2024-11-26
今次同朋友放假黎到依間位於九龍城澳式cafe小店,餐廳清新簡約風,環境舒服寫意意,menu有唔同類型嘅主食同飲品,餐廳食材方面都嚴選非常講究,絕對係用心經營製作,食出不一樣的美味😋❤️食物方面🍴🌟Aussie Halloumi🌟羊奶芝士扒紅黃綠全日早餐🥗依個ABC有羊奶哈羅米芝士、粗蘆筍、日本太陽蛋、大啡菇、車厘茄、鮮牛油果蓉、酸種多士、雜菜沙律,適合奶素者之選,其中有我最愛嘅牛油果蓉好Creamy,整個ABC份量豐富十分滿足🤗🌟Waygu Spaghetti Bolognese🌟和牛肉醬手工寬蛋麵🍝意粉配以日本和牛、北海道豬肉、同,意大利豬面類配自製香草番茄醬同羅馬綿羊芝士整成,上碟時已經芳香撲鼻,食落濃郁肉醬芝士味,手工寬蛋麵煙靭幾有口感,超級掛汁😝🌟Mixberries Waffle🌟大苺雪糕窩夫🍓賣相好吸引打卡一流,上碟熱烘烘既窩夫整得好鬆軟,啖啖牛油香味,另外有水果點綴士多啤梨、藍莓同青提口感更為豐富,配埋雲呢拿雪糕超完美配搭❤️🌟Rose Tea Caffe Latte☕️Earl Grey Tea Caffe Latte☕️🌟兩杯latte各有特色,淡淡玫瑰同伯爵茶香氣,入口感幼
食物方面🍴
🌟Mixberries Waffle🌟
大苺雪糕窩夫🍓
🌟Rose Tea Caffe Latte☕️
Earl Grey Tea Caffe Latte☕️🌟
兩杯latte各有特色,淡淡玫瑰同伯爵茶香氣,入口感幼滑,令人回味😊
🌟Tiramisu🌟
餐廳人氣甜品,老闆自家親手做tiramisu cheese好滑身,甜度適中,食落濃濃咖啡冧酒香味,食晒成件都唔滯,好味到我同朋友要order多份外帶返屋企食😄