2022-06-27 104 views
呢間雪糕店真係超級有人氣 而且成日都會有新口味推出🤩上次就試咗佢哋個㩒撈拼檸檬雪條💕係楊枝甘露再加椰子味雪糕🍦食落酸酸甜甜 好開胃!雪糕口感好軟滑 再配埋旁邊嘅檸檬雪條 真係好清爽🍋
2022-06-20 89 views
夏天最啱就係食雪糕🍦呢一度嘅雪糕口味都幾特別💕上次就試左個襟撈healada 就係楊枝甘露再加椰子味🥥再加埋檸檬味嘅雪條🍋食落好清新 好有熱帶嘅感覺 好開胃!
2022-06-13 92 views
*呢一站太子*😋 紅豆迆遊宇治(抹茶+紅豆冰)(7.5/10)*抹茶味係屬於偏奶味,*相比紅豆冰味,抹茶味濃郁,有啲蓋過咗紅豆冰味*因為抹茶太濃郁,導致蜜紅豆食落無咩味道😋 迆啲襟撈(楊枝甘露) (8/10)*好香芒果味,雪糕香滑*食落去酸酸甜甜,有夏威夷嘅感覺#foodguy666_太子#foodguy666_甜品「迆」雪糕專門店地址:深水埗界限街10F號南楓樓地下5號舖#太子美食 #九龍美食 #港式美食 #甜品 #雪糕 #乳酪 #foodiesinternationalchat
*呢一站太子*
😋 紅豆迆遊宇治(抹茶+紅豆冰)(7.5/10)
*抹茶味係屬於偏奶味,
*相比紅豆冰味,抹茶味濃郁,有啲蓋過咗紅豆冰味
*因為抹茶太濃郁,導致蜜紅豆食落無咩味道
😋 迆啲襟撈(楊枝甘露) (8/10)
*好香芒果味,雪糕香滑
*食落去酸酸甜甜,有夏威夷嘅感覺

#foodguy666_太子
#foodguy666_甜品

「迆」雪糕專門店
地址:深水埗界限街10F號南楓樓地下5號舖

🔺食物 👉🏻 特迆餐-菠蘿鹹檸七 + 桂花烏龍茶$60相當適合夏天既你 試左款期間限定「菠蘿鹹檸七」少量檸檬皮加埋上去 感覺格外清新 食完又唔會太甜 有趣嘅點係佢既tea set 好吸睛😍😍 茶味唔算太濃 淡淡桂花清晨香氣 👍👍👉🏻豆腐味雪糕配麻辣醬$46雪糕食落淡香豆腐味 淋上麻辣醬 呢隻辣醬得隻香味 唔會辣親 感覺相當唔錯👍🙂加埋海鹽焦糖雪條 特色feel倍增😍自私評分:🟡🟡🟡🟡🟡自私評論:店入邊主打薄荷綠同白色牆身 仲有成幅深水埗手繪地圖係牆到 望落幾靚 有時落深水埗行開行埋可以去食埋 支持本土野👍👍
🔺食物
👉🏻 特迆餐-菠蘿鹹檸七 + 桂花烏龍茶$60

👉🏻豆腐味雪糕配麻辣醬$46
加埋海鹽焦糖雪條 特色feel倍增😍

自私評分:🟡🟡🟡🟡🟡
2022-06-06 60 views
影相幾靚,主打每日新鮮製作,感覺良好👍🏻楊枝甘露雪糕偏甜,檸檬味雪條有少少藥水味道宇治抹茶紅豆雪糕,奶味重,抹茶味比較輕,唔算甜👍🏻👍🏻果日星期日下午去都唔多人👍🏻
影相幾靚,主打每日新鮮製作,感覺良好👍🏻

楊枝甘露雪糕偏甜,檸檬味雪條有少少藥水味道

宇治抹茶紅豆雪糕,奶味重,抹茶味比較輕,唔算甜👍🏻👍🏻

果日星期日下午去都唔多人👍🏻
聽講佢哋21/4已經換上新口味呢☺️又有籍口再食過🤭 食正雪糕唔容易啊,第一次去遇上爆水管🥹唯有擇日重去,舖頭前面仲有位街坊話啲雪糕真係好好食❗️一定要返嚟食‼️雖然佢話佢飲緊隔離Cafe嘅咖啡😂-🍦妹子爽住迆+特迆椰子雪條 $38呢個名我自己拼返岀黎🫣事緣因為舖頭已經冇供應檸茶味,變咗話梅溝菠蘿,話梅雪糕味道好突出,仲有一絲絲話梅肉,好似真係mui緊粒話梅咁,有齊鹹酸甜嘅滋味,相對菠蘿冰雪糕會弱少少🤏🏻,可能因為味道太相似吧🌼不過配埋椰子雪條食有種夏日清涼咁呢🍍🍦日迆+特迆海鹽焦糖雪條 $38豆腐味雪糕個味有啲似豆腐花,豆香味會重啲,感覺冇咁奶,加上木糠食會有啲論盡,食落會帶少少牛油香,食得辣嘅朋友仔仲可以揀麻辣醬🤣太刺激啦今次冇試🫠雪條方面海鹽焦糖都幾濃香,推薦推薦🧡Btw都係💩💩形雪糕靚啲呢👻-🍦迆雪糕專門店🏡地址:深水埗界限街10F號南楓樓地下5號舖☎️電話: 從缺🕙營業時間: 12:30-19:30 (Tue-Sun)———————————————🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔

🍦妹子爽住迆+特迆椰子雪條 $38

🍦日迆+特迆海鹽焦糖雪條 $38

Btw都係💩💩形雪糕靚啲呢👻
🍦迆雪糕專門店
🏡地址:深水埗界限街10F號南楓樓地下5號舖
☎️電話: 從缺
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
2022-05-25 822 views
軟雪糕食得多,呢度出左雪花冰(杯裝雪糕)今次第一次食今次又有game仔玩好似某d夜市遊戲咁,win左有雪糕送架 (記得之前係玩'楓糖遊戲' 🤔 咁睇黎佢每隔段日子就會搞搞新意思🤭) 叫左 Pina Colada軟雪糕同金盞花蘋果茶 個軟雪糕一食落去陣Pina colada味沖出黎咁款,好濃郁啊~真係好似'食緊cocktail'咁 呢個口味嘅雪糕真係冇咩地方有個金盞花蘋果茶都好飲微酸甜嘅味道,無論熱飲定攤凍飲都好順喉😙👍🏻 熱飲時酸味冇咁出,食雪糕食到凍飲黎暖身解膩一流。攤凍左飲酸甜味更出,飲左又即時開胃番😆😆✌🏻 睇下朵花開得幾靚跟住杯雪花冰都令我好驚喜不過首先佢係要攤至少10分鐘左右先食到嘅,因為真係好硬啊😂 呢杯係紅豆拼抹茶,估唔到嘅口感🤩抹茶味好濃不過唔會苦都唔過甜,紅豆就真係好似用紅豆沙磨爛整出黎咁,係起沙架超正! ❤️紅豆味香濃,配上抹茶嘅甘香一齊溶於口內,簡直係享受 呢杯係食完又想再添食🤭
軟雪糕食得多,呢度出左雪花冰(杯裝雪糕)今次第一次食

今次又有game仔玩
好似某d夜市遊戲咁,win左有雪糕送架

叫左 Pina Colada軟雪糕同金盞花蘋果茶
真係好似'食緊cocktail'咁
呢個口味嘅雪糕真係冇咩地方有

個金盞花蘋果茶都好飲

跟住杯雪花冰都令我好驚喜
呢杯係食完又想再添食🤭

2022-05-19
$48 (Other)
  • 紅豆抹茶雪花杯
  • Pina colada
2022-05-23 33 views
夏天又到啦當然要食返杯雪糕🍦好欣賞呢度嘅雪糕係純素 而且成日都轉口味 啲口味仲好有本土特色😍上次就食咗個襟撈拼特色雪條 賣相真係好可愛 一個雪糕筒上面仲插着支雪條 楊枝甘露配椰香 又幾夾🥥真係好有夏天嘅感覺 雪糕嘅口感都幾軟滑💕
Hea 已經好有本土文化,仲要每日新鮮製作雪糕~雪糕質感好軟滑,口感好正,要寫下食評!而家個個怕肥、怕出產地,咁佢以植物奶代替牛奶,連素食朋友仔都食得,掂啦~迆啲襟撈 (楊枝甘露)柚子+芒果,加果肉,味道酸酸甜甜,夠清新!最特別有支檸檬雪條,好開胃~迆遊宇治雪糕 (綠茶)加抹茶粉同玄米脆脆,抹茶味好濃,少甜,配埋海鹽焦糖雪條,好正😋
Hea 已經好有本土文化,
仲要每日新鮮製作雪糕~
雪糕質感好軟滑,口感好正,要寫下食評!

而家個個怕肥、怕出產地,
咁佢以植物奶代替牛奶,連素食朋友仔都食得,掂啦~

迆啲襟撈 (楊枝甘露)
柚子+芒果,加果肉,味道酸酸甜甜,夠清新!
最特別有支檸檬雪條,好開胃~

迆遊宇治雪糕 (綠茶)
加抹茶粉同玄米脆脆,抹茶味好濃,少甜,
配埋海鹽焦糖雪條,好正😋
2022-05-21 34 views
Bookmark 左呢間舖好耐,但因為位置真係唔太方便,一直都無機會去,襯今日早食完飯,終於可以試下。舖頭好乾淨簡潔,店員好熱心詳細介紹啲雪糕,我揀左楊枝甘露味雪糕加配檸檬雪條,用匯豐卡可以free 枝雪條,意外小驚喜^^雪糕味道好好味,真係似食緊楊枝甘露咁,不過食到最尾覺得有少少甜;檸檬味雪條好好味,我鍾意食酸野,所以好啱我口味,但朋友覺得有啲太酸;驚喜係個雪糕筒,好脆,個味道同平時食個啲筒唔同,好味!最溫暖係食完我突然有啲頭暈,同朋友講個時有個店員聽到,佢裝左杯暖水俾我,好體貼好窩心❤️雖然店舖有啲遠,但睇得出食得出佢地好有heart, 希望佢地可以生意興隆,越做越旺。

楊枝甘露雪糕加檸檬雪條
2022-05-21
楊枝甘露雪糕加檸檬雪條
2022-05-20 35 views
你今日Hea左未?呢間地址上係深水埗但實則係太子近d既雪糕專門店,推出唔同充滿本土特色口味既雪糕🍦例如鹹檸七、波蘿冰、楊枝甘露、話梅等等,仲會定期轉新口味!而店名「迆」係讀Hea,係小店hea一hea叉電,一邊勾起集體回憶🫶🏻.夜迆 HKD38黑芝麻控既我雖然見到其他特別口味好想試,但都係拒絕唔到黑芝麻味🥰濃郁既黑芝麻加埋d脆脆都幾夾,不過嫌佢軟左少少好似好快就食完😫另外仲加HKD8特迆升級拼特色雪條!雪條有紅豆味、海鹽焦糖、檸檬、菠蘿,椰子同話梅選擇,今次揀左椰子味,細細枝都幾得意🥥日迆夜迆 HKD38芝麻豆腐雙重口味,豆腐同芝麻味都幾balance,再加左雙色玄米脆脆👉🏻雪糕筒外面既紙有四款,隨機入架👉🏻如果叫茶品,會用印上傳統花紋既茶壺同茶杯,印象中曾經係我阿公屋企見過呢類茶杯😂😂搵日再黎試下其他味先😋.「迆」雪糕專門店地址 |深水埗界限街10F號南楓樓地下5號舖.
你今日Hea左未?

夜迆 HKD38

日迆夜迆 HKD38

👉🏻雪糕筒外面既紙有四款,隨機入架

搵日再黎試下其他味先😋
「迆」雪糕專門店
地址 |
深水埗界限街10F號南楓樓地下5號舖
天氣熱就最好食係雪糕啦!我間中會去深水埗食嘢、hea吓今次就去咗「迆」食美味雪糕遇上佢哋舉辦夏祭完成遊戲就可以得到試味裝迷你雪糕正呀!🔸襟撈Healada($38)揀咗楊枝甘露+椰林飄香,一次試哂2款口味。有芒果香甜、椰子嘅清香,口味好夏日。口感似軟雪糕加雪葩,非常清新!雪條我揀咗焦糖味,好香好好食又唔太甜!喜歡!❤️🔸紅豆迆遊宇治($38)另一杯揀咗抹茶+紅豆冰,仲有少少蜜紅豆🫘,哩款質地就好creamy,我鍾意!抺茶味甘,濃度適中紅豆香甜,蜜紅豆好軟滑,我自己比較喜歡哩款配搭。🎯由20/4 至30/5日, 迆雪糕專門店會於鋪外設置有兩個攤位遊戲,歡迎任何人士去玩,完成一個遊戲即可獲贈試味裝迷你雪糕一杯,而完成兩個遊戲更可額外獲贈買一送一的禮券,每人可以得獎一次,哩個夏天一齊去玩遊戲,食雪糕啦!
天氣熱就最好食係雪糕啦!
我間中會去深水埗食嘢、hea吓
今次就去咗「迆」食美味雪糕
遇上佢哋舉辦夏祭
完成遊戲就可以得到試味裝迷你雪糕
正呀!

🔸襟撈Healada($38)
口感似軟雪糕加雪葩,非常清新!
雪條我揀咗焦糖味,好香好好食又唔太甜!
喜歡!❤️

🔸紅豆迆遊宇治($38)
另一杯揀咗抹茶+紅豆冰,仲有少少蜜紅豆🫘,
哩款質地就好creamy,我鍾意!
抺茶味甘,濃度適中
紅豆香甜,蜜紅豆好軟滑,
我自己比較喜歡哩款配搭。

店鋪:「迆」雪糕專門店 (深水埗)地址:深水埗界限街10F號南楓樓地下5號舖當你心很累嘅時候,我諗你都會想搵個地方Hea吓、嘆返杯雪糕🍦,咩都唔做同唔諗去enjoy呢一刻嘅moment✨深水埗呢間「迆」雪糕專門店 @hea_ice_cream 改名做「迆」(讀音:Hea),除咗因為喺本土用語之外🇭🇰,仲希望客人入到嚟輕輕鬆鬆食杯雪糕佢哋2021年10月開業,富有本土特色嘅裝修同設計令人勾起好多同香港有關嘅回憶:牆上深水埗社區嘅地圖油畫🎨;傳統糖水舖、涼茶舖、茶餐廳嘅雪糕口味;玩完即刻請你食雪糕、又可以發洩嘅懷舊荔園遊戲🎈 ……難怪一家大小、長者小朋友都專程過嚟打卡懷勉一番啦👨‍👩‍👧‍👦原來佢哋每隔一段時間就會推出4款充滿香港特色口味嘅雪糕,以往就見過菠蘿冰、鹹檸七、薑汁撞奶、豆腐等味道,而我今次去就有椰子🥥、楊枝甘露、宇治抹茶同紅豆味😍✝️紅豆迆遊宇治拼椰子雪條 $46抹茶溝紅豆冰配蜜紅豆,聽到呢個組合就知味道有無得輸嘅保證啦😎,濃厚嘅抹茶香加上甜蜜蜜嘅紅豆,有邊個抗拒得到先😝?加埋椰子味嘅雪條真喺帶比你雙重驚喜🎉✝️襟撈Healada拼檸檬雪條 $46楊枝甘露溝椰林飄香配菠蘿乾🥥,椰子
店鋪:「迆」雪糕專門店 (深水埗)
地址:深水埗界限街10F號南楓樓地下5號舖

牆上深水埗社區嘅地圖油畫🎨;
傳統糖水舖、涼茶舖、茶餐廳嘅雪糕口味;
玩完即刻請你食雪糕、又可以發洩嘅懷舊荔園遊戲🎈 ……

原來佢哋每隔一段時間就會推出4款充滿香港特色口味嘅雪糕,

✝️紅豆迆遊宇治拼椰子雪條 $46

✝️襟撈Healada拼檸檬雪條 $46
楊枝甘露溝椰林飄香配菠蘿乾🥥,椰子味喺用菠蘿底整嘅,除咗有陣陣椰子香之餘亦食得出有淡淡菠蘿味🍍,加埋楊枝甘露嘅芒果香🥭,同埋檸檬雪條嘅清新酸甜,真喺夠晒fresh🌱,打卡一流📸

值得一提佢哋用嘅雪糕筒喺奶素製品,食純素嘅客人仲可以要求純素雪糕筒添☘️
2022-05-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$46 (Tea)
呢間雪糕店唔單止店名、雪糕🍦有特色 仲要係少有提供素食選擇嘅雪糕店🌟 今次我哋試咗最有𝗴𝗶𝗺𝗺𝗶𝗰𝗸嘅雪糕拼雪條款式打卡一流,佢哋過一輪又會推出新口味㗎啦🤘🏻😆 .📍㩒撈𝗛𝗲𝗮𝗹𝗮𝗱𝗮拼檸檬雪條($46) 楊枝甘露𝗺𝗶𝘅椰子雪糕,味道好𝗿𝗲𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵𝗶𝗻𝗴😚 先食到甜甜嘅椰香,加上芒果嘅酸酸甜甜🥭 好開胃嘅味道,旁邊仲配有食落好香嘅菠蘿乾🍍 雪糕唔膩但好滑🍦完會估唔到係素食仲冇落奶去整 姐姐揀咗檸檬雪條🍋,中意清爽同酸味嘅一定岩食 黑色脆筒唔單止型🖤食落脆身帶微甜,贊❤️ .📍紅豆迆遊宇治拼紅豆雪條($46) 呢款唔係素食🌿味道係抹茶拼紅豆冰 紅豆味突出,抹茶有啲被蓋過🍵 旁邊仲配有蜜紅豆🫘 成杯雪糕整體甜啲 連雪條都揀埋紅豆味,食落幾香 .21/4-31/5 佢哋仲搞咗個迆爆夏日祭🎏 店鋪外設置咗2個夜市式攤位遊戲,個個都玩得 玩一個送你一杯試味裝迷你雪糕🍦,玩晒2個仲會有買一送一禮券🎟 人人有獎攞,大家可以去充充電⚡️🤩

呢間雪糕店唔單止店名、雪糕🍦有特色
仲要係少有提供素食選擇嘅雪糕店🌟
今次我哋試咗最有𝗴𝗶𝗺𝗺𝗶𝗰𝗸嘅雪糕拼雪條款式
打卡一流,佢哋過一輪又會推出新口味㗎啦🤘🏻😆

📍㩒撈𝗛𝗲𝗮𝗹𝗮𝗱𝗮拼檸檬雪條($46)
楊枝甘露𝗺𝗶𝘅椰子雪糕,味道好𝗿𝗲𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵𝗶𝗻𝗴😚
先食到甜甜嘅椰香,加上芒果嘅酸酸甜甜🥭
好開胃嘅味道,旁邊仲配有食落好香嘅菠蘿乾🍍
雪糕唔膩但好滑🍦完會估唔到係素食仲冇落奶去整
姐姐揀咗檸檬雪條🍋,中意清爽同酸味嘅一定岩食
黑色脆筒唔單止型🖤食落脆身帶微甜,贊❤️

📍紅豆迆遊宇治拼紅豆雪條($46)
呢款唔係素食🌿味道係抹茶拼紅豆冰
紅豆味突出,抹茶有啲被蓋過🍵
旁邊仲配有蜜紅豆🫘 成杯雪糕整體甜啲
連雪條都揀埋紅豆味,食落幾香

21/4-31/5 佢哋仲搞咗個迆爆夏日祭🎏
店鋪外設置咗2個夜市式攤位遊戲,個個都玩得
人人有獎攞,大家可以去充充電⚡️🤩

2022-05-12 18 views
一講個Hea 字會諗起咩🤔懶洋洋?偷懶?但呢間雪糕店就絕對唔係🙆🏻‍♀️以本土口味雪糕為主題,每日新鮮製作😍而且部份款式以植物奶代替牛奶,連素食朋友仔都可以安心食用,夠晒細心,我就同老公食番個Heaicecream先🥳💕迆啲襟撈 ($38)楊支甘露雪糕,食落去充滿柚子同芒果味,再用以新鮮芒果肉點綴,味道酸甜清新,配埋檸檬雪條,酸酸甜甜好開胃😍雪糕質感軟滑,咬落口感一流🙆🏻‍♀️💕迆遊宇治雪糕($38)雪糕上面加咗抹茶粉同玄米脆脆,一齊食口感好豐富呀🙆🏻‍♀️抹茶味好濃,甜度唔高,啱晒抹茶迷呀,配埋海鹽焦糖雪條,好好味😋

💕迆啲襟撈 ($38)

💕迆遊宇治雪糕($38)
啱晒抹茶迷呀,配埋海鹽焦糖雪條,好好味😋