今日同🐥一齊去M+ 影相同四圍搵野食,突然經過IKEA 咁就話想試下個鯊魚包包😊之後就入左去行一圈再買包包….人都幾多下🤭我哋起自助點餐機點完就即刻俾飛職員拎野食😆見人咁多,都係快快脆脆食完就閃✨🐋鯊魚包 $8唔論味道,外形簡直一百分😎我都係為咗鯊魚包包先入嚟,清楚見到眼耳口鼻,無炒車😆好得意,佢入面係黃色既蕃薯蓉,少少甜,唔會超甜….岩我口味😋包包好鬆軟,大人小朋友食完都好開心🤣🌭熱狗 $8不過不失既熱狗,8蚊黎講真係唔挑剔啦🤣size 大蓋一隻女人既手掌大細,麵包皮係超市會買到既質地🤣 硬中有軟~腸仔係一條脆皮腸腸,配搭埋芥末醬同蕃茄醬就wonderful la🤪🇸🇪瑞典肉丸 $10一兜有5粒肉丸,即刻2蚊一粒…..😮肉丸係IKEA 既名物,細個好鍾意食架🦦佢可以食得出好明顯既肉碎肉粒,但肉味就唔太出,點埋啲汁汁食會好味啲😬果啲汁汁似磨菇汁?!我唔太sure la 🤣 hahaha….⭕️ IKEA 既食物都係小食同快餐,睇傢俬睇到攰就休息下,有野食下都幾開心😆味道:⭐️⭐️⭐️ (3/5)環境:⭐️⭐️⭐️ (3/5)服務:⭐️⭐️⭐️ (3/5)衛
見人咁多,都係快快脆脆食完就閃✨

🐋鯊魚包 $8

🌭熱狗 $8
不過不失既熱狗,8蚊黎講真係唔挑剔啦🤣

🇸🇪瑞典肉丸 $10
一兜有5粒肉丸,即刻2蚊一粒…..😮
肉丸係IKEA 既名物,細個好鍾意食架🦦

味道:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
環境:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
服務:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
衛生:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
總分:❤️❤️❤️🤍(3.5/5)

📍宜家家居美食站 [荃灣]
荃灣荃灣青山公路388號8咪半3樓
2022-08-31 44 views
放假冇嘢做去咗Ikea 鯊鯊包 $7鯊鯊包造型十分之可愛,令人唔捨得食,今次攞上手感覺唔係好熱,出面陣麵包比較煙韌,入面嘅蕃薯蓉甜但係唔會膩。藍黃新地 $10食落去嘅軟雪糕口感比較綿密同埋creamy,藍色係波子汽水味,黃色係蜜桃熱情果味。爆谷 $12爆谷食落去微鹹,甜到十足,又有著焦糖香味,食落去有層次感,當然16蚊就買到一大包,係非常抵食㗎。I went to Ikea on vacation and had nothing to do Shark Shark Bread $7Shark shark bun is very cute, we don't want to eat it, this time we got it, it feels not so hot, the bread is tougher, the sweet potato paste is sweet but not greasy.Blue & Yellow $10The soft ice-cream that you eat is denser and creamy, the blue is the flav
放假冇嘢做去咗Ikea

鯊鯊包 $7

藍黃新地 $10

爆谷 $12

Shark Shark Bread $7

Blue & Yellow $10
The soft ice-cream that you eat is denser and creamy, the blue is the flavor of the soda and the yellow is the flavor of peach passion fruit.

Popcorn $16
It's slightly salty, sweet, caramel flavor, and it's very delicious.
2022-08-30
2022-08-10 57 views
今日打大風但係都要返工,心情真是麻麻,下午去ikea食番個8月份推出呂宋芒系列。今日見到美食站有所改動,設置四個自助售票機方便食客自己買票選購,簡單方便快捷。可能是初期使用,有店員協助大家一齊使用。美食站的芒果系列有芒果新地筒、朱古力脆皮呂宋芒新地 和呂宋芒果新地杯配丸子及芒果粒粒。呂宋芒果新地杯配丸子芒果粒粒只售$16 ,芒果粒香甜濃郁,小丸子煙韌彈牙,再加上味濃的芒果新地,一次過有三種口感,平靚正。

2022-07-27 50 views
近期火熱既D24榴槤雪糕📣📣📣竟然令到宜家家俬good court更加人山人海👯👯‍♂️👯‍♀️👯‍♀️👯👯‍♂️,插針都插唔入。不過榴槤呢家嘢,鍾意既人係會中毒,唔鍾意既人係唔會理解,行過門口飄來的果王味都簡直😍😍😍魂魄都標埋出嚟,今日等排左大概30分鐘,買左個D24榴槤Sunday 雪糕🍦一試,簡直不得之了,上面滿滿既果內真心值得推。放了一啖人口,果香味濃,滑口齒頰留香,真心推🤩🤩🤩

不過榴槤呢家嘢,鍾意既人係會中毒,唔鍾意既人係唔會理解,

榴槤季節限定第三彈:~~~特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地~~~同第二彈D101柔佛黃金榴槤一樣都係只可以加一份榴槤肉😝😝比起之前兩款榴槤雪糕🍦,雖然榴槤味好出,但都只係食到榴槤醬,今次呢個D197貓山王榴槤雪糕🍦真係、真係、真係、食到榴槤肉🤩🤩,係可以用牙齒🦷咬嘅榴槤肉🥳🥳,口感以幾何級數倍升😍😍,真係會令你越嚟越愛上榴槤🤣🤣~~~熱狗🌭️伴雞肉醬~~~同場加映期間限定雞肉醬熱狗🌭️,鋪喺熱狗🌭️上面嘅雞肉醬都幾多(多過圖片上嘅😆😆),雞肉醬比起普通肉醬味會淺少少,好在夠濕潤唔會乾😀😀,最後我哋斟多一杯飲品就走啦😘😘
榴槤季節限定第三彈:

~~~特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地~~~
同第二彈D101柔佛黃金榴槤一樣都係只可以加一份榴槤肉😝😝

~~~熱狗🌭️伴雞肉醬~~~
2022-07-11
$27.5 (Other)
2022-07-22 45 views
今年ikea 推出的榴槤系列真的好正,上次吃了D101柔佛黃金榴槤燕麥奶新地筒,今次品嚐到「特濃D197貓皇榴槤燕麥奶新地」一杯售$29,內裡含榴槤肉一份,也可加$13 額外多一份榴槤肉。榴槤新地幼滑香濃,啖啖充滿榴槤香,榴槤肉真的很香、軟綿綿,入口香濃,我沒有額外追加一份果肉,因為一份已好滿足了。

2022-07-18 42 views
每次經過宜家美食站,遠處已飄來滿室烘烤的蒜香味,忍不住要買一兩條蒜蓉法包回家慢慢吃。宜家的蒜蓉法包用上法國長棍麵包,麵包塗上大量蒜蓉,拌以牛油、鹽、香草塗在麵包上烤焗,焗至金黃色,酥香惹味,外脆內軟。每吃一口,牛油蒜蓉香味留在口腔揮之不去,令人難以抗拒。每條蒜蓉包,只賣$16元,美味又抵食。
IKEA喺最近使出一浪接一浪的榴槤甜品攻勢,熱潮繼續席捲全線分店,今次第三輪係食到D197貓山皇榴槤燕麥奶新地~D197 貓山皇榴槤氣味濃烈伴上幼滑燕麥奶後更提昇香氣,一啖一啖咁令人愛不釋手。新地更附上嫩滑的D197貓山皇榴槤果肉,冰涼配搭堪稱齒頰留香,還可以以一次性想一次享用$13 追加榴槤肉一份,滿滿果肉的滋味令人一試難忘。真係學IKEA個廣告話齋,依然想試下係咪真貨,唔使嘥1000萬嘅,只要嚟IKEA美食站用$29,就可以驗到!冇錯!呢個「D197貓山皇榴槤燕麥奶新地」,只需要$29。PS:其實在乘搭長電梯上去IKEA的途中,已經聞到陣陣的榴槤香從美食站裏面的店舖湧出來。你又係咪榴槤控,快啲把握埋最後第四輪啦!

冇錯!呢個「D197貓山皇榴槤燕麥奶新地」,只需要$29。

2022-07-01
Waiting Time
18 Minutes (Dine In)
$30 (Lunch)
2022-07-07 338 views
Ikea D197貓山皇榴槤雪糕🌸特濃D197貓山皇榴槤燕麥奶新地$29 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👍追加榴槤肉一份+$13(只限追加一份)都係依句:一定要追加!啖啖雪糕都有榴槤蓉配!好正!但今次既追加榴槤肉比上次少左好多,對比前2隻榴槤,依隻比較濃郁少少。期間限定:6月 29– 7月12 日======詳情======IKEA榴槤系列甜品推廣日期:2022年6月1日至7月31日分店地址📍九龍灣店:九龍灣MegaBox L4 (設IKEA餐廳、瑞典美食廊及美食站)📍銅鑼灣店:銅鑼灣柏寧酒店地庫 (設瑞典美食廊及美食站)📍沙田店:沙田HomeSquare L6 (設IKEA餐廳、瑞典美食廊及美食站)📍荃灣店:荃灣青山公路388號8咪半3樓 (設IKEA餐廳、瑞典美食廊及美食站)📍大埔店:大埔超級城B區2樓238A號舖 (設瑞典美食廊)================#香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨#榴槤美食 #ikea #榴槤雪糕 #榴槤控 #榴槤甜品 #RnT甜品 #甜品控 #榴槤 #貓山皇 #D197貓山皇 #D19
Ikea D197貓山皇榴槤雪糕

期間限定:6月 29– 7月12 日
D197貓山皇榴槤雪糕

======詳情======
IKEA
榴槤系列甜品推廣日期:2022年6月1日至7月31日
分店地址
📍銅鑼灣店:銅鑼灣柏寧酒店地庫 (設瑞典美食廊及美食站)
📍大埔店:大埔超級城B區2樓238A號舖 (設瑞典美食廊)
================

#榴槤美食 #ikea #榴槤雪糕 #榴槤控 #榴槤甜品 #RnT甜品 #甜品控 #榴槤 #貓山皇 #D197貓山皇 #D197貓山皇榴槤
TakeAway
D197貓山皇榴槤雪糕
2022-07-07 31 views
首次試宜家小食店,好滿意。價錢意想不到的便宜,質素又唔差。熱狗餐(醬汁任落及汽水任斟)中,熱狗包甜甜地,唔錯;茄汁好味,不過芥辣醬唔夠辣;首杯汽水選了紅莓加梳打😋,餐後再裝了半杯紅果子加梳打,酸咗啲😅。有諗過keep住個杯, shopping完,再斟汽水飲,不過最後都覺得夠了😜聞名的肉丸其實無乜味道,有醬汁都加唔到味,不過唔係難食嘅。最差係個肉桂卷,可能擺得太耐,翻熱後硬掘掘,個底仲黐住張紙,搣唔開😫,破壞咗我這一餐的句號。
首次試宜家小食店,好滿意。價錢意想不到的便宜,質素又唔差。
聞名的肉丸其實無乜味道,有醬汁都加唔到味,不過唔係難食嘅。
  • 熱狗餐
2022-06-30 87 views
去7樓吃完午餐便到3樓吃雪糕,今年ikea 推出的榴槤系列我都未曾品嚐,今日同同是愛好者一齊食。D101柔佛黃金榴槤燕麥奶新地筒只售$9,可以講係超值,味道香濃,入口甜味重,他們更採用了燕麥奶,熱量比較低又適合素食人士,這是季節限定,要多吃一兩次啊。

2022-06-26 197 views
Ikea D101柔佛黃金榴槤雪糕由於傻婆R非常愛吃榴槤…當然見到宜家傢俬又新出D101柔佛黃金榴槤雪糕…既可以消暑又可以過下口癮🌸特濃101榴槤燕麥奶新地$19 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👍追加榴槤肉一份+$9(只限追加一份)都係依句:一定要追加!啖啖雪糕都有榴槤蓉配!好正!對比D24榴槤,依隻比較清甜少少。期間限定:6 月 15– 28日#香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨#榴槤美食 #ikea #榴槤雪糕 #榴槤控 #榴槤甜品 #RnT甜品 #甜品控 #榴槤 #柔佛黃金 #柔佛黃金榴槤 #D101柔佛黃金 #D101柔佛黃金榴槤
Ikea D101柔佛黃金榴槤雪糕

期間限定:6 月 15– 28日
D101柔佛黃金榴槤雪糕

TakeAway
D101柔佛黃金榴槤雪糕
2022-06-19 67 views
Ikea公關做得出色就係人都知🤣 每次香港有啲搞笑事發生 佢地都係第一時間衝出嚟靚抽🤓 事源有同事見到ig嘅promotion 話有榴槤食 就真係令人心思思好想去食 之前試過豆腐花味新地 覺得都好出色 今次有果王真係要去試吓😎D24榴槤芝士窩夫一碟有兩件心型窩夫🧇 本來冇太大期望 因為個樣好似有啲乾 但食落口絕對有驚喜😉 每層都啱啱好 面頭嘅芝士烤到好香 中間有少少榴槤肉 加埋個底嘅窩夫本身冇乜味 有少少鹹嘅芝士撈埋榴槤肉 唔會太甜 整體好平均😮 都算幾抵食嘅推介特濃D24榴槤燕麥奶新地一杯已經包埋榴槤肉一份🍦 如果想要多份可以加多9蚊 個人覺得一球都足夠☺️ 本來淨係榴槤燕麥奶新地都已經有榴槤味 味道唔算好甜🥳 再配埋榴槤肉食真係口感好豐富 好滿足🥰我買完之後真係人山人海 至少要排十分鐘先再買到🤣 可想而知榴槤係有幾受歡迎👏🏼 據聞新地上面嘅榴槤款式係兩個禮拜換一次 等我兩個禮拜後再嚟試吓佢先😝

D24榴槤芝士窩夫

D24榴槤芝士窩夫

Type of Meal
Tea
又去到宜家傢俬嘅榴槤季,一如以往一定會有嘅D24榴槤雪糕🍦,但今年榴槤嘅款式更多,想令人更大口氣🥳🥳一入到去已經聞到超濃烈嘅榴槤味,應該人人都係為咗榴槤雪糕🍦而來😚😚今次共有五款榴槤甜品,上兩年都同🤴🏻試咗榴槤雪糕🍦,今年就唔食啦,試吓其他🤩🤩~~~D24榴槤芝士🧀窩夫🧇~~~心形🧡窩夫上滿佈榴槤芝士🧀醬,滿到個心形🧡都走晒樣有點可惜😂😂,味道香甜,暖暖嘅榴槤同芝士🧀味!呢個榴槤甜品有驚喜呀😁😁
~~~D24榴槤芝士🧀窩夫🧇~~~
2022-06-06
$16 (Other)
2022-06-05 40 views
上年試過IKEA 嘅特濃D24榴槤新地,就念念不忘好想再食。等咗一年終於返嚟啦! ! !一行到美食站附近,已經聞到濃濃嘅榴槤味!對於唔食榴槤嘅人黎講,其實都幾殘忍。不過, $19 就可以食到呢杯 特濃D24榴槤燕麥奶新地🍦,就絕對係天大嘅福音!今年有少少唔同,改用榴槤燕麥奶雪糕。雖然燕麥奶味唔出,已經俾榴槤未蓋過咗。但感覺比較健康,同如果有奶敏感嘅朋友都可以食到。十分貼心。榴槤肉份量都唔少, 味道好香好好味! 趁住呢一兩個月係IKEA 嘅榴槤月,相信我都會再去多幾次食多幾杯!希望年年都可以食到啦!

等咗一年終於返嚟啦! ! !

榴槤肉份量都唔少, 味道好香好好味!