2024-08-03
雖然住附近,但都係第一次幫襯。多謝朋友介紹,帶我食一間咁特別嘅餐廳。餐廳裝修雖然不是特別吸引,但卻有家的感覺,同個名好襯,Home 一般的Kitchen. 重點係菜式真係好值得大大力推介比大家!👍🏻今晚四個人,朋友請,所以唔知幾多錢。😅但就食咗很多款特別菜式。先有炸蝦波波,用鮮蝦打成膠做成,脆口又不油膩!👍🏻之後個芝士焗生蠔,本身我麻麻地食熟蠔,但這個真心正,唔腥,芝士味又無搶咗個蠔味!再嚟一個豬扒配薯菜,個豬扒上的sauce好味之剩,個扒又不韌,咬落好juicy…可惜掛住食,唔記得影相!😅跟住食咗馳名嘅卡邦尼意粉,帶少少甜味,女生必愛。再上就嚟多兩款招牌菜,牛扒配松露意大利飯同卡芝啡菇茄汁炒飯….食到舔舔脷🤤😋Last, 當然係「減壓」 “destress” (dessert) 時間。估佢唔到嘅炸西米露波波,為豐富的一餐,畫上完美句號!👏🏻👏🏻👏🏻😘😘😘
多謝朋友介紹,帶我食一間咁特別嘅餐廳。
重點係菜式真係好值得大大力推介比大家!👍🏻
今晚四個人,朋友請,所以唔知幾多錢。😅
但就食咗很多款特別菜式。
先有炸蝦波波,用鮮蝦打成膠做成,脆口又不油膩!👍🏻
跟住食咗馳名嘅卡邦尼意粉,帶少少甜味,女生必愛。
😘😘😘