2024-07-19
之前同朋友去中環街市嘅時候,朋友已經介紹我食,但係因為時間未能就到,所以一直都未去,咁啱再去中環街市嘅時候發現冇咗,好彩最後知道原來只係搬咗去萬宜大廈地下去到門口睇餐牌先知道原來有咁多配搭,係可以揀唔同嘅日式餐湯,之後再揀主菜,然之後再揀唔同類型嘅飯,包括紅米,珍珠米等等,最後當然再揀埋甜品,成個套餐我都覺得非常抵食同好食!! 法式龍蝦湯:龍蝦湯嘅味道濃郁,感覺係用上新鮮嘅龍蝦頭配製,所以認為成本飲晒都唔夠喉美味指數:🌟🌟🌟🌟▪️ 沖繩汁燒大筋豬軟骨:豬軟骨嘅軟硬程度適中,我認為非常好好,因為咬落唔會好硬倔倔,但係亦都唔會太過火好腍,而且亦都索咗日式燒汁,所以非常好味美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟▪️ 日本溏心飯:其實一個好食嘅飯係唔容易煮,但係呢個糖心珍珠米飯,我認為非常好味,係食到每粒米,而且水份充足亦唔會太生硬美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
美味指數:🌟🌟🌟🌟
美味指數:🌟🌟🌟🌟🌟