明明早幾日已經響WhatsApp book左位仲confirm 埋,都可以嗰晚去到舖頭時話唔做生意叫我走,仲要sorry都冇句;但舖頭入面坐左啲人(唔知係咪overbook定見我得兩個人,唔旨在做我生意),已經show埋 WhatsApp book位紀錄都照掃我走。如果咁樣待客幾好食都冇用,何況我根本book左位都比人掃走咗冇食到。間嘢個位已經夠隔涉,環境又唔係好坐衞生,特登行過去仲要比人掃走咁鬼受氣,奉勸你除非好犯賤先好去,我就一定唔會再去。

2023-05-24
Type of Meal
Dinner
2023-06-04 834 views
夜晚7點第一次去熟食檔試下食飯,揾到1間有冷氣,立即問有無位入去試下,可能係食私房菜,無得幾多樣野揀,炒菜都無得用qr code 落,要口頭落單問下有無係無啦,最出名炸子機又售罄,只有d 碟頭飯同魚生盤。好快咁落咗單2個飯,張單都好快比咗我地,但眼見遲嚟2枱客都有得食,我仲未有得食,都成半個鐘,咁未叫姐姐問下,佢話已經催咗廚房,唔夠5分鐘內,應該個老細拎咗張單睇下,話唔好意思廚房原來無呢張單,比著好肚餓既人同等咗一段時間既人嚟講,好嬲,問咗未煮後就立即走人。真心好離譜,個待應都應該留意下客人等咗咁耐都做下野啦,又唔係好多枱。下次唔會再試。
2023-05-30 814 views
黑松露蝦仁炒蛋真係名不虛傳,夠滑又唔會太生。秒製蟹皇醬海皇炒飯都好食,見好多客都叫,味道略偏淡。炸子雞就...明天請早試唔到🤣我會再嚟試埋隻雞😤記得要訂雞!!!唔訂根本食唔到~我地2點半到,唔洗點等位。點餐到枱15分鐘咁上下,唔算慢嫁喇!可能而家唔做外賣住已經快左...價格響觀塘真係性價比算高...去食個南記都30幾啦大佬,佢呢度平果啲郁係講緊$40蚊,仲想點,仲要係好食唔係快餐式質素~呢啲少店真係要支持嫁!
2023-05-30 839 views
相信大家認識海悠應該係睇左網上既短片,都好有衝動想去試下🤣但不少人都話出餐耐,餐廳時間管理嚴重需要改善,今次就實測一次到底要幾耐先食到份午餐!.網上寫餐廳開12:00,但我11:50去到,餐廳已經近九成坐滿,而且見到隔離檯張單係11:40落,餐廳應該提早開門應付人流,店內大約有20多個座位,用QR CODE落單,如果想轉湯米,記得要係備注打🌟炸子雞半隻 | $68我早一日WHATS-APP留定炸子雞,因為12:30就聽到老闆話賣哂,真係好搶手!落單後唔洗15分鐘就有☺️半隻雞都真係幾多,切得乾淨利落,冇碎骨、件與件冇連住,整齊放好,仲附上泰式甜酸醬,見到金黃色雞皮已經好吸引🥰好薄炸得脆口,肉質嫩滑,重點唔會好多肥膏!🌟秘製蟹黃醬海皇炒飯  |  $58落單後10分鐘就有,真係熱辣辣勁香🤤不過蟹黃醬有點少,單食會較咸,撈埋飯一齊食惹味好多,反而海鮮份量十足,有帶子、魷魚、蝦等等,雖然偏油一點🤏🏻但鑊氣真係好夠

🌟炸子雞半隻 | $68

🌟秘製蟹黃醬海皇炒飯  |  $58
2023-05-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
如果喺牛頭角返工,應該明白附近食嘢嘅地方選擇少之又少,要講到又抵又好食,真係講唔出邊間😂😂。前日喺網上面見到介紹觀塘駿業街熟食中心有間「海悠」,訪問老闆同主廚,見佢哋兩兄弟好用心攪檔嘢,睇落又抵食夾大件,天時暑熱🔥🔥,就同同事行去觀塘試吓佢😝😝,佢開十二點,我哋十一點十去到已經坐滿,要排隊排第二,由於估計入面啱啱坐滿,所以都預咗要等,好彩大概半個鐘就已經入得去🤓,入面環境坐位比較窄,不過可以接受😎,點餐同送餐都係15分鐘左右,效率都算快💨,不過我哋叫咗個蟹肉炒粉絲,就俾漏咗蟹肉🫠(我係到出去埋單見到人哋傳菜先發現嘅)😳同老師講返,佢Free咗張單嘅嘢飲同埋Say Sorry😂😂見到佢哋咁忙🥹,都可以原諒嘅😂😂🤭。至於個炒米粉,相當唔錯,另外仲叫咗半隻炸子雞,以$68呢個價錢跟一碗白飯🍚真係性價比甚高👍🏻👍🏻皮脆肉滑~正😍😍😍佢有配埋個泰式辣醬,如果有埋「華」鹽🧂,應該仲正🤭今次得兩個人食,食唔到咁多,下次一定再試其他😍😍👍🏻**⚠️有待改善嘅地方就係佢哋嘅匙羹🥄太細隻、食得唔開心😂😂😂🟢桂花蟹肉炒粉絲(漏咗蟹肉)$58🤤🟢紅顏炸子雞半隻$68🤤
今次得兩個人食,食唔到咁多,下次一定再試其他😍😍👍🏻
桂花蟹肉炒粉絲

🟢桂花蟹肉炒粉絲(漏咗蟹肉)$58🤤
紅顏炸子雞半隻

🟢紅顏炸子雞半隻$68🤤
2023-05-29
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$63 (Lunch)
桂花蟹肉炒粉絲
紅顏炸子雞半隻
  • 紅顏炸子雞
2023-05-28 413 views
[海悠]由IG開始經營食材生意,由兩年半前疫情的開始幫襯,當時因為冇得出街食飯,好流行訂購食材外賣,我從一張牛肉嘅相開始,從此對海悠又愛又恨,因為食材太美味,成日要訂,食到我破產,佢哋一直最出名就係安格斯牛小排、阿拉斯加長腳蟹、大閘蟹全部都食過N次,每次都一定唔會令你失望👍🏻最近佢哋仲喺觀塘熟食市場大展拳腳,經營咗一間小炒店,開店短短日子好評如潮,尤其係炸子雞,聽聞一開門一個鐘已經冇晒🤷‍♀️,仲有好多炒粉麵飯炒得好有鑊氣,材料又多又大份,仲俾人投訴話價錢太平,雖然觀塘對我嚟講山長水遠,冇乜嘢特別吸引我我都唔會去嗰邊食飯,但係今日為咗去海悠食飯,我只能投降😂😂雖則話係熟食市場,地方超級整齊企理,重點係有冷氣,坐位舒舒服服,仲整咗個洗手盆俾客人洗手,好衛生👍🏻👍🏻❇️熟食市場的盛宴▪️海悠辣子雞 $ 188今日炸子雞賣晒,食辣子雞都係一樣啫,一上枱香氣撲鼻,雞件口感外層酥脆,雞肉仍然保持嫩滑,味道香辣乾香,非常入味,但又唔係太辣太嗆,所以唔係食太辣嘅朋友都可以食到👍🏻▪️黑松露滑蛋蝦仁飯 $ 58此店名物,蛋炒得超級香滑,加上滿滿的材料,蝦仁爽脆彈牙,仲有小帶子和蟹柳,吸收晒蛋香,最尾就係超級

❇️熟食市場的盛宴

▪️海悠辣子雞 $ 188

▪️黑松露滑蛋蝦仁飯 $ 58
此店名物,蛋炒得超級香滑,加上滿滿的材料,蝦仁爽脆彈牙,仲有小帶子和蟹柳,吸收晒蛋香,最尾就係超級香濃嘅黑松露味道 ,美味

▪️桂花蟹肉炒粉絲 $ 58
聽起好富貴得體既菜式,為何叫桂花?原來是用雞蛋炒碎,看上去似桂花既意思,即叫即炒好有鑊氣,粉絲炒得香口又入味,配料有洋蔥、薑蔥、雞蛋、大大件蟹肉、蔬菜,材料滿滿

▪️秘制蟹黃醬海皇炒飯 $ 58
炒功一流,賣相金黃又乾身,飯粒和材料粒粒分明,每一啖充滿蛋香,炒飯仲有好多配料, 彈牙蝦仁、小帶子、章魚、翠肉瓜粒,撈埋蟹黃醬,好惹味,超級推薦

▪️美極安格斯牛粒炒飯 $ 88
大大粒安格斯牛粒,份量會唔會太慷慨?保證每啖飯都食到大量牛粒,味道充滿牛香油花滿滿,炒飯一樣炒得香口有鑊氣粒粒分明,原來配美極鮮醬油味道係咁鮮香

▪️胡麻醬海皇冷烏冬 $ 58
滑溜既烏冬配上鮮蝦、蟹柳、帶子,重點係海悠自家制既胡麻醬,奶油般濃郁既質感,充滿麻醬香帶微甜,包圍住每條烏冬,好味到大人小朋友都停唔到口

✨溫馨提示🔔想食炸子雞一定要提早訂,每日供應有限,想食其他菜式,例如阿拉斯加長腳蟹、皇帝蟹、龍蝦之類既菜式,一樣可以同店主溝通訂購😋
  • 海悠辣子雞
  • 黑松露滑蛋蝦仁飯
  • 胡麻醬海皇冷烏冬
2023-05-27 614 views
最近睇左YOU TUBE 介紹,所以收工就特登過去觀塘熟食中心2樓「海悠」試試,佢分開左兩間鋪,一間係負責廚房,一間係專門坐低食野,幾張枱拍埋坐,位置唔算太多。2個人叫左2個飯,一個係「魚香茄子飯」$40 ,好小可以依個價錢食到,份量都唔小,味道都唔錯,性價比高,另一個係「秘制蟹黃醬海皇炒飯」$58,都幾大碗,足料都多蝦,味道都夠獲氣。整體算幾好,但唯一不足係,叫野飲,但果晚全部紙盒飲品,連可能都無晒。夜晚諗唔到食咩可以當飯堂。
幾張枱拍埋坐,位置唔算太多。
2個人叫左2個飯,一個係「魚香茄子飯」$40 ,
夜晚諗唔到食咩可以當飯堂。
魚香茄子飯
秘制蟹黃醬海皇炒飯
魚香茄子飯
秘制蟹黃醬海皇炒飯
2023-05-27 349 views
見咁多人推介, 諗住去試下 ,睇評論話常full booking,所以我已(*預早一日訂枱*),到當日準時下午3點半去到,點知竟換來一句D野賣哂,訂左枱都冇用!大佬呀!山長水遠揸車入黎,又專登吾食午餐留肚。。。訂咗枱唔係要預留食物俾客家咩? 咁訂枱嘅意義去左邊?我睇過當日係full booking 你地開舖12點我book3點半都冇得食,咁book3點半後D客呢?個個客嚟到咪摸門釘 冇得食咪stop咗個booking咪得囉 仲要一D歉意都冇先火滾( *搞到吾知以為我係白撞就咁上去*) 係咪痴線架 講真你可以同客講唔好意思今日預吾夠食物 不如留底電話下次嚟送返碟餸或折扣 當然我係吾會要 因為我要嘅吾係R呢D着數 而係要比個客feel到歉意 最多下次再去食過 而吾係用1句“D野賣晒”彈走你 除食物好之外服務都好緊要 不過經過今次就算再好食都吾會再返去幫襯。從未寫過咁長嘅comment 因真係勁失望同一肚火!!!! 我大膽相信呢間食肆有很多客有同我一樣以上經歷! #《當時同我對答嗰個仲要係老細》#
#《當時同我對答嗰個仲要係老細》#
2023-05-24 587 views
🎉觀塘駿業街熟食市場遍佈食肆,今次黎呢間「海悠」環境相當整潔,🔅又夠光猛,餐廳主要食炒粉、炒飯、燴飯、客飯,🐣亦有炸子雞等共24款菜供應,選擇繁多,每樣望落都好吸引啊😍 🦀秘製蟹黃醬海皇炒飯($58)🦀🤪蟹黃醬味道鮮香濃郁,撈落個飯食超滋味。👄炒飯炒得非常乾身,粒粒分明,🐙入面仲有蝦仁、章魚、帶子、脆肉瓜粒,😬口感豐富,超級推介大家叫!🤤 等緊既時候更聽到外面廚房即時炒起,鑊氣十足👨🏻‍🍳🍳黑松露滑蛋炒蝦仁飯($58)🍳🥚炒蛋滑溜溜,火候控制啱啱好,加上黑松露後香氣四溢,🦐裏面仲有大大隻蝦仁、蟹柳、蔥花,✅味道超夾,用黎餸飯一流!🍚🐓炸子雞半隻($68)🐓👅雞皮炸到金黃色兼脆卜卜,賣相已經無得頂;而肉質嫩滑多汁,雞肉味重,🥄點埋酸甜醬食有另一番風味😎 半隻雞連埋飯好食又飽肚,性價比超高👏😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8.5/10——————————————————————————————🎉Tsun Yip Cooked Food Market has a variety of restaurants, today we went to “Hoiyou” to ha

🦀秘製蟹黃醬海皇炒飯($58)🦀

🍳黑松露滑蛋炒蝦仁飯($58)🍳

🐓炸子雞半隻($68)🐓

🎉Tsun Yip Cooked Food Market has a variety of restaurants, today we went to “Hoiyou” to have dinner. 🔅The environment is tidy and bright, 🐣they provide 24 choice of meals including fried noodle, fried rice, set rice, fried chicken, etc😍

🦀Crab Paste Seafood Fried Rice ($58)🦀
🤪The crab paste is rich in flavour and match really well with the fried rice. 👄The rice itself is nice and dry, 🐙there are shrimp, octopus, scallop, zucchini chunks inside, 😬which add texture to the rice. 🤤This dish is full of ‘Wok Hei’ and I highly recommend it! 👨🏻‍🍳

🍳Black Truffle Egg and Prawn with rice ($58)🍳
🥚The egg is smooth and fried to perfection. 🦐The black truffle smell great and together with the prawn, crab meat, chopped green onion, ✅a bowl of rice is finished easily🍚

🐓Crispy Fried Chicken ($68)🐓
👅The chicken skin is of golden colour and crispy, while the meat is tender and juicy, 🥄you can also try it with the sweet and sour sauce. 😎The meal is of great portion and taste exceptional, with a high CP value👏

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8.5/10
2023-05-24 522 views
今日放假, 自己一個上去試下, 知要排隊, 當時13:30, 15分鐘已經入到去(搭枱), 呢個時間算快, 相當合理, 當時諗住點湯飯, 炸子雞, 發現已經賣晒, 唯有叫滑蛋蝦仁飯, 點菜期間, 聽到同枱食客話張單多左幾樣食物, 應該屬於係上一枱張單, 樓面丫姐同佢講, 埋單同老細講邊啲唔屬於呢張單, 佢地會取消返, 我點緊餐, 心諗⋯會唔會取消埋我果張嫁, 於是我就等左15分鐘, 隔離枱遲我入黎個3個食客都已經上菜, 其中一個仲要係蝦人蛋, 我就知我張單比人del左, 所以我直接同樓面再落單, 共等左35分鐘!總結: 食物質數唔錯, 但落單系統混亂, 有待改善

總結: 食物質數唔錯
, 但落單系統混亂, 有待改善

2023-05-24 446 views
朝早send message 叫定外賣晚上6:30取,亦得到👌回覆。到6:30 到達以為可以就咁取餐,點知原來根本無落單。而且要我即場再用whatsapp hi佢,因為佢搵唔到邊張單。搞咗一輪,最後話只係留起左隻雞!要到場自己再落單!老細話佢哋不嬲都係咁。問題係,作為新客,同你講得6:30攞餐,你又話OK,我點知係嚟到先落餐?最後足足喺度等左半個鐘,仲食左張牛肉乾🙄️嘢係好食,但安排極度混亂!現場仲見到另一位女士落單後等咗好耐都未有嘢食,之後老細話佢哋無喺system應單 😂觀塘區其實仲有好多其他選擇。

觀塘區其實仲有好多其他選擇。
TakeAway
2023-05-24 284 views
晚上經過駿業街都會見到熟食市場好多人幫襯~原來入面環境都幾乾淨企理。其中一樓有一間鑊氣小炒🔥一個舖位係廚房,對面舖位就有室內位置進餐。全部菜式都係即叫即炒,好吸引!✪ 黑松露鮑螺片炒飯 ⌫💲68這道炒飯粒粒分明,加咗黑松露香氣迷人。鮑螺片切咗粒粒,加埋翠玉瓜,好有口感。✪ 紅顏炸子雞 (半隻) ⌫💲68每日限量發售。我點餐時只淨下半隻~炸子雞真係好好味!肉質鮮嫩好juicy。連雞胸肉都唔會嚡。一定要搭配附上嘅酸辣醬,真係絕配。✪ 海悠太極鴛鴦炒飯 ⌫💲1682-3人份量,好大份。蛋炒飯炒得乾身,粒粒分明,口感細膩。鴛鴦醬汁分別係蕃茄汁同白汁。蕃茄汁有洋蔥同雞肉,酸酸地好開胃。白汁有蝦仁,小柱等海鮮。性價比好高。【 海悠 】📌 觀塘駿業街67號駿業熟食市場1樓52-53, 56號舖

✪ 黑松露鮑螺片炒飯 ⌫💲68

✪ 紅顏炸子雞 (半隻) ⌫💲68

✪ 海悠太極鴛鴦炒飯 ⌫💲168

【 海悠 】
📌 觀塘駿業街67號駿業熟食市場1樓52-53, 56號舖
2023-05-23 258 views
~🍽: 海悠 (觀塘)========================🧃: 飲品櫃入面嘅野飲可以任攞~=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【秘制蟹黃醬海皇炒飯🦀🥘】($58)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗佢入面有蟹黃🧡、魷魚吸盤🦑、 帶子🤍、蝦仁🦐、蟹柳🦀 材料都幾豐富🤩🤩 而且份量都好足 👍🏻👍🏻 所以性價比來講都真係幾高💰💰味道嚟講唔錯😋😋食落會有啲蟹黃嘅鹹香味🧡🧡 另外唔知點解會有少少似燒賣味😂😂 成個感覺幾得意~ 值得一讚嘅係會有少少鑊氣🍳🍳 推薦推薦❣️❣️—————————【紅顏炸子雞 半隻🐥】($68)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑熟食市場嘅普通食肆有炸子雞嚟講都幾驚喜🤩🤩肉質食落幾嫩滑 🐥🐥 重點係個皮真係炸得好脆 ⚡️⚡️整體嚟講都幾惹味❣️❣️—————————【冬菇羊腩飯🐑🍚】($88)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑賣相嚟講幾高級✨✨ 一攞上枱就會聞到陣陣嘅羊腩香🐑🐑 另外冬菇同馬蹄食落好入味🍄 羊腩食落都算淋🤍🤍 而且騷味唔會話太重 ~整體嚟講都算唔錯👍🏻👍🏻 不過可能就會重味咗少少喇🤏🏻🤏🏻—————————【黑松露滑蛋蝦仁飯🧆🍳】($58)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗一攞上枱已經聞到陣陣嘅松露

🍽: 海悠 (觀塘)
========================

🧃: 飲品櫃入面嘅野飲可以任攞~

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【秘制蟹黃醬海皇炒飯🦀🥘】($58)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗

—————————
【紅顏炸子雞 半隻🐥】($68)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑

—————————
【冬菇羊腩飯🐑🍚】($88)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑

—————————
【黑松露滑蛋蝦仁飯🧆🍳】($58)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗

一攞上枱已經聞到陣陣嘅松露香 🧆🧆值得一讚嘅係松露同蝦仁比得一啲都唔吝嗇💖💖 另外啲蛋都炒得好滑🍳🍳 不過唯一美中不足就可能係鹹咗少少🧂🧂 但係整體來講都唔錯👍🏻👍🏻

=========================
🌟性價比:8.5/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 海悠 (觀塘)
📍地址 : 觀塘駿業街67號駿業熟食市場1樓52-53, 56號舖
2023-05-23 226 views
早前見到有報道話叫間既炸子雞好正今次特登同屋企人一齊過黎食睇睇餐牌見到價錢都好平呀晚市至平$40就有,極度親民去到都爆曬場啦,好彩我預先book左枱先有得食🔸紅顏炸子雞就係呢個炸子雞超岀色呀👍🏻黎到個皮超脆,味道岩岩好,雞肉嫩骨,炸完都唔會鞋👍🏻不過記得想食炸子雞既就要預先預訂啦!未必即日會有,我都早左幾日叫老闆留定😍🔸黑松露滑蛋蝦仁飯黑松露唔會特別重,始終滑蛋一定要有蛋味,佢加入左黑松露,但又唔會太重,淡淡既黑松露香,蝦仁好爽口彈牙👍🏻再配個飯,正呀🔸秘制蟹黃醬海皇炒飯好岀色既蟹黃醬炒飯呀!雖然蟹黃醬只係點綴,但就係因為個小小先特別顯得好食!炒飯夠晒鑊氣,仲有好多餸👍🏻

早前見到有報道話叫間既炸子雞好正
今次特登同屋企人一齊過黎食
睇睇餐牌見到價錢都好平呀
晚市至平$40就有,極度親民
去到都爆曬場啦,好彩我預先book左枱先有得食

🔸紅顏炸子雞

🔸黑松露滑蛋蝦仁飯

🔸秘制蟹黃醬海皇炒飯

2023-05-10 2206 views
我今日黎到海悠食飯,餐廳岩岩新開無耐,主打各種小菜。雖然餐廳位於熟食市場入面,但中環就好似酒家咁,啲枱枱凳凳都好乾淨企理,值得一讚!我就叫咗幾款招牌菜,真係正到冇得頂啊!第一道菜係佢哋嘅蟹黃炒飯,飯粒好彈牙,個蟹黃味道又濃又香,真係一食就愛上啦!佢哋嘅黑松露滑蛋入口即化,滑嘅程度超正,啲黑松露嘅香味仲係一直留係口中,令人回味無窮!最後就係啲啱啱出爐嘅雞,感覺上好似酒樓嘅炸子雞,雞肉啖啖有肉汁,加上啲秘製醬汁,真係好食!海悠食嘢嘅菜式價錢真係好實惠,食完之後仲想再嚟一次!大家如果鍾意食緊啲中菜,就一定要嚟海悠食嘢試吓啦!(聽講佢地有到會,遲下都想試下)