2020-06-26 4296 views
今晚約咗班朋友一行六人出嚟搵嘢食,朋友住天水圍元朗屯門多,所以就決定落嚟荃灣食飯,之後去大鴻輝搵食,大鴻輝好多餐廳我哋都試過,唯獨是未試過漢和韓式燒烤,睇個價錢又唔算好貴,所以今次就決定試吓,我哋一行六人上去,當時已經晚上9:00左右,上到去竟然見到坐滿左八成人,當日是閑日,想不到都幾旺,原來都有好多嘢食,佢除咗需要燒嘅食物之外,仲有好多素食,湯及甜品,三文魚刺身都係任食估唔到都唔錯,其他熟悉,就都不用點試,值得推介嘅有個韓式海鮮辣湯,這個唔錯,其他就西冷牛扒豬頸肉,魷魚,我都覺得幾正,至於甜品方面就有雪糕及水果可以選擇,所以都唔錯啊,忘記咗影價錢,我哋9:00入座每人都係$150,都幾抵食。

2020-05-24 3827 views
今日走左去荃灣搵食,今次就去了老牌漢國燒烤放題,漢和韓國料理。浩楠選擇這間店做飯堂,是因為座位好坐,還有最最最重點,不限時可以11:30 食到下午 3:30。 最岩我一邊品嚐同時順手寫食評,一定能吃飽。美食方面,種類非常之多,燒烤和免烤的都一定能滿足大家。有一樣浩楠一定食幾盤的,就是他們的牛肋肉,超級嫩滑多汁,加上蒜頭及韓國燒烤醬,十分好味。服務員做足本份,會提提大家攞野食要帶口罩,見到有人沒帶口罩都會要求帶回才能繼續拿食物。令各位食客非常安心。留意一點,星期日會有很多外傭,選其他日子會比較好,如果一定要選星期日的話,12:30 前就好到達。

海鮮湯

美食方面,種類非常之多,燒烤和免烤的都一定能滿足大家。

牛肋肉

2020-05-24
Lunch
海鮮湯
牛肋肉
2019-08-07 8446 views
上星期日中午又要出街食午餐,都好一段時間無去再食韓和燒,今日有時間再去食,仍見個場男主管仍在,己十多年,由有呢間場到現在己見男子,到現在仍是很勤奮,換板,收碟,收餐車都會落手做,到差不多夠鐘又會各枱講,到還有15分鐘完午餐時間,想食生菓他都會通知廚房取出值讚,午餐任食到3點半無限時都算低,食物都吾錯,係飲品小些選擇。
2019-02-14 8228 views
今日系屯門同老公睇完戲' 十二点幾出咗荃灣食漢和放題! 卡位舒服 好多放題只食兩個鐘' 基本上冇限時間'食飽飽談談天已經三點幾!烤 的種類繁多 '冷盤'熱盤'沙律 多選擇! 仲有我最愛嘅豬腳薑🤗🤗醋! 有人蔘雞湯有合掌瓜湯仲有糖水㖭

2019-02-14
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$236 (Lunch)
Celebration
Valentine's Day
  • 豬腳薑醋
  • 燒肉
2018-12-23 6630 views
牛肉好老,冇乜味豬頸肉又咬唔開,三文魚刺身可以,不過最差就係食食下有隻小強喺枱面行緊同班大媽待應講完,當冇件事收走最嬲就係叫佢埋單,叫我自己拎出去埋,但又見到佢幫其他人拎去埋單,乜野服務
牛肉好老,冇乜味
豬頸肉又咬唔開,三文魚刺身可以,不過
最差就係食食下有隻小強喺枱面行緊

同班大媽待應講完,當冇件事收走
最嬲就係叫佢埋單
,叫我自己拎出去埋,但又見到佢幫其他人拎去埋單,乜野服務

2018-12-21
2018-12-18 6019 views
都冇留意到收費,原來入座時已經過咗九點,所以係特價場收費!一坐低朋友就攞咗豬腳薑,我食咗一舊豬腳一隻蛋,好入味好好味!牛仔骨係必食!好味!叫竟然有醃咗味嘅冬菇!慢慢燒好好味!洋蔥好甜!滷水左嘅豬大腸再用慢火慢慢燒返脆佢,真係好好味!食完又食!款式唔係好多,如果有多啲款就好啦!大路嘅飲品都係有嘅!仲有其他熟食,我攞咗條秋刀魚再燒返熱嚟食,好味!有三款雀巢雪糕杯,我食咗個紅豆味!竟然有反沙芋!芋頭好粉!炸三文魚皮好脆!有老火湯、碗仔翅、人蔘雞湯,但我都冇試,因為實在在太飽啦!其實仲有好多其他嘢食,但都係試唔晒!

都冇留意到收費,原來入座時已經過咗九點,所以係特價場收費!

牛仔骨係必食!好味!

叫竟然有醃咗味嘅冬菇!慢慢燒好好味!

洋蔥好甜!

滷水左嘅豬大腸再用慢火慢慢燒返脆佢,真係好好味!食完又食!

款式唔係好多,如果有多啲款就好啦!

大路嘅飲品都係有嘅!

仲有其他熟食,我攞咗條秋刀魚再燒返熱嚟食,好
味!

有三款雀巢雪糕杯,我食咗個紅豆味!

竟然有反沙芋!芋頭好粉!

炸三文魚皮好脆!

有老火湯、碗仔翅、人蔘雞湯,但我都冇試,因為實在在太飽啦!

其實仲有好多其他嘢食,但都係試唔晒!
2018-10-16 4452 views
飲品在菜單上,寫明有鮮榨果汁,下單時竟然說是沒有的,她說我們沒有橙,再問其他不鮮榨的呢?,都沒有....那麼請更新菜單吧!我會接受已經買完的情況,但我不會認同菜單上有,但一直沒有準備的理由。這個情況一出來,我也沒有心情慢慢在菜單上逐一問道。通風不大好,油煙味感覺有點濃,清潔度ok。食品只算ok,不過不失,服務一般,難怪樓下等電梯的人非常多,但到9樓來吃的只有少量食客,在荃灣區選食的時候,我想我不會再來。

通風不大好,油煙味感覺有點濃,清潔度ok。

2018-10-16
Dinner
2018-09-12 5004 views
一班朋友想找一些地可以大食大喝的又沒有時限的地方,就是這家店了!而且baby 也有BB櫈仔非常之好,另外又任吃任飲!我們因為比較人多及很晚才去所以一早訂了位子比較好!好啦!講到食方面有熟的食物,有刺身,有甜品⋯另外有用來燒烤的食物也有非常多的選擇!真得食得痛快👍🏻👍🏻可能比較晚的關係,有一、二個服務員就一般般服務,另外店𥚃的抽風系統也挺好的,衣服上也不會有太大的味道👍🏻值得推介,啱曬一班朋友👍🏻👍🏻
值得推介,啱曬一班朋友👍🏻👍🏻
2018-07-10 5113 views
有好學生之前幫手,今日就陪學生食個豐富的午餐。學生決定去食韓燒,佢地見我地一行8人,俾左一張有3個爐的枱。在未燒紅個爐之前,已經可以出去拎熟食或生果、沙律等,不過唔係好好味,但肚餓的原故,所以都食住先。之後當然拎左大量的肉,我地不停咁燒,所以野食無限咁拎,所以對於大食的我們,簡直係超值。除左肉外仲有好多其他野食腸仔、魚塊、茄子等。最後仲可以有甜品食,本身想食豆腐花,但個筒見底,俾其他人食晒😭,但佢又無添番,所以只好食涼粉,不過我覺得唔夠凍。整體而言,食物的質素只是一般,但選舉的種類繁多,而且好抵食,都十分適合一大班人食野加吹水。
2018-07-09
$120 (Lunch)
2018-05-13 3898 views
There are two big problems with this place. Because everyone is grilling at their table, the floors have become slippery with fat. The second thing is the service. I have seen three occasions where waitresses have simply refused to serve someone and walked away from the customer. Apart from that, it’s a noisy place but the food is okay.
2018-04-28 4790 views
今晚同朋友出開荃灣食晚餐,去咗大鴻輝中心9樓的漢和韓國料理食,環境幾大,坐得幾舒服,店員態度尚可。食物款色好多。食物質量都很好,有我最爱的三文魚,食咗幾轉,食完又上得快。牛仔骨好新鮮,燒咗幾轉,還有好多新鮮食材,包括冬姑,雞翼,芝士腸等等,數之不盡。飲品都好多選擇,啤酒就只有blue ice。最配合三五知己,一邊飲酒,一邊吹下水。雪糕就只有牛奶公司細杯裝。味道只有红豆,朱古力,雲呢拿及香芋,4種好味,還有凉粉和豆腐花。非常滿足的一餐
,食咗幾轉,食完又上得快。
2018-04-15 3843 views
去荃灣漢和食,因為呢間比較大,多空間。一上到去取位,好多工人姐姐,所有也是。我唸一定係平,靚,正。入到去揀左個位置遠離少少,員工也好配合,這一間食午餐算係好平,又多嘢食,連甜品也晤差。

2018-04-15
Lunch
Celebration
Birthday
因為朋友就黎結婚,要出黎傾下婚禮流程,一行人又唔想食中菜(雖則酒樓唔會限時食趕人),去CAFÉ係好似好有悠閒FEEL咁不過又要定時點野食/飲品先可以坐得耐,唯一諗到就係打任食邊(因為通常兩個鐘任食都夠坐同夠食)。地點配合番大家方便,揀左荃灣區食,食任食野當然要閃去大鴻輝成幢任君選擇,可能係平日關係,大堂等電梯人流唔算好多,排左5分鐘已搭到上去。而係等電梯既短短時間,最後轉軚去食韓燒,食下香口野。上到去場唔算爆,坐滿約8成左右(其時約7點),我地被安排坐近窗邊望到街景,一坐底成班人都當遑不讓衝左去自助區起勢咁夾野埋位燒。呢間漢和其實之前都食過3、4次,覺得幾好座(當然,食得韓燒D衫同頭髮要預左吸一身油煙味),野食選擇都頗多,同埋有熟食,埋位未燒好之前,首當要扲熟食充下飢。熟食選擇有飯、炒麵、炸物(如雞翼薯條煎堆之類既大路野)、有菜、秋刀魚,仲有兩三樣款既日式款料理;呢D都係味道普通,反而有樣真係不得不推就係佢既豬腳薑,好入味好香,每次黎都會忍唔會食番一碗(酒樓店屬於特點類),豬手/腳煲得好入味吸晒香醋,口感係我鐘意食既化骨綿掌程度,豬手皮有點彈牙,每隻豬手/腳都斬好細細件, 方便食客,唔

上到去場唔算爆,坐滿約8成左右(其時約7點),我地被安排坐近窗邊望到街景,一坐底成班人都當遑不讓衝左去自助區起勢咁夾野埋位燒。呢間漢和其實之前都食過3、4次,覺得幾好座(當然,食得韓燒D衫同頭髮要預左吸一身油煙味),野食選擇都頗多,同埋有熟食,埋位未燒好之前,首當要扲熟食充下飢。熟食選擇有飯、炒麵、炸物(如雞翼薯條煎堆之類既大路野)、有菜、秋刀魚,仲有兩三樣款既日式款料理;呢D都係味道普通,反而有樣真係不得不推就係佢既豬腳薑,好入味好香,每次黎都會忍唔會食番一碗(酒樓店屬於特點類),豬手/腳煲得好入味吸晒香醋,口感係我鐘意食既化骨綿掌程度,豬手皮有點彈牙,每隻豬手/腳都斬好細細件, 方便食客,唔會大大件食濟或者食到成個咀都係圍住醋,不錯不錯。

熟食間唔時都會有蜆搬出來的(屬不定時食物,唔係成晚都會供應),不過就要爭分奪秒留意住同掌握先機衝出去羅(排前面果個一次過”不”走兩三碗就可能剩番啲蜆殼架喇),因為屬秒殺食物,轉頭就被清空。

另外仲有一樣都必推既係三文魚魚生,呢個供應得好密,因為多人夾(但放心因為供應得密所以一定夾到同好新鮮,包保食到你唔食為止),每次行出去自助區夾都夾成碟,三文魚切得幾厚身,食個夠本。

食韓燒黎唔開都係比個爐你夾野燒來燒去果幾味(自助區都幾有為數18樣野選擇:有雞翼、腸、羊肉、牛肉、豬肉、魷魚、章魚鬚、洋蔥、餐肉等),係漢和食牢燒極推最愛燒三寶,分別係燒牛肋骨、牛肉同埋冬菇。

燒牛肋骨真係無得輸,唔知佢咩解究可以醃得咁入味,燒緊果味已香到不得了,咬落去好JUICY同真係每口都食到牛肉汁,好惹味令人會係咁燒呀燒,我幾次黎都係燒佢為主(其實係為佢而黎),一流。

燒牛肉都不錯,不過食法會用生菜包住(係佢個生菜區有個醬橙色的仲有蒜塊),連埋一齊夾住黎食,你幻想下韓劇啲阿豬媽食野個樣果種滋味就是了。呢個食法不錯架。

仲有冬菇,冬菇係自助區夾起時唔係乾身的,係浸過水等佢身淋D易燒,又係一燒啲煙冒起超香,必食。全晚都只集中攻三寶,大滿足。

食完基本上都個肚都好爆,無咩點食甜品(見到有牛奶布甸、JELLY、牛奶公司雪糕、涼粉),不過實在已任食無極限到一個點,已無法再往肚裡塞。

仲有一提,唔知果晚係咪平日關係,一直坐都未係爆場滿晒,所以我地一行人食野時間其實超過兩小時都無趕人走,足足坐左2個半鐘傾婚禮既野。

感覺自在,不錯喔,任食野其實味道來去都係咁上下,不過志在一班人食野既氣氛開心、坐得舒服輕鬆自在,所以先會回頭翻兜。
2018-01-18
2017-11-22 4738 views
琴日同個frd去佐食,天氣凍食呢d係吾錯既選擇可惜既係我地去到都2點幾,太遲出門口,咁原來佢午市韓燒只係做到3點,之後就清盤。。不過算啦,因為可以盡早拎哂慢慢食d熟食幾好食,個人覺得牛奶布甸同碗仔翅好值得推介,而d生果好fresh,我個frd食佐好多菠蘿燒既選擇都幾多下💕而d staff都ok有禮貌,會帮你換燒既蓋👍👍唯一吾太好既就係嗌佐一次叫d staff執下台(太多食完既碟)佢吾知係聽吾到or扮聽吾到算啦,整體上都幾ok同抵食,野飲又任飲地方又幾大又吾嘈咁既價錢認真吾錯
琴日同個frd去佐食,天氣凍食呢d係吾錯既選擇
算啦,整體上都幾ok同抵食,野飲又任飲
地方又幾大又吾嘈
咁既價錢認真吾錯
2017-10-22 3647 views
真係如果要蒙眼試食就死啦。。豬,牛,雞,雞亦,腎,通通都一樣味道。。真係好神奇。熟食區就普普通通,無咩期望。壽司反而出奇地新鮮同好食。甜品都係有驚喜的。種類在韓燒黎講都算多。但應該唔會有下次。
真係如果要蒙眼試食就死啦。。
豬,牛,雞,雞亦,腎,通通都一樣味道。。真係好神奇。

熟食區就普普通通,無咩期望。
壽司反而出奇地新鮮同好食。
甜品都係有驚喜的。

種類在韓燒黎講都算多。但應該唔會有下次。
2017-10-22