2023-06-13 63 views
週末在朋友家進行Board Game大戰後在紅磡探下店,找到了這家風味小店 — 串門子 就坐低試試。QR code落單,好快就有野食。燒韭菜超邪惡芝士燒茄子燒蒙古羊肉串燒雞腎⭐️燒五花腩肉串⭐️燒超惹味雞泡魚干⭐️燒原味台灣腸⭐️燒脆香卜卜魚腐⭐️蒜蓉燒美國大生蠔x2解茶x1燒茄子拉絲真的很邪惡😂肉串都很好味呢~上面加星星的都是本人推介❤️火候控制得宜,不會燒焦~最重點係抵食。見到舖頭都有好幾種啤酒,好適合一班人落黎食宵夜😍

QR code落單,好快就有野食。

燒韭菜
⭐️燒脆香卜卜魚腐
⭐️蒜蓉燒美國大生蠔x2

解茶x1

燒茄子拉絲真的很邪惡😂
肉串都很好味呢~

上面加星星的都是本人推介❤️
火候控制得宜,不會燒焦~
最重點係抵食。

見到舖頭都有好幾種啤酒,好適合一班人落黎食宵夜😍

2023-06-11 51 views
紅磡串門子 HungHomHot📍紅磡必嘉街87號地舖⏰星期一至日17:00 - 03:00 入到鋪頭店員會比個QR code自助落單串燒種類多 即叫即燒如果冇特別揀辣度會預設小辣 超級惹味重點係單點價錢都唔會好貴🌶牛肉香辣鍋$78 肥牛有好多塊 味道夠曬香辣 好適合做下酒菜配菜仲有翠玉瓜 薯仔片 蓮藕片等等🐡燒雞泡魚乾$48一大塊切開一條條 配埋沙律醬 送酒一流🍆惹味蒜蓉燒茄子$36好大塊原條茄子 上面鋪滿蒜蓉 辣椒粉 孜然粉 蔥粒等等調味料燒烤技術好好 外皮完全唔焦黑 茄子保留到水份 唔會燒得太乾 輕輕一撕就起到茄子肉 💛燒脆香燒賣$20 又脆又香口 超邪惡 一食停唔到口 🥔燒土豆片$14唔會太薄 似食厚版薯片 鋪滿調味粉好香口🐟燒雞皮$26 2串燒得偏乾身 脆卜卜 好脆口🍖燒原味台灣腸$18 咸咸甜甜 配埋啤酒就最夾🍺 🍍燒甜美菠蘿$25 三大塊菠蘿又甜又多汁 當做飯後果 最岩用黎解辣
紅磡串門子 HungHomHot

🍖燒原味台灣腸$18 咸咸甜甜 配埋啤酒就最夾🍺

🍍燒甜美菠蘿$25
三大塊菠蘿又甜又多汁 當做飯後果 最岩用黎解辣
2023-06-04 94 views
紅磡覓食,好想食下串燒飲下啤酒,比較多人排隊,都等咗一陣。入到去用QR code 落單方便快捷,串燒款多,即叫即燒,等一陣間就上齊了,大部份都好香孜然粉味,賣相不錯。燒脆香卜卜魚腐十分推介。燒魷魚鬚口感煙韌口感十足,而且經過烤製之後仲有海鮮嘅香味牛肉串肉質鲜嫩多汁,加上醬汁好味好多,食慾大增。薄切牛脷口感極為脆嫩,加咗少少辣椒粉之後口感更加突出。脆香鴨舌酥脆醬燒豬頸肉、煙鴨胸肉肥瘦均匀,雞軟骨唔會太乾同縮水。
紅磡覓食,好想食下串燒飲下啤酒,比較多人排隊,都等咗一陣。

燒脆香卜卜魚腐十分推介。

燒魷魚鬚口感煙韌口感十足,而且經過烤製之後仲有海鮮嘅香味

牛肉串肉質鲜嫩多汁,加上醬汁好味好多,食慾大增。

薄切牛脷口感極為脆嫩,加咗少少辣椒粉之後口感更加突出。
脆香鴨舌酥脆

醬燒豬頸肉、煙鴨胸肉肥瘦均匀,
雞軟骨唔會太乾同縮水。
2023-05-27 111 views
今晚同朋友喺紅磡做完嘢,好想飲番杯同食串燒🤤🤤🍢,即時諗起呢間紅磡串門子,因為成日都經過,但係次次都冇人陪我食🫣個人覺得夜晚嚟係好有feel,因為幾個朋友坐低可以飲吓嘢🍻,食吓串燒🍢,又可以狂吹水,呢度都係一個好好嘅選擇講返食物先,一坐低店員就會俾個QR code大家去自助落單,一落完單,其實好快就已經有嘢食上枱,今晚叫咗以下嘅食物,都算好足了,仲可以俾我哋喺Apps度揀要辣定唔辣!🔆燒豆卜🔆燒韭菜🔆燒脆香卜卜魚付🔆燒超惹味雞泡魚乾🔆醬燒墨魚咀串🔆燒雞軟骨🔆燒豬大腸🔆燒翠玉瓜燒雞泡魚乾🐡🐡個人覺得幾好食,平時多數係碎上,唔會咁樣成塊上枱,但佢哋上枱時已經係一大塊,價錢都真係幾合宜仲有串燒魚付片 同埋 燒豬大腸,燒燒賣都好好味,上枱都係熱辣辣嘅,一啲都唔行貨總括:大家去紅館睇演唱會前可以來食下,因為都算近,同埋唔使成日係置富個商場同人迫住食晚餐😅😅

🔆燒豆卜
🔆燒雞軟骨
🔆燒豬大腸
🔆燒翠玉瓜

2023-05-22
$300 (Dinner)
  • 燒豬大腸
2023-05-22 89 views
事隔數月,再約朋友來到串門子吃串燒🍢,朋友都讚口不絕✨~這次同樣點了燒雞翼、雞皮🐔、魚豆腐、燒饅頭、燒娃娃菜、燒韭菜等等;也新嘗了美味玉子燒、燒台灣腸、燒菠蘿、燒燒賣、燒羊肉串及燒土豆片。🥚美味玉子燒很厚,甜甜的。燒饅頭:輕輕燒過的兩面鋪滿調味粉及香草,很惹味但不會很脆。燒茄子🍆,比手掌更大的肉茄,大大份。🥔燒土豆片不會太薄,就算鋪滿調味粉,也能吃到薯仔的味道。燒雞皮燒得十分乾🐟,所以很脆口,口感如炸魚皮般。
事隔數月,再約朋友來到串門子吃串燒🍢,朋友都讚口不絕✨~

🥚美味玉子燒很厚,甜甜的。
燒饅頭:輕輕燒過的兩面鋪滿調味粉及香草,很惹味但不會很脆。
燒茄子🍆,比手掌更大的肉茄,大大份。
🥔燒土豆片不會太薄,就算鋪滿調味粉,也能吃到薯仔的味道。
燒雞皮燒得十分乾🐟,所以很脆口,口感如炸魚皮般。
2023-05-17
2023-05-20 76 views
之前已經喺紅磡食過串燒,今次無意中比我發現呢呢一間位於街角嘅串燒店,幾有驚喜✨▪️燒流心芝士年糕 $32芝士年糕一咬落去之前就流出嚟▪️燒薄切牛脷 $20入口軟淋▪️燒雞腎 $14▪️串燒雞中翼(2 串) $36雞肉夠滑,皮脆多汁,好香孜然粉嘅味道▪️燒頂級墨魚丸 $20夠彈牙▪️麻辣汁燒八爪魚鬚 $48爽口彈牙,唔好睇落去好似好多辣椒咁,其實食落唔係好辣▪️惹味蒜蓉燒茄子 $36好夠大塊茄子!上面鋪滿好多蒜蓉同辣椒粉,超級惹味🍆▪️重慶酸辣米線 $45中辣都唔會太辣▪️南非特大磯煮鮑魚 $38最值得推介,就一定係呢個磯煮鮑魚,好淋好入味,一隻唔夠,仲要食夠兩隻✌🏻▪️燒韭菜$13
▪️燒流心芝士年糕 $32
芝士年糕一咬落去之前就流出嚟
▪️燒薄切牛脷 $20
入口軟淋
▪️燒雞腎 $14
▪️串燒雞中翼(2 串) $36
雞肉夠滑,皮脆多汁,好香孜然粉嘅味道
▪️燒頂級墨魚丸 $20
夠彈牙
▪️麻辣汁燒八爪魚鬚 $48
爽口彈牙,唔好睇落去好似好多辣椒咁,其實食落唔係好辣
▪️惹味蒜蓉燒茄子 $36
好夠大塊茄子!上面鋪滿好多蒜蓉同辣椒粉,超級惹味🍆
▪️重慶酸辣米線 $45
中辣都唔會太辣
▪️南非特大磯煮鮑魚 $38
▪️燒韭菜$13

2023-05-09 113 views
路過豬嬸用app一搜,這間勁多人推薦,即刻去試吓。舖面可能無一百尺,坐位同枱都好小,櫈又矮,有人坐到腳痺。。。叫了一口牛,被𣺉上了黑椒汁,肉軟但沒太多牛味,粒粒大小差距大,很一般。羊架勁重蒜蓉味,調味好奇怪,不推薦。魷魚鬚正正常常,可以。牛肉金針菇,牛肉熟了縮小到差點看不見,味道很一般。雞髀菇好吃,應該説很難弄得難吃。由於不喝凍飲,所以沒吃太多種類。極少出現烤焦,但也未有十分惹味,感覺這店合格以上,但不至於必吃。
路過豬嬸用app一搜,這間勁多人推薦,即刻去試吓。
羊架勁重蒜蓉味,調味好奇怪,不推薦。
魷魚鬚正正常常,可以。
牛肉金針菇,牛肉熟了縮小到差點看不見,味道很一般。
雞髀菇好吃,應該説很難弄得難吃。
2023-05-09
$150 (Dinner)
2023-04-27 144 views
依間串燒店又幾好食當中我最鍾意嘅係佢醬燒豬頸肉,大舊肉味,仲有好咬口。而佢嘅燒蔬果都唔錯,燒秋葵同燒翠玉瓜都係好新鮮好爽口,而且味道清新,加埋少少辣粉,好食!另外魷魚筒肉質好彈牙,配埋啲汁燒好味啊!另外我叫咗一個唔辣嘅花甲粉,估唔到唔辣嘅花甲粉都一樣好好食,而且變咗麻油味,真係食到口齒留香😆😆而其他仲有燒雞肉串,串燒雞中翼,燒雞軟骨同燒雞腎都唔錯,唔會太膩,夠味夠香!總括而言,呢間串燒店嘅食物真係好好味啊!啲肉啲菜啲海鮮都好美味,而且啱啱好唔會太膩
依間串燒店又幾好食
另外魷魚筒肉質好彈牙,配埋啲汁燒好味啊!

2023-04-26 96 views
終於搬完屋🤣 可以周圍探下路搵下野食~~呢間位於近紅磡的串燒走平民路線口痕起上黎都有間串燒係附近 止止咳🤣🤣價格大約14-50 一串左右~我覺得必點汁燒原條魷魚筒🦑 $56燒到岩岩好嫩口彈牙瓜菜類🥗次次都點的翠肉瓜$14、娃娃菜$13、雞髀菇$14、菠蘿🍍$25😍 單點價錢都唔會好貴金菇肥牛卷$21 算有驚喜 整體味道調味唔會太濃 如果冇特別備注會係小辣~ 留意番😘其他串燒我覺得一口豚普普同埋呢度會加一~
終於搬完屋🤣 可以周圍探下路搵下野食~~
呢間位於近紅磡的串燒走平民路線
口痕起上黎都有間串燒係附近 止止咳🤣🤣
價格大約14-50 一串左右~
我覺得必點汁燒原條魷魚筒🦑 $56

燒到岩岩好嫩口彈牙

單點價錢都唔會好貴
金菇肥牛卷$21 算有驚喜
整體味道調味唔會太濃 如果冇特別備注會係小辣~ 留意番😘
其他串燒我覺得一口豚普普

同埋呢度會加一~
2023-04-23 70 views
上星期係紅磡做完嘢,跟住搵地方食飯,見到呢間紅磡串門子好似幾有風味,就入咗去試試。紅磡串門子串燒種類繁多,仲有海鮮供應。✦ 醬燒墨魚嘴串 醬汁鋪滿墨魚咀,非常彈牙✦ 燒鹿兒島一口豚一口豚肉質好爽嫩,不錯的✦ 燒雞軟骨燒雞軟骨燒到脆卜卜,好有風味✦ 燒雞腎雞腎好咬口又爽口✦ 燒薄切牛脷非常薄切牛脷,入口好軟腍✦ 燒雞肉串雞肉好彈牙又入味,推介必試✦ 燒翠玉瓜翠玉瓜表面鋪滿孜然粉,燒到香脆多汁✦ 燒鮮冬菇鮮冬菇同樣充滿孜然粉,非常惹味✦ 燒蒜蓉特級鮮鮑魚鮑魚鮮味十足,配埋蒜蓉醬汁一齊食,好正

✦ 醬燒墨魚嘴串
醬汁鋪滿墨魚咀,非常彈牙

✦ 燒鹿兒島一口豚
一口豚肉質好爽嫩,不錯的

✦ 燒雞軟骨
燒雞軟骨燒到脆卜卜,好有風味

✦ 燒雞腎
雞腎好咬口又爽口

✦ 燒薄切牛脷
非常薄切牛脷,入口好軟腍

✦ 燒雞肉串
雞肉好彈牙又入味,推介必試

✦ 燒翠玉瓜
翠玉瓜表面鋪滿孜然粉,燒到香脆多汁

✦ 燒鮮冬菇
鮮冬菇同樣充滿孜然粉,非常惹味

✦ 燒蒜蓉特級鮮鮑魚
鮑魚鮮味十足,配埋蒜蓉醬汁一齊食,好正
1K
2023-04-21 43 views
去入場睇演唱會之前去紅磡找好嘢食,非常之random 地,找着這一家。見食評很好,相片食物也很像樣,也有啤酒可以慢慢飲,二話不說,準時6:00坐下。遇着隔離有收購,已經成為一個地盤。還好,六時已經收工,不再沙塵滾滾。天氣不算熱,這個開放式餐廳還可以。首先梗係叫最popular的燒雞中翼,燒茄子,青椒仔,韮菜。燒雞中翼,啱啱好,皮脆多汁。燒茄子,略嫌多油。其他的都很像樣。Hoegarden 我嫌太甜,還好,有飲開的青島。過了一個愉快的晚上。服務很快手,哥哥也面帶笑容。
去入場睇演唱會之前去紅磡找好嘢食,
非常之random 地,找着這一家。
遇着隔離有收購,已經成為一個地盤。
還好,六時已經收工,不再沙塵滾滾。
天氣不算熱,這個開放式餐廳還可以。
燒雞中翼,啱啱好,皮脆多汁。
燒茄子,略嫌多油。
其他的都很像樣。
Hoegarden 我嫌太甜,還好,有飲開的青島。
過了一個愉快的晚上。
服務很快手,哥哥也面帶笑容。
茄子
茄子
2023-04-20 58 views
依間串燒店係我食過數一數二好食😋食物調味得好好,鍾意食重味串燒嘅真係啱晒!惹味蒜蓉燒茄子🍆 $36————————————上菜一刻我十分驚訝,冇諗過依個價錢,份茄子咁大件,真係原條茄子,辣粉等等調味料滲透茄子肉,極惹味。錫紙燒麻辣滑豆腐 $46————————————真係抵食,好大磚滑豆腐,辣醬同蒜唔會同你慳皮,又係極惹味。蒜蓉燒美國大生蠔🦪(2隻) $56————————————唔止重蒜,仲有辣粉同蔥,一啖入口,正!皇牌牛脷心 $35————————————多調味,夠惹味,有咬口,偏腍易咬開,一啲都唔韌,好食!仲食咗甲羅燒、雞皮、虎皮青椒等等各樣食物,真係好食呀。我住得算近,下次會再食😁

惹味蒜蓉燒茄子🍆 $36
惹味蒜蓉燒茄子

錫紙燒麻辣滑豆腐 $46
錫紙燒麻辣滑豆腐

真係抵食,好大磚滑豆腐,辣醬同蒜唔會同你慳皮,又係極惹味。

蒜蓉燒美國大生蠔🦪(2隻) $56
————————————
蒜蓉燒美國大生蠔(2隻)

唔止重蒜,仲有辣粉同蔥,一啖入口,正!

皇牌牛脷心 $35
————————————
多調味,夠惹味,有咬口,偏腍易咬開,一啲都唔韌,好食!

2023-04-17
$227 (Dinner)
  • 惹味蒜蓉燒茄子
  • 錫紙燒麻辣滑豆腐
  • 皇牌牛脷心
2023-04-19 40 views
某個晚上路過紅磡灣中心,被對面小店的「有酒有故事」燈牌吸引,時至今天終於有時間帶著娘親食串燒。😀小店位置很方便,由紅磡車站往紅磡區的天橋盡頭電梯起步,才走兩分鐘便能到達,營業時間由晚上六點至深夜三點,是一個輕食和宵夜好地方。👍🏻這小店很多食物也很對我和娘親的胃口,在選擇困難的情況下,我們今次只點了少量海鮮、蔬菜和肉類,但這幾款食物也足以令我叫了幾次「好好味啊」… 😂😂😂首先說「蒜蓉燒茄子」,蒜蓉燒得很香但茄子仍留有水份,加上大量的調味粉如孜然粉和七味粉等,這基本上已成了小店的招牌菜,連我娘親也說要偷師學煮。😋接著是「燒蒙古羊肉串」也同樣出色,羊肉熟成後還保留著小量脂肪,熱辣辣的吃起來非常惹味,這令我娘親秒變羊肉串推廣員,邊吃邊想著要推介給其他人﹔但可能羊肉串的過份美味,弄得那「日本特級一口和牛粒」也完全被比下去。😌還有兩個蜆殼類食品,「邪惡芝士燒扇貝帶子」的爆滿芝士是真的很邪惡,而「燒蒜蓉粉絲蟶子皇」也同樣爆多蒜蓉,可惜蟶子有輕微燒過火是一個小敗筆。😅其實還有「燒秋葵」和「鹽燒鯖花魚」但那是娘親的食物,這兩個燒物我不懂欣賞,在我淺嘗後只能說聲…. OK啦哈哈~ 😛溫馨提示🔔這小店是真的

溫馨提示🔔這小店是真的很小,是夜未夠七點已全場尚爆滿,慶幸我六點半到達所以不用輪候,而不喜歡等的大家也可以預先落單外賣自取啊。
蒜蓉燒茄子
2023-04-18
$200 (Dinner)
蒜蓉燒茄子
  • 惹味蒜蓉燒茄子
2023-04-18 35 views
心血來潮想食串燒,就搵左呢間紅磡串門子。唔好睇佢店鋪細細咁,野食都幾有水準,叫左都唔少野食,以下呢幾樣係我特別推介嘅!😋惹味蒜蓉燒茄子$36原條茄子切開,鋪滿蒜蓉同香料,燒得夠哂淋,入口口感超正!😋皇牌牛脷心 $35呢個超級正,必 須 試!!雖然好厚,但非常腍身柔嫩,呢個價錢食到呢個質素非常難得,我仲encore左多一串!😋 燒秘制麻辣田雞 $35田雞本身已經唔多地方有得食,仲要串燒田雞😂 燒得唔過火,保持肉質嫩滑,唔怕食嘅朋友仔可以一試!😋燒日本特級一口和牛 $35油香同牛味夠重,夠爽口彈牙!總括黎講,食物質素唔錯,燒烤嘅時間都拿捏得好好,唔會令食物過熟,而且都好地道,絕對值得再黎👍🏻

😋惹味蒜蓉燒茄子$36
原條茄子切開,鋪滿蒜蓉同香料,燒得夠哂淋,入口口感超正!

😋皇牌牛脷心 $35

😋 燒秘制麻辣田雞 $35

😋燒日本特級一口和牛 $35
油香同牛味夠重,夠爽口彈牙!

2023-04-16 31 views
今日收工有點攰,見間餐廳的串燒幾吸引,決定入去試下。先來說說這裡的招牌菜式都好多選擇,以串燒為主,即叫即燒,未食已經聞到陣陣串燒香味。決定叫左幾串來試:燒魷魚及魷魚鬚爽脆可口,除咗用汁燒,仲灑上孜然同辣椒粉,好鮮彈牙,唔會燒得過老而好硬,燒得啱啱好!最讓我印象深刻的是燒日本特級一口和牛粒,肉質十分鮮嫩,肉質十分鮮嫩,咀嚼起來毫不費力,唔會太鹹,必食!我最鍾意食有骨嘅野,尤其雞軟骨,脆卜卜有咬口,再加多少少孜然同辣椒粉就更好!每樣都味道剛好適中 ,仲有燒流心芝士年糕,火候剛剛好,外脆內juicy!土豆片及豆卜,都好惹味香口,水準都算唔錯,有驚喜!
今日收工有點攰,見間餐廳的串燒幾吸引,決定入去試下。

Type of Meal
Dinner