Restaurant: Homeland (彌敦道)
Terms & Details:
2024-11-10 0 views
【旺角•Homeland】@ππππππππππππππππππππππππππππππ激高層多國菜HandPizza 2人餐松露牛肝菌雞肉芝士薄餅, 2x 黑松露牛肝菌蘑菇湯, 煙三文魚凱撒沙律, 酥脆雞翼拼盤 9隻, 蝶豆花花茶, 薄荷朱古力 HandPizza 2人餐 食評松露牛肝菌雞肉芝士薄餅薄餅的外皮非常酥脆,搭配濃郁的芝士和香氣四溢的松露牛肝菌,味道十分出色。雞肉的鮮嫩與蘑菇的香氣相得益彰,每一口都令人陶醉。黑松露牛肝菌蘑菇湯 (2x)湯品的質感濃郁,牛肝菌的香氣與黑松露的風味完美融合,讓人感受到奢華的享受。湯底的調味恰到好處,不過濃烈也不過於清淡煙三文魚凱撒沙律沙律清新可口,煙三文魚的煙熏味道增添了層次感,搭配香脆的生菜和凱撒醬,讓整道沙律不僅健康,還充滿風味。酥脆雞翼拼盤 (9隻)雞翼外皮炸得酥脆,內裡卻保持著多汁的口感,搭配不同的醬料,讓每一口都充滿驚喜。蝶豆花花茶不僅顏色誘人,還帶有淡淡的花香,十分清新。它的味道輕柔,適合在享用重口味的菜品之後飲用薄荷朱古力薄荷朱古力的味道讓人一試成主顧。薄荷的清新與朱古力的濃郁形成了完美的搭搭餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄
【旺角•Homeland】@
激高層多國菜

HandPizza 2人餐

HandPizza 2人餐 食評

松露牛肝菌雞肉芝士薄餅

黑松露牛肝菌蘑菇湯 (2x)

煙三文魚凱撒沙律

酥脆雞翼拼盤 (9隻)

蝶豆花花茶

薄荷朱古力

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 600
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #Homeland #web3旺角
Homeland (彌敦道)
彌敦道726號19樓
2024-11-10 0 views
去咗位於旺角彌敦道726號19樓嘅homeland食飯,餐廳裝修幾型格,重可以睇到旺角夜景,非常有氣氛。🥢黑松露牛肝菌忌廉湯 配蒜蓉包好濃好足料,食到粒粒牛肝菌蓉,黑松露嘅獨特香氣提升咗整體層次,配埋香脆嘅蒜蓉包真係一絕。🥢蘭王蛋素煙肉凱撒沙律蛋黃流心,配上素煙肉,味道豐富,沙律菜非常新鮮,令我食得好滿足。🥢寶雲酥法式焗田螺 配薯蓉田螺用香草牛油焗得非常香濃,配上滑溜嘅薯蓉,口感一流,完全提升咗整體嘅味道層次。🥢原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅睇樣都知正!啖啖龍蝦肉,肉質鮮嫩,配上明太子同其他配料,口感同味道都非常豐富,薄餅底脆口,整體平衡得非常好。🥢開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕芝士蛋糕入口即化,開心果嘅香味同奶蓋嘅滑溜非常襯,甜而不膩,係完美嘅句號。總結,homeland無論係食物質素定係環境都令人滿意,適合同朋友或者情侶一齊去享受一個愉快嘅飯局👍🏻

🥢黑松露牛肝菌忌廉湯 配蒜蓉包

🥢蘭王蛋素煙肉凱撒沙律

🥢寶雲酥法式焗田螺 配薯蓉

🥢原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅

🥢開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕

2024-11-10 0 views
今日午餐去咗旺角726大廈19樓 homeland.旺角店 另外荃灣都有分店入到去餐廳環境冇得輸,落地大玻璃望住旺角大廈嘅樓景,環境靚同舒服 好適合大家打卡同食生日飯午市套餐都幾多選擇,抵食香煎紐西蘭安格斯肉眼扒10安士配薯菜$148七成熟嘅肉眼扒 ,外表焦黑內裏鮮紅嫩肉 食落肉質粉嫩多汁 ,口感同味道都好好,份量仲相當多,半碟薯菜都有很多不同蔬菜配搭,翠玉瓜放在薯蓉上面,燒到焦香,依然爽口多汁午市套餐都可以加$22叫埋小食吉列廣島蠔三隻$22炸蠔金黃香脆而不油膩,廣島蠔size都OK飽滿肥美,夠哂香口蒜香牛油焗田螺拼薯蓉$22螺肉彈牙唔韌,蒜蓉勁多配搭埋薯蓉一齊食 ,美味佳餚歺飲抹茶牛奶$15香濃嘅奶味,配埋綠茶入口,夠晒幼滑甜品榛子朱古力脆脆$88朱古力外層撻皮鬆脆可口裏面填滿軟滑醇香嘅榛子醬 ,加上表面嘅朱古力忌廉和脆脆 ,一淡入口甜蜜嘅幸福感滿滿,滋味令人難忘

午市套餐都幾多選擇,抵食
香煎紐西蘭安格斯肉眼扒10安士配薯菜$148

午市套餐都可以加$22叫埋小食

吉列廣島蠔三隻$22

蒜香牛油焗田螺拼薯蓉$22
螺肉彈牙唔韌,蒜蓉勁多配搭埋薯蓉一齊食 ,美味佳餚

歺飲
抹茶牛奶$15
香濃嘅奶味,配埋綠茶入口,夠晒幼滑

甜品榛子朱古力脆脆$88
2024-11-09 0 views
見到好多人介紹呢間有畫畫同寫字嘅甜品,見今日見男朋友紀念日就同佢去慶祝下🥰! 餐廳環境舒服,裝修精緻,打卡都幾靚~ 原來11月仲有早鳥優惠,平日19:00 前離座就有八折優惠!!🥳🥳泰式柚子蟹肉沙律 ($108)沙律都幾清新,酸酸甜甜夠哂開胃,而且都幾多蟹肉令味道都更加豐富!🦀🥗黑松露雪山芝士炸薯條 ($88)估唔到真係咁大碟! 雪山芝士真係好啱配薯條, 每啖都有沙律醬同芝士超正😋,另外佢仲有辣粉架,真係好多層次!🤗🤗西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯 ($198)擺盤好靚嘅燉飯呀~😍 龍蝦汁非常香濃,飯粒吸收哂啲龍蝦汁好香,而且軟硬適中👍🏼。頂層竟有好多海鮮,蝦、蜆、墨魚等等都有。要都幾新鮮唔會梅下梅下,好豐富!🤤🤤酥脆炸雞翼 ($88)雞翼大大隻仲炸得好脆呀~ 我地就揀左配芥末蜜糖味,酸酸甜甜感覺冇咁漏都唔油,啖啖肉好滿足😙法式龍蝦海鮮濃湯 ($78)海鮮湯都係有好多海鮮,估唔到咁足料,就尼料多過湯🤣🤣。仲有粒粒嘅龍蝦肉,味道香濃又creamy真係好抵飲😋開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕 ($98)甜品可以寫字同有公仔架,好靚好可愛啱哂打卡同慶祝呀!😍😍 餐廳仲有即影即有送比客人留念,我地揀左個開心

泰式柚子蟹肉沙律 ($108)

黑松露雪山芝士炸薯條 ($88)

西西里龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯 ($198)

酥脆炸雞翼 ($88)

法式龍蝦海鮮濃湯 ($78)

開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕 ($98)
甜品可以寫字同有公仔架,好靚好可愛啱哂打卡同慶祝呀!😍😍 餐廳仲有即影即有送比客人留念,我地揀左個開心果奶蓋,蛋糕非常軟滑🎂,好鍾意佢唔會太甜,仲有粒粒開心果,奶蓋帶點咸咸香味估唔到又幾夾!😋😋

Moscato($68)
百香果菠蘿綠茶($48)
呢到飲品都好多選擇,我地就揀左杯甜嘅白酒同果茶,味道都幾香好啱配搭食物!🥂
2024-11-09 0 views
Lunch約朋友嚟chill下,環境同食物都幾唔錯卡真檸檬汁香煎鱸魚配燒薯 - 魚皮煎到好香脆,肉質實淨,汁辣辣地幾惹味,燒薯同伴碟嘅蔬菜都入晒味BBQ滋味醬燒豬肋骨配薯條 - 啖啖肉好滋味,醬汁調味一流,薯條又脆又綿密蜂蜜柚子脆香雞翼 - 皮脆肉嫩,配柚子醬同芝麻好香口好開胃香濃芝士焗西蘭花 - 唔怕焗得好乾,仲有少少濕潤,同芝士勁夾竹炭芝麻牛奶 - 芝麻同牛奶味都好出又唔會搶,好香好夾拿鐵咖啡 - 濃濃嘅一杯latte,好醒神餐湯同沙律都唔錯,餅乾條脆卜卜點餐湯幾好食甜品櫃好吸引裝修同佈置色彩繽紛,感覺令人放鬆,座位好舒服,一大排玻璃窗,好光猛同醒神午市套餐選擇多,價格相宜,賣相討好,味道唔錯,份量亦足,抵食之選
Lunch約朋友嚟chill下,環境同食物都幾唔錯

蜂蜜柚子脆香雞翼 - 皮脆肉嫩,配柚子醬同芝麻好香口好開胃

竹炭芝麻牛奶 - 芝麻同牛奶味都好出又唔會搶,好香好夾
拿鐵咖啡 - 濃濃嘅一杯latte,好醒神

餐湯同沙律都唔錯,餅乾條脆卜卜點餐湯幾好食

甜品櫃好吸引

2024-11-08 0 views
餐廳座位闊落,採取自然光,感覺特別舒服,甜品還可加錢做寫字畫碟甜品,氣氛特別好~BBQ滋味醬燒豬肋骨配薯條~BBQ醬甜甜的,十分惹味,豬肋骨肉剛好骨肉分離,吃起來容易,薯條也十分香脆~卡真檸檬汁香煎鱸魚配燒薯~醬汁帶點微辣的,很有食慾,魚皮亦煎得很香脆,配菜味道也很好吃~香煎紐西蘭安格斯肉眼扒10安士配薯菜~肉眼扒冧軟,特別沾上蒜蓉的醬汁,十分惹味~白桃梳打~甜甜的,喝起來很清爽竹炭芝麻牛奶~芝麻香很特出,牛奶也不太甜~香蕉牛奶~香蕉味道剛好,跟奶的比例不會搶味,很夾~招牌甜品拼盤~有4款口味,開心果撻、北海道士多啤梨撻、伯爵茶撻及朱古力撻,甜品都不太甜,味道剛剛好,最欣賞就是畫花,很有心機,畫得好靚~

白桃梳打~甜甜的,喝起來很清爽

竹炭芝麻牛奶~芝麻香很特出,牛奶也不太甜~

香蕉牛奶~香蕉味道剛好,跟奶的比例不會搶味,很夾~

2024-11-08 0 views
今日係拍拖日,特別揀咗呢間食飯之後去行街。貪佢喺旺角就腳呀嘛。🤣餐廳嘅環境舒適好啱情侶同埋三五知己聚餐我哋就揀咗Pizza二人餐✨泰式柚子蟹肉沙律沙律菜非常爽甜可口,配上蟹肉同埋蟹籽令到口感豐富。再加上佢甜甜辣辣嘅沙律salad dressing,好醒胃。✨黑松露牛肝菌蘑菇湯蘑菇湯味道濃郁,配上香脆嘅蒜蓉包,係我鍾意嘅口味✨牛面頰墨西哥芝士餡餅🥙要讚吓佢嘅墨西哥芝士餡餅,好鍾意佢個配搭,煎到餡餅外面微脆入邊就夾住牛肉同其他配料嘅鹹香,再加上佢嘅牛油果醬同埋酸忌廉,真係試愛上,想食多幾塊。✨西班牙蒜油大蝦配酸種麵包呢一碟西班牙蒜油大蝦,份量十足,而且大蝦鮮甜有彈性,配上蒜油令蝦味提鮮,都係一道唔錯嘅菜式。✨焦糖無花果伯爵奶茶蓋巴斯克芝士蛋糕呢個伯爵奶茶芝士蛋糕食咗一啲都唔溜,而且鍾意佢嘅伯爵茶淡淡嘅香氣,伯爵茶同芝士蛋糕配合得好好。總括而言,無論食物質素同埋餐廳店員服務都非常好,係約會同聚餐嘅好地方。

餐廳嘅環境舒適好啱情侶同埋三五知己聚餐

我哋就揀咗Pizza二人餐

✨泰式柚子蟹肉沙律

泰式柚子蟹肉沙律

✨黑松露牛肝菌蘑菇湯
蘑菇湯味道濃郁,配上香脆嘅蒜蓉包,係我鍾意嘅口味

黑松露牛肝菌濃湯

黑松露牛肝菌濃湯
牛面頰墨西哥芝士餡餅
  • 墨西哥雞肉芝士餡餅
2024-11-08 0 views
同朋友慶祝生日非常推薦呢間餐廳,甜品畫碟非常精美,我哋叫咗一個二人套餐,另外再加咗一個意粉同甜品~.✨蘭王蛋沙律流心蛋配沙律菜果然冇得輸,仲要用咗蘭王蛋,但香更加濃郁✨蘑菇湯✨京式片皮鴨pizza 呢款fusion pizza估唔到又幾夾,批底幾軟熟好食,片皮鴨嘅醬汁好突出✨波士頓龍蝦佔多米黑松露闊麵✨明太子雪山薯條呢份量超級多,一定要同朋友share,薯條炸得好香脆😋✨開心果巴斯克蛋糕甜品可以額外加購畫碟服務,公仔好得意,同朋友慶祝生日就啱晒,仲會送一張即影即有🫶🏻開心果味道濃郁,芝士味都夠,不過略嫌巴斯克蛋糕未夠流心.📍Homeland
✨蘭王蛋沙律
流心蛋配沙律菜果然冇得輸,仲要用咗蘭王蛋,但香更加濃郁
✨蘑菇湯
✨京式片皮鴨pizza
✨波士頓龍蝦佔多米黑松露闊麵
✨明太子雪山薯條
呢份量超級多,一定要同朋友share,薯條炸得好香脆😋
✨開心果巴斯克蛋糕
📍Homeland
2024-11-08 0 views
煙三文魚凱撒沙律 $98好新鮮嘅沙律菜,份量唔算多,條條菜都已經幫你撈好沙律醬入去😚👍🏼三文魚好鮮,帶咸香,好食呀🤭黑松露牛肝菌蘑菇湯 $58高質!!飲到粒粒菇,有咬口,仲要好香添☺️配塊多士好脆,仲要有蒜蓉香😍用黎點湯食,一流😍波士頓龍蝦半隻占米多松露闊條麵 $198略略覺得個龍蝦肉咸咗小小😂不過佢燒到好香!!!意粉完全好似係自家制個啲,質感好煙韌,再配啲醬,真係會令我食多咗😂秘製北京烤鴨薄餅 $148少有嘅fusion pizza😍上面嘅青瓜,大蒜絲先係靈魂呀!!仲有烤鴨醬係度,感覺真係好似食緊北京烤鴨咁😂有成6塊,超多!水果乾洛神花茶 $38食完啲咁肥膩嘅嘢,有得飲杯熱茶,好舒服呀!👍🏼👍🏼
煙三文魚凱撒沙律 $98

黑松露牛肝菌蘑菇湯 $58

波士頓龍蝦半隻占米多松露闊條麵 $198

秘製北京烤鴨薄餅 $148

水果乾洛神花茶 $38
食完啲咁肥膩嘅嘢,有得飲杯熱茶,好舒服呀!👍🏼👍🏼
2024-11-08 0 views
呢間餐廳畫碟好靚🥰但溫馨提示滑碟要另加$35另外仲會送即影即有一張📸食物質素都OK嗌咗杯薄朱勁好飲‼️薄荷朱古力味必試‼️另外都嗌咗pizza、海鮮盤同意大利飯味道都OK,average以上,價錢都係普通西餐廳價錢如果要慶祝朋友生日不妨去吓😋
呢間餐廳畫碟好靚🥰但溫馨提示滑碟要另加$35
另外仲會送即影即有一張📸
食物質素都OK
嗌咗杯薄朱勁好飲‼️薄荷朱古力味必試‼️
另外都嗌咗pizza、海鮮盤同意大利飯
味道都OK,average以上,價錢都係普通西餐廳價錢
如果要慶祝朋友生日不妨去吓😋
2024-11-05 274 views
我哋點咗Pizza 2人餐,呢度嘅Pizza係招牌菜式,我哋就揀咗招牌明太子海鮮薄餅,薄餅底夠脆,唔會因為放咗一陣就變軟,明太子醬帶點鹹香味同埋微微嘅辣,上面有好多鮮蝦同魷魚,味道豐富,簡直係完美嘅組合。🦐廚師精選濃湯配蒜蓉包都唔錯,濃湯飲落有層次,蒜蓉包夠香脆。🍞泰式柚子墨魚仔沙律就幾清新,墨魚仔爽口彈牙,柚子酸酸甜甜,真係幾開胃。沙律醬有淡淡嘅泰式風味,少少辣同埋酸。🐙至於龍蝦汁鐵鍋海鮮燉飯,個飯粒吸咗啲龍蝦汁嘅鮮味,每粒飯都包住豐富嘅海鮮味。成個鍋有蝦、有蜆、有小魷魚,全部都煮得啱啱好,龍蝦汁濃而不膩。🦞香脆酥炸雞翼拼盤有九隻,雞翼外皮酥脆得嚟肉汁豐盈,入面嘅雞肉鮮嫩,仲有少少辣味,增添咗層次感,九隻啱啱好夠兩個人share。🍗飲品方面試咗蜂蜜紅棗茶,飲落有少少甜味,紅棗味好突出,熱住飲更加暖胃。蜂蜜柚子香甜清新,唔會過甜,啱啱好,而海鹽抹茶嗰陣鹹味加埋芝士奶蓋嘅香濃,味道有對比,飲落幾特別。🍵

2024-11-04 356 views
為左迎接🤴🏻大王生日🎂我一早訂左依到同佢慶祝🎉因為餐廳甜品有靚靚畫碟🎨 寫字✍🏻仲有即影即有留念📸岩晒慶祝🥳生日 / 節日 / 重要日子,儀式感滿分💯~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪️新奧爾良海鮮滋味共享套餐 (2人份)▫️新奧爾良海鮮盤(新鮮波士頓龍蝦🦞 / 北海道松葉蟹腳🦀) 𝟐揀𝟏(蒜香牛油🧄🧈 / 香辣蒜蓉🌶️🧄) 𝟐揀𝟏海鮮部份仲有 : 鮮鮑魚 • 墨魚仔 • 青口 • 蜆 • 蟶子 • 海虎蝦配料 : 粟米🌽 • 燒薯仔🥔 • 德國腸 • 西蘭花🥦• 蕃茄仔好豐富,𝟐個人𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞都夠滿足🤰🏻🫃🏻揀左香辣蒜蓉,微微辣幾惹味😝除左提供鉗 • 鉸剪✂️ • 即棄手套🧤方便食,仲有濕紙巾🧻.▫️黑松露牛肝菌蘑菇湯一擺低就嗅到勁濃郁黑松露味🖤湯有菇菇碎粒🍄‍🟫配左塊脆脆包,可沾湯食🥖.▫️蘭王蛋素煙肉凱撒沙律要𝐊𝐞𝐞𝐩𝐟𝐢𝐭,叫左醬汁另上🤍素煙肉脆粒粒好真,食落有煙燻香🥓撈埋正中間隻蘭王蛋黃蛋汁食,幾正🧡.▫️香濃芝士焗西蘭花焗至半溶既芝士🧀真係邪惡又難抗拒🤤,西蘭花唔會焗到乾爭爭🥦店員妹妹好細心💕雖然已經用木盤載着上枱,但都再次提醒我地要小心熱🔥
為左迎接🤴🏻大王生日🎂
我一早訂左依到同佢慶祝🎉
因為餐廳甜品有靚靚畫碟🎨 寫字✍🏻
仲有即影即有留念📸
岩晒慶祝🥳生日 / 節日 / 重要日子,儀式感滿分💯

▪️新奧爾良海鮮滋味共享套餐 (2人份)

▫️新奧爾良海鮮盤
(新鮮波士頓龍蝦🦞 / 北海道松葉蟹腳🦀) 𝟐揀𝟏
(蒜香牛油🧄🧈 / 香辣蒜蓉🌶️🧄) 𝟐揀𝟏

▫️黑松露牛肝菌蘑菇湯

▫️蘭王蛋素煙肉凱撒沙律
撈埋正中間隻蘭王蛋黃蛋汁食,幾正🧡

▫️香濃芝士焗西蘭花
焗至半溶既芝士🧀真係邪惡又難抗拒🤤,西蘭花唔會焗到乾爭爭🥦

💁🏻‍♀️重要日子必嗌甜品!加畫碟🎨 寫字✍🏻
▪️焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕(半件)
係勁𝐇𝐢𝐭既𝐔𝐬𝐚𝐠𝐢兔兔💛畫得超靚。旁邊仲畫多幾朵花花裝飾🌸
我地係慶祝生日🎂上枱時,店員仲同我地點蠟燭🕯️ • 講生日快樂,真係勁𝐒𝐰𝐞𝐞𝐭💕
巴斯克芝士蛋糕體軟滑𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡。甜度適中。表面加埋滑滑奶蓋 • 無花果裝飾點綴睇落更靚🥰

🔺需加𝟏𝟎% 服務費
🔺用電話嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單📲

店名: Homeland 地址: 旺角彌敦道726號19樓旺角站B3出口,行3分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5Homeland食物精美,招牌嘅一定係佢哋佢地既甜品畫碟服務,今次黎到當然要叫個甜品試下啦😆泰式柚子蟹肉沙律 ❤️❤️❤️❤️$108呢個沙律🥗同出面既同類型沙律分別頗大,呢款係偏辣口感,但同時帶有酸酸甜甜既開胃口感,值得一試😚牛面頰墨西哥芝士餡餅 ❤️❤️❤️❤️$148餡餅內裏包住既牛面頰有濃郁既牛香味,外脆內軟,餡餅伴隨住兩款醬汁,一濃一淡,兩款一齊食,非常惹味🤩北海道帶子海膽醬意大利燉飯 ❤️❤️❤️❤️❤️$228意大利燉飯充滿口感,帶子超鮮甜,半生熟十分好新鮮,加上海膽既鮮味,大滿足☺️一定要試下‼️法式香草烤春雞配薯菜 (慢煮烹調) ❤️❤️❤️❤️$148烤春雞選用慢煮烹調方法,雞肉肉質食落去有肉香味,配上薯菜,有啖啖清新口感😋蜜桃果肉芝士奶蓋 ❤️❤️❤️❤️$48味道吾會偏甜,有清新嘅蜜桃香🍑奶蓋帶有鹹香味,完全係加分位😍開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕(半件) ❤️❤️❤️❤️❤️$98今次當然要叫個畫碟甜品,圖案還原度十分高,店員仲會幫我哋影一張即影即有作為留念📸而蛋糕嘅開心果味十分重,但唔會過膩,配上
店名: Homeland

北海道帶子海膽醬意大利燉飯 ❤️❤️❤️❤️❤️

法式香草烤春雞配薯菜 (慢煮烹調) ❤️❤️❤️❤️

蜜桃果肉芝士奶蓋 ❤️❤️❤️❤️

開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕(半件) ❤️❤️❤️❤️❤️
今次當然要叫個畫碟甜品,圖案還原度十分高,店員仲會幫我哋影一張即影即有作為留念📸而蛋糕嘅開心果味十分重,但唔會過膩,配上奶蓋就更好食🤤
今天帶寶寶出旺角逛街,玩到累了,就到726找地方吃晚飯,寶寶喜歡吃薄餅意粉,就挑了這一家,踏入餐廳,旺角的繁華美景盡收眼底。無論是白天的熙攘人群,還是夜晚的璀璨燈火,都為用餐增添了一份別樣的愜意。菜色方面挺有創意,最喜歡的是這個北京烤鴨薄餅,薄餅香脆可口,鴨肉肥而不膩,搭配秘制醬料,京味與西式非常配合。這道菜品不僅色香味俱佳,而且分量十足,讓人吃得過癮。意式鮮茄大蝦意粉也不錯,鮮美的蝦肉與濃郁的番茄醬汁完美融合,最欣賞是意粉勁道爽滑,沾滿了濃郁的醬汁,讓人回味。另外我們又點了BBQ醬燒惹味豬肋骨,豬肋骨肉質鮮嫩多汁,搭配獨特的BBQ醬汁,甜中帶辣,辣中帶香,口感層次豐富。另外又點了泰式柚子蟹肉沙律、磨菇湯及龍蝦湯等等,還有一個兒童餐,寶寶也挺喜歡吃的。最後點了一道甜品慶生,雙拼甜品,開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕及北海道士多啤梨撻,配上有趣的卡通圖案,寶寶特別的喜歡。📍Homeland📍旺角彌敦道726號19樓#旺角 #美食 #探店 #西餐 #homeland

📍Homeland
📍旺角彌敦道726號19樓

#旺角 #美食 #探店 #西餐 #homeland
2024-10-24
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 秘制北京烤鴨薄餅
2024-11-03 213 views
最近去Homeland慶祝🍾剛剛轉咗新Menu🌟有好多新菜式~最緊要係有好多龍蝦🦞見到就已經覺得好開心❤️香煎澳洲安格斯西冷牛扒配薯菜高質牛扒無筋位~肉味香濃帶油香,肉質嫩滑彈牙多肉汁👍🏻薯蓉香滑軟綿,有香甜的奶油香味,隔住食一啖牛扒再食一啖薯蓉,可以中和油膩感,而且更突出牛扒鮮味👍🏻揀Homeland 慶祝當然係有寫字畫碟甜品啦😏甜品師畫得好靚真係好甜心🥰Happy Anniversary Day❤️寫字畫碟要預訂先有,最近去旺角都好full大家記得book左位先去啊❤️

香煎澳洲安格斯西冷牛扒配薯菜
高質牛扒無筋位~肉味香濃帶油香,肉質嫩滑彈牙多肉汁👍🏻