今次經朋友介紹下,我們來到觀塘這間位於電訊數碼大樓的樓上Chill好玩靚靚西餐廳。🍴🥰地方寬敞,環境舒適,有室內外的用餐位置,第一次到訪可以打桌球和掟飛鏢的餐廳,感覺充滿活力!🤣晚餐除了有套餐外,還有特色龍蝦餐,🤤我們是晚吃的是龍蝦🦞套餐($398),有龍蝦湯、巴哈馬火腿沙律、自家製龍蝦汁扁面配巨型龍蝦尾、是日甜品、一杯紅莓汁。另外還點了一個晚市套餐($308),包蘑菇🍄‍🟫湯、烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律🥗、香煎紅石斑柳配帶子、是日甜品、一杯蘋果汁。龍蝦湯顏色紅亮,雖沒有龍蝦肉在湯裡,但仍喝到濃郁龍蝦味道,鹹鮮無比。👅蘑菇湯比較稠綿,菌菇味也算濃,蘑菇被攬碎了,我喜歡有吃到整粒蘑菇呢~😛巴哈馬火腿沙律,用Parma ham 包裹着清甜的哈密瓜🍈,作為前菜很適🈴,十分清新!🤗慢煮嫩雞胸凱撒沙律,雞胸肉軟嫩,加上麵包脆粒,芝士碎,煙肉乾粒,沙律菜,口感豐富,健康又好吃!🫶🏻自家製龍蝦汁扁面配巨型龍蝦尾,巨型龍蝦尾啖啖肉,味美彈牙,🥰我很喜歡這個醬汁,充滿海鮮好味道,而且絕不吝嗇,意粉充分吸收了龍蝦汁的香味,每啖都很滋味!😋煎紅石斑柳配帶子,我很喜歡吃魚,😍煎得外脆內軟的石斑香脆可口,🥳帶子也沒有

晚餐除了有套餐外,還有特色龍蝦餐,🤤

慢煮嫩雞胸凱撒沙律,雞胸肉軟嫩,

煎紅石斑柳配帶子,我很喜歡吃魚,😍
煎得外脆內軟的石斑香脆可口,🥳
帶子也沒有煎得過火,蘸上忌廉汁,
香嫩軟滑!想再多吃幾粒呢~😆😆

是日甜品是朱古力🍫慕絲,
像是酒店自助餐吃的甜品水準,
為這頓晚餐畫上完滿句號。🩷

我們吃飽了,就去玩掟飛鏢🎯~~
$10一局,想不到第一次玩就可以中了紅心♥️,Chill開心Chill好玩!🥳

盡快將憂愁眼睛憂愁面孔憂愁內心拋棄吧 找回你的微笑嘴巴一同和唱可以嗎

Info
店名:HouseFifty
地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓
  • 自家製龍蝦汁扁面配巨型龍蝦尾
6 day(s) ago 0 views
上星期朋友約我收工去chill下,想帶我去一間叫做 House FiftyEight 嘅餐廳,聽朋友講佢地啲西餐好好食,尤其係佢地個忌廉青口,鐘意食青口既我緊係即刻gogo。去到見到餐廳嘅環境類似酒吧,但同時有好多餐枱同卡位,坐落都幾寬落舒服,氣氛同音樂配搭好好,俾我嘅第一印象已經好高分。以下係我今次用餐嘅幾款推薦美食:吞拿魚沙律十分推薦呢一道吞拿魚沙律,新鮮既吞拿魚刺身搭配蔬菜同特製醬汁,吃落清新又開胃,非分適合想要輕食嘅人。吞拿魚的鮮甜同沙律嘅爽脆相得益彰,令人一試難忘。菇湯菇湯香濃滑順,菇香四溢,濃郁嘅口感令人一喝就愛上。湯底嘅調味亦恰到好處。忌廉青口配多士黎到主角,呢道忌廉青口好令人驚喜,青口鮮嫩,忌廉醬非常香濃,搭配香脆的多士,令人每一啖都充滿滿足感,同時份量十足,好適合同人share。是一道必點嘅小吃。美國肉眼10oz美國肉眼亦係重頭戲,10oz的份量兩個人食岩岩好,肉質嫩滑且多汁,烤制後外焦內嫩,肉香四溢,鐘意食牛扒嘅千祈唔好錯過!House FiftyEight 除左用餐區外,仲有娛樂區,有飛鏢機、Beer Pong等可以玩,享用美食嘅同時,亦可以同friend飲返兩杯

吞拿魚沙律

菇湯

忌廉青口配多士

美國肉眼10oz

House FiftyEight 除左用餐區外,仲有娛樂區,有飛鏢機、Beer Pong等可以玩,享用美食嘅同時,亦可以同friend飲返兩杯酒,玩下酒game,特別適合成班人聚會或慶祝場合,快啲去試下啦~

2024-12-03 0 views
餐廳好大,裝修好靚,可以打卡,除咗有多張大型餐桌、飛鏢機等,仲設有室外座位,好適合一大班朋友黎,而且可以帶毛孩過嚟!🥰🥰🥰Dinner set $308是日餐湯蘑菇湯,好creamy,飲落好smooth 👍🏻👍🏻仲有個牛角包,外脆內軟!前菜係烤鐵板吞拿魚沙律😋😋😋呑拿魚外層烤得好香,沙律菜好新鮮,食完好開胃~主菜揀咗西班牙黑毛豬鞍,豬鞍肉質鬆軟,咬落好juicy,配搭埋菠蘿同特別嘅醬汁,好好味!🤤🤤🤤是日甜品,甜度啱啱好,一啲都唔漏~(大)忌廉青口配多士 $248推薦!!!忌廉汁煮得好creamy,完美融入青口到,青口好新鮮,而且份量好多,多士外脆內軟,值得一試!我哋仲加咗兩杯白酒$10*2,好易入口!水牛城雞翼 $98雞翼煎到外皮好脆,肉質鮮嫩又多汁,而且煮得好入味,仲有少少辣6吋風乾火腿火箭菜薄餅 $78份量啱啱好,真係可以當小食叫黎試下,唔會怕食唔晒,味道比預期中好,火腿同火箭菜嘅配搭好match!

Dinner set $308

是日甜品,甜度啱啱好,一啲都唔漏~

(大)忌廉青口配多士 $248

水牛城雞翼 $98

6吋風乾火腿火箭菜薄餅 $78
Happy Friday!幾位同事約埋收工一齊去咗公司附近嘅House Fifty Eight,餐廳環境寬敞舒適,無論係室內定係室外露台座位,都有一種悠閒嘅氛圍。呢度更有桌球同飛標玩,比我哋享受美食嘅同時增添樂趣,今晚我哋食完主食,再一邊咬住蕃薯條同日本鱈魚乾脆脆,一邊掟標,呢2款真系小食中嘅最佳拍檔,一個咸脆,一個甜而外脆內軟,令人一口接一口。明太子海鮮意粉醬汁濃郁,海鮮新鮮,意粉煮得軟硬剛好。10安士美國肉眼扒唔系好厚,但有好大件,肉質鮮嫩多汁,煎得外焦內嫩,配上簡單的調味,味道絕對出色。烤慢煮雞肉與凱撒沙律配搭好好,雞肉嫩滑,沙律清新,十分開胃。羅宋湯勁多料,湯底濃厚,配嘅牛角包非常鬆軟。晚餐仲可以配搭朱古力蛋糕同餐飲,朱古力嘅滋味為呢餐劃上完美的句號。特別一提,佢們嘅白酒忌廉煮藍青口正在推廣,雖然呢次未能一試,但絕對會成為下次嘅目標。總體嚟講,House Fifty Eight提供了一個令人愉悅嘅用餐體驗,期待下次再來!

明太子海鮮意粉醬汁濃郁,海鮮新鮮,意粉煮得軟硬剛好。

羅宋湯勁多料,湯底濃厚,配嘅牛角包非常鬆軟。

2024-10-11
$250 (Dinner)
2024-11-29 0 views
📍House FiftyEight 😍觀塘超好味西餐👍餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~慢煮美國安格斯頂級牛板鍵😍肉質鮮嫩😍非常有牛味😘完全唔會覺得靭👍係非常高質素嘅安格斯牛板腱🤤😛👍~加拿大豬肉眼扒🤪超好味嘅豬扒😛估唔到咁厚切都可以咁正😍甚至比牛扒更加軟熟😘~Ice Chocolate 🥳非常用心思製作嘅一款飲品😍味道亦都好好👍朱古力味香濃🤤~餐湯同餐包亦都非常好味高質❤️🤩📍House FiftyEight (觀塘)觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓
📍House FiftyEight 😍觀塘超好味西餐👍

超好味嘅豬扒😛估唔到咁厚切都可以咁正😍甚至比牛扒更加軟熟😘

~Ice Chocolate 🥳

非常用心思製作嘅一款飲品😍味道亦都好好👍朱古力味香濃🤤

~餐湯同餐包亦都非常好味高質❤️🤩

📍House FiftyEight (觀塘)

觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓
2024-11-26 262 views
今日朋友帶我嚟咗呢間係觀塘嘅玩味餐廳。一入到嚟就覺得佢係一個好適合gathering嘅地方,有得玩飛鏢,又有足球機。成個環境好有格調,坐得好舒服 🥰 我哋兩點左右過到嚟叫咗2個Lunch set,仲有八折優惠添!★̆̈ 鮮茄小龍蝦意粉 ($148)聽講係新菜式嚟嘅,即刻忍唔住想試吓。小龍蝦彈牙鮮甜,食極都仲有,起碼食咗超過20隻,啖啖都係肉,爽阿!意粉入面加咗蕃茄粒,仲帶有蒜香味,食落好開胃 ☺️★̆̈ 慢煮美國安格斯頂級牛板健 ($148)牛扒上嚟嘅時候,發現隻碟有加熱過,仲要係兩塊大大嚿嘅牛扒,加分❣️叫咗5成嘅牛扒,牛味好濃,咬落好腍!配菜仲有翠玉瓜,薯仔,蕃茄同菇。為食嘅我哋仲加左30蚊叫咗個黑松露薯條,係咁嚼🤣走嘅時候見到餐廳有專比寵物食嘅寵物餐,下次可以帶埋狗仔過嚟chill吓☺️!

★̆̈ 鮮茄小龍蝦意粉 ($148)
鮮茄小龍蝦意粉

★̆̈ 慢煮美國安格斯頂級牛板健 ($148)
慢煮美國安格斯頂級牛板健

2024-11-26
鮮茄小龍蝦意粉
慢煮美國安格斯頂級牛板健
  • 美國安格斯頂級牛板腱
2024-11-26 183 views
餐廳環境寬敞,有室外室內可以坐~今晚點左一個一人餐,再散叫~🔸忌廉青口配蒜茸多士 ($248)-青口份量多,用忌廉白汁去煮用黎點多士一流~多士都有6塊,唔驚唔夠食~呢家仲做緊promotion,加$10有杯白/紅酒🔸炸物拼盤(炸蝦、魷魚、薯條、魚餅) ($138)-炸物拼盤有齊晒想食既食物,好適合一路飲酒一路食! 炸物唔油膩,即炸即上🔸肉眼扒/餐湯/沙律-肉眼扒點左5成熟,肉味濃~餐廳仲有搭配其他配菜一齊上! 一人套餐仲包左沙律,朋友點左吞拿魚沙律,好fresh!!仲有餐湯,好抵食~餐廳14:00後,已經有8折!放工同同事食好方便📍House FiftyEight地址: 觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓

🔸忌廉青口配蒜茸多士 ($248)

🔸炸物拼盤(炸蝦、魷魚、薯條、魚餅) ($138)

🔸肉眼扒/餐湯/沙律

地址: 觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓
2024-11-21
2024-11-24 192 views
今日就同朋友去咗House FiftyEight 食飯餐廳環境寬敞, 可以碇飛鏢之餘, 仲可以玩桌球等Dinner set套餐包括餐湯,前菜, 主菜同甜品烤鐵板吞拿魚沙律沙律菜清新開胃, 配撘鮮嫩既呑拿魚, 外圍加左芝麻好香口蘑菇忌簾湯入口好creamy, 啖啖都有蘑菇粒香煎封門柳份量十足, 肉質粉嫩, 咬落好腍身, 配撘特製醬汁, 好惹味香辣蕃茄汁煮青口滿滿既藍青口,蕃茄汁好濃郁,青口肉飽滿, 鮮甜爽口, 仲可以加$10配house white wine 無骨雞翼外層炸得香脆, 有少少辣辣地日本鱈魚乾脆脆整得好薄身香脆, 又帶淡淡魚味,岩唒送酒
今日就同朋友去咗House FiftyEight 食飯
餐廳環境寬敞, 可以碇飛鏢之餘, 仲可以玩桌球等

Dinner set套餐包括餐湯,前菜, 主菜同甜品

烤鐵板吞拿魚沙律
沙律菜清新開胃, 配撘鮮嫩既呑拿魚, 外圍加左芝麻好香口

蘑菇忌簾湯
入口好creamy, 啖啖都有蘑菇粒

香煎封門柳

香辣蕃茄汁煮青口

無骨雞翼
外層炸得香脆, 有少少辣辣地

日本鱈魚乾脆脆
整得好薄身香脆, 又帶淡淡魚味,岩唒送酒
今日同老best玩<<朋友發辦>>,連餐廳都係朋友揀,最後揀左去House Fifty-Eight食左好多我平時唔會多叫既嘢食,仲要撞正餐廳做pomotion ,$10 杯白酒無限用依個優惠,成餐飯勁有驚喜!!(大)香草忌廉煮藍青口配多士🦪🥂 ($248) 我朋友知我唔係特別好青口,但佢都堅持叫,我一食落口原來藍青口同普通青口完全唔同,好食勁多,又大粒又鮮甜,濃郁忌廉醬 ,配埋香脆嘅多士🍞,一流呀!正!👍 個份量仲要勁多,2,3個人share都得! 白酒 +$10 杯🥂🥂🥂最顛係個待應同我哋講做緊promotion,嗌一碟青口🦪可以加$10 要杯白酒!仲要可以無限用依個優惠 🤯大癲!!!🤯 我有秒以為我聽錯😂咁抵呀!我原本無諗過飲酒,但唔飲真係對唔住自己😂 真係… 平到冇朋友!🤪串燒拼盤🍢🔥 ($138)串燒種類都幾多,大蝦🦐、雞翼🐔、雞肉大蔥🐥、味噌五花腩🐷,燒得幾香,唔會太乾,雞肉大蔥勁好味,推。日本鱈魚乾脆脆🐟 ($68)依味我食完,即刻問朋友係咩黎,勁好食,有少少顛覆左我鱈魚乾認知,勁脆卜卜,鹹香鹹香,幾惹味!做小食一流!Set Dinn
(大)香草忌廉煮藍青口配多士🦪🥂 ($248)
白酒 +$10 杯🥂🥂🥂

串燒拼盤🍢🔥 ($138)
日本鱈魚乾脆脆🐟 ($68)
Set Dinner (Main) 主菜封門柳🥩(10oz) ($366)
封門柳唔係間間餐廳都有得食!🥩🔥仲要佢地煎得啱啱好,肉質嫩滑,肉汁豐富,食落去好juicy!😋 整體嚟講,呢個set dinner真係值回票價!💯
雞胸凱撒沙律🥗 (跟餐)
雞胸肉幾嫩滑又夠味,沙律醬都唔錯,份量仲要勁大份,佢一上枱我呆左!
總括嚟講,House Fifty-Eight嘅食物質素都算幾高質,味道同埋份量都完全對得住個價錢,勁值得一試!希望佢個$10/杯白酒優惠唔好咁快完,我會短期內再去食多次😋😋😋

House FiftyEight
駿業街58號電訊數碼大樓4樓
____________________

____________________

#HouseFiftyEight #$10杯白酒 #封門柳 #藍青口 #串燒 #香港美食 #食評 #foodie #foodie_eilidh #hkfoodie #steak #delicious #instafood #西式料理 #觀塘 #觀塘美食 #西餐
喵~琴晚喵女話想食好西,又想玩下,咁啱OpenRice見到觀塘呢間House FiftyEight,環境好似幾chill,又有嘢玩,即刻book位帶佢去試吓!結果真係無令喵失望,無論食物、環境定服務都正到爆!😍 趁週末梗係要同班friend去鬆一鬆啦!ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………✨1) 香濃蘑菇湯 🍄未開始食主菜之前,暖笠笠嘅蘑菇湯真係一流!一上枱已經聞到陣陣蘑菇香,質感creamy,入口順滑,蘑菇味濃郁到好似置身喺蘑菇田咁!🍄🍄🍄 飲完真係暖胃又開胃!😋✨2) 烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律 🥗呢個凱撒沙律真係好fresh!雞胸肉用慢煮方法烹調,所以一啲都唔乾柴,仲好juicy!啖啖肉嘅感覺真係好滿足!🤤 配埋脆卜卜嘅麵包粒、香濃嘅芝士碎同鹹香嘅煙肉乾粒,口感豐富,層次分明,好開胃!👍🏻 沙律菜都好新鮮爽脆,加埋凱撒沙律醬,真係清新又惹味!🥗✨3) 美國封門柳(10安士)🥩主角美國封門柳終於出場!煎得好靚,外層微微焦香,內裡仲keep到粉紅色,肉質鮮嫩多汁,牛味十足!😍 一切開,肉汁慢慢咁流出嚟,真係令人垂涎三尺!🤤 配埋佢哋特製嘅醬汁,更加惹味!😋

✨1) 香濃蘑菇湯 🍄

✨2) 烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律 🥗

✨3) 美國封門柳(10安士)🥩

主角美國封門柳終於出場!煎得好靚,外層微微焦香,內裡仲keep到粉紅色,肉質鮮嫩多汁,牛味十足!😍 一切開,肉汁慢慢咁流出嚟,真係令人垂涎三尺!🤤 配埋佢哋特製嘅醬汁,更加惹味!😋 10安士份量十足,食肉獸一定會好滿足!🥩

✨4) 雜莓芝士蛋糕 🍰

甜品時間到!雜莓芝士蛋糕賣相好吸引,芝士蛋糕口感綿密,入口即溶,芝士味香濃!🍰 酸酸甜甜嘅雜莓醬好清新,同芝士蛋糕簡直係絕配!🍓🫐 食完大餐之後食返件蛋糕,真係完美嘅ending!🥰

✨5) 白酒忌廉煮藍青口 (1kg)🦪 + $10 House White Wine 🥂

嘩!一上枱成座山咁高嘅藍青口,真係好震撼!🤩 藍青口份量十足,而且好新鮮,肉質飽滿,啖啖肉!🦪 配埋香濃嘅白酒忌廉汁,鮮甜惹味,忍唔住食咗好多!😋 加$10就可以嘆杯House White Wine,同青口真係perfect match!🥂

✨6) 火箭菜Parma Ham薄餅)🍕
呢個迷你薄餅好得意!餅底薄脆,上面鋪滿新鮮嘅火箭菜同鹹香嘅Parma Ham,味道清新,好啱做小食!😋 Pizza size啱啱好,一個人食都唔會太飽!🍕

除咗食物之外,餐廳嘅環境都好正!裝修好有格調,工業風設計,型格十足!😎 仲有飛鏢機同桌球枱可以玩,真係chill到爆!🎯🎱 喵同喵女食飽之後仲玩咗幾局,真係好開心!🥳

😻吸喵指數:9/10

🤍食物質素高,選擇多,總有一款啱你口味!
🤍環境舒適,氣氛輕鬆,啱晒同朋友聚會、慶祝生日或者拍拖!
🤍有得食又有得玩,真係一舉兩得!

地址:觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓

#hkfoodie #HongKong #homekong #hongkongfoodie #美食 #妙妙喵 #mealmealmeow #openrice #食評 #HouseFiftyEight #西餐 #觀塘 #酒吧 #飛鏢 #桌球 #慶祝生日 #朋友聚會 #拍拖好去處
2024-11-14
$350 (Dinner)
2024-11-14 413 views
今日同老友行完APM 🏢,唔想喺商場食飯,就 search下OpenRice睇下附近有咩特色餐廳。揾到駿業街呢間西餐 🍝,餐廳佔四樓全層,好闊落,目測有七千幾八千呎,空間感十足。一入門口見到個酒吧區 🍸,仲有飛鏢機 🎯 同足球機 ⚽,啱晒 Happy Hour 玩 🕺,室外用餐區仲可以睇到好靚嘅商廈樓景 。我哋叫咗個 6 吋巴馬火腿薄餅 ($68) 🍕,一份西班牙黑毛豬鞍 ($228) 🥩,店員話而家青口做緊 promotion,加 $10 有杯 house wine 🍷,就 order 咗個大忌廉青口 ($248) 🦪。個薄餅🍕好細好 mini,每人兩片仔就食完 。薄餅皮好薄好脆,加上我最愛嘅巴馬火腿,啱晒我哋呢啲怕 heavy 嘅人 😋。個青口份量好多,用忌廉煮得好入味,配埋薄脆多士點呢個汁,真係 perfect 👍。最驚喜係黑毛豬鞍🥩,肉質鮮嫩多汁 ,味道層次非常豐富,強烈推薦 🌿。最後食多個甜品係tiramisu拿破崙($78),成餐飯非常完美。整體嚟講駿業街呢間西餐廳無論環境定食物質素都好高 🌟,啱晒Happy Hour同拍拖食飯,呢度地方夠大,有好多8-10人大枱,公司聚會

整體嚟講駿業街呢間西餐廳無論環境定食物質素都好高 🌟,啱晒Happy Hour同拍拖食飯,呢度地方夠大,有好多8-10人大枱,公司聚會或朋友家庭gathering都好適合👍,店員話lunch time 1400後仲有八折,觀塘返工嘅朋友可以試下。

駿業街58號電訊數碼大樓4樓

2024-11-06 569 views
我今次到觀塘的一家人氣 Steakhouse & Bar 🍽️✨,這個佔地8000呎的餐廳不僅提供美味的西餐 🍖🍝,還擁有多種玩樂設施 🎉🎱。首先,餐廳的環境非常寬敞 🌳🌞,開放式的園景露台讓人感受到自然的氣息 🍃🌼,無論是白天還是晚上 🌅🌙,這裡的氛圍都非常宜人。露台的設計讓人可以在享用美食的同時 🍷🍴,欣賞周圍的美景,增添了用餐的樂趣 🎈😊。在菜單方面,這裡的House FiftyEight 套餐絕對是必試之選 🍽️! Set Dinner $588 (+$200則可享用鰹魚汁魚翅湯 🐟🍜) 這款湯底使用了日本櫻花蝦、鰹魚花和日本醬油製成 🍤🍶,加入櫻花蝦後,湯的鮮甜味道更加突出 🍲😋。套餐中的前菜選擇也相當豐富 🥗🍣,客人可以選擇香料吞拿魚、牛油果和紅蔥醬 🐟🥑,或是北海道帆立貝刺片薄片配黑松露醋 🦪🍄。無論是新鮮的吞拿魚還是鮮甜的帆立貝,都展現了餐廳對食材的新鮮度和搭配的用心 💖✨。接下來的天婦羅則包含了時令蔬菜和虎蝦 🍤🥦,外脆內嫩,完美地保留了食材的原汁原味 🌟👌。而磯煮南非鮑魚則以昆布、鰹魚片、日本醬油、清酒和味醂等小火煮製 🍶🍚,讓鮑魚的鮮味充分釋放,口感滑嫩 😍🐚。主

主菜方面,客人可以選擇甘鯛魚配刁草忌廉汁 🎣🍶、味噌煮和牛面頰或蘋果木煙燻法國鵪鶉配鵝肝 🍗🍷。每一道主菜都經過精心烹調 👨‍🍳❤️,特別是味噌煮和牛面頰,選用澳洲和牛,慢煮兩小時,肉質軟嫩,味道濃郁 🍖🤤。

最後,套餐的米飯選擇也相當特別 🍚✨,海膽三文魚籽蟹肉黑松露飯,採用日本七星米,搭配意大利黑松露醬、蟹肉、加拿大海膽和三文魚籽 🍣🦀,香氣四溢,令人垂涎 😋🌊。

除了套餐,我們還點A la carte菜式同樣值得一試 🍽️👍。

⭐️白酒忌廉煮藍青口(1kg)$138,使用智利藍青口,鮮美可口 🦪🇨🇱

⭐️鮮茄素肉丸意粉 $138,搭配自製番茄醬,口感豐富 🍝🍅

⭐️軟殼蟹露筍蟹肉意大利飯 $188,香濃的奶油燉飯與軟殼蟹的搭配令人驚喜 🦀🍚👍🏻👍🏻👍🏻

⭐️原隻焗釀龍蝦薄餅 $268,使用原隻波士頓龍蝦,味道鮮美 🦞🍕

⭐️德國鹹豬手配酸菜 $248,外脆內嫩,搭配酸菜的酸味,讓人食指大動 🍖🥬

⭐️英國皇室T骨牛扒(15oz)$398,則是一道不可錯過的經典 🍖👑,T骨一分為二,一邊是極為鮮美幼嫩的菲力,另一邊則是肉質緊實、肉味濃烈的西冷 🍽️🥩。

總的來說,觀塘這家 Steakhouse & Bar 不僅提供了豐富的娛樂選擇 🎉🎶,還以其高性價比吸引了眾多食客 👨‍👩‍👧‍👦💖。無論是家庭聚會、朋友聚餐,還是慶祝特別的日子 🎊🥳,這裡都是一個理想的選擇🍽️🌟!
2024-10-28
$350 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
2024-10-01 1326 views
同屋企人去呢度慶祝生日,各款食物其實都唔錯,選擇亦都幾多,雖然唔係話樣樣都好食,但質素都算係咁😌 -唯一唔滿意嘅係某一兩位職員嘅服務態度🥲 黑口黑面都算啦,我哋埋單嘅時候想用2張優惠券,本身男職員話可以分單用晒兩張,最後去到一個短頭髮女職員就話唔可以,唔得係唔緊要嘅但係態度都幾差🥹-最後我屋企人想了解多啲我哋張單幾錢睇吓用唔用優惠券,佢都好冇禮貌咁答:你鍾意啦-整體食物雖然可以,但啲態度咁樣我地都食得唔係咁開心🥲
整體食物雖然可以,但啲態度咁樣我地都食得唔係咁開心🥲
2024-09-19 1586 views
觀塘這家餐廳確實為客人提供了非常寫意的用餐體驗,分了室內室外手。空間感也非常充足,不僅可以在室內就餐,還擁有寬敞的戶外露台區域,讓人在用餐時能夠欣賞到美麗的景色。室內裝潢營造了一種輕鬆愜意的酒吧氛圍,佈置有桌球、飛鏢等娛樂設施,讓客人可以在享用美食之餘,也能盡情放鬆。上次少了兩份下午茶的套餐,也非常好吃❤️這一天跟媽媽一起去,這家餐廳真的非常寫意舒服,空間感非常充足,除了可以在室內就餐,還擁有寬敞的戶外露台區域,讓人在用餐時能夠欣賞到美麗的景色。室內裝潢營造了一種輕鬆愜意的酒吧氛圍,佈置有桌球、飛鏢等娛樂設施,讓客人可以在享用美食之餘,也能盡情放鬆。
上次少了兩份下午茶的套餐,也非常好吃❤️

2024-05-18
$200 (Tea)
  • 是日甜品
2024-09-14 1341 views
叫左五個set dinner,個磨菇湯吾知點解可以係苦既,跟住個slow cook 雞胸cesar沙津,汁又無,個雞胸似係煲完湯甘鞋,都係即食急凍既好味啲。到主菜,個蟹肉risotto 同名太子意粉都叫做正常少少,另外肉眼太咸,完全吾似grill過,水煮甘,用易潔鑊煎都香過佢,同waiter講,佢哦左一聲就算,羊架又係甘,好似用水就甘煮熟甘,又係爆咸,仲有個豬鞍,又咸又over cook, 鞋到湯渣甘。最尾上埋個石頭甘硬既brownie,將我同呢間餐廳劃上完美既句號。

2024-09-14
$300 (Dinner)