2020-03-17 120 views
搬咗過嚟呢邊住之後都成日去呢度食佢係一間算係有正常唔難食嘅茶餐廳之前有個朋友成日話佢個鰻魚飯好好食,咁試吓啦$78來講,有成咁長嘅鰻魚,已經好抵,同埋佢個蛋真係滑!雖然個鰻魚佢一定唔係笑過,所以仲會食到有少少雪藏嘅味 唯一嘅係,之前飲凍檸茶都冇出事,但係今次凍檸茶,充滿咖啡味,好在後來佢換俾我就係正常嘅希望水吧注意一下
搬咗過嚟呢邊住之後都成日去呢度食

佢係一間算係有正常唔難食嘅茶餐廳

之前有個朋友成日話佢個鰻魚飯好好食,咁試吓啦

希望水吧注意一下
2020-02-21 162 views
今次黎琴南昌睇戲,睇戲前模係要食個下午茶先!朋友住南昌附近,特別推介尼間街坊餐廳!下午茶時間,一定要叫炸雞髀配迷你西多士,價錢好平,份量好多,有4件迷你多士,雖然叫迷你,但要兩啖先食得哂!雞髀唔係平時茶餐廳30幾蚊一隻甘大件,但唔算細件,炸粉同一般餐廳唔同,有少少鹹鹹地,新鮮炸出黎,好juicy另外,我叫個迷你肉醬意粉,價錢都要四十幾,份量真係迷你,我估女仔都食唔飽!不過誠意好夠,意粉唔算太諗,肉醬芝士都好足!
今次黎琴南昌睇戲,睇戲前模係要食個下午茶先!
2020-02-09 128 views
如果有一日喺南昌,又想食港式西式日式料理不妨可以試下呢一間喺南間薈嘅餐廳— 井茶!入面有好多選擇,我同朋友睇menu睇到選擇困難每一樣睇落都好似好吸引-🍳🐟🍚|滑蛋蒲燒鰻魚飯|$78|放到凍咗先食,食落感覺有少少腥飯量都幾多下,但蛋較單薄如果蛋嘅份量再多啲就好啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)-🌶🧂🦑|椒鹽鮮魷|$76|一上菜個陣望落好好食同份量好多(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)可惜偏淋,如果再香脆啲就不得了!-🇺🇸🧄🥩|蒜香美國西冷牛扒|$88|✔️配薯菜、蒜茸汁呢個冒煙嘅鐵板牛扒好吃欸!肉質頗嫩,生熟度掌握得好好!好開心係配波浪薯條!如果炸得脆啲就好!-|椰汁紅豆冰|+$8(跟餐價)||鬼佬鴛鴦|+$10(跟餐價)|✔️阿華田+好立克
如果有一日喺南昌,又想食港式西式日式料理
不妨可以試下呢一間喺南間薈嘅餐廳— 井茶!
入面有好多選擇,我同朋友睇menu睇到選擇困難
每一樣睇落都好似好吸引
🍳🐟🍚
|滑蛋蒲燒鰻魚飯|$78|
放到凍咗先食,食落感覺有少少腥
飯量都幾多下,但蛋較單薄
如果蛋嘅份量再多啲就好啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
🌶🧂🦑
|椒鹽鮮魷|$76|
一上菜個陣望落好好食同份量好多(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
可惜偏淋,如果再香脆啲就不得了!

🇺🇸🧄🥩
|蒜香美國西冷牛扒|$88|
✔️配薯菜、蒜茸汁
呢個冒煙嘅鐵板牛扒好吃欸!
肉質頗嫩,生熟度掌握得好好!
好開心係配波浪薯條!如果炸得脆啲
就好!

|椰汁紅豆冰|+$8(跟餐價)|
|鬼佬鴛鴦|+$10(跟餐價)|
✔️阿華田+好立克
2020-02-03 104 views
呢邊附近除咗一個大商場嘅連鎖式餐廳之外,附近屋村商場仲有呢個靚靚哋嘅茶餐廳朋友叫咗依個撈公仔麵。蔥油味好香,雞扒都幾Juicy 個蛋煎得岩岩好比人撈 係略嫌多油咗啲!個餐勁豐富 仲有又個火腿蛋多士!另外呢個勁厚多士 炸雞脾!同樣juicy 西多炸得唔油!

另外呢個勁厚多士 炸雞脾!同樣juicy
西多炸得唔油!
2020-02-02 1067 views
繼我之前曾經光顧過,深水埗「南昌」站旁邊商場「南昌薈」地下街市旁邊,台灣手調飲品兼小食食店「幸茶X」之後,今次再次來到「南昌匯」,走到街市跟「幸茶X」樓上的餐廳「井茶」。「井茶」雖然不屬於台灣菜餐廳或者台灣手調飲品店,但是卻有不少以綠茶「四季春」調製出來的凍飲飲品,口味則包括有「香芒」跟「檸檬蜂蜜」兩種。於是我決定了,選擇享用「井茶」裡面的凍飲飲品「香芒四季春」,至於「香芒四季春」配搭的食品,就需要自己一個人繼續努力搜索發掘了。我發現「井茶」的餐牌裡面,有一頁寫着「皇牌焗飯 · 意粉」,雖然「皇牌焗飯 · 意粉」裡面沒有同時提供牛肉跟雞肉的焗飯或者意粉,但是當下午茶偶然食一次,應該還可以考慮一下。於是我選擇了「井茶」裡面的其中一款,名稱看似十分駕勢的焗飯食品,名稱叫做「皇牌鮮茄牛魔王焗飯」,「皇牌牛魔王焗飯」在「皇牌焗飯 · 意粉」裡面屬於價錢最昂貴,賣港幣五十六元一客。另一方面,「井茶」的「皇牌焗飯」食品配飲品的話,飲品可以有半價但優惠。於是我的「井茶」食品跟飲品很快就順利做好決定了,問題是無法當「井茶」的「皇牌牛魔王焗飯」是晚餐去享用而已。看來「井茶」廚房水吧裡面的店員,不需要花太

看來「井茶」廚房水吧裡面的店員,不需要花太大的難度去製作「香芒四季春」凍飲飲品,結果「香芒四季春」還是比我的「皇牌牛魔王焗飯」更捷足先登,更早一頻送到我的檯面面前。

當然,這樣就不等於「井茶」裡面的「皇牌牛魔王焗飯」,我會需要花上很多時間等候,甚至「香芒四季春」飲完,「皇牌牛魔王焗飯」還未送到來。因為只需等候十餘分鐘,「井茶」侍應立刻端着「皇牌牛魔王焗飯」送到。

先講一下「井茶」裡面,或許是手調的凍飲飲品「香芒四季春」,「香芒四季春」飲品的外表其實十分簡單,只是一般芒果汁飲品都會有的一片橙色而已。

但是我初次試飲凍飲版本的「香芒四季春」飲品之後,立刻發現「香芒四季春」裡面的「四季春」綠茶味道,還是無法完全壓制芒果的甜味而獨立存在。
香芒四季春

或者我應該這樣說,是「井茶」水吧裡面的店員,花上很多份量的芒果甜味的糖漿去製作「香芒四季春」飲品,所以「香芒四季春」裡面有非常濃厚的芒果甜味,足以令「四季春」本來的綠茶茶味,有可以依傍的拍檔而已。

至於「井茶」裡面的「皇牌牛魔王焗飯」,「皇牌牛魔王焗飯」雖然屬於焗飯食品,但是不等於食客需要等候很長的時間,才能食到一客新鮮焗出來的「皇牌牛魔王焗飯」。
皇牌鮮茄牛魔王焗飯

因為實際上的「井茶」「皇牌牛魔王焗飯」食品,我只需要等候大約十分鐘左右,就已經可以食到了。即使「皇牌牛魔王焗飯」稱不上是「光速餐」,但是肯定也不會是什麼「龜速餐」。

再加上「井茶」的晚餐餐牌裡面,沒有同時能提供牛肉跟雞肉作為餸菜的飯類食品,所以「井茶」的「皇牌牛魔王焗飯」,始終難以成為我的晚餐理想選擇。

說回「井茶」裡面的「皇牌牛魔王焗飯」,「皇牌牛魔王焗飯」裡面包括有三種來自牛肉的食材,包括「牛腩」、「牛脷」跟「牛柳粒」。

所以「井茶」把三種牛肉原材料,有層次地分別鋪張,在「皇牌牛魔王焗飯」裡面的三層不同位置裡面。

實際上,我難以從「井茶」的「皇牌牛魔王焗飯」裡面,仔細分辨辨認到哪一部分的牛肉是「牛腩」,哪一部分的牛肉又屬於「牛柳粒」。不過可以肯定,「牛腩」已經被「井茶」切碎處理了。

所以「牛腩」在「皇牌牛魔王焗飯」裡面的口感,口感算是煮得頗腍,腍到我一咬「牛腩」裡面的紋理,牛腩裡面的肉立刻化為一絲絲的狀態散開。

至於「皇牌牛魔王焗飯」裡面的「牛脷」,請恕我對牛肉的認識資歷尚淺,未懂得完全分辨「牛脷」的真實面貌,請讀者跟編輯們幫一幫我看,究竟我的匙羹捧着那一塊的牛肉,是不是「牛脷」?

「皇牌牛魔王焗飯」裡面的「牛脷」,外型雖然的確是有點其貌不揚,但是「牛脷」實際的口感其實都煮得頗腍,可以造到一咬即斷,容易咀嚼的牛肉部位。

至於「牛柳粒」,則屬於「皇牌牛魔王焗飯」裡面的口感煮得最腍的牛肉,「牛柳粒」一咬即爛,很容易就能夠咀嚼嚼爛。至於「牛柳粒」的味道,則已經吸收焗飯裡面的蕃茄酸味道。

如此一來,「皇牌牛魔王焗飯」裡面的軟腍「牛柳粒」,立刻變成蕃茄酸味非常濃厚,而且擁有蛋炒飯裡面濃厚雞蛋甜味的「牛柳粒」。

至於「皇牌牛魔王焗飯」裡面的整體味道,除了有濃厚酸味,口感也都算是新鮮的新鮮蕃茄之外,芝士在「皇牌牛魔王焗飯」也有很濃很夠的份量。

但是「皇牌牛魔王焗飯」表面上的芝士份量即使再多,也不等於「皇牌牛魔王焗飯」可以造到完整的芝士拉絲效果,我用匙羹如何盡力攪拌芝士,始終還是拉不起任何的芝士絲出來。

最重要的是我發現「井茶」裡面的大部分食品裡面,牛肉跟雞肉又是無法同時出現,現身在同一碟飯裡面。食客想在「井茶」裡面同時享用到牛肉跟雞肉,恐怕只能花多點錢,另外再點多一款食品才可以。
2019-12-31
Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
$67 (Tea)
皇牌鮮茄牛魔王焗飯
2020-01-28 584 views
同fd去左南昌新商場行街,經過見到呢間井茶😊之前見到6號 ig post過呢間餐廳就去試下滑蛋鰻魚飯黎到見到好多人都叫左個,就跟風叫左個😋個蛋炒到半生熟,伴住少少蛋液,用黎撈飯食就啱啱好,個鰻魚都好大條下,個飯其實都可以比兩個女仔share食,78蚊真係幾高cp值🙈之後叫左d小菜黎食沙爹金菇肥牛煲呢個味道好濃郁,粉絲吸收哂沙爹既精華,用黎送飯一流👍🏻蜜桃沙拉骨佢有擺碟,都幾精美,蜜桃好甜,沙拉骨每一舊都沾滿醬汁,酸酸甜甜好開胃👍🏻椒鹽鮮魷炸到好香脆,佢唔會太咸,而且配左個酸酸地既汁,食落好鮮味蒜香蜜棗牛仔骨呢個牛仔骨唔會太瘦,痴住少少肥肉好滋味,而且d骨多數都係細細舊,食落都係啖啖肉🙈香芒四季春最後叫左杯特飲,經理介紹左呢個比我,其實唔知四季春係咩,上網search先知係茶黎,佢飲落又唔會有茶既苦澀味,都幾好飲😋💕叫左咁多野都係三百幾蚊😋環境又幾新淨企理,下次可以再試下其他菜👍🏻
同fd去左南昌新商場行街,經過見到呢間井茶😊

之前見到6號 ig post過呢間餐廳就去試下

滑蛋鰻魚飯

黎到見到好多人都叫左個,就跟風叫左個😋

之後叫左d小菜黎食

沙爹金菇肥牛煲

呢個味道好濃郁,粉絲吸收哂沙爹既精華,用黎送飯一流👍🏻

椒鹽鮮魷

炸到好香脆,佢唔會太咸,而且配左個酸酸地既汁,食落好鮮味

蒜香蜜棗牛仔骨

蒜香蜜棗牛仔骨

叫左咁多野都係三百幾蚊😋

環境又幾新淨企理,下次可以再試下其他菜👍🏻

香芒四季春
井茶 (深水埗).其實佢係近南昌站嘅南昌薈商場入面,好彩我地唔算太晏到,否則等位有排等!呢到乜都有得食🤣中菜西式扒常餐任均選擇!.⚜羊腩煲⚜$78.$78有羊腩煲食,入面有好多舊羊肉,瘦多少少肥,好香! 另外入面仲有冬菇,馬蹄,另配腐乳比你點羊肉食! 又平又大份又好食!.⚜蜜椒薯仔🥔牛柳粒⚜$69.呢個餸個人覺得充滿香港🇭🇰味道,薯仔微脆嘅外皮配上蜜糖汁及黑椒,好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)! !特別我係超喜歡食薯仔,$69煮到同出面大排檔一樣咁好食! 牛柳粒好惗唔韌!.⚜金銀蛋浸時蔬⚜$62.有好多菜揀,菜心芥蘭白菜仔🥬等,我揀左白菜仔(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 皮蛋雞蛋鹹蛋,呢個餸真係好有菜又有蛋! .環境:⭐⭐⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐⭐服務:⭐⭐⭐⭐⭐價錢:⭐⭐⭐⭐⭐推薦! 如果我屋企附近有呢間就好ಥ_ಥ 平又大份又好食! . 📌 井茶 (深水埗)深水埗西邨路19號南昌薈地下G24舖.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig
井茶 (深水埗)

⚜羊腩煲⚜$78

⚜蜜椒薯仔🥔牛柳粒⚜$69

⚜金銀蛋浸時蔬⚜$62

環境:⭐⭐⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐⭐
服務:⭐⭐⭐⭐⭐
價錢:⭐⭐⭐⭐⭐
推薦! 如果我屋企附近有呢間就好ಥ_ಥ 平又大份又好食!
📌 井茶 (深水埗)
深水埗西邨路19號南昌薈地下G24舖
—————————————————————-
#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#hkfoodblogger#hkgirl #foodporn #南昌美食#井茶#jengcha
2020-01-12 165 views
星期日下午無無聊聊叫咗個飯食下已經成四點幾鐘為有條叫特價下午茶 煎雞扒蒜蓉汁加煎蛋飯下午茶迷你份量不過都唔算幾迷你有成碗飯隻蛋就煎得差咗啲不過都可以接受仲有少少未熟曬凍奶茶走甜少冰啲茶味都夠苦澀ok估計呢間嘢都係集團經營如果唔係唔會咁重皮用金象米所有嘢都ok係大多人等咗好耐又落柯打計到個飯上抬起碼等咗20分鐘 人客約九成半建議閣下如果冇時間就唔好去啦另外見到佢有份超級誇張嘅下午茶四塊金磚西多士、 一堆薯條再加一隻雞翼估計起碼有三千個卡路里減肥恩物

蒜蓉煎雞扒加煎蛋飯

所有嘢都ok係大多人等咗好耐
又落柯打計到個飯上抬起碼等咗20分鐘 人客約九成半

建議閣下如果冇時間就唔好去啦

另外見到佢有份超級誇張嘅下午茶
四塊金磚西多士、 一堆薯條再加一隻雞翼
估計起碼有三千個卡路里
減肥恩物

2020-01-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
蒜蓉煎雞扒加煎蛋飯
隻旦都煎得ok
凍奶茶
  • 金磚西多+薯條+雞亦
2019-12-15 180 views
食過唔小冰室,但👉🏻井茶👈🏻相比下,就有好多唔同款式料理可以揀最推介👍🏻滑蛋蒲燒鰻魚飯($78) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️份量好大,鰻魚好大條,足料,蛋夠滑,個汁好味,將碟飯昇華粒粒金磚西多士($29) ⭐️⭐️⭐️⭐️金黃,入面有花生醬🥜,唔會過甜,份量啱啱好天婦羅炸蝦🍤烏冬($49)⭐️⭐️⭐️⭐️炸蝦既皮好特別,卜卜脆經典熱狗王🌭️($28)⭐️⭐️⭐️⭐️好多料,有青瓜、番茄🍅,條腸係脆皮既,加分芒果椰子奶🥭(+$8)⭐️⭐️⭐️⭐️香芒四季春(+$8)⭐️⭐️⭐️⭐️芒果味同四季春幾夾
最推介👍🏻滑蛋蒲燒鰻魚飯($78) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
份量好大,鰻魚好大條,足料,蛋夠滑,個汁好味,將碟飯昇華

粒粒金磚西多士($29) ⭐️⭐️⭐️⭐️
金黃,入面有花生醬🥜,唔會過甜,份量啱啱好

天婦羅炸蝦🍤烏冬($49)⭐️⭐️⭐️⭐️
炸蝦既皮好特別,卜卜脆

經典熱狗王🌭️($28)⭐️⭐️⭐️⭐️
好多料,有青瓜、番茄🍅,條腸係脆皮既,加分

芒果椰子奶🥭(+$8)⭐️⭐️⭐️⭐️
Anniversary
滑蛋蒲燒鰻魚飯
粒粒金磚西多士
2019-12-10 138 views
南昌開咗間新嘅廣場見好耐都未行過嗰頭 所以就睇間商場有咩好嘢食 同好嘢買去咗間叫茶井嘅餐廳 因為見裏面都幾靚 又幾乾淨 所以就二話不說坐低左因為係五點半入座 所以個時間都幾尷尬 我同朋友叫咗個下午茶餐食下先雞翼係即炸嘅 唔會係啲好厚粉嘅雞翼 而且仲有四塊大大件嘅西多士 食落好滿足好有創意嘅係 食佢哋嘅西多士 仲有佢哋嘅自家醬汁 係芒果味既係新鮮嘅口味 第一次食西多士 點呢個將 幾新奇有趣 小朋友一定會鍾意食然後到嘢飲啦 佢哋嘅嘢飲都好有創意 首先嘅係朱古力脆脆 有大大啖cream喺上邊 超正的而且下面嘅朱古力 唔會係啲淡如水無味既朱古力 係正嘅上面仲有啲脆脆 添加口感仲有第二杯野飲 鬼佬涼茶 個名好得意 原來係阿華田加好立克有啲重奶味 又有啲阿華田同好立克嘅味道 成杯嘅味道唔會太甜 幾好飲在夜啲就係羊腩煲時間啦 冬天到咗 梗係要試吓羊腩煲啦個羊腩煲係一人份量左右 見到佢個煲雖然係正常size但係見到係滿一鍋 睇落都幾足料仲有個超級送飯嘅腐乳喺隔離上面嗰層 全部都係羊腩 唔鍾意食肥肉嘅人 佢都有小小瘦嘅羊 兩邊都可以試吓下面啲蔬菜同埋枝竹 吸晒啲羊腩煲香氣超正超送飯茶井性價比相宜 員工友

南昌開咗間新嘅廣場

仲有個超級送飯嘅腐乳喺隔離

下面啲蔬菜同埋枝竹 吸晒啲羊腩煲香氣
超正超送飯

茶井性價比相宜 員工友善大家可以來試下
呢間井茶係新開係南昌薈既一間日式X茶餐廳既fusion餐廳經過左幾次,覺得都幾靚個裝飾🤣嘢食都幾吸引,今次係ssp附近約咗friend就黎試吓!新出咗冬日menu⁉️幾吸引有羊腩煲😍😍😍超中意食羊!!冬天就是要吃!鐵板餐日式照燒鰻魚雞扒 $88揀咗薯菜同蒜茸汁,仲配埋餐湯+半件厚多士,幾抵食👍🏻激大塊雞扒+原條蒲燒鰻魚😱88蚊?嚇親我個份量😨雞扒煎到個皮好脆,雞肉肉質結實又飽滿多汁🥺🥺❤️好中意🙈鰻魚味十足,略嫌太腍身同薄,但呢個價錢,算好唔錯了!🤪咖哩羊腩煲 $88呢個咖哩羊腩煲都係要大讚🥳份兒超多,羊腩比得好重手,勁多粒,薯仔炆到又冧又入味,好好味!!馬來西亞咖哩口味唔算辣,但落左羊腩一齊煲,味道極香,推薦!🌟🌟凍檸檬蜂蜜四季春 少冰茶餐廳都有呢d叫lol🤣叫黎試伏,又ok wow茶底幾香 ok ga😛抹茶紅豆冰 少冰紅豆冰份量足👍🏻👍🏻抹茶味不算淡,還好的👌🏻芝心蘑菇雞中翼(4隻)$38好正!一咬開就成口都係芝士蘑菇既濃郁香氣😍😍😍😍雞中翼炸到微焦幾惹味井茶 (深水埗)深水埗西邨路19號南昌薈地下G24舖

鐵板餐日式照燒鰻魚雞扒 $88

揀咗薯菜同蒜茸汁,仲配埋餐湯+半件厚多士,幾抵食👍🏻

激大塊雞扒+原條蒲燒鰻魚😱88蚊?嚇親我個份量😨

雞扒煎到個皮好脆,雞肉肉質結實又飽滿多汁🥺🥺❤️好中意🙈

鰻魚味十足,略嫌太腍身同薄,但呢個價錢,算好唔錯了!🤪

咖哩羊腩煲 $88

呢個咖哩羊腩煲都係要大讚🥳

凍檸檬蜂蜜四季春 少冰

抹茶紅豆冰 少冰

紅豆冰份量足👍🏻👍🏻抹茶味不算淡,還好的👌🏻

芝心蘑菇雞中翼(4隻)$38

井茶 (深水埗)
深水埗西邨路19號南昌薈地下G24舖
2019-12-06
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2019-12-06 131 views
深水埗出名食野平,但平靚正既餐廳又係邊間呢?😏南昌有間平民餐廳就符合依個條件la😘我講緊既就係井茶ar😎佢既食物質素高又大份仲要好好味添,真係平民恩物😋為食餐單: 滑蛋蒲燒饅魚飯🍱 $78依個係餐廳既招牌菜,質素果然高🤩一碟飯兩個人份量😮😮饅魚好大塊又惹味,同滑蛋配合得好好🤤咖哩薯仔牛腩煲🥘 $70牛腩炆得夠淋而且入口牛腩味香,加埋香濃咖哩同薯仔,一流😎椒鹽鮮魷🐙 $76炸得好香脆,鮮魷好彈牙,椒鹽調得剛剛好👍川辣口水雞(半隻)🐔 $90滿滿辣椒鋪滿口水雞,做到正宗川辣味道,愛辣人士一定要😆西蘭花炒斑球🥦 $82斑球係用新鮮魚整成,彈口又唔腥仲要好香😋芒果椰子奶🥤(跟餐半價$11) 椰香味濃,加埋芒果,飲完一杯再叫一杯😏香芒四季春🥤(跟餐半價$11)甜甜既芒果汁食飯一邊飲特別開胃🤤忌廉朱古力脆脆🥤(跟餐半價$11)滿滿cream同朱古力粉係杯飲品面頭,再飲香濃朱古力,好滿足啊☺

為食餐單:
滑蛋蒲燒饅魚飯🍱 $78

咖哩薯仔牛腩煲🥘 $70

牛腩炆得夠淋而且入口牛腩味香,加埋香濃咖哩同薯仔,一流😎

椒鹽鮮魷🐙 $76

炸得好香脆,鮮魷好彈牙,椒鹽調得剛剛好👍

川辣口水雞(半隻)🐔 $90

滿滿辣椒鋪滿口水雞,做到正宗川辣味道,愛辣人士一定要😆

西蘭花炒斑球🥦 $82

斑球係用新鮮魚整成,彈口又唔腥仲要好香😋

芒果椰子奶🥤(跟餐半價$11)
椰香味濃,加埋芒果,飲完一杯再叫一杯😏
香芒四季春🥤(跟餐半價$11)
甜甜既芒果汁食飯一邊飲特別開胃🤤

忌廉朱古力脆脆🥤(跟餐半價$11)

2019-12-04
Type of Meal
Lunch
  • 滑蛋蒲燒饅魚飯
滑蛋鰻魚飯小妹好鍾意食日本野,經常去日本旅行,呢個經過南昌突然間思鄉病發,又心思思😂😂 發現呢間餐廳有鰻魚飯,價錢都OK,即管試一試,呢個滑蛋鰻魚飯個樣都幾吸引,滑蛋嘅顏色都好金黃,入口都好有蛋香味,而條鰻魚有我成隻手掌咁大,燒汁同個鰻魚都好夾,鰻魚加滑蛋同飯熱辣辣放入口裏面,感覺都好滿足,滑蛋鰻魚飯份量都好大,我覺得兩個女仔都夠食,唔錯唔錯朱古力脆脆另外仲叫咗個特飲朱古力脆脆,杯朱古力上面加咗啲cream同朱古力粉好吸引,味道都OK唔會太甜,食完又要做運動減肥啦。環境都算舒服同闊落

環境都算舒服同闊落

2019-11-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
朱古力脆脆
呢間食左三次喇我,分別食左炸雞髀、西多士、乾炒牛河、星洲炒米,佢地既炸雞髀炸得唔錯 唔系好多炸粉個隻,炸到外脆但裡面好滑,所以我地三次都有叫到 ,兩次都好好味 ,今次就一般,炸得耐左小小,比較乾身,西多士都好味,不得不讚佢地既炒粉,好有鑊氣,重點系我叫乾炒牛河都唔油 ,好乾身,好好味,點埋辣椒漿一流,星洲炒米都炒得好好 幾好味 ,米粉仲系好彈個隻,總結完,值得一試!另外員工都幾好禮貌 ,座位都好好坐,不錯的下午茶選擇!
另外員工都幾好禮貌 ,座位都好好坐,不錯的下午茶選擇!
2019-10-20
  • 炸雞髀沙律
  • 乾炒牛河
  • 西多士
2019-10-21 196 views
星期日,瞓晏咗已經食唔到早餐,落商場搵食嗑啦~去到井茶朋友見到門口poster嘅鰻魚飯好吸引 ,就想入去食,我唯有陪佢啦! 佢諗都冇諗就叫滑蛋蒲燒鰻魚飯~我就叫和風極上牛肉丼~等一陣已經食得! 朋友話個鰻魚好正,要啲都唔腥,個滑蛋又唔會水流流,啱啱好。而我個牛肉夠汁又多肉,仲有個煎蛋添! 呢餐我哋兩個都幾滿意,我鐘意杯凍奶奶,夠茶味! 我哋應該會再試下其他嘢食🥳