2019-10-17 352 views
約了沙田友四圍逛逛到有點熱又有點餓,她們就帶了我來這裡吃甜品!款式選擇都算足夠!我就選了一款叫做「紫許有你」的甜品同行的兩個朋友都是點椰皇系列~~紫許有你,材料是紫薯球﹑芋圓﹑豆腐花﹑小丸子 (椰汁底)紫薯球是真的由紫薯泥搓成,紫薯味好香~~芋買﹑蕃薯圓和小丸子都好煙煙韌韌,有咬口不會太硬!豆腐花算滑溜,但豆味不算好香~~椰汁底香甜!!整碗甜品好夠冰凍,消暑一流!!!沒有試朋友的椰皇甜品吃自己的那碗都夠飽了~~但值得再來試試椰皇啊,價錢都算合理丫
約了沙田友四圍逛
逛到有點熱又有點餓,她們就帶了我來這裡吃甜品
款式選擇都算足夠!
我就選了一款叫做「紫許有你」的甜品

同行的兩個朋友都是點椰皇系列~~

紫許有你,材料是紫薯球﹑芋圓﹑豆腐花﹑小丸子 (椰汁底)
紫薯球是真的由紫薯泥搓成,紫薯味好香~~
芋買﹑蕃薯圓和小丸子都好煙煙韌韌,有咬口不會太硬!
豆腐花算滑溜,但豆味不算好香~~
椰汁底香甜!!
整碗甜品好夠冰凍,消暑一流!!!

沒有試朋友的椰皇甜品
吃自己的那碗都夠飽了~~
但值得再來試試椰皇啊,價錢都算合理丫
紫許有你
2019-07-14
$40 (Tea)
紫許有你
甜入心食過幾次,好食又抵食!椰皇系列係我必點之一焦糖布甸椰皇子+桃膠用原個椰皇嚟盛載甜品入面係焦糖布甸+椰奶+啫喱食完布甸仲可以慢慢挖埋側邊啲椰皇肉嚟食!布甸嘅甜可以用椰皇肉嘅清甜解去感覺仲好抵食添丸丸不忙有芒果+芋圓+小丸子+芒果汁啱晒又想食芋圓又想食芒果嘅朋友芒果吐司粒粒山芒果雪糕+焗吐司+芒果醬一份叫咗嚟share因為真係幾多吓.....上面係芒果雪糕雪糕慢慢溶落嚟滴落吐司度每粒吐司都沾上芒果醬吐司嘅暖笠笠,加埋凍冰冰嘅雪糕好似冰火交融咁
甜入心食過幾次,好食又抵食!
椰皇系列係我必點之一

焦糖布甸椰皇子+桃膠用原個椰皇嚟盛載甜品
入面係焦糖布甸+椰奶+啫喱
食完布甸仲可以慢慢挖埋側邊啲椰皇肉嚟食!
布甸嘅甜可以用椰皇肉嘅清甜解去
感覺仲好抵食添

丸丸不忙
有芒果+芋圓+小丸子+芒果汁
啱晒又想食芋圓又想食芒果嘅朋友

芒果吐司粒粒山
芒果雪糕+焗吐司+芒果醬
一份叫咗嚟share
因為真係幾多吓.....
上面係芒果雪糕
雪糕慢慢溶落嚟滴落吐司度
每粒吐司都沾上芒果醬
吐司嘅暖笠笠,加埋凍冰冰嘅雪糕
好似冰火交融咁
  • 焦糖布甸椰皇子
2019-08-20 263 views
今次叫左一個甜品同一款鹹嘅甜品係奶蓋黑糖珍珠多士,黑糖漿同奶蓋都係分開裝,份量濃度可以自己調較,呢點讚味道亦都唔錯,多士入面有啲oreo,味道更加多元化,可惜多士唔係鬆軟,有進步空間鹹點叫左咖哩牛肉酥皮湯配多士,牛肉都算多,咖哩湯唔會太浠,底加左薯蓉同埋芝士,造到拉芝嘅效果,有驚喜但都係同一個問題,酥皮唔夠鬆軟另外值得一提嘅係店員好細心,因為鹹點比甜品早離到所以食左先,但到甜品離時店員提醒我地要食左個甜多士先,如果唔係放耐左唔好食,好細心
今次叫左一個甜品同一款鹹嘅

但都係同一個問題,酥皮唔夠鬆軟
2019-08-07 225 views
甜入心的心太軟~ 配雲呢拿雪糕,冷與熱交叉係味蕾舌尖上走過,好滿足。外面小小脆,但一用匙羹輕輕敲就已經有震震地,好似好軟,輕輕切開就會見到好似岩漿咁嘅朱古力流心湧咗出嚟,外面係比較溫暖嘅,而裏面就係高溫少少嘅,朱古力味好濃好香。雲呢拿雪糕雖然無咁搶味,但係食完一啖朱古力後食佢,又係另一種清新,涼冰冰嘅唔感過後仲有淡淡的香味,然後重複上述動作如果係女仔可以叫多個奶凍,然後同fd share個心太軟,就唔怕甜到漏啦

2019-06-20
2019-08-04 207 views
食完飯行下行下又會想食甜品醫下口痕🤤之前食過呢間d窩夫 朋友都覺得幾好味 所以我地又叫左第二款黎試下☺️窩夫選擇不多 全部都配有鮮忌廉伴楓糖 味道有焦糖香蕉朱古力 鮮草莓朱古力 香芒($58)和期間限定特選蜜瓜($68) 窩夫擺盤做得五錯 餅皮外皮幾脆 朱古力雪糕同朋友都覺得幾香滑另外以左個香芒雪花冰($48) 雪花冰上面有棉花糖 鮮芒果肉 杏仁碎 幾豐富下🥰要改善下應該就係個芒果雪糕 食得出有少少假既芒果味😂😂可以一試
食完飯行下行下又會想食甜品醫下口痕🤤

2019-08-01 182 views
這間的椰皇好出名我今次點左個叫龍顏大怒🤔個名就不要說了完全不懂!😓有咩關係!不過好彩有材料解說!椰皇啫喱,龍眼,西米......冰冰涼涼椰子冰好香好好味😝!
這間的椰皇好出名
我今次點左個
叫龍顏大怒🤔個名就不要說了完全不懂!😓有咩關係!
不過好彩有材料解說!
椰皇啫喱,龍眼,西米......
冰冰涼涼椰子冰好香好好味😝!
2019-07-22 137 views
🍧🍰🍨甜品系列🤤▫️餐廳:甜入心💞▫️地點:沙田橫壆街9號(近沙田好運中心)▫️營業時間⏰:Mon-sun 12:00 noon - 11:30 pm▫️價錢:~$30+—美味🍧🍧🍧🍧環境:🍧🍧🍧🍧(粉紅色設計💞啱有少女心既你)價錢:💰💰💰—又係介紹甜野🧐?夏天就想行到出汗然後食涼野🥳抺茶控會覺得依款抺茶心太軟係幾好食,但係即叫即整,都要等番15分鐘😬⌛️⏳唔想等就可以試吓皇牌既「出浴椰皇子」~圖4,佢有椰肉🥥、椰汁同焦糖布丁🍮係上面,三十幾蚊就食到😚🥳個賣相唔係超靚,但味道一流💞🤓係其他地方食唔到既甜品。除咗原味,仲有其他口味,好似咖啡☕️🤤。去開沙田或者放學想食d野都可以去—
🍧🍰🍨甜品系列🤤
▫️餐廳:甜入心💞
▫️地點:沙田橫壆街9號(近沙田好運中心)
▫️價錢:~$30+

美味🍧🍧🍧🍧
環境:🍧🍧🍧🍧(粉紅色設計💞啱有少女心既你)
價錢:💰💰💰

2019-05-09 500 views
一入到去好粉紅色,俾人一種好少女既情懷唔算太多人,8點幾都好鬆動見到有人食緊pancake set 好似好正咁,仲要用刀叉🍴個畫面好搞笑又吸引不過我地最後都無叫到。。。因為實在太飽咁之前唔食飯的話可能可以諗諗芝麻糊湯丸,正正常常湯丸都係芝麻味,係double 芝麻既美滿有個驚喜就係個椰子王。。。果然!椰子係最出名配左個布甸,温笠笠出奇地夾同好食入面仲有用椰子水整既果凍好似全個椰子都用曬咁另一個雜錦撈就麻麻地有唔似粉圓既粉圓。。加(又係) 芝麻湯丸雖然感覺唔太襯但感覺到呢間鋪既產品都有誠意另一提就係。。。可以免費斟茶飲係有牌子架好岩等緊糖水時候潤下喉又或者食完糖水後清新一下Anyway 係體貼呀
一入到去好粉紅色,俾人一種好少女既情懷
唔算太多人,8點幾都好鬆動
不過我地最後都無叫到。。。因為實在太飽咁
之前唔食飯的話可能可以諗諗

芝麻糊湯丸,正正常常
湯丸都係芝麻味,係double 芝麻既美滿

有個驚喜就係個椰子王。。。果然!椰子係最出名
配左個布甸,温笠笠
出奇地夾同好食
入面仲有用椰子水整既果凍
好似全個椰子都用曬咁

另一個雜錦撈就麻麻地
有唔似粉圓既粉圓。。加(又係) 芝麻湯丸

雖然感覺唔太襯
但感覺到呢間鋪既產品都有誠意

另一提就係。。。可以免費斟茶飲
係有牌子架

好岩等緊糖水時候潤下喉
又或者食完糖水後清新一下
Anyway 係體貼呀
2019-05-04 286 views
中午饮完茶,下午就想喝个糖水。来到这家好评蛮多的甜入心,下午四点左右,店内还空无一人,装修比较偏网红风。招牌必点的恋上椰皇子($53),虽然比想象中分量小,内里的鲜奶墩得很香,搭配小丸子芋圆汤丸味道还是不错。吃完还可以刮下内侧的椰肉。黑糖芝士奶盖吐司($58),配有浇上的cheese和焦糖,味道中规中矩吧,芝士的奶味儿不是很浓。这个价钱来讲分量也偏小。服务还是蛮好的,热情地给我们解释怎么吃奶盖吐司(•̀⌄•́)
恋上椰皇子

黑糖芝士奶盖吐司配鲜芒果

恋上椰皇子
2019-05-03 214 views
今日同朋友食完飯 覺得唔夠喉,於是直落食甜品!一入去見到裝修好靚,以米黃色為主,非常舒服,好岩朋友去果到一邊食野一邊傾計見到佢既米焞奶非常多種類,但我唔鍾意焞奶味,所以就冇叫。朋友就叫左一個焞奶小丸子。我偷食左小丸子覺得好有口感。而我就叫左個芒果雪花冰。上面有綿花糖、杏仁脆脆、小丸子同雪糕。真係超級正。芒果好新鮮,超甜。而雪花糕打到超細片,入口即融,唔會咬到一粒粒!所以非常推薦大家去食,又有地方傾計,又可以享受美食

所以非常推薦大家去食,又有地方傾計,又可以享受美食
2019-04-04 346 views
今次是第一次食的甜品店!店面好小坐位好窄不過食物出奇地好食!我們兩個人都叫了他們的招牌椰皇一凍一熱下面是凍杏汁椰皇.........名有點長唔太記得!杏汁好香椰子味!一層一層食落去好爽!清清涼涼的好舒服!不會太甜!100分!下面是桃膠椰皇燉奶!燉奶超滑好香奶味!不過桃膠洗得不太乾淨!好多黑點點!味道比較甜!總結:味道~好好~~~環境~好窄 服務~OK價錢~合理!低食!結論>不錯的選擇!用料足!
今次是第一次食的甜品店!店面好小坐位好窄
不過食物出奇地好食!
我們兩個人都叫了他們的招牌椰皇
一凍一熱
下面是凍杏汁椰皇.........名有點長唔太記得!

杏汁好香椰子味!
一層一層食落去好爽!清清涼涼的好舒服!不會太甜!
100分!

下面是桃膠椰皇燉奶!
燉奶超滑好香奶味!不過桃膠洗得不太乾淨!好多黑點點!
味道比較甜!

總結:
味道~好好~~~
環境~好窄
服務~OK
價錢~合理!低食!
結論>不錯的選擇!用料足!
2019-04-03 365 views
甜品,對女仔嚟講幾時都甘有吸引力,所以香港愈來愈多甜品係正常(?)🤣不過估唔到沙田新城市中心,除左滿記同許留山,原來係冇咩甜品店。同行某人死都唔肯食呢2間大連鎖,我只好馬上上網睇下有冇其他,好彩仲有呢間甜入心~ 由於唔熟沙田(平時係沙田只會係新城市中心), 兜左個大圈終於揾到佢-係巴士站旁,門口好粉紅丫💕 仲有部排隊拎飛既機。不過可能係平日,我地可以直接入去。內部裝修主要粉紅色~但店始終細,冇打卡位,一邊係幾張長台,一邊係幾張4人台。可能人少唔覺太逼。睇下Menu都好多選擇!而且有季節限定的韓國網紋香瓜,仲有椰皇!個人覺得椰皇價錢比其他店平。甘多甜品好難揀..最後叫左皇牌焦糖布丁椰皇子同香芒比利時窩夫配鮮忌廉伴楓糖(個名可唔可以唔好甘長..)皇牌焦糖布丁椰皇子: 特色係有3層!頂係焦糖布丁,中間係自家制椰汁,底層係自家制椰皇啫喱原本以為啫喱好似椰汁甘白色,點知係椰子水整既,有淡淡椰子香氣焦糖布丁好滑,唔係平時日本布丁個種順滑,係綿滑,好香好味!連埋香濃椰汁3層夾埋一齊食好好味!💕香芒比利時窩夫配鮮忌廉伴楓糖:首先擺盤好吸引,白色應該係cream, 上面加左草莓乾同杏仁片窩夫有d烤過龍,

皇牌焦糖布丁椰皇子:

焦糖布丁好滑,唔係平時日本布丁個種順滑,係綿滑,好香好味!
連埋香濃椰汁3層夾埋一齊食好好味!💕

香芒比利時窩夫配鮮忌廉伴楓糖:

窩夫有d烤過龍,見到有d黑黑地既,略嫌蛋味不重

芒果好甜,好少食到甘甜既芒果!
熱窩夫加雪糕好正呢~ 加楓糖又另一風味~

原本以為甜入心係小店,原來已經開左幾間分店,呢間CP值都高,個人覺得椰皇好過窩夫。
2019-03-31
Type of Meal
Dinner
2019-04-01 162 views
我地食完晚飯,就啦啦聲去食甜品,因為呢間甜品鋪成日都會掛好耐隊,唔想同人迫既朋友,可以選擇8點半前入座,我地都算早,所以唔洗排隊就可以安排就座蛋白布甸燉椰皇呢間甜品鋪,有好多燉椰皇既甜品,我地都叫返個黎食,有熱/凍任君選擇。咁女仔就緊係品好食咁多凍野,所以我地都叫左熱食。椰皇黎到個樣都好吸引,除左有顏色好靚既布甸之外,,仲有呢間鋪個signature小卡紙,裡面仲有好多旦白。食落去椰香味都好重,所有野有入口即化。蛋白裡面仲有海底椰添,落足心機同料,值得一讚。芝麻糊湯圓呢個都好黑芝麻味,不過湯圓皮有少少硬身,如果再軟熟d就好喇

蛋白布甸燉椰皇

咁女仔就緊係品好食咁多凍野,所以我地都叫左熱食。

食落去椰香味都好重,所有野有入口即化。

蛋白裡面仲有海底椰添,落足心機同料,值得一讚。

布甸椰皇

芝麻糊湯圓
呢個都好黑芝麻味,不過湯圓皮有少少硬身,如果再軟熟d就好喇
芝麻糊沙圓

布甸椰皇
芝麻糊沙圓
2019-03-25 128 views
同朋友食完飯,就黎左呢間甜入心食甜品,我地叫左一個戀上椰皇子同埋一個凍布丁椰皇子。戀上椰皇子係熱嘅,入面有燉奶,芋圓同埋小丸子。個人覺得燉奶真係好好食,有椰子嘅味道,不過芋圓就比較普通。另外叫左個布丁椰皇子,上面係布丁,而下面就係類似椰皇啫哩,呢兩個配搭得好好,椰子味好香,只係布丁有點稍為結實。
,不過芋圓就比較普通。

2019-03-19 175 views
#甜入心 人哋係飯後甜品但係我同人調返轉鍾意食飯前甜品食完再去食韓國嘢💕落住雨又凍梗係要食返啲熱嘅嘢暖下身叫咗個戀上椰王子 $48 燉椰王嗎好香 加埋啲芋圓好彈牙其實佢個椰王子已經食過好多次啦唔知係咪有種魔力咁反正次次食完都會想再食一嚟我本身個人比較鍾意食熱啲嘅甜品但係我又唔鍾意食紅豆沙紫米露啊芝麻糊嗰啲覺得太普通呢個入邊有芋圓 配埋啲椰汁又有啲蛋白簡直係多重口感唔會咁單調另外都叫咗個芒果嘅甜品不過我覺得呢個就稍微普通啦一黎芒果味唔係好出二來沙冰嘅口感有少少奇怪唔似聰嫂嗰啲食落係一粒粒唔係好綿嗰隻
#甜入心
人哋係飯後甜品