想食肉見OpenRice咁多好評~就諗住去試下~結果食到人生最差既燒肉🫥🫥.揀左晚市最貴個餐~ $448一個人另加一。諗住食好啲!!!😶有幾大期望就幾大失望!失望甚至比期望仲大。本身啲前菜 小食 都算正常既..無特別好食同差…到啲肉上到黎.. 有啲未溶晒雪..特別係啲牛肉..係暗啞色架….紫紫黑黑咁~問店員係咪壞咗~佢哋話係咁架~.肉質係梅~ 味道又唔好~咁既價錢 咁既質素 ~ 絕對無下次😖🤯🤢.最後大家都係餓住咁走😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨
想食肉
見OpenRice咁多好評~
就諗住去試下~
結果食到人生最差既燒肉🫥🫥
揀左晚市最貴個餐~ $448一個人另加一。
諗住食好啲!!!😶
有幾大期望就幾大失望!失望甚至比期望仲大。
本身啲前菜 小食 都算正常既..
無特別好食同差…
到啲肉上到黎.. 有啲未溶晒雪..
特別係啲牛肉..係暗啞色架….紫紫黑黑咁~
問店員係咪壞咗~
佢哋話係咁架~
肉質係梅~ 味道又唔好~
咁既價錢 咁既質素 ~
絕對無下次😖🤯🤢
最後大家都係餓住咁走😮‍💨😮‍💨😮‍💨😮‍💨
$500 (Dinner)
2024-10-14 709 views
今日同男朋友食dinner慶祝三週年。佢特登約我去食呢間位於旺角嘅本場,好採有一早book咗位,到個度就見到人潮系度排隊!我哋試咗頂級澳洲和牛海鮮放題套餐。肉品滑溜,香味濃郁,一啲騷味都冇!基本上一放入口就自然滑入口腔,又香又滑!雖然人多,但係份量絕無馬虎!仲要質素高。極品牛小排同埋M8和牛封門柳就更加吸引,肉香四溢,口感鮮嫩,油花平均,切嘅厚度每片幾乎一模一样😍!同埋點少得我哋超級鍾意嘅海鮮。吉列蝦同車蝦,每一隻都烤到好爽口,real fresh 呀。😉仲有炸物炸到外脆內嫩,一定要趁熱食,咁就perfect。食物擺盤都非常講究,廚師就喺我前面前整,呢種視覺嘅享受同味覺嘅結合,真係物超所值✨️。本場日式燒肉放題,真心推介俾大家👍🏻👍🏻,感受呢家餐廳嘅美食同優質嘅服務!簡直就係唔容錯過嘅選擇!

2024-10-08
Type of Meal
Dinner
2024-10-10 837 views
早前到Openrice好多人推介位於旺角的『本場』日式烤肉放題,昨天終於有機會去試一下喇!這裡環境不錯,可以喝下啤酒吃點東西,enjoy enjoy~首先試的是頂級澳洲和牛海鮮放題🥩。一眼見到肥美的和牛油花,就知道味道會非常出色,口感嫩滑而香肉香,每一口都吃到好满足,棒!👍🏽接著就到極品牛小排。質地柔軟,滿滿嘅的牛肉風味,油香和鹹香之間達到一個非常完美嘅平衡。M8和牛封門柳相對於脂肪含量較少但口感更豐富,加上醬汁令口感更佳,帶出了獨特嘅風味😋。牛油粟米非常酥脆可口,牛油的香滑搭上粟米鮮甜,香脆又滑口,吃了好難停口👍🏽,令人不小心就多吃了!😈最後一定要試半殼生蠔,一咬下去好滋味,鮮美的口感,味道純正,完全保持住海鮮的鮮美,烤得恰到好處!😋

接著就到極品牛小排。質地柔軟,滿滿嘅

2024-09-11 1230 views
燒肉唔錯,出餐超快 燒肉唔錯,出餐超快 燒肉唔錯,出餐超快 燒肉唔錯,出餐超快牛肉牛肉 都幾好味道個飯都唔錯,但比較貴的餐廳,選擇了第二貴的套餐,因為有牛肉,因為平的沒有牛肉,所以選擇了第二個套餐完

牛肉牛肉 都幾好味道

最近朋友間密講一間放題燒肉鋪「本場」,位置喺旺角,好抵骨。一班六七個鬼馬朋友,就揀咗個夜晚嚟試下。👭我哋一行人,一決心就點L3既頂級澳洲和牛海鮮放題套餐。首先我要介紹《頂級澳洲和牛海鮮》,呢度燒的肉真係一流,唔多油但又好香口👍,肉烤得剛剛好,一啖一啖都令你回味無窮。再嚟係我哋啱啱燒咗嘅《極品牛小排》同《M8和牛封門柳》🔥。呢兩樣牛排,有嚟自澳洲嘅味道,好實在,厚厚一片,脆脆皮,熱量旺盛,滿口都係汁嘅感覺。入口即溶,直入心頭,重新為你打開味蕾。接住我哋試下呢一款豪華既分享餐,《豬頸肉》同《蜜糖豚肉腸》🐖。絕對係你燒肉鋪經驗中必試嘅一環。豬肉片好新鮮,脆口香滑,入口即溶。當然,「本場」除咗主打嘅燒肉,仲提供各種鮮廚烹調嘅美食。噉首先要推介係「中華沙律」既「胡麻醬腐」,呢個真系好清新去油膩,流出清新菜香同胡麻香氣,軟滑又夠味,令人食完之後口感清新好oishi!我哋揀嘅「男爵薯餅」,挽曬大家嘅面,一啖咁香滑細緻,軟滑又唔甜。最後就要推一下呢度做的飲品, 真係好正呀🍹!有種想大口飲低既感覺,你試過咗《Ooha 0卡飲品》未呀?完全淋漓盡致實現了開胃、解油膩嘅作用。Ooha 仲無卡路里,呢度就係你

最後就要推一下呢度做的飲品, 真係好正呀🍹!有種想大口飲低既感覺,你試過咗《Ooha 0卡飲品》未呀?完全淋漓盡致實現了開胃、解油膩嘅作用。Ooha 仲無卡路里,呢度就係你可以大吹大擂飲到飽啦!

「本場」除咗食物豐富之外,地理位置又方便。我同朋友食完,每人都覺得十分滿意,埋單每人都唔使$400,真的是物超所值🌟。本場燒肉鋪,絕對係香港烤肉界嘅黑馬💖!
2024-08-20
2024-09-05 1019 views
「本場」烤肉放題嘅食物美味無比,環境都好舒適,我直情收藏咗佢!下次要帶男朋友再黎試🥰 開頭先要講嘅就係佢哋嘅店面設計,花心思嘅裝潢同好得意嘅小配飾,佢哋做到嗰種日式氣質👍🏻🍱 我平日唔太敢食放題,但呢度嘅頂級澳洲和牛海鮮放題套餐,真係絕對值得一試!總共14樣食品,龍蝦,鮑魚,物有所值,口味更加唔再講,真係好味到爆!🥩🍤👍🏻🥓🐄 極品牛小排,呢度嘅和牛表現實在出色,夠嫩,夠味,一試難忘,真材實料,食完仲會懷念!👍🏻💖 🍖 再嚟就係佢哋個 M8和牛封門柳同和牛牛板腱,款式新穎,口感特別,每一啖都釋放出滿滿的牛香滋味,回味無窮!😊🍖 佢哋個豬頸肉,絕對係豬肉中的極品,三分肥七分瘦,肥瘦適中,夾雜著獨有嘅肉香味,係味蕾嘅極限挑戰,絕不容錯過!👌「本場」絕對值得你親身去感受一下,一流嘅日式燒烤加上價錢公道,無得輸!你一試就會掉入烤肉嘅美食陷阱之中🤗👍🏻

好耐都唔出去食晚飯,今晚就揀咗本場🙈。呢間嘅店一走入去就感覺好chill,而佢哋嘅日本燒肉又真材實料,好適合吓我哋聚少聚多食下好野🍽️。首先就係頂級澳洲和牛海鮮套餐,你視覺味覺感覺一次滿足。啲和牛份外滑溜,真材實料,食晒🤠。🐮極品牛小排又唔係輸,好燒好食,完全控制得到火候,一啖咬落去就知道佢又嫩又juicy😮。M8和牛封門柳及M8和牛牛板腱,每一啖都令你感覺飽滿。咀香又入味🥩。豬肉部門,我哋就試金錢展同牛胸腹,豬肉煎到好香,一試過你都會愛上嘅💖。你可以話係chill又正宗,食得滿足。我哋一樣都唔會放過甜品,炸芝士年糕正正好好食,特別係佢嘅朱古力醬,簡直係神秘嘅加分。🎂🤪唔介意我話句:其實""本場""嘅料理雖然係日本燒肉,但係香港食又有另一種味道,唔同嘅feel。我哋食住好野,分享下生活嘅樂趣,一日咁就完美啦🥳👋😊。(沒有用餐款待/試食優惠)

(沒有用餐款待/試食優惠)
喺OpenRice見到位於旺角既🐷「本場」人氣超高收工減壓 約埋成班朋友一齊烤肉放題唔再煩惱 要食到大滿足為止😆🌟我地首先揀咗上品牛肩胛做開胃菜烤得微香唔會膩 有質感同埋烤物嘅香味 直頭開晒胃~🥩🌟有肉當然都要有菜整鍋綠意盎然嘅麻香野菜清新爽口同埋口味唔單一烤至微黃嘅邊 單食或者包肉都好夾🥬🌟燒肉飲品都要精心配搭我哋揀咗熱檸茶同熱檸水肉味配上酸酸甜甜嘅檸檬入口先係鮮肉嘅味道,飲啖嘢酸甜開胃飲食之間都冇咗油膩感!🍹🌟豬頸肉,網燒一口牛 味付八爪魚同牛胸腹則係主菜中嘅重頭戲 每款肉質都經過精心挑選,柔嫩飽滿烤至微焦嘅表面配上甜甜鹹鹹嘅調料好味到無得輸!最後食一口榴槤糯米糍作結甜甜軟軟嘅糯米糍包住濃濃的榴槤肉食烤肉之後食一口甜品味蕾瞬間得到滿足服務員都超快手,食完一碟再一碟全程non stop200分都唔夠 💯‼️
喺OpenRice見到位於旺角既🐷「本場」人氣超高

烤至微黃嘅邊 單食或者包肉都好夾🥬

🌟燒肉飲品都要精心配搭
我哋揀咗熱檸茶同熱檸水
肉味配上酸酸甜甜嘅檸檬
入口先係鮮肉嘅味道,飲啖嘢酸甜開胃
飲食之間都冇咗油膩感!🍹

🌟豬頸肉,網燒一口牛 味付八爪魚同牛胸腹
則係主菜中嘅重頭戲
每款肉質都經過精心挑選,柔嫩飽滿
烤至微焦嘅表面配上甜甜鹹鹹嘅調料
好味到無得輸!

最後食一口榴槤糯米糍作結
甜甜軟軟嘅糯米糍包住濃濃的榴槤肉
食烤肉之後食一口甜品
味蕾瞬間得到滿足

服務員都超快手,食完一碟再一碟
全程non stop
200分都唔夠 💯‼️

先前午時同朋友先過黎試試,但朋友提議晚飯再來一次🚶‍♀️🚶。到咗嗰度見到都有唔少人等緊,但都好快就有位🕣。呢間店嘅環境有日式風格,裝潢都幾溫馨,不止大卡枱,一樣都有電視機📺。頂級澳洲和牛海鮮頭盤:好彈牙而且幾香口,全都食得出好優質,實在好符合佢名字嘅""頂級""呢兩個字呀。極品牛小排🥩: 入口即溶,肉汁都做得剛剛好,既唔會太乾,又唔會太濕,而且肉質都相當的有口感。M8和牛封門柳同M8和牛牛板腱: 每一種和牛肉的燒烤得剛剛好,就算是同樣嘅肉類,都能燒烤出不同嘅口感🍖。豬頸肉🐖: 我哋第一次試呢種做法,有啲似燒烤版嘅叉燒,肥瘦均勻,香滑嘅口感都唔單止,仲好有嚼勁,我哋都幾驚喜!服務人員係我地進門嘅時候已經有人安排好位子,而且上菜都相當快,真的好貼心呀!👩‍🍳。

💿頂級澳洲和牛海鮮放題🍖…….阿女成日去尖沙咀跳芭蕾,可能有時你會諗點解要帶女去呢間日本烤肉放題,其實好簡單,因為佢真係好健!每一款食物都好新鮮,質素一流,而且價錢公道,真係高性價比!💰💡💡極品牛小排……食落嘴,好彈牙又肉厚。M8和牛封門柳和M8和牛牛板腱🍔…牛肉嫩滑無比,加上醬汁香氣,足以打動你我嘅心!🐄🔥 網燒一口牛, 頂級肩脊肉, 牛胸腹, 同埋牛油本菇, 牛油金菇🍄等一大嘢都縱使閂嘴朋友見到都會咁口舌嘅!🕹蜜糖豚肉腸…….📀你可能會驚太肥膩,但呢度嘅豚肉腸相反而肥而不膩,清甜中又帶點鹹香,配緊啤酒一流!🍺滿足感十足, 健又健身, 味道又多層次, 重點係好新酥嘅味道, 我女都大讚👧🏻!💕🎊🎊個人就覺得好抵食! D野絕對冇所謂的凡是一碟🍽!到最後都食得醉心飽滿!下次定要約埋老公一齊嚟探店!我就喺度等你啦! 還等什麼呢?快啲一齊嘆下呢間又靚又好嘅食堂啦!🥳🍻👍🏻

放工後約埋三五知己,去「本場」食個日式烤肉放題,好好慰勞下自己嘅辛勞😄。呢間餐廳位於旺角,呢個飲食熱點,人流密集,去到就感受到重重的熱情同活力,好岩聚會🤩。我哋揀咗個「上品牛肩胛放題套餐」,主打嘅「上品牛肩胛」,肉味濃郁,脂肪分布均勻,係鍋上輕輕一煮,已經令到全場飄揚佢的香味,食落口仲可以話係鮮嫩得來入口即化!😍口感幾好!👍接著就係「豬頸肉」、「金錢展」同「頂級肩脊肉」,三款肉品都無得輸。豬頸肉吸收咗特製醬汁,食落去充滿口感;金錢展嘅豐厚肉汁貼緊齒頰,令每一口都飽滿喜悅;至於頂級肩脊肉,更加係極品中的極品,當肉質富有口感嘅同時,結構保持左嫩口,入口味道濃郁,肉香四溢😋。👌至於「吉列蝦」,肉質鮮甜,表面煎得單脆,帶有微微的焦香味,入口則味道濃郁,鮮美得來抵死人!我差啲忍吾住想多食幾隻😂。 🍤如果要我選最鍾意嘅食物,我會揀「頂級肩脊肉」。食之前,已經聞到香氣,一咬下去,美味得讓我停不下來😝。總結就系「本場」其實價錢同食物質素都好,加上環境同服務都唔差,下次再食日式烤肉,我都會選擇呢度!👍👍👍🔥🔥🔥

2024-08-21
2024-08-28 688 views
今日要同大家介紹一間超推介嘅燒烤餐廳。餐廳有個超正嘅套餐”頂級澳洲和牛海鮮放題”提供一系列美味燒烤食物。呢間餐廳聚會真心一流,食物種類多,食材新鮮,地方充足,地理位置方便,唔同區朋友聚會都掂呀!🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂首先,嫩滑多汁澳洲和牛小排經燒烤後,肉質仍然鮮嫩,口感超掂。咬落去,牛肉鮮味同濃郁肉汁喺口中爆發,絕對係肉食愛好者最愛。牛頸脊肉質較綿密,肉味十足口感鮮嫩多汁。燒烤過程中,肉質散發出香氣,仲烤制出焦糖色外皮,更加誘人。封門柳肉味極濃,油脂同肉比例好好,一面燒,油脂一面出,香氣撲鼻,色香味俱全。多汁嘅肉真係令人愈食愈想食。🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂除左燒烤牛肉,仲有其他配菜,其中男爵薯餅係我強烈推薦嘅一道。以馬鈴薯為主,外層酥脆,內部軟綿,口感完美,薯仔味濃香甜。搭配燒烤肉一齊,更有風味。🥔海老係新鮮大蝦,經過燒烤後,肉質鮮嫩,仲多咗份焦香,蝦肉本身鮮甜,味道一流。🦐多春魚充滿魚春,燒烤後,魚肉變得酥脆,連魚骨都可以食埋,魚春充滿汁液,回味無窮。

🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂

🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂🐂

網上口碑爆棚嘅本場日本烤肉店,今晚終於有機會同男朋友黎試下嘞!一入到門口即俯瞰到整個開放式廚房,滿眼都係專業烹調嘅師傅,彷彿去左日本🤩🇯🇵🎌首先點嘅係招牌上品牛肩胛,肉質足夠。入口嗰刻,散發出嘅油香同肉汁瞬間喺口中激爆,「JENG啊」!😝豬頸肉烤到恰到好處,獨有嘅肉質同切割方式令到豬頸肉既彈牙又滑。令我更驚喜嘅係金錢蚌,肉多味濃😉🐚蜜糖豬腸係必點菜式。師傅將豬腸嘅外皮烤得焦香可口,而內裡嘅肉汁係勁鮮甜,簡直係人間美食啊! 🤩🍢當晚最驚喜嘅非男爵薯餅莫屬了。頂級男爵薯經過師傅烘焙,表面酥脆,中間軟綿,與牛肉完美咁融和一齊。😋飲品方面,揀咗凍可樂同草莓酒精飲品🥤。邊食邊飲,好爽!🍹😍Last but not least 😙 點都唔可以忘記本場最後一道菜:頂級肩脊肉,燒得出奇地入口即溶。食物質素好,價格公道,令人流連忘返,推薦大家嚟試試💖

當晚最驚喜嘅非男爵薯餅莫屬了。

飲品方面,揀咗凍可樂同草莓酒精飲品🥤。
邊食邊飲,好爽!🍹😍

2024-08-28 614 views
最近同朋友去左旺角食烤肉,好彩有預早book位😌我哋食咗「上品牛肩胛放題套餐」,牛肩胛肉一咬即化,肉質鮮嫩😋仲食咗蜜糖豚肉腸,咬落去甜甜哋,外脆內嫩😋頂級肩脊肉,肉質果然有保證,夠新鮮又鮮嫩🐮🐷牛慈腹肉質厚實,色澤均勻,食起來口感幾特別👍擺盤都幾乾淨整齊~食放題當然唔少得食埋飯後甜品,呢度仲有得食Movenpick雪糕😍🍦🍨!朋友食咗雲呢拿味,我就食咗士多啤梨🍓味,食完燒肉食返啲酸酸甜甜嘅士多啤梨🍓雪糕解吓膩就岩晒😋
最近同朋友去左旺角食烤肉,好彩有預早book位😌

仲食咗蜜糖豚肉腸,咬落去甜甜哋,外脆內嫩😋

頂級肩脊肉,肉質果然有保證,夠新鮮又鮮嫩🐮🐷

牛慈腹肉質厚實,色澤均勻,食起來口感幾特別👍

擺盤都幾乾淨整齊~

同老公慶祝生日梗係要去「本場」烤肉放題店!🎊🎁佢位於旺角中心,交通方便,自己燒自己食可以盡享烤肉嘅樂趣!而且餐廳嘅佈置好和風,簡單得尼又靚🏮,成個環境都好有格調同好舒適🍷。我哋叫咗上品牛肩胛放題套餐。上品牛肩胛又嫩又肥美,配埋BBQ醬,已經好好味。再配埋炭烤肉嘅香味,真係食到停唔到口,忍唔住想要嚟多一份🤩🤤。食放題緊係一定要食到盡興,所以就試埋佢地嘅金錢展同牛胸腹。啲肉烤到微焦,食落去肉汁飽滿,老公都大讚好食!仲有牛肉嘅鮮嫩,係真正既人間美食👍🥳。佢哋嘅麻油燒蒜粒同炸芝士年糕都絕對係好推介😋。蒜粒香味濃厚,加埋麻油嘅香味,好好食!而芝士年糕則係外酥內軟👍🏻👍🏻最後仲食左章魚小丸子,小丸子燒得恰到好處,口感豐富,令人回味無窮🐙🤗。鐘意食烤肉嘅朋友,係本場一定可以搵到心頭好。舒適的環境加高品質而且價錢公道嘅烤肉,諗起都已經期待再去食🥰🎉。

炭烤肉嘅香味,真係食到停唔到口,忍唔住想要嚟多一份🤩🤤。