2019-02-11 134 views
個menu無相 諗住唔太肚餓 一個女仔嗌一個扒應該都夠食啦 但點知塊牛扒超級細塊 仲要俾佢切到一細嚿一細嚿咁(如圖) 仲要成$2XX 叫左medium rare 都幾好食嘅朋友嗌左個意大利飯 $1XX 就好夠食👌🏼我哋各自再一人嗌咗一杯野飲 我嗌左杯mojito 好難飲 好似藥水味 唔知係我自己問題定係佢 但我之前喺其他餐廳飲過唔係呢個味🤢環境方面就唔錯 兩個人坐得非常之舒服 餐廳喺銅鑼灣樓上鋪好方便 但係餐廳人手方面好似有啲唔足夠 好似長期得兩個侍應 好多時候嗌野都要等幾轉人嗌左先到我地

朋友嗌左個意大利飯 $1XX 就好夠食👌🏼

但我之前喺其他餐廳飲過唔係呢個味🤢

安格斯牛扒
2019-01-03
$300 (Dinner)
2019-02-07 117 views
Didn't try the salad bar which didn't look delicious (didn't see anyone picking it up throughout our dinnertime time)Average food. Seating ok. we ordered wine and got an extra table for that Soup is lukewarm. steak is average. Dessert is so so.somehow need to pay the meal by cash. 800 bucks! that's weird. better get heads up before that next time

2019-02-04 152 views
本想到銅鑼灣一間餐廳吃大阪燒,但因農曆新年關係,餐廳員工已經放假中,故只好選別的餐廳。又是經某App找到一間餐廳提供5折優惠,那就決定去試一試。裝潢不算特別,與其他於香港的西餐廳比較算遜色,但門面算整潔、衛生的,故仍有4分。用餐時服務不錯,不停有員工為我們添水。但略嫌上菜速度慢,我們8:15入座,於8:30前點菜,但到約9:10才上菜。我們分別點了香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯及煎鵝肝鮮露筍炒飯。平心而論,食物質素是不錯的。先點評香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯,該飯配上兩隻大蝦,蝦味雖不突出,但經煎過,蝦會較香口。而黑松露鮮忌廉飯就略嫌黑松露味不夠,但該意大利飯不會過多忌廉,使其變湯飯,故質素仍不錯。再點評的是煎鵝肝鮮露筍炒飯,炒得也頗香口,飯裡會見到有一粒粒的鵝肝,而飯中仍有點點的鵝肝的油香味,故也不錯。而蒜蓉包是送的,味道也十分不錯,上菜時是暖的,且充滿蒜香。但老實說,餐廳的半價優惠有點取巧,先有兩張不同的菜單,一張是A La Carte,一張是套餐。若不用半價優惠,套餐的價錢比A La Carte便宜,但然而只有A La Carte可以有半價優惠,套餐沒有半價優惠。而我覺得,A La

又是經某App找到一間餐廳提供5折優惠,那就決定去試一試。

[環境點評]

[服務點評]

[食物點評]

平心而論,食物質素是不錯的。

香煎大蝦配黑松露忌廉飯

煎鵝肝鮮露筍炒飯

而蒜蓉包是送的,味道也十分不錯,上菜時是暖的,且充滿蒜香。
蒜蓉包

[後記]
但老實說,餐廳的半價優惠有點取巧,先有兩張不同的菜單,一張是A La Carte,一張是套餐。若不用半價優惠,套餐的價錢比A La Carte便宜,但然而只有A La Carte可以有半價優惠,套餐沒有半價優惠。而我覺得,A La Carte半價優惠後再加一個沙律,其實就是套餐價錢了。

2019-02-03
$170 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
香煎大蝦配黑松露忌廉飯
煎鵝肝鮮露筍炒飯
蒜蓉包
抵食!Lunch Set
有自助沙律吧、飲品(茶或咖啡)、湯、包
大概有有十幾款唔同嘅沙律配料 最驚喜有秋葵
泰式燒豚肉肉扒 | $98
酸酸甜甜既汁煎香左豬扒 肉質軟嫩

現場唔算太多人 可以靜靜地食過Lunch
2019-02-02 109 views
apps優惠好似好吸引,book 8:30pm 星五晩,去到個場超爆。要等枱。見server做到無停手。自助salad bar無咩特別。有感食物可能都係會等好耐,於是決定cancel,無食到,下次閒日試。
2019-02-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2019-01-24 127 views
位於銅鑼灣,就係sogo對面,樓上舖,裝修不俗,適合同朋友聚聚,當晚我同朋友都點左紐約客牛扒,3成熟;另外有隻豬手,牛扒唔錯,牛味夠,豬手配蜜糖汁,應該係焗同炸都有用到,外脆內軟,值得推介
2019-01-15
$350 (Dinner)
2019-01-20 149 views
朋友生日想食西餐,見到食評唔錯就試下啦,服務員知係生日主動問要唔要準備底碟寫happy birthday,呢樣值得讚嘅。7點去到無乜人好靜,到八點左右先多返幾檯,我地叫左澳洲M9和牛同岩鹽香煎銀鱈魚扒。扒嘅價錢都正常,但魚扒加埋一成三百幾,又唔係厚身,薄薄一片,雖則個餐包埋自助沙律吧,但唔吸引,所以覺得唔抵食。呢度勝在夠靜,其他就不覺不失啦!
呢度勝在夠靜,其他就不覺不失啦!
2019-01-14 176 views
午餐由Openrice 訂枱在此午餐78起已經包括是日餐湯及任食沙律吧包括新鮮蔬菜及水果,salad bar 款色唔算多但總算新鮮,食物好吃,spaghetti carbonara 意粉硬道適中芝士味香濃$88 US Prime sirloin steak有點根但肉質淋$138 及即磨咖啡☕️,非常抵食,地點就唔係食肆集中地,所以午市都唔太多人,反而喜歡寧靜享受美食由此價格能享受此環境及食物,真的是找不到能挑剔的地方。
由此價格能享受此環境及食物,真的是找不到能挑剔的地方。
2019-01-08
$100 (Lunch)
  • 自助沙律吧
2019-01-05 182 views
銅鑼灣食飯,用apps 訂位有折扣,選了這間餐廳一試。我們要了蘑菇湯及龍蝦湯,不過不失,但如果味道再濃些會更好。餐包幾特別,一人一件,試了蒜蓉包及黑炭包都好食。散叫了煙三文魚沙律,一般啦,份量較細份。似跟餐的份量,而唔係散叫的份量吧!主角牛腹排出場,鐵板下有小蠟燭保溫,要了medium well, 但可能鐵板關係上枱已經熟哂,所以肉質有點鞋了,但都有牛味。不過沒有想像的好食。所以下次都係要medium就好。這個紐約客牛排反而比牛腹排嫩滑,這個牛味香,好食。等了一段時間才上薯條,但薯條是新鮮香脆的,只是比較咸。餐茶忘記影了,但整體都是一般啦,今次沒有食佢的沙律bar, 但性價比來說,同區有更好的選擇。
銅鑼灣食飯,用apps 訂位有折扣,選了這間餐廳一試。

我們要了蘑菇湯及龍蝦湯,不過不失,但如果味道再濃些會更好。

餐包幾特別,一人一件,試了蒜蓉包及黑炭包都好食。

所以下次都係要medium就好。

這個紐約客牛排反而比牛腹排嫩滑,這個牛味香,好食。

等了一段時間才上薯條,但薯條是新鮮香脆的,只是比較咸。

2018-10-11
2019-01-01 132 views
今晚同男朋友倒數,見呢間鋸扒比較多選擇,同埋有我最鍾意食嘅三文魚,所以就book嚟試下🙆🏻‍♀️我男朋友揀咗牛腹肉扒,味道唔錯,但份量唔算太多,而我就揀咗三文魚扒,魚肉都算嫩滑,同埋份量都夠我食😋最失望嘅地方喺new year eve dinner set menu唔包甜品,同埋個special drink原來喺橙汁嚟。因為除夕喺特別日子,所以無咗沙律吧供應,不過有半價優惠都算抵食嘅,但下次未必會再幫襯🧐

2018-12-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Celebration
New Year's Eve
2018-12-31 157 views
最初因為被自助沙律吧吸引,而且價錢不貴,所以訂了枱諗住試吓新嘢。去到見到雖然沙律吧D菜雖然新鮮,但啱我口味的選擇不多所以最終冇order salad buffet餐。叫了龍蝦湯,但湯比較稀,不算濃,最好笑的𥚃面的是蝦肉而不是龍蝦肉,有點貨不對版🤷🏻‍♀️我們還試了牛腹扒,size 不多但加埋薯條夠飽,肉味香味都ok。另外order了pork ribs, 但肉質好「鞋」,頗失望😞。值得一讚的是侍應的服務是不錯的。
值得一讚的是侍應的服務是不錯的。
Pork  Ribs
牛腹扒
2018-12-28
2018-12-18 182 views
唔知點解短短幾個月內咁多人讚,同一日仲會有幾個話好食既comments,以為會好好食啦,點知完全令人失望,中晒伏,不過就明晒點解會有咁多like囉!兩塊扒叫medium well,一塊熟過頭,一塊就仲有血,牛扒味道就一般,但個配菜居然係日式炒雜菜,無分開上既,成個碟又油又多水,然後塊牛扒就咁放係上面,重口味真係唔係個個接受到。希望愈大失望愈大, 希望佢地之後將啲注意力放返係啲菜式度啦。貴價既花園餐廳,失望!
貴價既花園餐廳,失望!
今次嚟到銅鑼灣食晚飯,俾啲間餐廳吸引左我!係因為........登!登!登!登!—————自助沙律🥗佢呢度有自助沙律吧!仲要係無限任添㗎!種類繁多!有唔同款嘅菜啦仲有粟米......同埋係一個會汁都有好多款!有好味啲嘅千島醬同沙律醬又有健康啲嘅醋!真係符合晒唔同人嘅口味啊!(其實我淨係食個沙律吧都已經夠飽啦!哈哈!)—————餐前蘑菇忌廉湯佢嘅蘑菇湯好好飲!蘑菇味好重唔會比忌廉味蓋過,加上佢有啲無辜微粒飲落有少少口感!好味!————-美國頂級牛肩肉扒我叫咗五成熟佢啲肉都好林,配埋佢上面果舊邪惡嘅牛油!簡直就係邪惡之選啦!————香草醬海鮮扁意粉係好重香草味,意粉煙銀度不錯!總結:餐廳環境不錯, 服務員很有禮貌!超讚自助沙律吧!多款類又好味!最緊要係有我最愛嘅秋葵啊!

—————自助沙律🥗
(其實我淨係食個沙律吧都已經夠飽啦!哈哈!)

—————餐前蘑菇忌廉湯
蘑菇忌廉湯

————-美國頂級牛肩肉扒
美國頂級肩肉扒

————香草醬海鮮扁意粉
係好重香草味,意粉煙銀度不錯!
香草醬海鮮扁意粉

總結:
餐廳環境不錯, 服務員很有禮貌!
超讚自助沙律吧!多款類又好味!最緊要係有我最愛嘅秋葵啊!
$300 (Dinner)
蘑菇忌廉湯
2018-11-25 209 views
今次男人帶我到一家銅鑼灣樓上西餐廳,他說朋友介媧,因價錢不算太貴。而且這家很特別,因為他們有自助沙律吧!店鋪也算很大,大約可以坐到50人左右。每個晚餐都可以有自助沙律吧及有千邑龍蝦濃湯。而自律沙律吧種類不少,一片綠幽幽的畫面很治癒。我也拿了不少沙律菜及生果。點了餐後,店員便拿上熱辣新的包。千邑龍蝦濃湯店員一拿上檯便聞到香噴噴的龍蝦味。估唔到仲有粒粒的龍蝦肉,份量一點也不少的!香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯 $298一上檯看到這個份量真的很驚訝,很少可吃意大利粉份量這個多。而且材料很豐富,每一啖都有磨菇。而兩隻大蝦很大隻,啖啖肉,味道也很滋味。美國頂級New York牛扒 $298我們選了五成熟,牛扒份量也很大,不會很簿。肉質香濃,而且煎得剛剛好,剛好可以鎖住牛的肉汁,還配了少量薯菜。整頓晚餐都很滋味豐富。店員說叫餐便會送上薯條,還配了黑松露醬汁。餐飲我們叫了Coffee。
店鋪也算很大,大約可以坐到50人左右。

每個晚餐都可以有自助沙律吧及有千邑龍蝦濃湯。
而自律沙律吧種類不少,一片綠幽幽的畫面很治癒。
我也拿了不少沙律菜及生果。
點了餐後,店員便拿上熱辣新的包。

千邑龍蝦濃湯
店員一拿上檯便聞到香噴噴的龍蝦味。
估唔到仲有粒粒的龍蝦肉,份量一點也不少的!

香煎老虎大蝦配黑松露鮮忌廉飯 $298

一上檯看到這個份量真的很驚訝,很少可吃意大利粉份量這個多。
而且材料很豐富,每一啖都有磨菇。
而兩隻大蝦很大隻,啖啖肉,味道也很滋味。

美國頂級New York牛扒 $298

我們選了五成熟,牛扒份量也很大,不會很簿。
整頓晚餐都很滋味豐富。

店員說叫餐便會送上薯條,還配了黑松露醬汁。

餐飲我們叫了Coffee。
2018-11-21 212 views
都係上網搵到這間餐廳,當然佢抵食係首選,上到去見到有內地遊客拖住喼嚟,想必然在對面崇光血拼後過嚟抖一抖,餐廳有免費WiFi 上網,極方便遊客,食物質素OK,豐儉由人可以點他們的主菜牌,或午市套餐。