最近天氣凍,想打邊爐見網上風評ok咪試吓..首先whatsapp果度,係佢哋自己講人頭八折正常黎講,係咪會覺得佢呢個menu計八折?到入座果陣,職員都同我講openrice訂位係人頭八折,但無講係另一個menu先有8折真係好離譜, 收錢果陣先知原來佢仲有另一個menu,果個先係八折,極誤導⋯⋯真係好嬲今次叫左level 5個餐食物方面,都無咩問題店員都好主動拎加湯壺比客人加湯肉類都新鮮既,手打丸子都好食既不過埋單果下真係非常嬲,希望貴公司可以直視問題
最近天氣凍,想打邊爐
見網上風評ok咪試吓..
首先whatsapp果度,係佢哋自己講人頭八折

正常黎講,係咪會覺得佢呢個menu計八折?

今次叫左level 5個餐
食物方面,都無咩問題
店員都好主動拎加湯壺比客人加湯
肉類都新鮮既,手打丸子都好食既
不過埋單果下真係非常嬲,希望貴公司可以直視問題
2025-01-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2025-01-05 460 views
平時都有打邊爐,但本身我對火鍋係無特別太大既喜好。但係!今晚終於比我搵到!鍋霸真係好好食!肉既品質真係非常高, 尤其係台灣古早牛肋骨涮涮鍋,同藥膳養生花膠雞涮涮鍋。完全冇諗過湯底所提供既肉都咁好食,好有肉味,件件肉都好大件但完全唔硬!同埋啲調味有好好味,真心好野!招呼service好,同埋座位唔迫,張枱夠大,食物質素好高,真係抵食過好多其他同行。真心講係我暫時試過最好食既火鍋,呢間一定要encore!
平時都有打邊爐,但本身我對火鍋係無特別太大既喜好。

但係!
今晚終於比我搵到!

鍋霸真係好好食!

真心講係我暫時試過最好食既火鍋,呢間一定要encore!
鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:午市火鍋放題 – Lv2 美國Prime Grade牛肩胛肉 $188,鴛鴦鍋湯底 +$48,升級海鮮配料 +$40如果你在午市想找個地方與朋友聚會,享受悠閒的時光,而不需要自己去拿食物,現在有一個非常好的選擇。鍋霸近日推出了午市火鍋優惠,從中午12點到下午4:30,讓你足足享受四個半小時的美食!😄😄😄午市的食物內容與晚市相同,質素並沒有差別。而且,價格也非常優惠,兩點後入座還可享八八折優惠!👍👍👍值得注意的是,入座的時間會影響用餐時長:如果兩點後入座,你的用餐時間是兩個半小時;三點後入座則是1.5小時,依此類推。若你在2:30後到達,也可以選擇他們的傳統120分鐘或無限時的自助餐,十分彈性!😍😍😍美國Prime Grade牛肩胛肉:牛肩胛肉呈深紅色,肉質緊實且富有光澤,肉眼可見的脂肪紋理均勻分佈,肉質的彈性適中,咀嚼時不會過韌,好味道!😋😋😋鴛鴦鍋湯底:今次叫了田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋及養生椰子雞涮涮鍋,蕃茄牛肉鍋的湯底呈現出蕃茄
鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

鴛鴦鍋湯底:今次叫了田園蕃茄濃湯牛肉涮涮鍋及養生椰子雞涮涮鍋,蕃茄牛肉鍋的湯底呈現出蕃茄誘人的紅色,牛肉肉質的鮮嫩,輕輕一咬就能感受到肉汁四溢,椰子雞鍋的湯底清淡而不油膩,口感順滑,喝上一口立刻能感受到椰子的甜味,雞肉的鮮味椰子的香氣與雞肉的鮮味相得益彰,味道一流!❤️❤️❤️

火鍋配料:除牛肩胛肉外,我們一家三口還叫了西班牙無激素豬肉片、游水海蝦、花膠片、白鱔片、帆立貝、炸魚皮、牛栢葉、爽滑豬肚、鹵水豬耳、鹵水大腸、鹵水雞腎、手工黑松露墨魚滑、手工三寶丸、手工黑松露墨魚丸、魷魚羹、鵪鶉蛋、羽衣甘藍、菜心苗及稻庭烏冬,款款高質好味,滿足到極點!👏🏻👏🏻👏🏻
2025-01-02 465 views
提供無限時用餐服務,顧客可以慢慢享用。湯底選擇琳琅滿目,開胃的🍅番茄湯,惹味酸辣麻辣湯,獨特的養生湯底藥膳花膠雞和🥥椰子雞,任君選擇。我們選擇了中等價位的套餐,肉類品種豐富,🍲濃郁的火鍋香氣撲鼻而來,瞬間激發食慾。牛肉夠新鮮,肉質柔軟,牛肉味濃郁。沙白和鱔片鮮甜可口,🥟手打丸和自制餃子,口感特別。飲品方面,餐廳設有一個大型飲品櫃,提供🍵冷泡茶、盒裝飲品等多種選擇,還有常溫和熱飲可供選擇。醬料種類齊全,調料區整潔有序。用餐結束時,🍨每人還會獲得一杯雪糕,為美食之旅畫上完美句號。

2025-01-02 664 views
天氣又再轉涼🥶,前面介紹過日式燒肉及韓式乾火鍋,這次終於要介紹真正的「打邊爐」,還要是台式養生鍋🍲 這家主打無限時任食,火鍋要時間煮滾,時間限制真的很容易吃得趕又不爽,這樣才吃得盡興 平日最便宜$168可以吃到4.5小時! 超適合「慢世(牛)魔王」還有旺角店是在創興廣場,在放題任食集中點能站穩陣腳絕對是實力證明,💪我們還可以在樓上做完24/7 gym才下來補充蛋白質🥩。要做到增肌減脂必點牛頸脊套餐prime grade安格斯真的不過肥,有肉味之餘不會柴。豬肉片也是高質素的西班牙伊比利亞黑毛豬,一樣不會太多脂肪而仍有肉香🐷。增肌就是要多吃沒合成的瘦肉,任點環節的沙茶牛肉以及台式雞件都是好選擇,啖啖肉嫩彈牙,且有秘製調味而不過鹹🍗。套餐還送了彈牙的花枝丸和外酥內嫩的鹽酥雞🐥其中鹽酥雞可以用桌上的調味粉自行做shake shake鹽酥雞,海苔味很不錯呢。任點的火鍋料也很有誠意,包括許多自家製的手工丸及餃子🥟:豐富口感的香菇雞軟骨餃🍄‍🟫、香氣撲鼻的黑松露墨魚滑🐙,而且十分真材實料,不會只得粉漿。海鮮也有蝦🦐、沙白、脆肉鯇、帆立貝等,我們推介富油香的白鱔片最後必提是台式火鍋最最最重要的養生湯底

prime grade安格斯真的不過肥,有肉味之餘不會柴。
prime grade安格斯牛頸脊

西班牙伊比利亞黑毛豬

套餐還送了彈牙的花枝丸和外酥內嫩的鹽酥雞🐥
炸花枝丸

海苔粉鹽酥雞

手打黑松露墨魚滑

最後必提是台式火鍋最最最重要的養生湯底,這裡足足有二十款不同湯底選擇,而且湯底是有海量多的配料,只吃湯料也飽了三成🤰

藥膳花膠雞鍋CP值超高,有膠質的花膠吸了湯頭超好吃,絕對不是那些爽口得像雪耳的廉價貨。另外番茄濃湯牛肉鍋非常有驚喜,湯底呈深色的濃肉汁味道,加上酸酸甜甜的番茄肉🍅,用來煮麵就最棒了🍜
藥膳養生花膠雞涮涮鍋

基本上吃湯底味道已經很夠,若是還想額外蘸醬的話,店家推介的黃金沾醬會教你調較的比例,真的比自己混醬好吃呢🧄

環境坐得舒適,有很多卡位保留私隱度,每桌旁都有架車子放火鍋料和加湯的瓶子,很是企理。外面有個小小的自助區提供冷熱飲品,自家泡的茶是大熱,我們特別欣賞其烏梅山楂茶,酸甜味道夠平衡又開胃👍 最後每人來一杯雪糕,其中有haagen daz/movenpick數款味道,有品質保證🍦
雪糕

$450 (Dinner)
prime grade安格斯牛頸脊
  • 白鱔片
  • 田園番茄濃湯牛肉涮涮鍋
  • 烏梅山楂茶
  • 鹽酥雞
冬天最啱就係打邊爐。旺角有好多間任食火鍋店,今次就試下旺角創興廣場呢間"鍋霸"。呢度既收費主要有3級既"吃到飽養生火鍋套餐",每個級別都有牛肉同豬肉,主要分別在於唔同等次嘅牛同豬。而且時間上,可以選擇120分鐘或者無限時。無限時其實價錢都唔係差好遠,如果一班朋友嚟嘅話,無限時就開心好多,可以慢慢食慢慢傾。七點半前有8折,九點後入座就有85折。今次我下晝嚟食,就揀咗120分鐘既第2級,成人價都係$299 小童價$195。湯底揀咗養生花膠雞鍋,藥膳味濃甘甜,有紅棗、杞子等等,花膠份量都唔少,女士食就啱曬❣️好味又可以美顏補充骨膠原🥰第2級已經有美國 Prime Grade 極上牛頸脊 同 西班牙伊比利亞黑毛豬,肉質都叫唔錯,性價比高。Prime Grade 極上牛頸脊雪花紋都ok,有牛味口感滑。豬肉已經係西班牙伊比利亞等級,豬肉味唔臊,正!另外仲有好多其他火鍋配料,全部都係無限追加。海鮮有蜆、有帶子、有蝦,蜆超新鮮!!瘋狂loop咗好多轉😋手打丸都好好食。欣賞蔬菜類佢有羽衣甘藍選擇👍飲品又係勁多選擇,仲要有熱有凍,熱嘅黑糖薑母茶又係女士養生選擇🩷加左個小食試,shake shake鹽酥雞sh
冬天最啱就係打邊爐。
旺角有好多間任食火鍋店,
今次就試下旺角創興廣場呢間"鍋霸"。

呢度既收費主要有3級既"吃到飽養生火鍋套餐",
每個級別都有牛肉同豬肉,
主要分別在於唔同等次嘅牛同豬。
而且時間上,可以選擇120分鐘或者無限時。
無限時其實價錢都唔係差好遠,
如果一班朋友嚟嘅話,
無限時就開心好多,可以慢慢食慢慢傾。
七點半前有8折,九點後入座就有85折。

今次我下晝嚟食,
就揀咗120分鐘既第2級,
成人價都係$299 小童價$195。

湯底揀咗養生花膠雞鍋,
藥膳味濃甘甜,有紅棗、杞子等等,
花膠份量都唔少,
女士食就啱曬❣️
好味又可以美顏補充骨膠原🥰

肉質都叫唔錯,性價比高。
Prime Grade 極上牛頸脊雪花紋都ok,
有牛味口感滑。
豬肉已經係西班牙伊比利亞等級,
豬肉味唔臊,正!

另外仲有好多其他火鍋配料,
全部都係無限追加。

海鮮有蜆、有帶子、有蝦,
蜆超新鮮!!
瘋狂loop咗好多轉😋

手打丸都好好食。
欣賞蔬菜類佢有羽衣甘藍選擇👍

飲品又係勁多選擇,
仲要有熱有凍,
熱嘅黑糖薑母茶又係女士養生選擇🩷

加左個小食試,
shake shake鹽酥雞
shake shake花枝丸
佢有四種粉提供嚟做shake shake,
梅粉、芝士粉、海苔粉、香辣粉,
雖然任食打邊爐都食得好飽,
不過呢個小食都幾好食。

最後最後唔好忘記食埋佢個雪糕🍦🍨
每人一個,
movenpick/häagen-dazs等等
好多牌子味道選擇!

2025-01-01 526 views
今日又去食超抵食嘅「鍋霸」🔥 晚市有得揀兩小時或無限時任食,一定食到捧住個肚走😆 入到去就覺得環境大 乾淨舒適,感覺非常好👍 晚晚都好多人,記得提早預約😚🥘吃到飽養生火鍋套餐🥩Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片湯底我哋揀咗🌟壽喜燒,味道香甜濃郁,煮咩食都咁好味😍 火鍋配料非常豐富,一定要食海鮮🦐款款都鮮甜,我最鍾意食脆骨腩爽口多汁🤤 另外非常推薦手打丸類,比起其他放題更高質,真係勁好味,粒粒都好彈牙!最後食返杯雪糕就好滿足啦🥰🥰

🥘吃到飽養生火鍋套餐
🥩Prime Grade牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片

湯底我哋揀咗🌟壽喜燒,味道香甜濃郁,煮咩食都咁好味😍

最後食返杯雪糕就好滿足啦🥰🥰
今日去了鍋霸享受午市火鍋放題4.5小時無限任飲任食,價錢只不過是$188,就可以享受幾十款不同美食和飲品,加40元更可以升級海鮮及配料,非常抵食,而且食物質素同散叫的火鍋餐廳差不多。和朋友慢慢傾,又唔使自己出去攞食物,只要掃qr code,侍應便會拿到我們枱上,非常舒適,而且這個午市火鍋優惠,我們可以慢慢吃,慢慢傾,由十二點食到下午四點半。無論幾多點入座都可以,只要四點半前埋單便可以,另外,兩點後入座還有88折,下次如果兩點才肚餓,就真係要試多次了!今次點了美國 prime grade 牛肩胛肉,雖然是牛肉類最便宜的一款,但是質量極不輸蝕,這些牛肩胛肉片呈現出細緻的紋理和豐富的油花,肉質的優異。油花的分佈均勻,使得牛肉在烹調過程中能夠保持多汁和嫩滑的口感。

2024-12-31 544 views
最近來到位於創興廣場的鍋霸,😆真是一次美味的享受!這裡的火鍋選擇多樣,火鍋一定會有既牛肉、豬肉、更有鱔魚、鮮蝦和貝類,讓人眼花繚亂。除了主食材,還有香濃的芝士腸、香脆的響鈴,還能隨意選擇飲品,😋讓你一次滿足所有味蕾。 最值得一提的是他們的養生湯底,特別適合注重健康的朋友!🌿湯底清淡卻不失風味,每一口都能感受到自然的鮮甜。還有雪糕作為甜品,讓整體用餐體驗更加完美。 在節日吃喜歡的火鍋,可以來鍋霸試試!在這裡,不僅可以享受到美味的食材,還能和朋友一起分享快樂時光!🥢✨

2024-12-30 489 views
📍鍋霸吃到飽台式養生火鍋 @hotpotkinghk味道:⭐️⭐️⭐️⭐️👉🏻美國Prime Grade極上牛頭脊及西班牙伊比利亞黑毛猪套餐👈🏻正價時段 成人無限時 每位$4️⃣1️⃣3️⃣🥘湯底❶台灣麻辣牛肉涮涮鍋同平時食到嘅麻辣湯好唔用🤙🏻加入咗一大舊牛腩去炮製🐮我哋驚愈煮愈辣 就事先拎起曬啲辣椒🌶️食到最尾都唔會好辣唔會好重口味☺️🥩肉類❶Prime Grade安格斯牛頸脊❷西班牙伊比利亞黑毛豬肉片❸Prime Grade美國安格斯肥牛❹西班牙無激素豬肉片估唔到呢個價錢嘅肉肉都幾靚⭐️呢幾款肉嘅紋理都好細膩 食落又幾柔軟👍🏻🍢丸類/炸物❶手工黑松露墨魚丸❷手工墨魚丸❸手工牛丸❹魚皮餃❺濃汁牛丸❻爆醬濃芝士牛丸❼台灣腸❽足八吋長蟹棒❾響鈴卷❶⓪炸魚皮丸類最surprise我嘅係爆醬濃芝士牛丸🧀芝味爆棚 一咬落去 芝士汁即刻湧出嚟🤩而響鈴卷同炸魚皮都係打邊邊必定要叫嘅嘢食😗浸一浸湯 話咁快就食得🤙🏻🌊海鮮❶帆立貝❷是日精選海鮮❸白鱔片❹游水海蝦❺脆鯇魚片呢日嘅是日精選海鮮係蜆⚓️啲蜆都幾大隻幾新鮮同幾肥美😌另外都推薦大家叫白鱔片🎣雖然切得有啲薄 但鱔肉彈牙鮮嫩 好味好味😋🥗蔬菜❶萵荀❷雞脾菇❸雜菇拼盤呢到啲蔬菜
📍鍋霸吃到飽台式養生火鍋 @hotpotkinghk

烏冬口感好煙韌 同呢個湯出符意外地夾🤟🏻

🍨 甜品
❶Movenpick椰子味雪糕
❷HaagenDazs曲奇雲呢嗱雪糕
雪糕限咗每人淨係可以叫一杯~
不過都有Movenpick/HaagenDazs☺️
2024-12-29 551 views
📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋天氣凍冰冰,去打邊爐就最合適不過!呢間位於創興廣場既台式火鍋店🍲位置寬敞,空間十足,食物種類多~養生湯底選擇多,亦設有自家手工製配料,幾特別😻🐂Prime Grade安格斯肥牛套餐 $313/位 (無限時任飲任食)🍲湯底湯底有成20幾款可以選擇,仲可以揀鴛鴦鍋添,試左台灣養生花膠雞涮涮鍋同麻辣番茄牛肉涮涮鍋(少辣)~一次過可以試曬辣同埋唔辣兩種口味! 花膠雞骨膠原偏重,推介大家試吓😆🥢小食入座會送一份小食:鹽酥雞同花枝丸,每樣各半份;味道正正常常,但勝在新鮮炸起,唔會凍冰冰。另外,亦提供四種調味料,分別有海苔、梅子、芝士同香辣,俾你shake 一 shake再食,會有另一番風味😏🥩任食Prime Grade美國安格斯肥牛& 西班牙無激素豬肉片🔺 Prime Grade美國安格斯肥牛肉質鮮艷,油脂十足!牛味算濃郁,有嚼口~一碟大概有5片,同朋友都encore左幾round😈🔺 西班牙無激素豬肉片豬肉片肉質爽嫩,主打無激素,食得開心又放心😌🥢火鍋配料用QR code就可以輕鬆落單,除咗有基本嘅火鍋配料之外,例如牛柏葉、黑毛肚、炸魚皮、響鈴等等,亦有唔少自家手工製配
📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋

鴛鴦湯底

🍲湯底
鹽酥雞&花枝丸

🥢小食

Prime Grade安格斯肥牛

🔺 Prime Grade美國安格斯肥牛
🔺 西班牙無激素豬肉片
豬肉片肉質爽嫩,主打無激素,食得開心又放心😌
手工麻辣牛丸
手工黑松露墨魚丸
海鮮

🥢火鍋配料
用QR code就可以輕鬆落單,除咗有基本嘅火鍋配料之外,例如牛柏葉、黑毛肚、炸魚皮、響鈴等等,亦有唔少自家手工製配料,當中包括丸類:手工黑松露墨魚丸、手工麻辣牛丸、手工香菇雞軟骨餃、手工梅菜豬肉丸等等
➡️大推黑松露墨魚丸,黑松露嘅味極濃,而墨魚粒粒亦增加唔少口感;麻辣牛丸啱晒重口味人士,辣得過癮。當然亦有唔少精選海鮮:游水海蝦、大硯、是日精選海鮮,都好值得encore呀🤤

🌟自助吧食品、甜品及飲品
🔺自助吧食品大多都係火鍋配料:丸類、腸類、蔬菜類、雞肉、公仔麵等等,款式多達接近30款!😍
🔺甜品
提供大概10款甜品,每位客人可選一客,當晚揀左Häagen-Dazs雪糕🍦
🔺飲品正常發揮,幾個雪櫃放滿飲品,包裝同罐裝飲品任飲;仲有茶類飲品,可以解油膩感~凍同熱嘅都有提供

📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (創興廣場) (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場4樓

#旺角 #旺角創興 #鍋霸 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生 #火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #鍋霸吃到飽台式 #養生火鍋 #放題 #香港 #相機食先 #打邊爐 #旺角美食
鴛鴦湯底
鹽酥雞&花枝丸
Prime Grade安格斯肥牛
手工麻辣牛丸
手工黑松露墨魚丸
海鮮
2024-12-28 654 views
冬天凍冰冰最岩打邊爐😍😍😍見近排多人介紹 又好似好抵去左創興廣場呢間鍋霸打邊爐🙆‍♀️佢火鍋配料有好多款,海鮮,菜類,丸類 好豐富今次我地都嗌個平d既餐😆主要食其他配料揀左L2 有牛肩胛肉,豬肉片同沙茶牛肉仲有雞件比起其他就呢隻牛相對冇咁靚不過味道都唔差架!又有牛味 呢個餐仲要任食先$198 勁抵!食物內容同晚市一樣而午市可以無限時12點黎可以食到4點半同班同埋一齊慢慢傾計慢慢食真係好適合😍鍋底好多選擇揀左椰子雞,好清甜🤩雞肉好滑好好食🙆‍♀️性價比之選!
冬天凍冰冰最岩打邊爐😍😍😍
見近排多人介紹 又好似好抵
去左創興廣場呢間鍋霸打邊爐🙆‍♀️
火鍋配料有好多款,海鮮,菜類,丸類 好豐富
今次我地都嗌個平d既餐😆主要食其他配料

揀左L2 有牛肩胛肉,豬肉片同沙茶牛肉仲有雞件
比起其他就呢隻牛相對冇咁靚

不過味道都唔差架!
又有牛味 呢個餐仲要任食先$198 勁抵!

食物內容同晚市一樣
而午市可以無限時
12點黎可以食到4點半

同班同埋一齊慢慢傾計慢慢食真係好適合😍

鍋底好多選擇
揀左椰子雞,好清甜🤩
雞肉好滑好好食🙆‍♀️

性價比之選!

聽朋友說,午市都想有個空間可以坐低慢慢同朋友聚會,又唔使自己出去攞嘢食,想有人招呼,可以去鍋霸。午市火鍋優惠,由12點至下午4:30,食足四個半鐘。 火鍋配料,唔使自己拎,有人招呼,食物質素佳。今天下午,我約了老友去到旺角創興廣場鍋霸吃到飽台式養生火鍋午餐, 去試一試,看看是否真的正如朋友所說一樣。我們點了美國Prime Grade牛肩胛肉套餐。套餐包括台灣養生醉雞涮涮鍋、美國安格斯肥牛、西班牙無激素豬肉片等,讓我感受到不同風味的結合。麻辣手拍青瓜的清爽與爽滑豬肚的口感相得益彰,手工三寶丸和手工韮菜餃更是讓人垂涎欲滴。此外,套餐中還有脆鯇魚片和深海魚柳,搭配新鮮的萵荀、唐生菜及菜心苗,讓整體的口感更為豐富。最後,配上Haagen Dazs的曲奇雲呢嗱雪糕和草莓雪糕,真是完美的結尾。餐廳的服務態度更是令人讚賞,讓整個用餐體驗更加愉快。朋友果然冇介紹錯,有機會一定會再來享受美食。

2024-12-24
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$200 (Tea)
  • 美國PrimeGrade牛肩胛肉套餐
旺角這間台式火鍋店主打無限時任食模式⏳亦可以120分鐘任食 時間充裕可以慢慢食 餐廳環境乾淨企理 地方寬敞坐得舒適🥰用QR code直接落單非常方便 上菜速度快無漏單👍🏻今次試了午市養生火鍋吃到飽第二級肉類套餐可以任食🥩美國Prime Grade極上牛頸脊及🐷西班牙伊比利亞黑毛豬 以openrice訂座更有八折優惠😍✨鴛鴦湯底選了藥膳胡椒豬肚雞鍋及藥膳椰子雞涮涮鍋🍲藥膳胡椒豬肚雞湯底胡椒味濃郁♨️微微辛辣令人暖心暖胃 湯底有濃郁的雞香味和藥材香氣🥥藥膳椰子雞涮涮鍋椰香濃郁而不膩 湯底好清甜 加點蟲草花或蔬菜涮煮 滋補又健康😍兩款湯底都各有特色 不需要加醬料已經夠味了 ✨肉類🥩美國Prime Grade極上牛頸脊 色澤鮮紅油花均勻 牛頸脊的脂肪較少但牛味濃郁 每片都薄得剛好 涮幾秒就能入口🤤🐷西班牙伊比利亞黑毛豬肉片肥瘦比例適中 油脂香氣豐富🐽肉質新鮮無騷味✨火鍋配料自助配料選擇有超過60款 海鮮方面🦐沙白蜆、蟶子和鱸魚片都好新鮮處理得乾淨 特別推介鮮花膠口感細膩非常滋味🦑手工丸類如黑松露墨魚丸及手工牛丸都好彈牙又鮮味 炸魚皮炸得香脆值得一試🥬蔬菜新鮮又乾淨 推薦萵筍及皇帝菜 涮煮後爽脆

✨鴛鴦湯底

✨肉類

火鍋配料
自助配料選擇有超過60款 海鮮方面🦐沙白蜆、蟶子和鱸魚片都好新鮮處理得乾淨 特別推介鮮花膠口感細膩非常滋味🦑手工丸類如黑松露墨魚丸及手工牛丸都好彈牙又鮮味 炸魚皮炸得香脆值得一試🥬蔬菜新鮮又乾淨 推薦萵筍及皇帝菜 涮煮後爽脆清甜 可解肉類的油膩感

✨飲品
飲品櫃提供多款罐裝同紙包飲品🥤有冷泡茶桂花烏龍茶都好不錯 無糖健康又清新解膩 亦有暖飲櫃提供熱飲好貼心🍵

甜品
雪糕可以一人選一款🍦要了KitKat巧克力脆皮雪糕🍫同DREYER'S開心果扭紋脆筒 非常滿足

📍鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (創興廣場) (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場4樓
Type of Meal
Lunch
天寒地凍最啱就係打邊爐,鍋霸火鍋最近推出左個任飲任食4個半鐘嘅午市火鍋放題,由12點食到4點半,可以食足咁耐真係好正,可以慢慢食,如果兩點入座,都可以食兩個半鐘頭架套餐有五個等級揀,兩點後入座仲有八八折,成人最平$143,最貴$306,我揀左最貴嘅霜降牛小排套餐,真係好多野食,肉類有Prime Grade霜降牛小排、Prime Grade安格斯牛頸脊、西班牙伊比利亞黑毛豬肉片、Prime Grade美國安格斯肥牛,食物質素同晚市一樣湯底有成二十款,款款都好吸引,揀左新出嘅藥膳胡椒豬肚雞湯,好重胡椒香味,但又唔辣,啲食材吸左啲胡椒湯,好惹味😋 打邊爐醬料好重要,呢度嘅豉油同麻油都好香,幾令人回味配料方面推介花膠片、帆立貝同足八吋長蟹棒Shake shake粉配魚皮好得意,有梅子、海苔、香辣同芝士味,我覺得梅子味最突出每人包一款雪糕,有Movenpick、Haagen Dazs、Dreyer’s等等揀,推介Movenpick嘅椰子味雪糕除左凍飲櫃,仲有個暖櫃,幾貼心,仲有我鍾意嘅Qoo仔🌟除左野飲同醬料,全部食物都係用QR code落單,方便👍🏻

打邊爐醬料好重要,呢度嘅豉油同麻油都好香,幾令人回味

配料方面推介花膠片、帆立貝同足八吋長蟹棒

除左凍飲櫃,仲有個暖櫃,幾貼心,仲有我鍾意嘅Qoo仔

• Prime Grade霜降牛小排
  • 足八吋長蟹棒