2023-01-15
去咗成個月日本,雖然日本嘢都非常之好食,但係始終都好掛住酸菜魚🤪返到嚟,即刻約埋啲朋友仔,幫我哋嘅壽星妹補祝生日😍我地4個麻甩女,更係搵間重口味辣嘢,啤啤佢慶祝啦🤩朋友以前住土瓜灣,佢就介紹我地食呢間重口味,名副其實佢啲野都真係妹重口味架!正呀😋四川麻辣雞煲我哋只係叫咗半隻雞,但係份量已經超級多,我哋最後都食唔晒🤩佢一上枱,就已經係有埋湯,唔需要先食雞,再打邊爐😚酸菜魚成個月冇食過酸菜魚,我哋一嚟就叫咗中辣,雖然都真係十分之難,但係完全唔會比辣美蓋過,食落酸辣得宜🤩酸辣粉朋友推介我一定要食酸辣粉,佢話係好好食既,果然冇介紹錯😍非常惹味,麻香一流,而且仲會喺口腔到徘徊好耐😌手撕包菜辣辣地,好好食,夠晒鑊氣,菜非常之爽脆😍打邊爐配料打邊爐配料,我哋都冇叫好多肉類,叫咗鮮魚卜、萵筍、田雞😚,田雞好新鮮,中意食既一定會覺得好好食🥰同行既朋友仔第一次食魚卜,佢地話口感好特別,知道係花膠之後,更大讚養顏呀🫶🏻
四川麻辣雞煲
酸菜魚
酸辣粉
手撕包菜
辣辣地,好好食,夠晒鑊氣,菜非常之爽脆😍
打邊爐配料