。。

沒有相片,因為食物太普通啦,無嘢想影😆
2017-06-25 7575 views
父親節母親節慶祝一家人一行10人8人中菜又未必人人啱、西式又未必個個喜愛、日式嘅話爸爸媽媽有可能會唔鍾意⋯所以自助餐永遠都係大時大節食飯嘅首選!!全部都係鍾意食乜就拎乜自助餐幾乎全香港比較好食嘅都食過反而洲際比較貴,所以一直都唔捨得去食呢度任食嘅質素冇JW咁好食不過甜品嘅選擇就多好多最特別嘅係佢有蒸花蟹刺身選擇都唔多不過質素幾好呢度嘅甜品選擇係多到嚇親人大部份都幾好食而且賣相都幾好添疏乎厘,好睇唔好食每人平均$1000老實講就唔係好抵食環境多個食野
父親節母親節慶祝
一家人一行10人8人

全部都係鍾意食乜就拎乜

自助餐幾乎全香港比較好食嘅都食過
反而洲際比較貴,所以一直都唔捨得去食

呢度任食嘅質素冇JW咁好食

不過甜品嘅選擇就多好多