2018-08-12 79 views
上星期約咗幾位好朋友夜晚去太平道飲嘢, 大家提議先去隔離街勝利道搵食, 其實最初我哋都冇乜idea食啲乜, 後來畀呢間叫Home kitchen 嘅menu吸引到, 價錢唔貴, 但食材聽落好吸引。之前喺星加坡食過蝦醬雞翼, 又即管試試呢度嘅香脆蝦醬單骨雞翼, 誰不知有過之而無不及, 雞翼炸得好乾身、 好香口, 真係好正👍。 當初我朋友衝口而出, 仲大大聲聲話:" 咩單骨呀?"😅, 靚仔店員聽到, 細心同我哋講解, 原來廚師故意將雞翼切半做單骨, 就係為咗好似我呢啲平時食親雞翼都要落手食嘅客人, 等客人唔使食得咁"呢hea"。日本煙豬腩片勁香口, 日式香腸勁juicy, 係一流嘅佐酒小食, 所以我哋大家食咗一嚿, 已經忍唔住要叫啤酒飲😄。當初吸引到我哋入呢間餐廳, 就係佢個日本和牛漢堡, 睇相片覺得好吸引, 所以就算未知好唔好食,我哋都叫咗兩份。 原來此店嘅和牛漢堡, 自家手打,真係100% 來自日本宮崎和牛。 和牛漢堡上枱,塊漢堡比我想像中仲要厚, 再配埋廚師特別調製嘅醬汁, 好好味呀🤤! 我哋4個人, 每人食半個, 我呢個和牛痴, 有少少覺得唔夠喉添😅! 下次再來幫襯, 我一定要自己

當初吸引到我哋入呢間餐廳, 就係佢個日本和牛漢堡, 睇相片覺得好吸引, 所以就算未知好唔好食,我哋都叫咗兩份。 原來此店嘅和牛漢堡, 自家手打,真係100% 來自日本宮崎和牛。 和牛漢堡上枱,塊漢堡比我想像中仲要厚, 再配埋廚師特別調製嘅醬汁, 好好味呀🤤! 我哋4個人, 每人食半個, 我呢個和牛痴, 有少少覺得唔夠喉添😅! 下次再來幫襯, 我一定要自己食一個😆! 真係冇諗過$178 可以食到日本宮崎和牛, 仲有一杯飲品送。

另外,我哋叫咗一個set dinner,set dinner 包一個湯配蒜蓉包, 又或者可以揀三文魚沙律, 我哋揀咗是日餐湯,西蘭花忌廉湯,原來佢哋每日嘅餐湯 , 都係用新鮮蔬菜做出嚟, 從來唔會用罐頭湯或者用粉開。主菜我哋叫咗蟹肉蒜片黑松露炒意粉, 碟意粉一上枱就聞到好香嘅黑松露味, 啲蟹肉同黑松露嘅份量都超多, 意粉亦做到Al dente, 好好食👍

好值得一提嘅係呢間餐廳嘅洗手間, 平時我好怕去一啲小店食肆嘅洗手間😅, 冇諗過呢間小店嘅洗手間咁靚咁乾淨。

好食、 抵食、 再加靚仔店員服務親切有禮😆, 一定會再幫襯!

蝦醬單骨雞翼
日本煙豬腩片拼日式香腸
蟹肉蒜片黑松露炒意粉|
  • 蟹肉蒜片黑松露炒意粉
  • 蝦醬單骨雞翼
2018-08-11 60 views
難得放假同朋友喺勝利道睇下寵物嘢 睇得太晏,順便喺附近度食埋晚飯~餐廳唔算大,但白色牆裝橫設計配搭木枱木櫈,感覺沉實得來又不失現代感,幾符合餐廳嘅名 - Home kitchen🏠100%純和牛宮崎日本和牛漢堡賣相好精緻😍大大塊和牛扒上面放左隻煎到好靚、半流心嘅太陽蛋,拮穿後蛋汁緩緩流到包同扒上,滋味加分!💕而扒亦牛味十足,食落油脂均勻而且好多肉汁,唔會乾爭爭👍🏻法式香煎羊架配薯條同樣係賣相不錯喔!薯條炸得香脆,而且份量幾多🤭 羊架外表煎得金黃,帶點脆口香氣撲鼻,食到羊嘅鮮味,卻一啲都唔氈!

100%純和牛宮崎日本和牛漢堡
賣相好精緻😍

法式香煎羊架配薯條

2018-08-07 54 views
日本宮崎和牛竟然在香港吃得到?今天晚上經過了一間小店,叫Home Kitchen,名稱很特別!一進店就有一種回到家的感覺,舒服又寧靜!當我們在看餐牌的時候,便看到有宮崎和牛的字眼,便想香港可以吃到宮崎和牛?便問一下店員,店員說是自家手打和牛,還是日本宮崎直送的牛肉!那我們就點了一份100%來自日本宮崎純和牛漢堡,一份Set晚餐的黑松露大蝦意粉,再配上舒壓花茶!當和牛漢堡一上碟,便有一種驚訝的感覺,和牛勁大塊又厚身,想不到自家手打的牛肉,這間店不會因為價錢便宜而變簿。當我們切開和牛的一刻,肉汁不停流岀,而且油份平均,真是身在日本享用中的感覺!再當食下去的一刻,肉汁在口中不停地盤旋,而和牛的味道也很香濃,一啖和牛再加上焗過的麵包,做成漢堡,完全令人感覺在享受當中!是真正100%日本牛的味道。還是老闆親自在日本入貨,所以大家可以絕對信任,只需$178便可以吃到,完全物有所值!再加上配菜,炸薯條,薯條厚切,也不失色。炸的時間剛剛好,不會太油膩!份量也很多。這個宮崎和牛餐已經足夠兩個人吃的份量!十分抵食!大蝦黑松露蒜片炒意粉,黑松露味道很重再配上意粉,令意粉更香濃,更美味,令人十分開胃,一吃再吃
日本宮崎和牛竟然在香港吃得到?
再加上配菜,炸薯條,薯條厚切,也不失色。
炸的時間剛剛好,不會太油膩!份量也很多。
這個宮崎和牛餐已經足夠兩個人吃的份量!
十分抵食!
大蝦黑松露蒜片炒意粉,黑松露味道很重再配上意粉,令意粉更香濃,更美味,令人十分開胃,一吃再吃,大蝦因爲有黑松露配搭,吃下去不但沒有雪藏味,而且肉質滋味,又厚肉,值得推薦!
舒壓花茶都是十分受歡迎的飲品,這個花茶可以舒緩疲勞頭痛,而這種花茶的三種香料都是自家配搭出來的,又是自家製,在街外絕對飲不到。
這間餐廳家的感覺,店員親切友善 ,大家值得一去。位置方面,近旺角東鐵路站,走過來只需3分鐘!就算晚餐遲來食就沒有關係,地點方便!
2018-07-20 82 views
喺何文田嗰邊睇完啲寵物野,又熱又攰天氣又差,搵間舒服啲嘅西餐廳坐下飲杯嘢涼下冷氣。其實個地點更加鄰近旺角東同埋旺角站,行幾分鐘就到,一啲都唔遠。餐牌選擇都有好多,下午茶都好抵食,不過唔係太肚餓所以就志在飲杯野坐下嘆下就算。見到佢咖啡來都有好多選擇,最後就揀咗一杯熱嘅玫瑰拿鐵☕賣相好靚,上面有個心心,仲有啲乾嘅玫瑰花瓣襯托,令人心情舒暢。咖啡同埋奶味嘅配搭好適中,所以飲落味道香濃之餘亦都有奶嘅甜香,而且不失咖啡嘅香濃味道,整體不會太甜,口感香滑味道剛好。最啱行街行到攰入嚟抖下!裏面裝修設計簡約有特色,也有不少食物選擇,午餐、下午茶或者晚餐都有唔同選擇可以參考一下。

見到佢咖啡來都有好多選擇,最後就揀咗一杯熱嘅玫瑰拿鐵☕

2018-07-07 87 views
難得有好食嘅西餐,cafe環境又舒適。今次叫左嘅牛肉漢堡包同all day breakfast,牛肉patty厚、包鬆軟但係皮又脆,炒蛋都幾好食唔會太熟。份量都非常足,價錢又唔貴。比起其他cafe食brunch,物超所值。之前都食過意粉,超好食同埋最好係唔會煮太熟,有做到義大利al dente嘅口感。最鍾意黑松露意粉!黑松露飯都好食,份量又好足夠。哩度都有好飲嘅咖啡,仲可以拉花。連熱巧克力都可以~另外,每次來都會叫小食。推薦哩個有菇嘅焗包~ 超級脆又夠味。

最鍾意黑松露意粉!黑松露飯都好食,份量又好足夠。

哩度都有好飲嘅咖啡,仲可以拉花。連熱巧克力都可以~

$130 (Dinner)
2018-07-05 1098 views
一條短短的勝利道,除了出名在有不少的寵物店之外,還有許多的食店。其中有幾間可算是老字號來的。當然,新力軍亦為數不少。這一間有不少好評的西餐廳,就屬其一....兩口子偷閒來吃個午餐,食完後又要匆匆忙忙地去會合小友。這裡供應的,是一般西餐廳有的小食、意粉或burger一類的物事,沒有甚麼特別....這裡的午餐不是一個set來的,沒包湯,若要的話就加錢叫吧。我對此倒是沒大所謂,反正我又不大好喝湯....故此,一來便是兩個主食....太太點的蒜香煙鴨胸茄汁意粉,意粉稍嫌處理得太淰,吃起來有點像是在港式茶記嚐到的茄汁燴意粉般,而且嚴格上蒜味和茄汁拼湊起來是不大搭調的;鴨胸肉則正正常常沒甚過人之處,煙燻味倒是存在的....至於我那漢堡,不知為何要被冠名為"super burger",實際上包饀內除了有一塊免治肉之外,就只夾入兩片卡夫芝士片以及生菜而已,就連蕃茄片以及醬汁也沒有。這樣的一個漢堡,請問可以有幾超級 ?免治肉口感太鬆散,吃下去亦不覺十分juicy....說實在,我那天在家弄的那個homemade burger還更出色呢;而且芝士又不是呈半溶狀態的,只有在煎漢堡扒之時下芝士,熱力令芝士黏在

故此,一來便是兩個主食....

免治肉口感太鬆散,吃下去亦不覺十分juicy....說實在,我那天在家弄的那個homemade burger還更出色呢;而且芝士又不是呈半溶狀態的,只有在煎漢堡扒之時下芝士,熱力令芝士黏在肉上之時吃,這樣弄出來的才美味的....

唯一可取是薯條即炸起即食,熱燙燙時放入嘴,辣到嘴唇"慶慶哋",這樣才過癮....

主食不突出,反而小食柚子汁雞翼卻相當不錯....

雞翼是炸出來的,入口正式是皮又脆肉又嫩,而且肉也是入晒味的。這一類型的炸物,配合甜甜酸酸的柚子醬,既能開胃也能消膩,一舉兩得....

正因這雞翼,這一頓的評價就從"喊"變成"OK".....
$80 (Lunch)
2018-06-23 713 views
又到週末,又可以好好享受悠閒時光、享受親情、享受美食,值得開心感恩!  今天也一連分享兩間消費不高、但出品有水準的親民小店,首先是一聽上就有家的感覺的 Home Kitchen,雖然地址寫在何文田,但其實勝利道位置更靠近旺角東,由火車站過去只是數分鐘~ 小店地方不算太大,佈置輕鬆寫意;打開餐牌原來頗豐富,除了 Cafe 有的咖啡、多士、全日早餐、意粉等輕食,也有和牛漢堡、鰻魚飯等美食。我只吃了早餐,老公也沒吃午餐,加上「餓底」囝囝,我們決定提早吃頓豐富晚餐。  來一杯清新消暑的 Peach Tea ($38) 後,首先分享了 香脆蝦醬單骨雞翼 ($78),份量比預期中巨大,由於雞翼香脆不油,又有蝦醬的鹹香惹味,還是吸引我們吃光了! 接著分享 日本和牛漢堡 ($178),好喜歡面層半流心的太陽蛋,蛋汁緩緩流進日本和牛製作的鬆香漢堡內,組合誘人不得了,而同上的薯條也香脆可口。 兩口子都是鰻魚迷,所以又點了 原條12寸鰻魚滑蛋飯 ($178),這個十級足料,又長又厚的鰻魚香甜無骨,配上滑蛋、紫菜絲、醬汁及珍珠米飯,滋味超讚!推介給喜歡吃鰻魚的朋友~ 最後還有衝著黑松露而點的 黑松露蟹肉蒜

最後還有衝著黑松露而點的 黑松露蟹肉蒜片意粉 ($168),黑松露及蟹肉都非常多非常慷慨,同時難得意粉夠乾爽又入味,當然好吃,吃完飽到甜品也吃不下了~

總的來說,是間有實力有驚喜的小店,下月陪囝囝 再入何文田領獎時(有機會再分享喜悅),可以考慮再 encore!
2018-06-19
2018-06-16 137 views
很久沒見的朋友們相約吃飯,還貼心地想好了地方,提議到勝利道的一間小店,叫「Home Kitchen」吃晚飯,那當然沒有異議。甫進店裡有柔和的燈光與簡單的擺設,又剛好播放著悠閒的音樂,讓人感覺舒服自在。雖然食店面積不大,但店內的坐位也挺寬闊,沒有一絲壓迫感,感覺空間感十足。頭盤小食分別點了色澤金黃香脆的「炸魷魚圈」與香脆咸香的「蝦醬單骨雞翼」,這兩款是不錯的佐酒菜。小食一放到枱上,朋友們就被它們的香味吸引,未來得及「相機食先」,兩款小食就被吃得一乾二淨。除了炸物外,頭盤還點了「黑松露芝士焗大啡菇」,厚厚的大啡菇上鋪滿焗得金黃的芝士,內裡藏著什菌與黑松露,吃了一口,鬆軟的大啡菇配上淡淡的黑松露再配以芝士同吃,口感多汁而不膩。主菜分別點了「煙三文魚黑松露燴飯」、「白酒辣蜆炒意大利粉」、「12吋長鰻魚飯」、「卡邦尼意大利粉」「煙三文魚黑松露燴飯」,煙三文魚被捲成花型,放在意大利燴飯上,賣相討人歡喜。而燴飯以忌廉汁及黑松露烹煮,飯身雖身煮得挺乾身,卻軟稔帶點煙韌。煙三文魚的鮮味剛好平衡了黑松露與忌廉汁的油膩感。「白酒辣蜆炒意大利粉」,意粉上放滿了帶殼的蜆,不說還以為蜆才是主食,可見用料十足。意粉

黑松露芝士焗大啡菇

煙三文魚黑松露燴飯

「白酒辣蜆炒意大利粉」,意粉上放滿了帶殼的蜆,不說還以為蜆才是主食,可見用料十足。意粉煮得剛好帶嚼勁,以白酒與辣椒烹煮過的蜆肉帶清甜與微辣,讓人挺開胃。
白酒辣蜆炒意大利粉

「12吋長鰻魚飯」,挺讓人驚喜,也吸引眼球,鰻魚上鋪著一層蛋香濃郁的厚厚炒蛋,鰻魚肉質厚嫩,味道濃郁,而米飯則藏在鰻魚下面,趁熱吃非常可口。
12吋長鰻魚飯

「卡邦尼意大利粉」,此道菜跟平常的做法好像有點不同,這裡的意粉用上日式烏冬,令到醬汁更入味,配上帶點鹹香的香脆煙肉片,讓口感更加豐富。
卡邦尼意大利粉

值得一提是這裡的店員服務非常有友善和有禮貌,服務也很好。
2018-06-14
12吋長鰻魚飯
卡邦尼意大利粉
  • 蝦醬單骨雞翼
2018-05-10 181 views
係呢頭放工,一直都喜歡係勝利道搵嘢食,今次又係一個好機會。已經黎到星期日嘅7點半,有啲鋪頭都要排隊。朋友睇咗呢間就話不如呢間啦。鋪頭嘅裝飾周圍都放咗「home」呢組字,讓你好難唔知呢間店嘅店名。價錢唔算貴,晚飯呢個價錢有湯或沙律,有main,仲有甜品,已經好好。朋友揀咗沙律,都算正常,如果多小小沙律汁會好啲。我揀咗湯,佢薯條煮得好溶,好似薯蓉變咗湯咁,又唔會係好結,好過普通白湯,好味又有誠意。蒜蓉包烘過都幾好食,好脆。朋友叫嘅虎蝦炒意粉,味道都幾好,蝦夠大粒又夠爽口,意粉又唔會話好乾。我就叫咗呢個煙三文魚忌廉汁意粉,好有心思整咗一朵花,好靚。味道方面好味,每啖意粉係符合商品說明條例,有哂啲配料,個汁唔會太渴口,淡得黎蟹籽係平衡到,唔係勁濃個種。飲品我叫咗凍檬茶,正常。

朋友揀咗沙律,都算正常,如果多小小沙律汁會好啲。

飲品我叫咗凍檬茶,正常。

2018-01-31 387 views
之前已經光顧過Home kitchen午巿,感覺小店誠意十足!低調卻不凡。食材配搭方面亦見到廚師有下過苦功,用的不會是下價貨,亦顯得出廚師的心思。上一次午餐的試菜,令我決心下一次閨蜜晚飯飯局非它莫屬。寒流襲港,但動搖不到我們閨蜜食好嘢既聚會!【先來個Parma Ham沙律】未食見到個顏色咁豐富既沙律,真係忍吾住相機食先,廚師將Parma ham捲到好似一朵朵花朵,配上意大利黑醋,伴以新鮮既沙律,既可點石成金,調和與提升味道,真的是黑醋誘惑!【蝦醬單骨雞翼】單骨雞翼一來到,侍應都未來得及放好在枱上,大家差不多已九秒九搶著來吃這一道惹味小食,雞翼炸得剛好,皮脆肉嫩!廚師的用心,將雞翼變為單骨,真的吃時很方便,不會弄到滿嘴黏污,亦令人不知不覺一口氣吃光光整碟。【豬肋骨(半份)配薯條】平時好怕食薯條,油炸的感覺令人吃得喉嚨很不舒服,攪到成面都有陣炸油味的感覺,久久都抺不掉!但來到Home kitchen,不得不來客豬肋骨配薯條,這裡的薯條沒有那種討厭的油膩感覺,外脆內軟,點著茄汁來吃,簡直一流,令我已忍不住向侍應揮揮手,額外再多點一客黑松露薯條來放縱一下自己。豬肋骨可以㨂選半份或全份,方便兩小

上一次午餐的試菜,令我決心下一次閨蜜晚飯飯局非它莫屬。

寒流襲港,但動搖不到我們閨蜜食好嘢既聚會!

【先來個Parma Ham沙律】

【蝦醬單骨雞翼】

【豬肋骨(半份)配薯條】

豬肋骨可以㨂選半份或全份,方便兩小口子亦可嚐到呢款美食。

豬肋骨燒得非常香,味道香濃,肉燒得好軟好淋滑,好後悔只點了半份,以沒有叫全份來吃。

我較為喜愛光顧小店,不像集團式的餐廳老是ABCD餐牌。

像Home Kitchen每兩個月轉餐牌,廚師亦會不定時推出新菜式,喜愛新鮮同創新既我,決意將Home Kitchen放在閨蜜飯堂首位。

加上侍應廚師們細心同友善既款待,好期待好快可再見到呢班型仔型女們。

2018-01-31
2018-01-30 325 views
平日在午巿行經勝利道,見到餐廳空無一人,既不用等位,何不一試?一看餐牌就明白餐廳是走fusion/創作路線而非傳統西餐廳格局。由港式瑞士汁以到日式胡麻汁的料理都有。見到日式海鮮意粉題材新穎,不多想,一於試一試。意粉即叫即煮,熱騰騰的送上,甚有大排擋的感覺。閉上眼先嗅一嗅,完全是日式章魚燒的味道。張開嘴吃一口,日式的甜汁,加上還在起舞的木魚,入口也是吃章魚燒的感覺。意粉不太淋,不錯。整體而言是好吃。但個人口味來說,作為主食,這個意粉甜了一點。也許我不是這個菜式的知音人午巿約$70-100, 和同區幾家西餐廳差不多,以較獨特的餐牌作招徠,應該不乏生意
日式海鮮意粉
2018-01-22
$80 (Lunch)
日式海鮮意粉
今日我們去咗何文田自由道探個舊鄰居之後,行過勝利道見到有間新開嘅餐廳叫「Home Kitchen」,而且見到店外貼咗啲食物圖片嘅賣相好精緻吸引,所以我們就決定入去食晚飯!我們叫咗是日晚餐:紅酒燴牛肋條配珍珠飯嘅牛肋條肉質非常鬆化軟滑,而且非常入味,醬汁嘅味道相當惹味濃郁!香草忌廉烤鷄脾肉配薯角一上碟嗰陣就聞到陣陣嘅香草味,烤嘅時間火候控制得恰到好處,肉質極之嫩滑多汁,就算係「鷄胸肉」嘅位置都完全唔會有「嚡」嘅感覺!另外再單點咗原條12寸鰻魚滑蛋飯嘅鰻魚真係原條上同斤両十足,肉質相當軟滑厚身,食落啖啖肉,真係好正呀,因平日食開其他店嘅都係米飯多過鰻魚,但呢度就啱啱相反,而且係超級大條,再配埋清香嫩滑嘅滑蛋一齊食,真係超正呀!醬烤BB豬肋骨配薯條「半份」嘅肉質相當爽滑鬆化,唔會有硬實實嘅感覺,至於醬汁嘅味道亦好惹味醒胃,就算食多兩件都唔會有膩嘅感覺,不過就係因為咁正,所以令到我們覺得有啲後悔點解祇係叫咗「半份」,而唔係「一份」,如果下次再有時間嚟食嘅話,我們必定會叫「一份」嚟食!跟餐可以分別選擇揀湯或沙律,因我們有兩個餐,所以我們就揀咗各一,香甜南瓜濃湯配蒜蓉包係用原個南瓜整成蓉之後再煮成
醬烤BB豬肋骨配薯條「半份」嘅肉質相當爽滑鬆化,
跟餐可以分別選擇揀湯或沙律,因我們有兩個餐,所以我們就揀咗各一,香甜南瓜濃湯配蒜蓉包係用原個南瓜整成蓉之後再煮成超香滑濃郁嘅濃湯!
煙三文魚沙律嘅擺設賣相好似一個沙律花籃咁,真係好色彩繽紛,而且材料全部都好新鮮!
古法手工黑糖洛神花茶同古法手工黑糖檸檬茶用嚟盛載著嘅茶具都相當有心思,而且非常精緻吸引,令到我們覺得係一種好大嘅享受!
朱古力雪糕蛋糕係跟餐嘅甜品,外層係鬆軟嘅蛋糕,而中間就係冰凍嘅雪糕,夾埋一齊食層次感好豐富,係為呢餐咁正嘅晚餐畫上咗一個完美嘅句號!

總括:喺呢度食真係好享受,除咗食物可以感覺到師傅係用心製作之外,另外值得讚賞係店員嘅服務態度都非常親切有禮,喺見到我們未食完最初起嘅食物,就會同我們講話之後嗰啲會慢啲先上,咁樣可以等我們慢慢享用食物,真係相當有心!
是日晚餐:紅酒燴牛肋條配珍珠飯
是日晚餐:香草忌廉烤鷄脾肉配薯角
原條12寸鰻魚滑蛋飯
醬烤BB豬肋骨配薯條「半份」
香甜南瓜濃湯配蒜蓉包
2018-01-26
是日晚餐:紅酒燴牛肋條配珍珠飯
是日晚餐:香草忌廉烤鷄脾肉配薯角
原條12寸鰻魚滑蛋飯
醬烤BB豬肋骨配薯條「半份」
香甜南瓜濃湯配蒜蓉包
煙三文魚沙律
古法手工黑糖檸檬茶
榛子咖啡
朱古力雪糕蛋糕
2017-11-23 693 views
喜歡幫襯小店嘅我地,4個女仔叫咗炸魷魚鬚,黑松露白汁焗原隻大蘑菇,韓式辣雞翼,白汁煙肉意粉,牛扒薯條,每碟都好好味,好出色,有驚喜!首先上枱係炸魷魚鬚,睇落炸得好靚,已經不急及待起筷,所以張相只剩下半碟果然好鬆脆,同牛扒D薯條一樣炸得好,肯定D油唔係隔夜油!黑松露白汁焗大蘑菇,我地叫咗兩隻share,白汁非常creamy,蘑菇又大又厚,材料一流而我本人最喜愛就係韓式辣雞翼,係微辣,夠入味,最後一隻要爭而牛排亦煎得啱啱好,見好多人都叫牛排同漢堡,下次我會再去食漢堡試試意粉做到有彈口,分量夠曬4個女仔分享!我地仲叫咗每人一杯梳打,我個杯蜜桃椰果梳打夠大杯,食炸野襯曬!另外要讚嘅係店內每位工作人員都服務好好,估唔到會換碟。係哩度可以感受到用心經營及值得支持嘅餐廳。不過,小店上菜慢D,適合幾個女仔慢慢食,傾下食下就啱啱好!
果然好鬆脆,同牛扒D薯條一樣炸得好,肯定D油唔係隔夜油!

而我本人最喜愛就係韓式辣雞翼,係微辣,夠入味,最後一隻要爭

意粉做到有彈口,分量夠曬4個女仔分享!
不過,小店上菜慢D,適合幾個女仔慢慢食,傾下食下就啱啱好!
炸魷魚鬚
黑松露白汁大蘑菇
韓式辣雞翼
美國安格斯牛排
2017-11-16
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday
炸魷魚鬚
黑松露白汁大蘑菇
韓式辣雞翼
美國安格斯牛排
  • 白汁黑松露大蘑菇
2017-11-18 405 views
前排發現勝利道新開左間西餐廳,好奇試下,食物睇得出好有心做出來,而最重要係,佢地係呢頭唯一一間有貼心提供bb餐椅同餐具的餐廳,帶b來食飯都唔洗o拿手唔成勢今晚叫左個三文魚配薯蓉、茄汁大蝦意粉、牛肝菌意粉,三樣都好好食,好滿足。臨尾仲有雪糕送,正!p.s.個牛肝菌意粉太正,食到中途先醒起未影相,所以無影🙈

p.s.個牛肝菌意粉太正,食到中途先醒起未影相,所以無影🙈
  • 牛肝菌意粉
2017-11-08 364 views
最近忙得不可開交,上星期跟媽咪去了一家餐廳約會🍴每一道菜都很精緻。我很喜歡這家店的湯品,因為都是濃濃的,這次的是番茄...什麼濃湯(🤦🏻‍♀️原我忘了名字)濃到感覺是用蔬菜整個攪爛打成蓉再煮成濃湯~每一口都很豐富~然後是牛排,為了比較遷就媽咪的口味就點了5成熟,牛排要好吃不需要太多的調味,一點海鹽跟廚師的工架就無敵了~「像骨棒的香腸」是這店自己用🐓🐖肉,咬下去非常的juice,值得一試~最後是香蒜蜆肉炒意粉,很驚喜是這蜆肉沒有一般冷凍蜆肉的雪藏味道,已粉的口感清爽不會太油膩,有機會要把菜單上的每一道炒意粉到嚐一遍~#home #kitchen #eat #dinner #food #yummy
最近忙得不可開交,上星期跟媽咪去了一家餐廳約會🍴

每一道菜都很精緻。
濃到感覺是用蔬菜整個攪爛打成蓉再煮成濃湯~每一口都很豐富~