Restaurant: Homeland (彌敦道)
Terms & Details:
餐廳位於旺角彌敦道,距離地鐵站幾分鐘路程,位置方便餐廳位於19樓,景觀開揚,環境舒適中帶點浪漫,落地玻璃窗外飽覽旺角夜景,而且裝潢色彩繽紛,非常有特色,用餐氣氛輕鬆歡快 ;另外,餐廳食物出品好,店員有禮,難怪平日晚上也滿座,記得要預先訂位~波士頓龍蝦(半隻)占米多黑松露闊麵 $188擺盤精緻,龍蝦肉十分厚肉,肉質新鮮,口感飽滿彈牙,烤焗後芝士味更香濃,脆而多汁闊麵吸收黑松露醬汁精華,加上滿滿的蟹籽作點綴,口感豐富,特別滋味惹味香草烤春雞(半隻)配薯菜 $128烤春雞肉燒得外皮很香脆,內裡鮮嫩多汁,而且醬汁非常入味,十分惹味加上爽甜的薯蓉作配菜,質感超滑溜德國腸拼盤拌手打薯蓉 $118有三款腸,而且口感都不同有白色較粗的慕尼黑腸,味道較淡,爽口不油膩;辣及不辣的豬肉腸,同樣味道較濃厚,會品嘗到肉粒般的口感,非常惹味另外有酸菜解油膩,以及同樣有手打薯蓉作配菜,口感滑溜且食到粒粒薯仔草莓蜜桃梳打 $48鮮甜的草莓味突出,加上蜜桃酸酸甜甜的口感,混合梳打的刺激感,份外消暑榛子朱古力 $48榛子口感香滑,又有朱古力的濃香,適合好甜人士飲用-總體評分-環境:8/10 食物:8.5/10 服務:8/

餐廳位於旺角彌敦道,距離地鐵站幾分鐘路程,位置方便

波士頓龍蝦(半隻)占米多黑松露闊麵 $188

惹味香草烤春雞(半隻)配薯菜 $128
加上爽甜的薯蓉作配菜,質感超滑溜

德國腸拼盤拌手打薯蓉 $118
有三款腸,而且口感都不同

草莓蜜桃梳打 $48

榛子朱古力 $48
榛子口感香滑,又有朱古力的濃香,適合好甜人士飲用

-總體評分-
環境:8/10
食物:8.5/10
服務:8/10
抵食:9/10

Homeland
1K
Homeland.味力人氣,友聚之選朋友回香港,大家一起聚聚上樓上CAFE最合適邊食邊傾旺角的Homeland這家餐廳套餐最吸引客人主打點套餐,大家都說划算好吃是夜,餐廳很旺場人多勢眾,主要是朋友聚會店員笑容親切看來大家都識選 此店確是一個好地方PIPI Pizza 套餐真係好抵食,包:salad、soup、pizza、main、drink泰式柚子墨魚仔沙律香口惹味菜菜子很新鮮,柚子沙律汁夠酸爽墨魚仔好彈牙這個沙律好開胃番茄濃湯+蒜蓉包濃郁的番茄打成蓉夠香夠滑,配脆脆的蒜蓉包yummy yummy 蒜香辣椒炒大蜆意粉擺盤賣相吸引必讚意粉口感彈牙爽身辣味入晒去,好刺激蜆肉有汁彈牙尋求辣道的人可以挑戰秘制北京烤鴨薄餅確是很有特色薄餅有一層鴨肉,京醬香氣濃郁配上青瓜絲、葱絲好有北京烤鴨的立體口感味道非常豐富值得一吃特飲:半價 抵飲,一定選特飲抹茶牛奶 LATTE (熱)勁香濃又奶香滑口拉花有心心,味道甜美,飲得很滿意焦糖朱古力 (COOL)濃甜厚重,好香滑朱古力夠重手,是朱古力控必點冰濃好飲加HKD48 可以追加手工蛋糕荔枝芒果手工芝士蛋糕輕盈可口,芝味香滑士多啤梨夠甜,蛋糕味道果香為主口感
Homeland.味力人氣,友聚之選

朋友回香港,大家一起聚聚
上樓上CAFE最合適
邊食邊傾

旺角的Homeland
這家餐廳套餐最吸引
客人主打點套餐,大家都說划算好吃

是夜,餐廳很旺場
人多勢眾,主要是朋友聚會
店員笑容親切
看來大家都識選
此店確是一個好地方

香口惹味
菜菜子很新鮮,柚子沙律汁夠酸爽
墨魚仔好彈牙
這個沙律好開胃

番茄濃湯+蒜蓉包
濃郁的番茄打成蓉
夠香夠滑,配脆脆的蒜蓉包
yummy yummy

配上青瓜絲、葱絲
好有北京烤鴨的立體口感
味道非常豐富
值得一吃

特飲:半價 抵飲,一定選特飲

抹茶牛奶 LATTE (熱)
勁香濃又奶香滑口
拉花有心心,味道甜美,飲得很滿意

焦糖朱古力 (COOL)
濃甜厚重,好香滑
朱古力夠重手,是朱古力控必點
冰濃好飲

加HKD48 可以追加手工蛋糕
荔枝芒果手工芝士蛋糕
輕盈可口,芝味香滑
士多啤梨夠甜,蛋糕味道果香為主
口感很讚

Homeland
旺角彌敦道726號19樓
2024-08-27 3827 views
今日去咗間位於旺角嘅高質樓上西餐廳 Homeland。餐廳位於19樓,有落地玻璃🪟可以望到旺角景色🏙,Menu📔見到有個新奧爾良海鮮盤,包餐湯、沙律、海鮮拼盤/pizza、主食及飲品,內容豐富又抵食😍。新奧爾良海鮮盤(M)2人套餐 $628A)看湯配蒜蓉包薯仔忌廉湯薯味香濃,口感creamy😋。法式鮮打龍蝦湯 (+$18)龍蝦味🦞突出,鮮味香甜,口感同樣creamy🤤。B)特色沙律泰式柚子墨魚仔沙律墨魚仔🦑爽滑彈牙,泰式抽子汁酸甜微辣🌶,混合大量炸蒜及新鮮沙律菜🥗,味道清新又惹味,十分醒胃😋。新奧爾良海鮮盤,加購升級海鮮:波士頓龍蝦(半隻) +$68大盤內堆滿海鮮,見到已經食指大動😍。包括有北海道松葉蟹腳(400g)🦀、阿根廷珍寶赤蝦(2隻)🦐、鮮活大蜆、海蝦、墨魚仔、青口、蟶子、德國腸,海鮮全部烤得啱啱好,唔會過熟,鮮甜味美,2️⃣款蝦肉質都感爽口彈牙,貝類肉身肥美飽滿又無沙。松葉蟹大隻🦀,蟹殼內是滿滿的蟹肉🥰,加購嘅波士頓龍蝦🦞同樣厚肉飽滿,食得好滿足😋。盤底有烤粟米、香烤薯仔及西蘭花,烤得香口入味。點埋醬料一齊食,更加好味。跟配:馬拉夜香喇沙醬汁及招牌秘製BBQ醬汁C)主食拿破崙蒜
今日去咗間位於旺角嘅高質樓上西餐廳 Homeland。

新奧爾良海鮮盤(M)2人套餐 $628

A)看湯配蒜蓉包
薯仔忌廉湯
薯味香濃,口感creamy😋。

法式鮮打龍蝦湯 (+$18)
龍蝦味🦞突出,鮮味香甜,口感同樣creamy🤤。

B)特色沙律

新奧爾良海鮮盤,加購升級海鮮:波士頓龍蝦(半隻) +$68

跟配:馬拉夜香喇沙醬汁及招牌秘製BBQ醬汁

C)主食
拿破崙蒜香大蝦意粉
意粉🍝煮得軟硬食中,蒜味🧄香濃,大蝦質感彈牙,肉味鮮香😋。

優惠追加拼盤 (+$88)

酥脆雞翼拼盤
雞翼🐓大大隻,炸至外脆內嫩,有3️⃣款口味,分別係鹹蛋黃、冬陰功及芥末,味道香、辣及微辛,各具特色😍。

德國腸拼盤伴手打薯蓉
幾款腸都肉香味濃,口感細嫩多汁,薯蓉薯味及牛油味重,口感幼滑🥰。

桂花惹味啤酒雞 $298
原隻雞雞皮烤至金黃焦香,肉質十分嫩滑多汁,雞胸部分同樣軟嫩,味道鮮香又熱辣辣,勁好味😋。

玫瑰荔枝果肉梳打 $48
玫瑰及荔枝味突出,但又互相平衡,冰涼香甜又解渴🤗。

Shiraz 2022
香濃黑加侖子味車厘子黑回香果香濃郁入口豐盈🥰。

Moscato
麝香葡萄酒精敢輕口感清爽眉甜帶熱帶水果香及蜜桃等香甜味。

餐廳最驚喜既係有,寫字畫碟甜品,無論慶祝,同埋慶生都一流,仲有即影即有相片📸,勁窩心❤️。

2024-08-10
2024-08-26 1166 views
旺角🚇呢間樓上西餐廳 Homeland 人氣🔥十分鼎盛,佢哋仲有優惠7點前離座8折,8點半後入座85折💰,加上呢度有甜品畫碟服務,來呢度慶祝生日🎊就啱曬啦!我哋叫咗個✌️二人新奧爾良海鮮盤餐只係🦞$628豐富又抵食,除咗包一般餐飲以外,仲可以加錢升級唔同嘅🍹特飲。蜜桃果肉芝士奶蓋有茶香又充滿🍑蜜桃嘅甜,加上有少少鹹嘅🧀芝士奶蓋,賣相靚得嚟又好飲。個餐有幾款🥗沙律可以選擇,我哋揀咗慢煮雞胸🇯🇵日式胡麻沙律,慢煮雞胸十分之香滑有🐓雞味,沙律菜新鮮爽口,加上日式胡麻醬一齊食好🤤開胃。餐湯加$18可以轉🇲🇫法式鮮打龍蝦湯,味道鮮味入面又有🦞龍蝦肉,仲有配埋蒜蓉包🥖添。海鮮盤我哋揀咗🧄蒜蓉牛油🧈味,另外仲可以揀兩款✌️自選醬汁,上面有原隻波士頓龍蝦🦞,大大盤好有睇頭🤩。入面仲有虎蝦、🦐海蝦、青口、魷魚仔🦑、蜆、蟶子同埋香甜嘅🌽粟米,絕對係👍份量十足!主食我哋加錢揀咗咸蛋黄喇沙珍寶🦀軟殼蟹燉飯,十分之令我驚喜😍,一上枱除咗充滿鹹蛋🥚香味之外,入口有陣陣喇沙香辣🌶️,夠多汁啲飯又入味,軟殼蟹🦀超級大隻又肥美,真係超正😋!個餐加$48就可以追加手工蛋糕🍰十分之抵食,我哋揀咗荔枝芒果🥭手工芝士蛋糕,入口好清新

個餐加$48就可以追加手工蛋糕🍰十分之抵食,我哋揀咗荔枝芒果🥭手工芝士蛋糕,入口好清新🤤,加上佢哋好靚嘅畫碟,呢餐生日🎂飯真係完美!
2024-08-26 1137 views
市面上有好多好食嘅餐廳,但容易予人舒服、放鬆感覺嘅餐廳未必好多🧐 今次向大家介紹位於旺角嘅樓上餐廳 <Homeland>,餐廳空間感好足,座位寬敞,仲有城市靚景,係一間一入到去就令人愉悅起嚟,私心好想包場嚟用嘅餐廳~食物方面,<Homeland> 有眾多好食又睇得嘅選擇🥹PiPi Pizza Set ($388/2 位用)包括1個全新升級10吋厚批、2 set 餐湯配蒜蓉包、1個特色沙律、1份主食同2杯飲品,另有各項優惠價升級選擇😁是晚廚師精選餐湯係蕃茄忌廉湯,同升級嘅法式鮮打龍蝦湯一樣都好濃食材原味🤩墨西哥雞肉芝士餡餅非常足料,餅皮唔厚,啱啱好夠襯托惹味餡料☺️ 芝士仲可以拉絲添😆泰式柚子墨魚仔沙律相當突出❗️完全意想不到<Homeland>呢間 fusion 餐廳竟然將泰菜做得咁正宗😮 冇為咗遷就主流口味而放棄辛辣刺激🌶️  汁醬同柚子甜味、青木瓜清爽,令人承受辛辣同時欲罷不能🤤 墨魚仔厚肉彈牙好鮮美🦑 好欣賞的一味菜👑蒜香辣椒炒大蜆意粉,主調係橄欖油香,帶辛,意粉麵條煮得恰到好處🫶🏻 適合食飯食到咁上下,要清一清味蕾時食🤗香草牛油白酒煮青

食物方面,<Homeland> 有眾多好食又睇得嘅選擇🥹

蕃茄忌廉湯、法式鮮打龍蝦湯配蒜蓉包
蒜香辣椒炒大蜆意粉
香草牛油白酒煮青口,一向鍾意食海鮮,對住青口,食唔停口😝  <Homeland> 呢味青口,隻隻都好好肉,配埋香草牛油白酒汁好正😋
香草牛油白酒煮青口
蜂蜜紅棗茶味道天然,養生滋潤👍🏻
蜂蜜紅棗茶
薄荷朱古力一上枱,grand 嘅程度令人 wow 一聲😍 除咗睇得,朱古力味好鮮,薄荷味好清新,係少有嘅高質薄荷朱古力飲品❣️ 薄荷朱古力控千祈唔好錯過💖
薄荷朱古力
下次想舒舒服服食好嘢,知道要去邊喇☺️
2021 views
📌Homeland (彌敦道)
2024-07-11
$300 (Dinner)
蕃茄忌廉湯、法式鮮打龍蝦湯配蒜蓉包
香草牛油白酒煮青口
蜂蜜紅棗茶
  • PiPi Pizza Set
  • 蕃茄忌廉湯
2024-08-25 642 views
今次食咗個pizza二人餐餐湯係蕃茄忌廉湯,我就加18蚊轉一個龍蝦湯蒜蓉包都覺得好脆口泰式柚子墨魚仔沙律, 味道甜而不辣, 墨魚仔完全沒有腥味朋友最滿意佢個墨西哥雞肉芝士餡餅, 微微辣得嚟芝士味濃鬱餅皮微微蕉香原本想加88蚊要牛扒,但係已經賣曬冇辦法我哋就叫咗豬肋骨, 下次先再食牛扒BBQ醬豬肋骨配薯條, 豬肋骨夠入味,肉質亦都夠嫩滑, 搭配的薯條亦都超好食,唔使點茄醬都夠曬味必叫芝士香蒜焗西蘭花,芝士份量多,有拉絲又惹味唔想飲甜嘅嘢飲,我今次就揀咗玫瑰花茶,整壺上, 飲完可以調侍應再加點熱水朋友就叫咗菠蘿綠茶,原本怕甜但係咪道都ok, 底仲有一些菠蘿星期二的晚上餐廳已經坐滿人見到雪櫃有好多伴碟裝飾都係寫住happy birthday, 覺得都幾好,叫蛋糕可以多一個非常特別的裝飾, 慶祝生日都不錯
今次食咗個pizza二人餐

餐湯係蕃茄忌廉湯,我就加18蚊轉一個龍蝦湯
蒜蓉包都覺得好脆口

泰式柚子墨魚仔沙律, 味道甜而不辣, 墨魚仔完全沒有腥味

朋友最滿意佢個墨西哥雞肉芝士餡餅, 微微辣得嚟芝士味濃鬱

餅皮微微蕉香

原本想加88蚊要牛扒,但係已經賣曬冇辦法
我哋就叫咗豬肋骨, 下次先再食牛扒

必叫芝士香蒜焗西蘭花,芝士份量多,有拉絲又惹味

星期二的晚上餐廳已經坐滿人

2024-08-20
$300 (Dinner)
  • BBQ醬燒滋味豬肋骨
  • 墨西哥雞肉芝士餡餅
  • 芝士焗香蒜西蘭花
  • 浮華墨紅玫瑰花茶
  • 粒粒菠蘿綠茶
  • 泰式柚子墨魚仔沙律
當想食手工薄餅就會諗起HOMELAND可惜大埔分店結業之後就少左機會去食適逢生日 👦🏻周圍搵岩氣氛既餐廳竟然比佢搵到HOMELAND既旺角店😇旺角店位於樓上舖 好近旺角港鐵站 極方便內裡裝修光線明亮而且色彩繽紛 好WARM好開心既感覺仲有大玻璃窗可以睇到旺角街景座位多坐得又舒服  好CHILL 最適合慶祝聚會😇食物選擇上 單點選擇多 仲有唔同抵食既SET 有各種主打手工意粉 薄餅 特色飲品星期一至日 7點前離座 有8折星期一至日 8點半後入座 有85折添呀重點 店員會係甜品碟手寫祝福語 仲送張即影即有俾我地 慶祝岩哂👍🏻咁岩出左新MENU 我地散叫左幾款新品沙津 小食 薄餅 主食 特飲 同甜品OVERALL食物好味又岩影相 開心🥰💥泰式柚子墨魚仔沙律份量唔細 好多墨魚仔🐙 爽脆既口感配埋泰式柚子醬既酸辣味 相當開胃沙律菜都好新鮮爽口😀💥香濃芝士焗西蘭花小食之一 可以食少少菜滿滿既車打芝士 岩晒芝士控🧀💥波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅足足有半隻芝士龍蝦放係薄餅上 好吸睛有滿滿既龍蝦肉 仲有蟹肉 煙三文魚 用料都豐富一拎起塊薄餅 拉絲既芝士+明太子醬好飽滿濃郁既味道 😈💥意式風情鮮茄海鮮鐵鍋飯繼
當想食手工薄餅就會諗起HOMELAND

焙茶味清香宜人☺️
仲送左杯香檳添
  • 焙茶手工芝士蛋糕
  • 意式風情鮮茄海鮮鐵鍋飯
之前係荃灣已經食過海鮮幾好食😍~今次帶媽咪黎慶祝生日😆我地叫左奥爾良海鮮滋味共享套餐(2人份)包一個海鮮拼盤(中)、兩個餐湯、兩個沙律、一個主食、兩杯飲品,如揀特飲都有半價,亦可額外跟據喜好再追加小食🤓新奥爾良海鮮拼盤(中)波士頓龍蝦、阿根廷珍寶赤蝦、鮮活大蜆、蟶子、海蝦、德國腸、粟米、墨魚仔、香烤薯仔、青口、西蘭花等等,超級足料,加入蒜香牛油汁非常惹味,仲可以揀兩款汁,招牌秘製BBQ、檸橄叼草忌廉,可以有不同味道~超級豐富😍我覺得4個人食都綽綽有餘!法式鮮打龍蝦湯餐湯濃稠香濃,仲有蝦係入面🤓煙三文魚凱撤沙律沙律菜好fresh脆口爽爽~63°C溫泉蛋卡邦尼意粉非常creamy,蛋黃爆開後蛋香混合於其中,帶咸香之餘口感夠晒絲滑😆蒜香辣椒炒大蜆(少辣)+$68夠晒惹味,肉質飽滿,份量都夠多~熱蜂蜜柚子蜜|熱柑橘蜜(套餐送!) 另外仲單點左~黑松露牛肝菌芝士薄餅皮薄脆口,黑松露醇醇,芝士咸香,成個Pizza口感豐富😋~冬蔭功珍寶赤蝦闊條麵冬蔚功汁幾惹味,香香辣辣咁擺盤勁靚~蝦都勁大隻😋甜品拼盤 超超超級靚😍 個花靚到我以為本身隻碟有😱😱真人手逐筆畫落去🥹勁有心機,媽咪收到都勁開心,打卡一流!
之前係荃灣已經食過海鮮幾好食😍~今次帶媽咪黎慶祝生日😆

新奥爾良海鮮拼盤(中)

法式鮮打龍蝦湯
餐湯濃稠香濃,仲有蝦係入面🤓

煙三文魚凱撤沙律
沙律菜好fresh脆口爽爽~

63°C溫泉蛋卡邦尼意粉

蒜香辣椒炒大蜆(少辣)+$68
夠晒惹味,肉質飽滿,份量都夠多~

熱蜂蜜柚子蜜|熱柑橘蜜(套餐送!)

另外仲單點左~
黑松露牛肝菌芝士薄餅
皮薄脆口,黑松露醇醇,芝士咸香,
成個Pizza口感豐富😋~

冬蔭功珍寶赤蝦闊條麵
冬蔚功汁幾惹味,香香辣辣咁
擺盤勁靚~蝦都勁大隻😋

甜品拼盤 超超超級靚😍
個花靚到我以為本身隻碟有😱😱真人手逐筆畫落去🥹勁有心機,媽咪收到都勁開心,打卡一流!重點職員都好nice勁識搞氣氛😆慶祝節日一定要黎呀!😍

佢仲有額外優惠🤓
✨7點前 離座8折✨
✨8點半後 入座85折✨
2024-08-25 568 views
今天去了旺角一間西式餐廳叫Homeland, 餐廳的燈光較暗,營造了浪漫而有情調的氣氛,適合與朋友或情侶聚餐👩‍❤️‍👨波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵 🦞🍝 $188黑松露的香氣與龍蝦的鮮甜相得益彰,使得整道菜增添了高級感,而闊麵搭配濃郁的醬汁,將龍蝦和松露的風味完美融合😋惹味香草燒春雞配薯菜(半隻) 🐔 $128春雞表皮金黃酥脆,肉質保持柔嫩多汁,搭配軟滑薯蓉和新鮮爽脆的瓜,口感豐富😋秘制北京烤鴨薄餅🍕$138酥脆薄餅配上嫰滑鴨肉,爽口青瓜,清新蔥絲,濃郁的芝士,口感豐富😚鮮奶咖啡🥤 $41以濃郁的咖啡配順滑的牛奶,十分香滑可口😗青檸話梅梳打🥤$48酸甜的青檸和鹹香的話梅結合,加上氣泡水,帶來清新的口感😋整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 5/5🎇Homeland (彌敦道)🎈旺角彌敦道726號19樓

波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵 🦞🍝 $188

惹味香草燒春雞配薯菜(半隻) 🐔 $128

秘制北京烤鴨薄餅🍕$138

鮮奶咖啡🥤 $41
以濃郁的咖啡配順滑的牛奶,十分香滑可口😗

青檸話梅梳打🥤$48
酸甜的青檸和鹹香的話梅結合,加上氣泡水,帶來清新的口感😋

整體得分: 5/5
味道: 5/5
環境: 5/5

🎇Homeland (彌敦道)
🎈旺角彌敦道726號19樓

2024-08-25 541 views
老公就嚟生日😆 因為上網見到呢間餐廳生日可以畫甜品碟,仲有即影即有😍 所以今次就帶咗佢去呢間餐廳預祝生日🥰 泰式柚子蟹肉沙律食落真係好有泰式風味,滿滿嘅柚子同埋蟹肉,食落夠晒惹味🫶🏻酥脆雞翼拼盤(9隻)雞翼拼盤有三個口味, 包括鹹蛋黃、芥末蜜糖、冬陰功,雞翼外表好香脆,我自己就最鍾意芥末蜜糖❤️秘製北京烤鴨Pizza呢個Pizza都係fusion菜嚟,京蔥同埋青瓜配合埋鴨肉真係有北京烤鴨嘅風味風🫶🏻日本柚子手工芝士蛋糕佢哋嘅生日碟真係畫得好有心思🥰 柚子芝士蛋糕食落香滑😍玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋蜜桃果肉芝士奶蓋

泰式柚子蟹肉沙律
食落真係好有泰式風味,滿滿嘅柚子同埋蟹肉,食落夠晒惹味🫶🏻

酥脆雞翼拼盤(9隻)

秘製北京烤鴨Pizza

日本柚子手工芝士蛋糕
佢哋嘅生日碟真係畫得好有心思🥰 柚子芝士蛋糕食落香滑😍

玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋
蜜桃果肉芝士奶蓋
Celebration
Birthday
特別日子去邊度慶祝好?推介旺角呢間高質西餐廳Homeland🏡叫甜品可以免費畫碟😍 仲要好有心機畫❣️ 毫不馬虎,咁好服務值得讚.ᐟ 餐廳主打西式美食,精緻好食,份量十足,性價比唔錯✅餐廳環境頗有空間感,一整排玻璃窗可以欣賞城景🌆 室內燈光昏暗,搭配時尚插畫﹑色彩繽紛既餐椅,幾有活力感.ᐟ❝ 煙三文魚凱撒沙律 ❞沙律份量頗多,大量煙三文魚絕不手軟,撒上煙肉粒﹑芝士粉,再配上凱撒沙律醬,健康又豐富😋❝ 酥脆炸雞翼 (6隻) ❞雞翼好好食,推介必點🌟 有咸蛋黃﹑芥末蜜糖﹑冬陰功味可選,聽講咸蛋黃味最出色,果然無令人失望😍 雞翼外脆內嫩,咸蛋黃味道濃郁又唔會過鹹,好啱食👍🏻❝ 意式風情鮮茄海鮮鐵鍋飯 ❞ 滿滿一盤鐵鍋飯好豐富😍 海鮮有大蝦﹑青口﹑蜆肉,鮮甜美味~ 最正係個飯,濃香番茄味道令人開胃🍅 就連炸過既羽衣甘藍都脆口好食👍🏻❝ 黑松露雞肉芝士薄餅 ❞推介必點🌟 一上枱超香黑松露味,鋪滿雞肉同芝士,仲有拉絲效果,真係好足料.ᐟ Pizza餅底薄脆,食落都唔會太膩,香脆可口,趁熱食真係超正🤤❝ 柚子手工芝士蛋糕 ❞超靚畫碟💯 見到咁靚真係唔捨得食🥹 芝士蛋糕入口軟滑,帶有柚子清香,降低邪惡

❝ 煙三文魚凱撒沙律 ❞

❝ 酥脆炸雞翼 (6隻) ❞

❝ 意式風情鮮茄海鮮鐵鍋飯 ❞

❝ 黑松露雞肉芝士薄餅 ❞

❝ 柚子手工芝士蛋糕 ❞

超靚畫碟💯 見到咁靚真係唔捨得食🥹 芝士蛋糕入口軟滑,帶有柚子清香,降低邪惡感🤣

❝ 仲夏菠蘿梳打 ❞

平時飲水果梳打最怕落左糖漿好甜,但呢度完全唔會.ᐟ 仲有菠蘿粒粒🍍 味道清新,消暑一流.ᐟ

❝ Red Wine - Whistling Duck Shiraz 2022 ❞

南澳出產既紅酒🍷 帶有濃厚果香 (黑加倫子﹑車厘子﹑黑梅),頗易入口😋
西餐|Homeland|旺角
服務親切 菜式豐富而且餐廳有畫碟服務慶祝生日一流✨
—————————-
🫶🏻泰式柚子蟹肉沙律清新柚子香,鮮甜蟹肉,加埋泰式酸辣調味好搭,好食。 🫶🏻香濃芝士焗西蘭花芝士香濃,西蘭花爽脆,焗烤啱啱好! 🫶🏻 酥炸吉列廣島蠔酥脆外皮,鮮甜蠔肉,大大滿足感。  🫶🏻掌破侖蒜香大蝦蔥粉大蝦鮮甜彈牙,意粉滿滿蕃茄味,整體十分開胃,推介! 🫶🏻 秘制北京烤鴨薄餅
鴨肉鮮嫩多汁,薄餅脆香可口,配料豐富,風味獨特。🫶🏻水果乾洛神花茶
洛神花解渴開胃,絕對系夏天之選。🫶🏻 焙茶手工芝士蛋糕
焙茶香濃,芝士香滑,甜度適中,十分推薦。
—————————

📍旺角彌敦道726號19樓 @homeland.kitchen
Overall 💗💗💗💗

#homelandkitchen #HKCAFE #西餐廳 #foodieHK #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #生日飯 #打卡 #慶祝
西餐|Homeland|旺角
服務親切 菜式豐富
而且餐廳有畫碟服務
慶祝生日一流✨
🫶🏻泰式柚子蟹肉沙律
清新柚子香,鮮甜蟹肉,加埋泰式酸辣調味好搭,好食。

🫶🏻香濃芝士焗西蘭花
芝士香濃,西蘭花爽脆,焗烤啱啱好!

🫶🏻 酥炸吉列廣島蠔
酥脆外皮,鮮甜蠔肉,大大滿足感。

🫶🏻掌破侖蒜香大蝦蔥粉
大蝦鮮甜彈牙,意粉滿滿蕃茄味,整體十分開胃,推介!

🫶🏻 秘制北京烤鴨薄餅
鴨肉鮮嫩多汁,薄餅脆香可口,配料豐富,風味獨特。

🫶🏻水果乾洛神花茶
洛神花解渴開胃,絕對系夏天之選。

🫶🏻 焙茶手工芝士蛋糕
焙茶香濃,芝士香滑,甜度適中,十分推薦。

—————————

@homeland.kitchen

Overall 💗💗💗💗

旺角19樓的高空餐廳Homeland,落地大玻璃景觀開陽,配以色彩繽紛的乾花、牆畫,予人熱情活力🎨 主打西式fusion,更有超靚既寫字服務,圖案花巧可愛猶如藝術畫作, 啱曬慶生/紀念日🎂今次點了兩客午市套餐和生日甜品拼盤~依家餐廳推出優惠,原來於7點前離座有8折;於8點半後入座均有85折 🥗沙律餐湯(Set+Hk$10): 田園沙律清新,餐湯稠密綿滑配香脆麵包手指條🍖BBQ 醬燒滋味豬肋骨配薯條(Hk$98):起抵價的豬肋骨份量十足,而且BBQ醬 夠惹味🥘賓尼迪蛋配全日早餐(Hk$98): 流心賓尼迪蛋夠滋味,配炒雜蘑菇、牛油果、 火腿、腸仔、沙律菜等, 均衡營養🍤吉列廣島蠔(Set+$22):有3隻香脆可口廣島蠔🥦香濃芝士焗西蘭花(Set+$22): 軟硬適中帶有濃濃芝士香🍰招牌甜品拼盤(Hk$188):包括4款口味蛋糕:日本柚子芝士、 荔枝芒果芝士、焙茶芝士、布朗尼及馬卡龍,🌹玫瑰靚圖案夠賞心悦目💯☕ 凍朱古力咖啡(Set+$5): 奶泡幼滑,完美平衡兩者間的風味🍹橙汁:冇加冰塊溝淡,非常開胃解膩(All subject to 10% service charge)📍Homela

🍤吉列廣島蠔(Set+$22):有3隻香脆可口廣島蠔

🍹橙汁:冇加冰塊溝淡,非常開胃解膩

📍Homeland
旺角彌敦道726號19樓
(港鐵旺角站 B3 出口, 步行約3分鐘)
  • BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條
2024-08-24 4779 views
之前呢間喺📍大角咀開既時候已經食過😋,覺得性價比好高💯最近要同朋友慶祝,見佢地甜品寫字好靚好打卡able,原來星期一至日 7點前離座8折、8點半後入座85折‼️即刻再戰呀🦞法式龍蝦湯賣相好靚又有拉花🌸,好濃龍蝦味🦞,裡面仲有小龍蝦肉😍另附蒜蓉包🥖,仲好細心咁用薯蓉痴住碟邊,欣賞👍🏻意式風情鮮茄海鮮鐵鍋飯海鮮份量好多,蝦大大隻啖啖肉,每啖飯都吸收哂海鮮精華,海鮮控必叫呀🍕波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅一上枱不得了🌞成個龍蝦頭喺pizza上面🧏🏻‍♂️,配料好足料❣️每一件都食到龍蝦肉,同埋有明太子柴魚片等,仲有煙三文Tim🐟,味道層次幾豐富,配薄嘅餅底好味又唔會太heavy 😋🍖惹味香草烤春雞(半隻)配薯菜春雞夠juicy唔會老💦雞肉醃得夠味,香草味亦夠香🌿,下面鋪底既薯蓉好香牛油味好creamy👍🏻整體唔錯啊😘🐤酥脆雞翼拼盤有3款味,一共9隻,有水牛城、咸蛋黃、蜂蜜芥末🐣,基本上每隻雞翼嘅醬都幾足幾均勻,水牛城夠香辣🌶️、蜂蜜甜甜哋🍯、咸蛋黃亦好香口🍳如果多人,推薦叫嚟分享啊😚🦪酥炸吉列廣島蠔有6隻,蠔幾鮮味,炸得夠脆口🔥🍟明太子醬香脆炸薯條賣相好似大阪燒咁😹有木魚碎、紫菜絲、明太子醬,呢個薯條配搭

🦞法式龍蝦湯

意式風情鮮茄海鮮鐵鍋飯

🍕波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅

🍖惹味香草烤春雞(半隻)配薯菜

🐤酥脆雞翼拼盤

🦪酥炸吉列廣島蠔
有6隻,蠔幾鮮味,炸得夠脆口🔥

🍟明太子醬香脆炸薯條
賣相好似大阪燒咁😹有木魚碎、紫菜絲、明太子醬,呢個薯條配搭幾新穎🉐,最緊要係:佢好食🤤

🍬手工棉花糖朱古力布朗尼 $68
最後上慶祝朋友結婚既甜品,畫得好靚💞布朗尼加左棉花糖好可愛🤗好抵食🙌🏻

🥤海鹽抹茶芝士奶蓋$48/蜜桃果肉芝士奶蓋$48
兩杯都幾大杯,唔會太甜,味道都唔錯,兩揀一會先選抹茶🍵👶🏻

overall
當日見到同場好多人都係慶生🎂餐廳窗外景觀開揚,成個裝修同氣氛好岩同朋友、情侶,播住音樂好夠chill啱晒gathering
2024-08-24 295 views
今日帶咗爸爸媽媽嚟旺角呢排homeland好多人去打卡 我都梗係唔執輸啦知佢哋呢度有寫字畫碟服務 唔係度度有㗎🥗慢煮雞胸胡麻沙律雞胸一啲唔嚡口 份量亦好足夠胡麻醬比例剛好唔好多到浸住沙律🍖德國腸拼盤伴手打薯蓉有3款腸 有辣有唔辣側邊有酸洋蔥腸嘅底部有手打薯蓉薯蓉滑溜 食到粒粒薯仔 🍕黑松露雞肉芝士Pizza一埋到枱已經好大陣黑松露味🤤每塊pizza都有好多🍄pizza邊好脆 🍝蒜香大蝦意粉擺盤幾靚夠晒大碟 意粉掛晒汁有2隻大蝦 幾新鮮🍫棉花糖朱古力Brownie超多棉花糖除咗喺面頭 仲有夾心棉花糖 口感唔錯 朱古力味濃郁 朱古力愛好者要試吓🫖玫瑰花茶🍹柚子蜜
今日帶咗爸爸媽媽嚟旺角
呢排homeland好多人去打卡 我都梗係唔執輸啦