2020-06-25
好耐無食西餐🤪好掛住啲勁邪惡嘅扒/意大利飯/意粉🍝🤤所以book咗太子嘅Home Sweet Home食🙆🏻♀️入面嘅燈光較暗,每檯都有燭光同花🕯️整體裝潢都幾浪漫🙈-🧀經典芝士卡邦尼🍝-一上菜已經覺得好得意,意粉上面有一隻流心蛋🥚,俾我哋自己選擇倒嘅份量🤩芝士卡邦尼醬同蛋漿沾滿咗每一條意粉,上面仲有少許煙肉😍超入味!同平時嘅carbonara唔同,我食開嘅通常都會因為稠身嘅醬而幾條幾條黐埋咁,食幾啖會較膩同飽肚🤰🏻但呢度嘅口感好新奇,卡邦尼醬無咁杰身,所以意粉條條分明,軟硬適中😆但份量真係較少,兩個人食兩大啖已經冇晒🥺eatigo book所以折後價錢都算合理🤓如果用原價食咁少份量嘅意粉,雖然係好好味,但真係唔太抵🧐-評分:8.1/10價錢:$158-🍟醬燒惹味豬肋骨🐖-慢烤嘅醬燒豬肋骨外層脆卜卜,入面嘅肉幾軟嫩🥩Bbq醬好好味🥰雖然骨比較多比較大舊,但好容易切🙈薯條炸得外脆內軟🍟但有部分落得太多鹽所以超鹹🥴🧂但整體薯條/ribs配bbq醬好好味🤩🙆🏻♀️-評分:8.2/10 價錢:$188-📍 Home Sweet Home 太子 📍-
🧀經典芝士卡邦尼🍝
評分:8.1/10