2021-10-16 103 views
尖沙咀又新開一間串燒店,門面鳥居造型好有日本風格,行經都忍唔住要入去食啊!有吧台同table枱,今日想同朋友把酒傾下計所以就唔選擇吧枱。沙律點咗凍日本蕃茄配柚子汁,蕃茄肉厚又新鮮,配埋柚子汁幾夾,味道互相平衡。雞翼燒得好均勻外脆內嫩,好睇師傅功夫。雞尾咬落仲會爆汁,幾juicy。雞胸軟骨最有口感,雞胸肉連埋脆脆軟骨,兩種口感夾埋好豐富。頸肉肉粒中帶好細粒嘅脆骨粒,食落好特別!雞腿肉(明太子醬)係我地最愛嘅串燒,雞腿肉有肉汁又嫩加埋濃郁明太子醬係令人一食想再食又印象深刻。厚牛舌超有份量,食落爽口又厚肉,仲保留肉汁加埋蔥粒好香啊!大蔥同雞腿肉相間,食落雞腿肉嫩滑大蔥亦散發蔬菜嘅甜味。A5宮崎和牛三文治全晚亮點嘅和牛三文治,用上A5宮崎和牛油脂香再配埋香脆嘅丹麥多士真係好邪惡!和牛一咬爆出油脂同肉香,整體腍嫩再外層帶燒嘅焦香,真係令人回味!食串燒不少得飲生啤配搭,係絕配啊!

雞翼燒得好均勻外脆內嫩,好睇師傅功夫。

雞尾咬落仲會爆汁,幾juicy。

雞胸軟骨最有口感,雞胸肉連埋脆脆軟骨,兩種口感夾埋好豐富。

頸肉肉粒中帶好細粒嘅脆骨粒,食落好特別!

厚牛舌超有份量,食落爽口又厚肉,仲保留肉汁加埋蔥粒好香啊!

大蔥同雞腿肉相間,食落雞腿肉嫩滑大蔥亦散發蔬菜嘅甜味。

A5宮崎和牛三文治

食串燒不少得飲生啤配搭,係絕配啊!
昔日,每逢途經街邊的串燒店,都會忍不住被其香氣所吸引,即燒即食,不但熱辣辣,而且特別香口惹味,現在回想起都令人垂涎欲滴…… 但疫情下,已再沒有在街邊吃小食,街邊的小食檔數量也大減,想吃串燒,還是到串燒店享用好一點,環境舒適又衛生安全。早前,BeautySearch 來到尖沙咀做FACIAL,完成後,途經棉登徑發現一間日式店子,門外超大型鳥居和日本燈籠相當搶眼,《橋本·串燒》的串燒二字,正好把我吸進店內。店內設計以淺色木系為主調,整體感覺充滿日本居酒屋風味,店內還設有吧枱位置,可以近距離欣賞串燒師傅的功架。食串燒,雞心喉、雞尾,你又試過未?串燒師傅推介我們品嚐一些特別的部位, 加上串燒師傅的功架,燒到剛剛好,火候跟調味,又是另一種層次。雞軟骨雖然沒有肉,不過香脆又有嚼勁,而且含有豐富的維生素K,能維持骨骼健康,更有活化膠原蛋白的效果。美國安格斯牛小排,肉質鮮嫩多汁,香氣滿溢,讓人一口接一口。還有雞皮,原來燒雞皮真的好脆口,猶如吃薯片般香脆,加上雞皮含有豐富的膠原蛋白,女士們偶然品嚐也不錯喔!五花腩燒得皮脆肉軟,抹上一些梅醬,鹹香中竄出一股果香,更有減膩作用。燒雞翼...... 我鐘意食!

美國安格斯牛小排,肉質鮮嫩多汁,香氣滿溢,讓人一口接一口。

燒雞翼...... 我鐘意食!日本赤雞翼外皮香口帶脆,肉質富彈性,雞味濃郁鮮美,口感柔軟,嫩滑多汁。

活鰻同樣燒得外皮香口帶脆,厚切而上的肥美魚肉,口感軟嫩,雖然沒有用上濃濃的鰻魚醬汁,鮮活鰻魚味道更鮮、更味美。
每次吃燒物,BeautySearch 必點焦糖菠蘿。香噴噴的燒菠蘿,表層塗上一層香濃的焦糖醬汁,香甜誘人,鮮味多汁,相當美味。
要吃澱粉質食物才能有氣有力?

我點選了一客茶漬飯櫻花蝦給蝦子餅,以確保他的胃不會感到空虛!茶漬飯櫻花蝦甫上桌,已散發出很香的櫻花蝦氣息,碗面看到的除了蔥花還有大量櫻花蝦乾,搭配淡淡的綠茶高湯,半喝湯半吃著飯,感覺非常清爽,適合炎炎夏日享用的健康美食。
這裡還提供不少日本直送的飲料,而今次我們揀選了靜岡密柑梳打汽水及完熟桃梳打汽水,而我特別喜歡完熟桃梳打汽水,水蜜桃的濃郁芳香、鮮甜美味,絕對是夏日的清涼飲品。
真的想不到,原來由內到外,雞的每一個部份都可燒來吃,今次真的有很多新嘗試。

而最開心的是,原來食滿 $500還有全單85折,真的非常抵食喔!
尖沙咀棉登徑高質串燒店!🍖 啖啖肉又有清新素食🤪。凍日本蕃茄配柚子汁🍅清新之選,日本蕃茄天然的清甜,和酸微微的柚子汁,開胃!。燒雞翼、雞皮、雞軟骨、雞尾、雞肝!我自細鐘意食🐓燒得皮脆內軟,調味恰到好處,可惜那天不能喝酒,不然配酒一流!。豚肉秋葵卷🥬秋葵其實比想像中更適合燒物,滑潺潺的黏液配上烤得香脆的外皮,正!。燒菠蘿🍍是日最愛,沒有之一😍高糖度的菠蘿一烤過就會外層焦糖化,果肉亦會變得軟糯香甜,糖分全都迫出來!這家店會再輕灑多一層糖,吃起來更焦香甜美!。燒粟米🌽 也很棒,焦香與清甜並存。用燒菠蘿和燒粟米來結束,是完美的甜品。。約朋友吹水飲啤酒的絕佳地點,當晚下着暴雨,八點多也全場爆滿,棉登徑得天獨厚的地點也無比加分。👌👌👌
尖沙咀棉登徑高質串燒店!🍖 啖啖肉又有清新素食🤪
凍日本蕃茄面配柚子汁

凍日本蕃茄配柚子汁🍅
清新之選,日本蕃茄天然的清甜,和酸微微的柚子汁,開胃!

燒雞翼、雞皮、雞軟骨、雞尾、雞肝!我自細鐘意食🐓

豚肉秋葵卷🥬

燒菠蘿🍍是日最愛,沒有之一😍

燒粟米🌽 也很棒,焦香與清甜並存。
用燒菠蘿和燒粟米來結束,是完美的甜品

燒雞翼
燒雞翼
2021-10-11 71 views
行過尖沙咀搵野食離遠就俾橋本燒肉既鋪面吸引忍唔住即刻入去食串燒呀😆食完椰菜沙律後叫左保慢煮赤雞胸溫泉蛋野菜沙律🥗質素不俗雞肉既肉味幾突出配搭既沙律菜亦夠鮮🥬溫泉蛋直頭係呢道茶既主角呀串燒方面就食左五花腩🐽配梅醬唔係度度有㗎而美國安格斯牛小排,厚牛舌係推薦美食🍢自家製免治雞肉棒(付溫泉蛋)更加係必食拎起雞肉棒篤開蛋黄🐤香甜細緻既蛋漿加上肉味濃又夠滑既雞肉有驚喜另外仲食左雞膝軟骨,雞皮,雞腎日本赤雞翼,日本赤雞翼🐣焦糖菠蘿既香甜脆皮同樣令人難忘🍍最後加多2個燒飯團🍙味噌就夠曬風味明太子味道就更香更好味
行過尖沙咀搵野食

配搭既沙律菜亦夠鮮🥬
溫泉蛋直頭係呢道茶既主角呀

串燒方面就食左五花腩🐽
配梅醬唔係度度有㗎
而美國安格斯牛小排,厚牛舌係推薦美食🍢
自家製免治雞肉棒(付溫泉蛋)更加係必食
拎起雞肉棒篤開蛋黄🐤
香甜細緻既蛋漿加上肉味濃又夠滑既雞肉
有驚喜

另外仲食左雞膝軟骨,雞皮,雞腎日本赤雞翼,日本赤雞翼🐣

焦糖菠蘿既香甜脆皮同樣令人難忘🍍

最後加多2個燒飯團🍙
味噌就夠曬風味
明太子味道就更香更好味
位於尖沙咀的橋本串燒,是間新開業的高質串燒專門店。餐廳以居酒屋做主題,選用各種新鮮食材製作串燒,香噴噴的味道彌漫着整條横街呢!門外的超大型鳥居和日本燈籠相當搶眼,在暗黑的街道之中,特別顯眼。餐廳地方不大,位子不多,所以預先訂座會比較好哦~坐吧枱的客人能看到師傅製作串燒,感覺上更有居酒屋的風味呀~ 串燒選用的食材多不聲數,餐牌色彩鮮艷,圖文並茂,令人忍不住每一款都想試一試呀~  雞腿肉 $34  雞肝 $34  雞頸肉 $32  雞皮 $36 四款雞肉串燒各有特色,我偏愛塗上明太子醬的雞腿肉和口感爽脆的雞頸肉。首次嚐試雞頸肉,好特別呢。 自家製免治雞肉棒 $36鬆軟的免治雞肉棒,沾上濃香帶甜的雞蛋液,味道層次更佳。 厚牛舌 $52  豚肉秋葵卷 $38  美國安格斯牛小排 $58  五花腩 $38 我們另點兩款牛肉和豬肉串燒,全部都配上不同的醬料,盡顯師傅的心思。當中以爽軟的牛舌和清爽的秋葵卷,較得我歡心。 A5宮崎和牛三文治 $188/2件 超超超吸引的A5宮崎和牛三文治,真的不能不試呀! 焦脆鬆軟的吐司,夾著超厚A5宮崎和牛,賣相令人口水直流。和牛脂肪豐盈,相當幼嫩,味道一流呢!整體
位於尖沙咀的橋本串燒
,是間新開業的高質串燒專門店。

。首次嚐試雞頸肉,好特別呢。

自家製免治雞肉棒 $36

鬆軟的免治雞肉棒,沾上濃香帶甜的雞蛋液,味道層次更佳。

。當中以爽軟的牛舌和清爽的秋葵卷,較得我歡心。

A5宮崎和牛三文治 $188/2件

整體來講,每款串燒的質素相當高,服務員也很有禮,值得再次光顧呀。
2021-10-03
2021-09-09 330 views
其實食物唔算差既 用餐環境都ok 但最差既係服務同態度!💥真係一山還有一山低!間餐廳都接近full house 淨番兩個吉位 我以為自己都算「好彩」啱啱好入到座 唔駛等食飯 點知中哂伏⋯🤦🏻‍♂️可能我地唔係熟客啦 因為眼見在座大部分客人都好似同waiter & waitress好投契咁既 又或者我地唔係消費群啦💵 因為眼望都係有一定年紀既咁坐左陣先有比個menu我 ok既 我都見到忙既 落單嗰位waitress唔係太熟手 佢話佢第一日調黎呢邊幫手 呢個都唔係問題 你慢慢落 唔好錯就得 但原來真正既問題就係響落完單先黎今日天氣都熱同焗既🥵都就黎打風 問佢有無熱茶🍵 佢話無 叫我點清酒🍶買一送一呀 飲唔哂可以留一個月下次再飲呀 點點點⋯ 支支都720ml ⋯我得兩個人飲⋯我酒量唔好 我亦唔想灌醉我朋友😵⋯係既 飲唔哂可以拎走既⋯ 但我食餐飯姐大佬 我想買黎拎走 我出左去買啦又或者我拎住支入黎啦⋯⋯咁比杯水我得啦卦 佢話無 但奇就奇在門口有哂水壺呀 水杯嫁喎 指住問佢「嗰度唔係有咩」佢就覆我「係for飲清酒既客人用」☺️哦⋯明哂! Drink list上面 無任何熱飲 係有水既 「天然有氣礦泉
又或者我地唔係消費群啦💵 因為眼望都係有一定年紀既
咁坐左陣先有比個menu我 ok既 我都見到忙既
哦⋯明哂!
Drink list上面 無任何熱飲 係有水既 「天然有氣礦泉水」 有茶既 樽裝紅茶綠茶都有
我再問佢「會唔會有熱飲呀?」「無呀!我可以拎唔凍既比你」其實我肯比錢飲杯熱茶嫁⋯ 同埋係生理期想飲杯熱野⋯
跟住就開始上菜啦 沙律呀 薯條呀 枝豆呀 上完 我都食完 都未黎任何一串串燒 開口問啦 就開始上啦 我見廚師係好辛苦 好有心又好熱咁十幾串十幾串咁燒既 但就係未輪到我⋯ 可能我張單細卦⋯等多左陣 串燒黎埋 個燒飯團都未黎 個waitress仲同我講 「個飯團要等多15-20分鐘 你地仲要唔要?」其實我就無加單 全部野坐低一就落單 食完一轉 再食埋第二轉 都已經坐左成粒鐘 都仲要等多15-20分鐘 我唔明呢個係咩玩法? 仲想我叫支sake留響到一個月内黎多次⋯真係唔好玩啦⋯OpenRice 服務點都要比1分⋯ 真係比多佢⋯個中年女waitress真係服務介MVP
  • 服務生真係世界級!極力推介 !