2023-01-16
⛩️尖沙咀神社居酒屋🏮已經成為棉登徑地標,係K11一望過去就係位置好方便。當日同朋友早收工想飲杯酒傾下偈食d野。朋友就提議去⛩️橋本串燒🏮有得食有得飲。我地就walk-in 入去,好彩時間早仲有位就安排左吧檯位置。其他位已經預訂左。店舖裝修係十分地道日式居酒屋般,令人置身日本般🇯🇵坐滿人後環境好有氣氛🥳感覺好正!嚟到居酒居當然叫杯啤酒🍻爽下慢慢點菜啦!🥰串燒我哋就樣樣都叫d^_^有牛🥩雞🐥豬🐷魚🐟首先有牛舌👅牛小排🥩牛柳粒👅牛舌夠厚🤤可以燒到外香內軟,油光亮澤✨咬落juicy甘香彈牙,好過癮😝好正牛小排較嫩多汁。牛柳粒濃味香口🐷五花腩(梅醬)肥瘦比例適中,外層焦香脆口,配上甜酸梅醬能中和油膩感。❇️豚肉露荀卷露荀帶清新甜味配上豚肉,絕對係最佳拍檔❇️豚肉秋葵卷薄薄豚肉包住爽脆秋葵,口感即時變得清新🐥燒雞翼、雞皮、雞腿肉燒雞翼外層燒得夠乾身香口,不錯!雞皮邪惡之選!必食🐟 日本花魚一夜干燒得好靚好香脆,魚肉超滑多汁😝味道較重味送酒一流最後,係燒菠蘿🍍必叫必叫菠蘿經過燒烤吼,令到甜品大大提升!外層能燒到薄薄的焦糖脆,唔係間間鋪頭做到嫁😍太好味啦!其實日本人🇯🇵一般食串燒都會叫個飯團🍙作結,咁就夠飽
嚟到居酒居當然叫杯啤酒🍻爽下慢慢點菜啦!🥰
串燒我哋就樣樣都叫d^_^有牛🥩雞🐥豬🐷魚🐟
首先有牛舌👅牛小排🥩牛柳粒
牛小排較嫩多汁。牛柳粒濃味香口
🐷五花腩(梅醬)
肥瘦比例適中,外層焦香脆口,配上甜酸梅醬能中和油膩感。
❇️豚肉露荀卷
露荀帶清新甜味配上豚肉,絕對係最佳拍檔
❇️豚肉秋葵卷
薄薄豚肉包住爽脆秋葵,口感即時變得清新
🐥燒雞翼、雞皮、雞腿肉
燒雞翼外層燒得夠乾身香口,不錯!
雞皮邪惡之選!必食
🐟 日本花魚一夜干
燒得好靚好香脆,魚肉超滑多汁😝味道較重味送酒一流
最後,係燒菠蘿🍍必叫必叫
其實日本人🇯🇵一般食串燒都會叫個飯團🍙作結,咁就夠飽肚啦!
燒好嘅飯團🍙外面香脆,配上清甜高湯!鋪上滿滿的櫻花蝦!口感豐富大大嘅滿足感😍
師傅廚藝火喉掌握得好好調味惹味,不會有死咸過火問題!水準一流👍🏻