2023-01-23
🇭🇰 旺角- 本場燒肉依間係一間放題嘅燒肉店😆之前一直想食好耐~~見佢食物既款式都幾多 所以就去咗食!!!120分鐘仼食 夠晒時間慢慢吹着水食吓嘢🥹👍🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:落完單勁快有食物到,食物款式多而且高質,環境唔算多油煙👍🏻,職員盡心協助客人(主動問我哋需唔需要換網),仲要估唔到佢連醬料都有好多款式俾揀(有好其他舖頭都冇既醬料),另外仲送Movepick雪糕🔲 極上牛小排海鮮放題 $378/人(另加一*)▪前菜估唔到佢前菜都有咁多選擇,蟹籽沙律胡麻醬豆腐,海蜇和風沙律,鮮蝦柚子沙律,明太子蕃茄,和風醋蕃茄……朋友仔表示解籽沙律好好食,好清新👍🏻▪️肉類主推:牛頸脊,牛小排,牛板鍵,牛舌,封門柳~~肉質好高質,鬆軟,牛味好重😍佢地啲牛雪花紋仲要好靚(有圖有真相😆)另外我哋仲叫咗個月見汁點肉食☺️好match好滑~▪️蔬菜有多款唔同嘅蔬菜俾大家揀,例如:粟米,冬菇,牛油金菇,蜜糖牛油番薯…..😚而蔬菜亦都好新鮮,另外:我就特別燒咗菠蘿嚟食😆好甜啊😍!▪️炸物&小食佢又真係有幾多唔同嘅炸物食😍特別食咗章魚小丸子同埋雞軟骨,
🔲 極上牛小排海鮮放題 $378/人(另加一*)
▪前菜
估唔到佢前菜都有咁多選擇,蟹籽沙律
胡麻醬豆腐,海蜇和風沙律,鮮蝦柚子沙律
▪️肉類
▪️蔬菜
▪️炸物&小食
佢又真係有幾多唔同嘅炸物食😍特別食咗章魚小丸子同埋雞軟骨,都好唔錯!兩碟上枱嘅時候都係熱辣辣,雞軟骨唔會炸到得個皮,食落易咬又爆汁~~而章魚小丸子細細粒,但每粒入面竟然有三粒章魚 亦都係炸得外脆內軟😚
▪️海鮮
香草牛油帶子,牛油廣島蠔,香草牛油蝦仁
,墨魚片,多春魚,半殼青口,鹽燒鯖魚…..😍而我最鍾意就係佢嘅廣島蠔🥹👍🏻完全唔腥又充滿蠔味,encore!另外佢嘅牛油蝦仁亦都係大大隻又新鮮,encore又encore!! 墨魚片好淋好好咬!
▪主食
主食嚟講都算幾多選擇,温泉玉子牛肉飯,本場紫菜飯,香蔥胡麻冷烏冬,壽喜燒烏冬,泡菜牛肉湯鳥冬,中華冷烏冬…佢既本場紫菜飯有好多味素同埋紫菜喺上面,我就另外自己加咗啲醬汁落去 配牛肉食正啊👍🏻而中華冷烏冬都唔錯,一上碟好靚,有海蜇絲,青瓜絲,蟹柳絲…個汁唔算好重味,但係就好開胃~去到最後想叫到嚟食😚
▪️飲品
罐裝飲品為主,仼飲不收費😍
▪甜品
包括:芝士蛋糕,泡芙,日式麻糬,鯛魚燒….竟有可以燒嘅甜品☺️好正我燒到外面脆哂先食~~而甜品幾驚喜嘅係估唔到佢有榴槤糯米糍,食落有榴槤溶喺入面好正~~
雪糕仲要係movenpick呀😈
溫馨提示:早鳥優惠(7PM前埋單及離座)或 夜貓 (9PM後入座)時段可享78折優惠😎
🎏地址:本場 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #旺角 #旺角美食 #旺角餐廳 #燒肉 #放題 #本場燒肉 @honba.nikuyaki
按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_旺角