2024-01-26 337 views
旺角烤魚工房真係好正,食完一次再上過嚟食,有得揀少油少鹽方便介意食得太肥既人。地理位置都好方便 樓下就係旺角地鐵站!份量都好多好岩一家人一齊食。鐘意食烤魚既人可以黎試下。
地理位置都好方便 樓下就係旺角地鐵站!
份量都好多好岩一家人一齊食。鐘意食烤魚既人可以黎試下。
2024-01-24 235 views
今次我去食嘅烤魚真係一絕!啱啱好,係我心目中嘅「惹味滿分」呀!🐟首先,鮮青椒味清江魚肉質鮮嫩到爆,咬落去滑溜溜,又唔似平時食開嘅小份量,佢份量真係幾夠本,食到非常滿足嘅!🤤串燒同小食部分我都唔少得提,我隨便啲點咗幾樣,個鐵板豆腐做得好正宗,孜然味道好濃啊,食落好對胃!串燒都非常夠味,尤其係個雞軟骨,啖啖肉,咬落去還有啲微微嘅彈性,相當過癮!最後紅糖糍粑係甜品中嘅一股清流,軟糯滋味,甜而不膩,真心唔錯,啱哂做收尾。如果要形容整體食後感覺,應該就係一場視覺同味蕾嘅雙重盛宴,香港人食貨嘅魂啊,你值得一試呢度嘅手藝!🔥

2024-01-18 289 views
今晚同朋友睇完戲,雖然政府鼓吹「夜經濟」,不過可能疫情令大家的生活習慣都改變了,9:30pm 可以選擇的餐廳還是不多,反正不算太肚餓,去「烤魚工房」吃些串燒吧職員表示11:30pm關門,10:15pm last order,看看錶已經10pm,立即點了兩杯啤酒 &「重慶把把燒」。「重慶把把燒」其實就是迷你版串燒拼盤:羊肉、雞腎、粟米粒、魚豆腐、雞軟骨等,雖然有48串,但其實每串份量很少,所以很適合兩個人配著啤酒當小食朋友喜歡吃厚燒牛舌,點了兩客,雖然叫「牛舌」,不過它並不是爽脆的口感,而是軟淋的牛脷。餐廳用QR code落單,不過好像沒有選項可選辣/不辣,點了韮菜 & 娃娃菜都是辣的(不知是我自己看漏了?還是真的沒有原味選擇?)溫馨提示:餐廳不設訂座、限時90分鐘用餐

溫馨提示:餐廳不設訂座、限時90分鐘用餐
2024-01-05
$220 (Last Night Supper)
2024-01-17 208 views
第一次食烤魚工房,平日都要等15分鐘左右先入到去。間鋪比人感覺好fancy,好多裝飾,幾啱一大班frd去食。今次食咗青椒味烤魚,另外叫咗一份牛舌串燒、烤茄子同水果茶。烤魚一上枱時嚇親我,因為勁大盤😂2個人食非常飽。一開頭煮得唔夠入味嘅時候冇咁好食,但因為佢底下有個火一路滾,所以魚肉會越來越入味。條魚本身啲皮煎得幾脆,我哋叫咗青江魚,魚肉冇話好滑,但勝在夠多肉,同埋唔算多骨。不過配菜方面就有啲失望,鴨血煮極都唔夠入味,豆皮亦都係,所以下次應該唔會叫配菜。牛舌就意外中幾好咬同入味,除咗邊邊位有啲韌。烤茄子幾多汁,冇烤過燶變得苦澀。水果茶就大大杯,好啱食辣嘢嘅時候飲!

2024-01-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2024-01-02 2384 views
🩵 烤魚工房📍旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓------------------------------1️⃣ 鮮青椒味江團烤魚(小麻、小辣) $329推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻江團魚新鮮 烤得剛好 魚皮焦香 煙煙韌韌 肉質嫩滑 沒什麼魚骨 啖啖肉 正😍還有魚油的油香 一點腥味也沒有 鮮青椒汁 麻麻哋 辣辣哋 惹味 可自選辣度及麻度 豆腐很濃豆味 很吸湯汁 不錯🤩惟醬汁魚肉和豆腐不太入味2️⃣ 安格斯肥牛 $159推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻肥牛的牛味濃郁 正 肉質軟嫩 油花靚😍肥瘦均勻 入口即溶 美味 還要大大塊 推薦👍🏻3️⃣ 金針菇 $20推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻金針菇口感爽脆 很掛汁 清洗得乾淨😆4️⃣ 錫紙花甲 $49推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻花甲味道不錯 蒜香味濃郁 惟煮得過熟 口感不太佳 而且有點乾 粉絲很吸汁 美味😋5️⃣ 牛油錫紙娃娃菜 $35推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻娃娃菜清甜爽口 充滿蒜香味及牛油味 惟太多牛油了 令娃娃菜十分油膩 不推薦🙈6️⃣ 厚燒牛舌串 $36推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻牛舌是厚切的 啖啖肉 口感軟淋 調味加了七味粉不錯 剛剛好🥰7️⃣ 至尊水果茶 $43推薦指數:👍🏻
🩵 烤魚工房

推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻

6️⃣ 厚燒牛舌串 $36

7️⃣ 至尊水果茶 $43
推薦指數:👍🏻👍🏻
水果茶大大杯 用料新鮮 真材實料 用了不少新鮮水果 西瓜 火龍果 橙 蘋果 百香果 水果清甜 不錯 惟茶底太甜了 還加入了大量罐頭椰果 令飲品很大陣椰果味 不太喜歡😵‍💫

8️⃣ 冰爽葡萄紅柚 $36
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
葡萄紅柚同樣大大杯 味道酸酸甜甜 不錯 還有新鮮的紅柚肉粒及大大片的紅柚 飲的時候可以飲到啖啖的果肉😍

9️⃣ 蜂蜜蘋果蘆薈綠茶
推薦指數:👍🏻👍🏻
蜂蜜蘋果蘆薈綠茶一樣是大大杯 飲品加入了新鮮的蘋果片及不少的蘆薈粒 每飲一啖都可以飲到蘆薈粒 惟茶底太甜了😵‍💫

餐廳裝潢夜店風 很適合打卡 服務態度好 食物質素不錯👍🏻

總評
味道:⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
環境:⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
服務:⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
2023-12-26
$285 (Dinner)
2023-12-22 291 views
中意食烤魚既朋友,應該無人唔識呢間烤魚工房🫣號稱係烤魚界既天花板🐟毛血旺烤魚 $319要左小辣小麻同清江魚🐟🌶️,魚身多肉唔會柴👍🏻毛血旺配料好豐富,有鴨血🦆、毛肚🐷、午餐肉、黃喉、🐮牛柏葉、土豆🥔等,唔洗加配料都好夠食,亦好入味,最後仲加左火鍋粉🍜($20),煙靭又索味,好正呀🍞烤小饅頭 $17🐷串烤豬頸肉(2串) $29🐏烤羊肉串(6串) $59🔥鐵板包漿豆腐 $39鐵板包漿豆腐熱辣辣有大量蒜好惹味🧄串燒惹味水準都唔錯,烤饅頭配煉奶一齊食,解辣一流🥰🥭芒果沙冰 $39/幽蘭拿鐵 $33幽蘭拿鐵味道似奶綠咁,唔會太甜,芒果沙冰大大杯仲有芒果肉,唔錯🤗Overall:烤魚足料好味🔥🐟😋,都幾推介大家試毛血旺烤魚,因為配料真係好多好豐富🤗餐廳多卡位坐得舒服,仲有串燒可以食,推介🔥🔥

🐟毛血旺烤魚 $319

🥭芒果沙冰 $39/幽蘭拿鐵 $33

Overall:

• 毛血旺烤魚
2023-12-20 220 views
同事生日收工齊齊去試下旺角尼間烤魚工房,近地鐵站夠方便。一上去見到餐廳五光十色嘅霓虹燈牌好夠氣氛!9點到埗店員安排我地4人坐卡位,地方闊落,仲推薦我地叫夜晚9點後嘅特價宵夜set。我地叫左鮮青椒味烤江團魚,set餐有得揀四款串燒,我地揀左韭菜、粟米、雞腎同肥腸,樣樣都熱辣辣。同事叫左藍妹,我唔飲酒就叫左至尊生果茶同冰爽葡萄紅柚,有得少冰少甜十分貼心!生果茶滿滿生果有蘋果、橙、士多啤梨、火龍果、百香果,仲有椰果增加口感!葡萄柚都有好多果肉,兩杯野勁大杯,酸酸甜甜啱晒食辣野解渴!飲住野食住串燒,主角大大鍋烤江團魚就上枱喇,條魚勁大,面頭鋪滿青紅椒花椒,仲有豆花送,放系鍋湯慢慢吸汁!烤左十靚分鐘滾起食得,鍾意食魚但又怕腥嘅我地,尼條魚絕對無尼個問題,嫰滑又唔算多骨,湯底麻麻辣辣,食左豆花之後大家都覺得唔好嘥左個湯,加多份火鍋粉同蔬菜組合,倒埋落去慢慢煮,吸晒麻辣汁超正!我地仲叫左烤茄子、烤羊架、烤扇貝、烤鮑魚。茄子得我食所以專登試下中辣多蒜,辣度十足蒜茸又惹味!羊架有少少肥膏,肉質好稔!鮑魚烤得啱啱好,大大隻扇貝上面鋪滿粉絲,撈埋食一流!店員服務好周到,時不時幫我地加湯加火種。有魚有肉有菜大

茄子得我食所以專登試下中辣多蒜,辣度十足蒜茸又惹味!羊架有少少肥膏,肉質好稔!鮑魚烤得啱啱好,大大隻扇貝上面鋪滿粉絲,撈埋食一流!店員服務好周到,時不時幫我地加湯加火種。有魚有肉有菜大家都食得好滿足,環境同食物都好啱打卡!推薦大家試試!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Last Night Supper
Celebration
Birthday
2023-12-20 197 views
三五知己圍爐去咗旺角烤魚工房,2字樓,全場有一百多個座位,四人座位都好闊落,呢度夜晚9:00以後有特價宵夜套餐,我哋點咗一大鑊小辣江團魚,超大的火鍋爐,滿滿都是青椒,花椒,紅椒鋪滿了整條江團魚,經過約10分鐘,魚肉已經可以拆肉上碟。非常之嫩滑,尤其是係魚腩部份,火辣辣的嘴巴都變紅了,嫲嫲辣辣的,孜然粉烤雞腎,海鮮都好新鮮!唔少得當然係烤羊架,孜然粉羊架的油脂,非常香口,蒜蓉烤鮑魚,新鮮彈口,粉絲蒜蓉扇貝,烤雞腎好爽脆,點左兩杯凍飲。分別係至尊水果茶和啤酒,勁多生果,好大杯抵飲。勁多蒜蓉辣椒的烤茄子,茄子皮脆又多汁,茄肉加蒜蓉非常之嘢味,辣椒湯底,唔好嘥咗,再叫多一份優惠組合,包括娃娃菜,金針菇,土豆,蓮藕片,海帶,粗條薯粉,食完呢餐抱住個肚,肚子唔滿載幸福,值得一試的烤魚火鍋店。

• 至尊水果茶
2023-12-16 99 views
烤魚應該有金黃色的外皮,均勻的烤痕和誘人的外觀。外皮脆口,但無過度烤焦。 烤魚的口感多層次,外皮脆嫩,魚肉保持著一定的彈性。魚肉濕潤的,不過度乾燥或過油。 總體來說,呢度既烤魚具有外觀誘人、口感豐富、風味鮮美和新鮮度高。而家仲有啤酒買一送一😎
蔬菜拼盤
2023-12-16
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
蔬菜拼盤
2023-12-15 83 views
款式好多!而且每樣嘅份量都好足好大份!啲魚好滑 湯底好夠味 串燒都燒得好香好好味!而且服務態度都好好 問員工嘢佢地每位都好有耐性好細心咁解答我地嘅問題 好好禮貌 下次會再黎幫襯!

2023-12-15
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2023-12-12 139 views
秋風起🌀,以前喜歡吃火鍋,近年愛上了吃烤魚🐟,前兩天試了烤魚工房,沒想到在香港也可以吃到地道烤魚。☀️鮮青椒味烤江團魚🐟 $329烤魚可以選麻辣程度,我這次選了小麻小辣,最驚喜的是還可以選少油少鹽,十分貼心。江團魚價錢比較貴,但是魚肉真的很滑,只有一條大骨,很值得一試。烤魚魚很大一條,一開始還怕兩個人吃不完,但因為太香了,吃着吃着就吃光了。「烤魚界的天花板」真是名不虛傳,令人越食越上癮!☀️至尊水果茶🍊 $43我見幾乎每一桌都有叫,好奇也試一下,一試就知道大家都喝水果茶的原因。水果茶用了熱情果和橙汁做基底。水果非常多,有蘋果、香橙、西瓜、紅火龍果、奇異果、就連貴價的士多啤梨、藍莓都有,底下還有超多椰果。這規格不是水果茶,應該是水果拼盤,太誇張了。我叫了少甜,甜度適中,酸酸甜甜的,配上辣辣的烤魚,一流。☀️紅糖糍粑 $42 🍯我每次去烤魚店必點紅糖糍粑,烤魚工房的紅糖糍粑一般,吃過更好吃的店。☀️烤羊肉串 🐏$59一進門就看到廚師在烤肉串,本來想試更多燒烤,但兩個人真的吃不下了,只點了羊肉串,孜然粉的味道真的很香,羊肉沒有臊味,不過就比較細串。☀️烤玉米🌽 $20居然是一整條玉米,玉米外面塗滿了蜜

☀️鮮青椒味烤江團魚🐟 $329

☀️至尊水果茶🍊 $43

☀️紅糖糍粑 $42 🍯

☀️烤羊肉串 🐏$59

☀️烤玉米🌽 $20
居然是一整條玉米,玉米外面塗滿了蜜糖,有點太甜了。

☀️烤小饅頭 $17🍞
饅頭切半炸,略嫌不夠香脆,饅頭表面塗了有蜜糖,再加上煉奶,也是有點過甜。

🏠環境很乾淨整潔,每桌都提供了大量紙巾。因為聖誕節快到了,店舖的佈置充滿了聖誕的氣氛,店員都帶着聖誕帽🧑🏻‍🎄。
2023-12-08 115 views
.號稱香港烤魚界天花板 有多辣任你叫!! 點了辣度天花板的剁椒辣,魚肉比較肥美的江團魚環境適合網紅打卡,夜店風,美美的霓虹燈………當晚我地點左一份烤魚,2份燒烤,3份配菜,一杯水果茶🤩水果茶必點!!可以解辣,有多款生果,可以邊食烤魚邊食生果🤤………我地仲叫左小小串燒烤🍖,聽講烤魚工房 口味道地大陸烤魚,係連續6年排隊王🤴🏻味道保證味道可以媲美深圳探鱼的烤鱼店,用料新鲜,口味驚艷🤩係近拿年轻人必打卡網紅熱點店💜………..最近十月更有優惠:12:00 - 17:00 任食配菜🙆🏻‍♀️!!快d去試下💜 ……….地址:烤魚工房 (旺角商業大廈) (旺角)旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓
號稱香港烤魚界天花板
環境適合網紅打卡,夜店風,美美的霓虹燈
………
當晚我地點左一份烤魚,2份燒烤,3份配菜,一杯水果茶🤩
水果茶必點!!可以解辣,有多款生果,可以邊食烤魚邊食生果🤤
………
我地仲叫左小小串燒烤🍖,
味道可以媲美深圳探鱼的烤鱼店,用料新鲜,口味驚艷🤩
係近拿年轻人必打卡網紅熱點店💜
………..
……….
地址:

烤魚工房 (旺角商業大廈) (旺角)
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓
2023-10-08
$300 (Dinner)
2023-12-07 119 views
。烤鱼的皮烤得酥脆,肉质却鲜嫩多汁,简直是外酥里嫩的完美代表。每一口烤鱼都充满了浓郁的鱼香味,让人欲罢不能。包漿豆腐外脆內嫩,味道不錯,每次來必點,回購很多次。大推大推!!!!!!!

包漿豆腐
包漿豆腐
2023-12-02 93 views
烤魚工房星期六好多人排隊等左大概半個鐘就入到烤魚好大份,2個人一定夠個味好夠,夠辣夠麻叫左啲串燒,熱辣辣,味道適中仲叫左個酥肉,好夠脆佢仲有分店係登打士街,只得walkin
烤魚工房
星期六好多人排隊
等左大概半個鐘就入到
烤魚好大份,2個人一定夠
個味好夠,夠辣夠麻
叫左啲串燒,熱辣辣,味道適中
仲叫左個酥肉,好夠脆
佢仲有分店係登打士街,只得walkin
2023-12-02 62 views
魚的新鮮度,肉質緊實又多汁。烤魚皮烤得金黃酥脆,各種香料和調味料調得好香,鹹香和微辣的風味,最推薦鮮青椒烤魚$289,唔食辣嘅朋友可以試一試鹹蛋蒜香酸菜味 ,各種配料都係每份$20

鮮青椒烤魚
鮮青椒烤魚