2018-08-05 466 views
星期日下午。唔使等位。揀左面門望街高腳櫈位。叫左個素漢堡伴薯角+凍檸茶少甜。整個餐即叫即做,薯角熱又脆,漢堡係強項,烤過嘅大啡菇、大茄片、生菜、同埋一隻即時煎起嘅荷包蛋(無影相,至少有咁多野,但唔知有冇數漏其他材料)、整齊夾喺鋪滿芝麻嘅漢堡包入面。食落質感豐富,材料新鮮。埋單時女店員問好唔好味,我答好好。的確好唔錯。有heart做嘅餐廳先會主動、夠膽問呢個問題。燈光舒服,backgroud music柔和,野食用心做,會再去。

2018-08-05
$57 (Tea)
  • 素漢堡
2018-07-31 334 views
朋友,好久不見了!一見就當然要盡情聊天啦!不論這間餐廳的環境,或食物都最適合女生們聚聚,聊聊天。西斑牙豬肉漢堡(右)有軟軟的漢堡包,芝士,厚厚的西斑牙豬肉,蕃茄,洋蔥和生菜。整體來食,是很好味的。而且,份量很足,不可以一口咬整個。菠蘿梳打(左)這是一個 Lunch Set,星期一至五免費升級的是日特式飲品。外觀看是藍色的,有2個菠蘿仔食,飲料有點像菠蘿氣水,沒有什麼特別。
朋友,好久不見了!一見就當然要盡情聊天啦!

不論這間餐廳的環境,或食物都最適合女生們聚聚,聊聊天。

西班牙豬肉漢堡(右)菠蘿梳打(左)

西斑牙豬肉漢堡(右)

菠蘿梳打(左)
2018-07-30
西班牙豬肉漢堡(右)菠蘿梳打(左)
  • 西班牙豬扒漢堡(右)菠蘿梳打(左)
2018-07-28 293 views
出左花紅, 就請屋企人食好西今日就黎左HOMY CAFE, 之前食過都覺得幾好味我自己就叫左個芝士羊肉漢堡, 羊味充足夠肉汁, 但稍微偏UN麵包烘過, 夠脆口另外仲叫左個香烤百里香原條豬肋骨伴美式薯條有D UN, 自己麻麻地個醬汁, 太重味仲叫左個巨人漢堡, 入面有生菜, 蕃茄, 芝士, 紫洋蔥, 芝士大蘑菇, 煙肉. 蛋同2塊漢堡扒聽到D材料都知份量十足, 果然份量成個巨人咁!芝士大蘑菇好夠汁, 勁好味漢堡扒係牛肉黎, 牛肉味夠重又多汁, 個漢堡黎ge時間仲滴緊D牛肉汁
出左花紅, 就請屋企人食好西
今日就黎左HOMY CAFE, 之前食過都覺得幾好味

芝士羊肉漢堡

麵包烘過, 夠脆口
香烤百里香原條豬肋骨伴美式薯條
另外仲叫左個香烤百里香原條豬肋骨伴美式薯條
有D UN, 自己麻麻地個醬汁, 太重味
巨人漢堡

聽到D材料都知份量十足, 果然份量成個巨人咁!
芝士大蘑菇好夠汁, 勁好味
2018-07-28
芝士羊肉漢堡
巨人漢堡
上水舊墟不嬲感覺比較混雜,好少有cafe,更加無諗過有質素嘅cafe試過佢嘅lunch set、burger set上水黎講少貴,出面算正常價錢味道不錯,漢堡比意粉好食,薯條好食但太少了~~另外意粉嘅分量女仔會夠飽,男仔就未必了跟餐叫左杯焦糖咖啡,咖啡幾香滑,不過焦糖味太甜,或者原味會好d~週末中午時分都挺多客人,所以我們二人要坐bar台,台面比較窄,坐得不太舒適另外店內裝修挺有格調的,整體感覺滿意,有機會會再光顧
上水舊墟不嬲感覺比較混雜,
好少有cafe,更加無諗過有質素嘅cafe
試過佢嘅lunch set、burger set
上水黎講少貴,出面算正常價錢

味道不錯,漢堡比意粉好食,
薯條好食但太少了~~
另外意粉嘅分量女仔會夠飽,男仔就未必了

週末中午時分都挺多客人,
所以我們二人要坐bar台,
台面比較窄,坐得不太舒適
另外店內裝修挺有格調的,
整體感覺滿意,有機會會再光顧

2018-07-10 351 views
上水想搵一個地方舒舒服服坐下 好多同事都推介呢間homy cafe 終於嚟左試 果然有驚喜 環境坐得舒服 野食選擇都多 burger 係呢度比較出名 食落去塊牛好好食 之前試過隔離街 海盜x個塊牛同呢度真係無得比 比100個like呢間cafe 朋友叫左意粉同豬扒餐 配一杯特飲 都算唔錯 係上水搵到間咁舒服嘅餐廳 食完好滿足~

2018-07-03
$80 (Lunch)
2018-07-04 275 views
估唔到上水有咁好食嘅小店!! 同媽媽兩個叫咗lunch set, 一個厚豬扒,一個ribs。厚豬扒上台時仲好熱同埋好大份! 一切落去唔算好冧,但唔硬,食落口熱辣辣,仲好juice,完全無雪味 !! 真心好食! 至於ribs, 有d 辣,肉質唔硬,都好食。驚喜薯條都有兩種,一種flat chips, 一種wedges, 真心正! upgrade 咗一杯latte, 都幾好飲,奶比例多咗少少,但咖啡豆算唔錯! 呢個價錢,唔使加一,非常抵食! 希望keep 到水準,一定會再來! 不過如果service 可以improve少少就perfect!

至於ribs, 有d 辣,肉質唔硬,都好食。

呢個價錢,唔使加一,非常抵食!

2018-06-02 460 views
工作中午餐,在呢間餐廳門外搵到位泊車,入內只有幾枱客,昏暗燈光,水泥牆壁加啲工業風裝潢,簡單型格!下午茶餐牌好多選擇!落好單要耐心等待!芝士焗漢堡肉釀大蘑菇($44)呢個等咗幾耐,差不多20分鐘!賣相幾好!不過份量就比較少($44蚊一隻蘑菇,如果加多片厚多士,視覺上會飽肚啲)蘑菇焗得好靚,芝士半溶,漢堡肉鹹香,蘑菇多汁軟滑,好味!如果多一件就好膩,沙律菜新鮮爽脆,簡單加黑醋汁已很開胃(剛好平衡了蘑菇嘅油膩)草莓覆盤子茶($14)有耳瓷杯存熱,茶包沖出來,水夠熱,酸酸甜甜清新開胃!好味!同事食:黑松露雜菌蛋牛角包🥐($32)美式咖啡(跟餐)食物有心機,店員唔多說話,上菜收碟都斯文有禮,場內靜靜的享受一餐!可以再encore嘅餐廳
工作中午餐,在呢間餐廳門外搵到位泊車,

同事食:

黑松露雜菌蛋牛角包🥐($32)

美式咖啡(跟餐)

可以再encore嘅餐廳
2018-05-25
$58 (Tea)
2018-05-12 367 views
第二次食這間餐廳,今次有了新朋友來試食。今闈食左佢個辣牛肉漢堡,辣味不重,對於不能食辣的朋友是可以接受。牛肉鮮嫩多汁,肉質厚實。整體夾埋是非常一流的漢堡包。另外,今日的的飲是菠蘿特飲,稍為偏甜。
2018-04-24 423 views
上次lunch嚟食,味道已經超驚喜!今次嚟食晚餐又要再讚過我哋今晚叫咗3個burger set分別係辣雞burger,芝士煙肉burger,同埋芝士大蘑菇漢堡扒burger,另外加咗個脆薯角同蜜糖雞翼辣雞嗰款我feel唔到辣,不過佢講明係特製辣椒,唔係塊雞辣嘅,塊雞好嫩滑,又夠肉汁,唯一係塊雞中間未完全熟哂,有啲扣分芝士大蘑菇漢堡扒嗰款就無得頂,嗰兩塊漢堡扒夠大件,大蘑菇超香,個口細啲係唔可以一口吳落去!芝士煙肉漢堡扒嗰款就味道正常,無咩特別,不過依然係大大塊肉夾響入面,夠多肉汁晚餐全部都係跟薯條嘅,唔駛好似lunch咁另外加錢配薯條,抵呀!我哋又額外加咗脆薯角同蜜糖雞翼,都係全部即炸,勁熱辣辣!讚讚讚老闆又會細心走埋嚟問食物到齊未?服務超好❤嗌咗禁多嘢,4舊水都唔駛,邊度搵?一定會繼續幫襯
上次lunch嚟食,味道已經超驚喜!今次嚟食晚餐又要再讚過

,另外加咗個脆薯角同蜜糖雞翼

老闆又會細心走埋嚟問食物到齊未?服務超好❤
嗌咗禁多嘢,4舊水都唔駛,邊度搵?
一定會繼續幫襯
2018-04-22 295 views
第一次由親友介紹去食,環境都唔錯,幾有外國feel, 都幾多人食,原本要等位,19:00,幸好剛剛有幾位鬼佬客食完走,所以才可即刻入座,想食的朋友可以book位,跟點了雞扒漢堡和豬扒漢堡,雞扒幾好食,最好食係豬扒漢堡,塊豬扒夠Juicy, 又夠厚,等左十五分鐘才有得食都僅。至於個沙律有幾塊青蘋果和黑醋汁,幾fresh又爽口,薯角都好好食。點了一杯青檸打,杯特飲就普普通通,跟餐都要另,飲汽水比較化算,至於服務態度幾好,可以一試,記得有加一收費。
2018-04-21
$85 (Other)
  • 豬扒漢堡
2018-04-15 313 views
呢個星期病左成個星期 無咩食野落肚 難得假期同朋友聚下食飯傾下計 上水粉嶺都無咩咁靜咁高質既地方。野食好多選擇 勁吸引 不過得四個人 食唔到咁多 餐湯係南瓜湯 ,好甜好好飲 。 呢個芥末忌廉闊條麵 超好食 個青芥末醬配搭得好新鮮好好食 好特別。 不過覺得配多點海鮮會更好 因為我不太愛煙三文魚 如配蟹籽口感會更好 意大利飯好濃味好juicy ,但個人覺得個飯粒硬錯左小小 ,不過同台每個人都話好好食 咁個汁又真係好正既 令人想一啖又一啖呢個潛艇真係超正 手撕牛超重牛味 加埋佢既芝士封住左牛既肉汁 呢個潛艇無得輸 勁想encore 再叫多個 安格斯漢堡都係唔錯選擇 薯條厚切加埋新鮮製 超好味。 餐飯叫左支appletiser 好好飲,第一次飲真係唔錯。間舖都幾好手工啤可試 ,環境好舒服 多客但又唔嘈 。 令人好想坐係度吹多陣水 ,熱誠小店 建議粉嶺新界朋友多黎試下

野食好多選擇 勁吸引 不過得四個人 食唔到咁多

餐湯係南瓜湯 ,好甜好好飲 。
青芥末忌廉闊條麵

手撕牛肉潛艇

安格斯漢堡都係唔錯選擇 薯條厚切加埋新鮮製 超好味。
餐飯叫左支appletiser 好好飲,第一次飲真係唔錯。
2018-04-15
$190 (Dinner)
青芥末忌廉闊條麵
手撕牛肉潛艇
  • 手撕牛潛艇
2018-04-14 183 views
係石湖入面最近發現尼間cafe,原本比佢d buger吸引,但發現牛排仲吸引,就試一次。肉質很好,有肉味,唔太熟亦唔太生,牛味亦很重。份量出奇的多,作為Lunch有點多,但係都乖乖的食晒👍

2018-04-13 181 views
同事介紹嚟試,真係不得了!午餐嚟試burger set,首先要等得,因為每份餐都係即焗即煎,唔係預先整好哂再拼番埋嗰啲款!嗌咗個辣味嘅burger,另加錢配薯條,入面有勁厚嘅牛肉漢堡扒,食得出係自制嘅,唔係現成買嚟煎嗰啲,好夠肉味同充滿肉汁!入面仲有幾塊辣肉腸真係超正另外再嗌咗個吉列魚柳沙律配薯蓉,呢個魚柳反而無驚喜,因為層吉列皮太厚同埋硬唔夠脆,入面嘅魚柳就一般般啦…不過個芝士煙肉碎薯蓉真係超好味我仲見到好多人嗌扒餐,好大份!下次再試其他先!
同事介紹嚟試,真係不得了!

我仲見到好多人嗌扒餐,好大份!下次再試其他先!
2018-03-22 247 views
昨晚點了餐牌唯一的大蝦沙律,回到家中11點左右,腸胃感到不適,嘔了三次🤮 懷疑沙律太新鮮,不知道是否巧合,但不會再次光顧,提提食客 不是十級想食沙律,不要嘗試🤭
2018-03-18 232 views
假日嘅下午就是休閒地過😆同屋企人出去上水嘅舊墟一轉 見到Homy嚟間餐廳 就入去試吓我地不約而同咁揀咗個芥末汁煎豬排配薯角餐😆 不過我就叫咗紅莓芥末汁 薯角轉咗做薯條 屋企人就叫咗芒果芥末汁個煎豬排煎得幾好食 我食嘅個塊豬排厚得嚟唔算好韌 幾juicy😋而且豬排唔算少 淨食排都好飽🤤不過算多肥脂佢兩個汁都不錯 個人比較鐘意紅莓汁 酸酸地仲幾清😋芒果汁就食落甜味太重 唔太好太甜嘅味道 大家可以跟返自己口味揀配菜有柚子沙律同薯條 兩個都不錯 薯條同薯角兩樣份量都好充足 唔錯唔錯😋