2017-04-29 248 views
Happy Friday之外,仲要連放3日,當然要去輕鬆吓,覓食宵夜,油麻地廟街有好多道地嘅食物,但想快閃,搵返碗平價暖肚麵,可以揀呢間! 一開始喺俾佢外牆吸引咗,果然入到去無失望一碗看似普通嘅車仔麵,可以兩溝汁,真喺好惹味,埋單$28!

一開始喺俾佢外牆吸引咗,果然入到去無失望
一碗看似普通嘅車仔麵,可以兩溝汁,真喺好惹味,埋單$28!
2017-04-28
$28 (Last Night Supper)
2017-04-28 148 views
粗麵$12 辣汁魚蛋$8 貢丸$10我揀左辣汁(大) 無湯 另加⼀pat 辣醬😍其實我覺得似XO醬多啲 有啲瑤柱蝦米味撈埋辣汁好正😋貢丸真係勁正 多汁唔痴牙 我為佢而黎架☺️
粗麵$12 辣汁魚蛋$8 貢丸$10
我揀左辣汁(大) 無湯 另加⼀pat 辣醬😍
其實我覺得似XO醬多啲 有啲瑤柱蝦米味
撈埋辣汁好正😋
貢丸真係勁正 多汁唔痴牙 我為佢而黎架☺️
2017-04-19 195 views
粗麵$12 魚皮餃$8 貢丸$10 最低消費兩餸一麵我揀左辣汁(大) 但辣汁都係唔夠多 溝埋湯仲淡啲下次要叫佢冇湯當撈麵食先😋但味道係好既 仲可以揀兩款汁 👍🏻貢丸真係勁正 多汁唔痴牙☺️缺點係太少 唔夠飽但我發現叫米粉 油麵個啲份量係多啲架喎下次試下唔食粗麵😛
粗麵$12 魚皮餃$8 貢丸$10 最低消費兩餸一麵
缺點係太少 唔夠飽
但我發現叫米粉 油麵個啲份量係多啲架喎
下次試下唔食粗麵😛
2017-04-11 141 views
現今食肆完全沒服務可言,車仔麵檔員工態度極其惡劣,問吓都比面色顧客睇,不知道究竟係老闆定員工,簡直唔憂做咁樣,食物質素認真一般,前景不樂觀的!請呢類員工姐姐真係倒老闆米,咪當自己係澳牛咁,鬧都有人嚟幫襯至得
2017-04-11 133 views
依間嘢上過n次電視,今日入去試下,點知可一不可再😂😂😂佢有張點心嘅,其實d麫同餸10-15左,貴又唔係貴,仲有幾隻汁揀(秘製辣汁(大/中/小辣)/清湯/沙爹/走湯)我地叫咗两碗,一碗係粗麫+豬腸+亦尖(沙爹汁+腩汁),另一碗係沙爹魷魚+牛腩(腩汁),两碗麪一上黎啡色一堆嘢,完全無吸引人嘅食慾,講下頭一碗先,我完全食唔到碗嘢有“沙爹汁“嘅味,同其望有落差,至於個d餸就無咩驚喜,之後個碗又係一d都食唔到個湯有腩汁嘅味(真係好懷疑係咪全部湯底都係一樣,只係分辣同同唔辣囉),個d魷魚又食唔到佢有沙爹味,只係食到有小小辣,不過就新鮮嘅,d牛腩小到得两舊,仲要細細粒,似煲完湯d渣甘😅😅真係唔明點解甘多人排隊啊🤔🤔🤔
2017-04-07 143 views
本來家裡人交待好已幫忙約的事今天下午3點後的區永華醫生看耳鼻喉科,誰知道12點後就無接診都無問我意見就自把自為幫我約12點半的,然後11點通知我,明知道昨晚為了公司裝修設計急交熬夜到早上6點才休息!6點休息11點起床訓唔夠真的好嬲,一點都不顧及感受,唔去又家嘈屋閉唯有頂硬上!嘉賓大廈裡面排隊等到看完2點多!早餐沒吃又餓又眼訓要吃點東西填肚,行出來前面一條街都係吃飯處囍記招牌好顯眼,裝修風格好喜慶老香港味道紙張上自選,揀了公仔麵配響鈴蘿蔔金針菇!大大照片不加味精,麵湯底清清有鮮味,響鈴吸著汁水唔錯,其他都普通無咩出色,公仔麵煮得都剛好無會軟爛爛
囍記招牌好顯眼,裝修風格好喜慶老香港味道
2017-03-28 122 views
粗麵$12 韮菜餃$8 貢丸$10 最低消費兩餸一麵我揀左辣汁 辣汁係有少少辣味 不過俾得好少😐但味道係好既 仲可以揀兩款汁 nice👍🏻貢丸多汁唔痴牙 推介😋環境亦比一般食車仔麵既地方乾淨缺點係太少 唔夠飽🙈
粗麵$12 韮菜餃$8 貢丸$10 最低消費兩餸一麵
我揀左辣汁 辣汁係有少少辣味 不過俾得好少😐
但味道係好既 仲可以揀兩款汁 nice👍🏻
貢丸多汁唔痴牙 推介😋
環境亦比一般食車仔麵既地方乾淨
缺點係太少 唔夠飽🙈
2017-03-24 344 views
同朋友搵地方食野, o係佐敦一帶行下睇下有冇好食~經過遠睇見到有間感覺幾靚ge車仔麵餐廳~原來係之前tvb又講過佢地湯底係自己煲ge, 而且仲有個本地的自制辣椒醬~所以同d朋友走左去食~呢間車仔麵店,裝潢唔錯, 絕不馬虎, 亦留意到個門好似d茶座咁樣開得到架~如果開晒一定好有feel~hahaaa!!見到靚裝修, 心諗價錢應該唔平丫~見到餐牌同點餐紙都唔係求其架~細心睇完發覺價錢同一般車仔麵檔無異~於是本小姐就叫左5餸烏冬(成日覺得d餸唔會多得去邊, 平時食開車仔麵都慣左叫好多餸)~點知原來份量都幾足架~車仔麵(烏冬) - 貢丸、瑞士雞翼、紫菜、滷水豬大腸、蠔皇小花菇 - 牛腩汁講下個湯底先, 因為我唔食辣的關係, 我揀左清湯加腩汁only~已經好夠味, 聽d店員介紹個湯係自己煲ge, 又真係幾清甜~講下d餸先~貢丸(3粒) - 夠多冬菇, 唔會粉的~瑞士雞翼(3隻) - 可以再重一點瑞士汁的味道, 但係雞翼都算大隻同埋呢都係滑的~紫菜 - 好多~i like it~!!蠔皇小花菇 - 好入味, 香郁~滷水豬大腸 - 大舊, 乾淨, 爽彈小食 - 秘製泰式豬頸肉豬頸肉爽口彈牙, 肥瘦分
同朋友搵地方食野, o係佐敦一帶行下睇下有冇好食~

經過遠睇見到有間感覺幾靚ge車仔麵餐廳~

原來係之前tvb又講過佢地湯底係自己煲ge,

而且仲有個本地的自制辣椒醬~所以同d朋友走左去食~

如果開晒一定好有feel~hahaaa!!

細心睇完發覺價錢同一般車仔麵檔無異~

點知原來份量都幾足架~
車仔麵 - 貢丸、瑞士雞翼、紫菜、滷水豬大腸、蠔皇小花菇 - 牛腩汁

講下d餸先~

貢丸(3粒) - 夠多冬菇, 唔會粉的~

紫菜 - 好多~i like it~!!

蠔皇小花菇 - 好入味, 香郁~

滷水豬大腸 - 大舊, 乾淨, 爽彈
小食 - 秘製泰式豬頸肉

豬頸肉爽口彈牙, 肥瘦分佈超均勻, 食完個麵好飽都要食晒佢~
炸墨魚卷

小小似南記的春卷, 但係入面有粒粒彈qq的墨魚, 襯落車仔麵都幾夾, 我成日覺得食d炸ge野要襯d湯ge野, 咁就冇咁熱氣~hahaa~
鹽酥雞
鹽酥雞

呢個都係一樣啦, 食緊湯ge野時候, 加d脆卜卜ge係開心d ge~我地真係叫左好多小食~

因為又抵又大碟~原來車仔麵唔係自己冇飯食先去食ge餐廳~

而係人多人少都適合食ge~

仲有好多小食想試~有機會都會再去幫襯~試下其他野~
總括黎講~呢個價錢真係好抵~因為每個餸又唔貴, 而又大份~同埋好好味~

好值得去食下~^^!!
車仔麵 - 滷水豬大腸、秘製柱候牛腩、豬皮
提多少少, 呢個係另一個朋友食ge麵~我問佢有咩comment之後,

佢叫我記得提下呢間餐廳的秘制辣椒醬~

佢叫左呢個車仔麵係揀左小辣~

佢大讚個"辣"~~~因為個辣味香得黎又帶小小甜~

攪到我都試左啖, 我都覺得香, 又唔係攻鼻的辣~

*幫我呢位朋友講埋佢ge感覺啦:

佢話牛腩好正好入味~呢個湯好吸引~湯好味蘿蔔都應該好入味~

所以下次你地有機會去又鐘意食ge, 建議可以叫蘿蔔~~

另外豬皮好乾淨又帶脆~唔洗驚梅梅地~夠爽又多~^^
車仔麵 - 香菇貢丸、瑞士雞中翼、紫菜、滷水豬大腸、蠔皇小花菇 - 牛腩汁(無加辣)
熱柚子蜜
2017-03-14
$60 (Dinner)
車仔麵 - 滷水豬大腸、秘製柱候牛腩、豬皮
熱柚子蜜
2017-03-18 132 views
舉手示意,想搵服務員,員工1視而不見,叫三四次扮見唔到再叫員工2,又係叫三四次先應,話想加辣醬,應完記算,食完都未有,算,無下次,食物唔差,但服務唔得,都唔會留到客人。。。。。
舉手示意,想搵服務員,員工1視而不見,叫三四次扮見唔到
。。。。。
2017-03-11 236 views
話說前兩日去左食呢間以為好好食好有水準既香港地道美食"車仔麵"真係嘩左一聲!係太耐無食過香港既車仔麵定自己問題定期望太高?我order左蘿卜(好大嚿,白雪雪同硬到連筷子都咭吾入既蘿卜🙄)、滷水雞翼尖(完全無味既)、生菜(完全未熟既)加腩汁湯底(完全係清過清湯既湯底)完全真係對呢間裝修豪華既"車仔麵"餐廳好失望👎🏻當時仲要叫過waitress 過黎問佢點解d蘿卜甘硬都可以俾客人食既?點知佢望左一秒都答我"吾知喎",咩事呀?希望貴公司睇完有所改善!
,咩事呀?
希望貴公司睇完有所改善!
2017-03-10
$60 (Dinner)
2017-03-10 225 views
現今外出用膳,要吃到沒有味精的食物實在難求!點了一碗車仔麵,未影相已忍唔住偷吃😆本人比較為食,點下點下點左一大碗。滷水雞翼味美香濃、豬頸肉輕輕用調味料預先腌製、菇味勁香的貢丸,配上自家製的辣醬和熱熱的清湯,真的不錯😎 最後仲有驚喜,竟然仲有樽裝汽水 🤤食完忍唔住打包碗比屋企人食 😜額外一提,店內裝修用上老香港街景做牆身,加上古老既木色作配答,出奇地好睇。星期五晚上,一路食麵一路睇下老香港,你又認到幾多?
現今外出用膳,要吃到沒有味精的食物實在難求!
點了一碗車仔麵,未影相已忍唔住偷吃😆

食完忍唔住打包碗比屋企人食 😜

車仔麵
2017-03-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
車仔麵