2004-09-26 23 views
陪朋友食飯, 所以2個人只叫了一個白咖哩雞lunch set($33)+1杯士多啤梨梳打(+$5). set 可跟飯或烤包, 又可以+$5轉油酥餅. 我們選了烤包. 白咖哩好杰身, 唔辣, 感覺好creamy, 亦有d沙沙地(??)的口感, 點烤包好味. 烤包本身有麵粉香, 夠暖同軟, 就咁食都覺甜甜地, 幾鍾意.餐湯沒有選擇, 昨天是忌廉磨菇湯, 朋友鍾意佢杰身忌廉味唔重, 我唔太飲白湯, 但試過味就覺得忌廉味應該要重一些. 下次會試下其他咖喱。

下次會試下其他咖喱。

(Non-member)
2004-08-08 17 views
我今日同男朋友黎食左一個2人套餐152蚊(連10%),有2個湯,一碟炸什菜(薯仔,西蘭花同青椒),一煲咖哩雞,一碟鐵版雞,一碟蕃茄薄餅,,兩個甜品,2杯餐飲全部d水準都好好,特別甜品,好好食呀,我同男朋友食完都飽,但又唔會飽都好辛苦,即係d分量岩岩好,可能我地夜去,所以冇麥人,得兩圍包括我地d service我覺得very good呀,d印度人好有禮貌同d野黎得好快,收野都收得好快,因為我掛住望電視唔理我男朋友,個印度侍應曾經多次想聊我男朋友傾計而且我男朋友之前係果邊返學,lunch成日都黎食(佢今次第一次黎食晚飯),佢話lunch完全唔同,特別係杯飲品,係勁大杯,而且個印度廚師見你唔識點食d野會走過黎教你點食架!
我今日同男朋友黎食左一個2人套餐152蚊(連10%),有

我食過晚餐,好抵,有湯,有餐飲,要飲特色野,比多10蚊就搞掂食物水準好過沙田新城市廣場果間印度餐廳55蚊一個set din,好飽幾好feel,係因為夠平民化,似快餐,但又一點急的感覺都冇只可惜是如果跟餐的話,比較多野定死晒,我最愛的masala汁,只能配雜菜這間是以南印度菜為主的,比較香港人胃口小強是從北美來的細種,其實間間食肆都有,勝在待應身手好敏捷,拿拿林幫你搞掂佢
食物水準好過沙田新城市廣場果間印度餐廳
55蚊一個set din,好飽
幾好feel,係因為夠平民化,似快餐,但又一點急的感覺都冇
這間是以南印度菜為主的,比較香港人胃口
(Non-member)
2003-06-10 9 views
瑪沙拉好好味, d 汁比較濃又比較辣,配埋薄餅一流
瑪沙拉好好味, d 汁比較濃又比較辣,配埋薄餅一流
2002-05-09 4 views
午餐有一款食物,飯或餅,仲有湯同飲品.好似$40 左右~抵食!叫左小辣的咖喱, 都有D辣喎...可能我吾食得辣,但都食到,仲覺得好味.我最鍾意個餅,熱辣辣,齋食都幾好.服務吾錯,侍應好有笑容,仲吾收貼士啊?!
午餐有一款食物,飯或餅,仲有湯同飲品.
好似$40 左右~抵食!
叫左小辣的咖喱, 都有D辣喎...
可能我吾食得辣,但都食到,仲覺得好味.
我最鍾意個餅,熱辣辣,齋食都幾好.
服務吾錯,侍應好有笑容,仲吾收貼士啊?!
2001-11-05 1 views
兩次中午時去吃午餐, 一次試Set lunch, 味道一般,可能因為大堆頭製作,而且主要是肉類, 叫兩款套餐,味道差不多,沒什麼特色,但算抵食.第二次去,待應小姐介紹當天剛剛入貨的大羔蟹皇,她說大羔蟹皇不是天天有,心想午餐來說份量比較大.不過難得遇上,即管試試.嘩,這菜有兩人份量,只要加一麵餅,或白飯己足夠兩人飽肚.此菜咖哩汁非常鮮味,可選小辣或大辣,汁都撈埋.大羔蟹是頂角羔蟹!真正羔多肉厚!不過價錢亦不便宜,一分錢一分貨啦!不過座位不太多,中午要早些!好多人排隊!
不過座位不太多,中午要早些!好多人排隊!
2001-09-09 6 views
呀,唔知係唔係因為去之前期望過高, 我又覺得燒羊髀油麻地喎, 咖喱羊好味好多呀, 肉質好嫩滑, 亦可能我鍾意食多汁既野. 另外, 個餐牌有味叫做"馳名白咖喱雜菜", 又係可能期望過高, D雜菜只係雪藏一粒粒O個隻, 加埋少少蘑菇架咋...
2001-05-03 2 views
至正是咖喱牛腩,牛腩十分"林",口味剛剛好. 個燒羊比仲好味,一D也不"So",喜歡食肉的人一定喜歡.咖喱"Crab"也是十分好, 但有時會煮到太乾,但食品一般也不錯.咖喱仲會令人食完更想食.
2001-01-09 6 views
一心想試佢地招牌菜烤羊脾但侍應堅持話我得2個人應該食唔哂, 所以無叫到下次一定要叫一崩人去試試烤羊脾. 試左咖厘羊膝, 炒豬頸肉, 幾好味, 最抵係啤酒, 10蚊支Blue Ice, 邊度搵?
2001-01-03 22 views
地方細細,顧客多多,因此要開分店老板娘,對顧客友善細心,食品在水準之上愛吃咖喱的,一定要試唔食辣o既都要試辣唔辣隨你喜歡最愛咖喱扇貝,又香又鮮味焗羊腿都好正新店o係西灣河,未去過
地方細細,顧客多多,因此要開分店
老板娘,對顧客友善細心,食品在水準之上

愛吃咖喱的,一定要試
唔食辣o既都要試
辣唔辣隨你喜歡
最愛咖喱扇貝,又香又鮮味
焗羊腿都好正
新店o係西灣河,未去過