2020-08-16 401 views
今日用網上外賣平台叫左杯芋頭鮮奶加紅豆,本身仲想加仙草凍,但發覺杯野應該會裝吾落,所以最後放棄左。一飲第一啖個陣,覺得甜到嘔,可能未攪混既問題,再飲第二啖真係無甘甜,但就冇左芋頭味,可能因為啲紅豆味遮住晒啲芋頭。
2020-08-01 383 views
呢間真係講咗好耐話想來試🤣 嚟到尖沙咀即刻嚟搵佢嘅蹤影,今次終於試到喇😍-🍠大甲芋頭鮮奶🥛-呢杯皇牌產品就係之前好多人大推,所以食完飯好飽都照嗌黎試,果然冇令我失望😍😍 芋泥同奶嘅份量係1:1,超級足料😱用飲筒攪勻之後飲落去真係好滿足,入口好幼滑🤍 冇得調整甜度同冰,但係有鮮奶平衡返芋泥甜度啱啱好, 每飲一啖都覺得好幸福🤤 鍾意芋頭嘅一定要試😋 -評分:9/10價錢:$30-🥛沐白芝雪芒果鮮奶🥭-呢款好似冇乜人講,但係見佢幾吸引,又幾有驚喜喎🤤 第一啖飲落去就係芝士奶蓋,好夠鹹香同好濃郁🥺飲落去啖啖芒果肉,配埋鮮奶唔會好甜,平衡得啱啱好😍 三種味道溝埋超級夾,鍾意芒果又唔怕邪惡嘅不妨嗌呢個試吓🤪-評分:9/10價錢:$38-📍 沐白小農 尖沙咀📍
🍠大甲芋頭鮮奶🥛
評分:9/10
價錢:$30
🥛沐白芝雪芒果鮮奶🥭
評分:9/10
價錢:$38

📍 沐白小農 尖沙咀📍
話說我本身係諗住去試下好出名嗰間泰國過江龍嘅泰式奶茶~但係朋友經過呢間就同我講佢真係好想好想試佢🙈所以就一齊去左飲 沐白🥰⠀💜大甲芋頭鮮奶🍼$30⠀朋友話呢間嘅芋頭先奶最出名,所以就一齊試左佢🥰都算一試難忘😋⠀☆其實呢次係我第二次飲芋頭鮮奶,個人認為比花_ _ _更出息,因為真係有個比較喺度⠀☆ 首先成杯野雖然無得較甜度,但佢真係唔會過甜,香濃嘅鮮奶加上芋頭泥嘅味道真係岩岩好,恰到好處🤩⠀☆ 我好欣賞嘅係佢真係有好多芋泥💜唔單止將芋頭打成綿滑嘅蓉,佢中間仲有好多細細粒嘅芋頭仔😍超鍾意佢飲嘅時候會飲到芋頭粒~有啲咬口咁完全唔會覺得飽滯⠀☆ 而且佢啲芋泥都散發住好濃郁嘅芋頭味😍唔會淨係得芋泥嘅口感而無芋頭味😂 而牛奶同芋泥嘅比例更係1:1🤩🤩真係好多😋多到我搖勻左30秒都仲未搖得勻牛奶同芋頭~基本上每啖都飲到滿滿嘅芋頭粒同芋泥🥰⠀⠀本身我會覺得唔抵飲,因為自己唔係芋頭嘅忠實fans😂 呢杯細細杯嘅野飲竟然要$30~ 但我係完全無諗過佢係有咁多芋泥,芋泥個密度係有咁高😳 真係有啲喜出望外😍⠀

💜大甲芋頭鮮奶🍼$30⠀

2020-07-18
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
大甲芋頭鮮奶
已經第三次嚟,每次嚟都必嗌大甲芋頭鮮奶💛個人認為係飲過最好飲嘅芋頭鮮奶!芋頭打成蓉,口感綿滑,好香濃芋頭味,但仲可以食到一細粒芋頭,好有咬口!芋頭味雖然濃郁,但同鮮奶又恰到好處地夾,既可以食到芋頭嘅綿滑,又可以感受到牛奶嘅鮮甜💕兩者合二為一,比例啱啱好,唔會太甜,第一次飲時仲覺得咁細杯都要$30 真係貴,但飲過就覺得$30有咁嘅質素真係好抵!性價比超高!三次嚟三次味道都一樣咁好味,可以保持到水準!環境又靚又舒服,服務態度又好,難得有嘢飲舖有bar枱可以坐,又冇乜人,仲有Wi-Fi同叉電位提供,行到攰嚟呢度飲杯嘢休息吓就啱!另外仲啱咗杯冬瓜檸檬,不過對比之下就稍微遜色了😂但好大杯,份量好足!

冬瓜檸檬
$30 (Tea)
2020-06-21 223 views
今日天氣真係好熱!好需要一杯凍飲消暑解渴😊喺尖沙咀左搵右搵,竟然揾到一間零負評嘅台式飲品!嚟到呢一間沐白小農,試咗佢最出名嘅大甲芋頭鮮奶,加6蚊要咗芋圓。嘩真係好出色!芋蓉唔會太甜,飲落仲有少少粒粒有咬口,而芋圓好煙韌,夠哂Q,大細亦都適中。絕對係香港地數一數二好飲既芋頭鮮奶!不過飲完真係有啲飽飽地。下次會想試下草莓鮮奶。最好嘅係店內有設置座位,方便到大家係而家疫情時候又唔想喺條街度除低口罩飲嘢,都有個位坐低兼打下卡👍🏻
今日天氣真係好熱!
好需要一杯凍飲消暑解渴😊
喺尖沙咀左搵右搵,
竟然揾到一間零負評嘅台式飲品!
嚟到呢一間沐白小農,
試咗佢最出名嘅大甲芋頭鮮奶,
加6蚊要咗芋圓。
嘩真係好出色!
芋蓉唔會太甜,飲落仲有少少粒粒有咬口,
而芋圓好煙韌,夠哂Q,大細亦都適中。
絕對係香港地數一數二好飲既芋頭鮮奶!
不過飲完真係有啲飽飽地。
下次會想試下草莓鮮奶。
最好嘅係店內有設置座位,
方便到大家係而家疫情時候又唔想喺條街度除低口罩飲嘢,
都有個位坐低兼打下卡👍🏻

2020-06-21
大甲芋頭鮮奶
想試沐白既芋頭牛奶好耐😛終於有機會try try!芋頭打成軟綿綿 細滑既芋泥 一粒肉都冇💕濃郁既芋頭味 再配上牛乳 整體唔會太甜 非常夾👍店內更設有bar枱俾客人坐係度慢慢細味品嚐😚
2019-10-14
5 Minutes (Dine In)
珍珠奶茶飲得多,珍珠鮮奶你試過未?今日,我就特意到「沐白小農」,支持良心黃店。小店貼有反送中文宣,有「米豬連」黃店認證,更拒絕使用八達通,店內店外都是黃!珍珠鮮奶($28)由於是天然鮮奶炮製,所以只可揀選冰度,不可揀選甜度。鮮奶口感非常滑溜,似北海道牛奶的味道;跟珍珠奶茶相比,感覺不會太甜膩,而且更健康!珍珠Q彈,它的甜跟鮮奶的淡,竟然出奇地夾!而且,「沐白小農」設有雅座,不喜歡邊行邊飲的,可以坐定定慢慢嘆!另外,黃店彼此互相扶持下,「Circle Bakery」有把其下的曲奇餅乾在小店寄賣!各位手足,不妨買返盒回家嘆!

珍珠鮮奶

2020-06-13
$28 (Tea)
珍珠鮮奶
2020-06-11 235 views
之前飲過幾次,試過幾款都幾好。試過波霸珍珠鮮奶,木瓜鮮奶,士多啤梨鮮奶等等呢啲大熱,因為用鮮奶唔係奶精,所以唔會有咩怪味,又唔會太過甜。但係又未至於會心思思好想再飲。但係今次試咗個大甲芋頭鮮奶就真係好好飲!佢真係用新鮮台灣芋頭打成芋頭蓉,加鮮奶打好飲到呀!仲好飲過我上次响台北市飲,應該係我唔識去,random見嗰間promo芋頭珍奶就買,點知就勁失望。反而响台南就飲過好好飲估唔到响香港飲到杯咁好飲!如果你都係芋頭控,不防加$6再加多啲芋頭真係好滿足㗎
之前飲過幾次,試過幾款都幾好。

真係好滿足㗎
2020-06-08 258 views
一直都好鍾意呢間既野飲 除左因為好飲之外 用料仲係天然為主 用鮮奶、全天然蔗糖等等😆大甲芋頭鮮奶甜度適中 芋頭熬成芋泥 勁綿滑仲要有啲芋頭粒 有口感之餘仲feel到係勁足料 勁啱我呢啲芋頭忠粉📣 至於珍珠紅茶拿鐵個茶味好香 珍珠煙韌得黎唔會太甜🥤🤧我去尖沙咀店仲送個蝴蝶酥仔 味道都唔錯🤫
一直都好鍾意呢間既野飲 除左因為好飲之外
用料仲係天然為主 用鮮奶、全天然蔗糖等等😆

大甲芋頭鮮奶甜度適中 芋頭熬成芋泥
勁綿滑仲要有啲芋頭粒 有口感之餘仲feel到係勁足料
勁啱我呢啲芋頭忠粉📣

至於珍珠紅茶拿鐵個茶味好香 珍珠煙韌得黎唔會太甜🥤🤧
珍珠紅茶拿鐵

我去尖沙咀店仲送個蝴蝶酥仔 味道都唔錯🤫
2020-05-03
5 Minutes (Dine In)
$30 (Other)
珍珠紅茶拿鐵
2020-05-18 362 views
今次係尖沙咀等人,諗住買杯嘢飲下,四圍行,攞飲品時先發現入面勁大,有吧枱又有得充電,就坐底休息。店內播住廣東歌,環境又舒適,碌下電話就過咗半個鐘。大甲芋頭鮮奶($30)其實當時有啲餓,相比黑糖珍珠,芋頭飽肚之餘又無咁肥,(硬要編個安慰自已嘅理由)因為店員見我自備杯又唔要飲管,主動又貼心咁幫我撈勻咗,所以就影唔到兩層啦~芋頭泥口感綿密,加上濃厚嘅明治牛奶,真係勁邪惡。咁足料嘅大甲芋頭鮮奶,飲一杯就飽咗,真係好抵!
今次係尖沙咀等人,
諗住買杯嘢飲下,四圍行,
攞飲品時先發現入面勁大,
有吧枱又有得充電,就坐底休息。
店內播住廣東歌,環境又舒適,
碌下電話就過咗半個鐘。

大甲芋頭鮮奶($30)
其實當時有啲餓,
相比黑糖珍珠,芋頭飽肚之餘又無咁肥,
(硬要編個安慰自已嘅理由)
因為店員見我自備杯又唔要飲管,
主動又貼心咁幫我撈勻咗,
所以就影唔到兩層啦~
芋頭泥口感綿密,
加上濃厚嘅明治牛奶,真係勁邪惡。
咁足料嘅大甲芋頭鮮奶,
飲一杯就飽咗,真係好抵!
2020-05-03 341 views
最愛木瓜奶,幾多都飲得嗮!——沐白芝雪木瓜鮮奶($34)上面有層芝士奶蓋,下面係木瓜奶。芝士奶蓋好滑,份量都足夠!飲到有少少芝士鹹香味但又唔會too much,啱啱好👍🏻重點係佢個木瓜奶真係好好飲!!!係真係有木瓜味(唔係化學假嗰啲),同有好多木瓜粒係入面㗎😍真係勁好飲唔係講笑😋我叫咗微甜,咁就可以飲到木瓜本身嘅甜味~.尖沙咀店有D座位,可以係店入面坐喺度飲!.Overall: 8.8/10Value for money: 4.2/5——📍沐白小農尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
最愛木瓜奶,幾多都飲得嗮!
——
沐白芝雪木瓜鮮奶($34)
尖沙咀店有D座位,可以係店入面坐喺度飲!
Overall: 8.8/10
Value for money: 4.2/5
——
📍沐白小農
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
2020-05-03 211 views
近排迷上左芋頭鮮奶,朋友話試過呢間既芋頭鮮奶幾正,介紹我要黎呢間到試下!我經常係尖沙咀出沒。都竟然冇留意到有呢間鋪頭,失策!————————🔸大甲芋頭鮮奶 $30佢好似得凍既,但我叫左熱既佢都話可以整俾我,暖暖地飲好正飲落去甜度適中,不過我覺得芋頭少得滯,淨係飲到d芋頭碎,唔係好夠喉,但係味道係好飲既。朋友好似話凍既芋頭鮮奶係多料d,睇相都好似真係咁,下次試下真唔真先。評分:🌕🌕🌕🌗🌑————————
————————
🔸大甲芋頭鮮奶 $30
佢好似得凍既,但我叫左熱既佢都話可以整俾我,暖暖地飲好正
評分:🌕🌕🌕🌗🌑
————————
2020-05-01 222 views
經常都見到有人介紹,當然要親身嚟試下先得。眾所週知呢度最出名嘅就係大甲芋頭鮮奶。聽講佢地係用台灣嘅大甲芋頭整成,每日都新鮮打成芋頭泥,細細粒狀咁,之後再加埋100%鮮牛奶。可以見到芋頭同鮮奶清楚分開兩層,一定要shake均先可以飲!飲落勁香芋頭味,味度偏甜,如果低甜可能會更加好。芋頭控應該會愛上佢😁沐白小農地址📍: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫 環境👀: ⭐️⭐️⭐️💫 服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️💫 抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️

沐白小農

味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
環境👀: ⭐️⭐️⭐️💫
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️💫
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
TakeAway
$30 (Other)
2020-04-12 314 views
-◾️#沐白芝雪芒芒沙沙 HKD $39最愛芒果了❤️這杯用新鮮果肉打成冰沙芒果味很濃郁終於不是用醬開的芒果了😢😢上面是芝士奶蓋芝士味很濃口感厚實👍🏼👍🏼👍🏼只是份量有點少兩口就沒了😖◾️#沐白芝雪莓莓果茶 HKD $38這一杯是以綠茶作基底並配上草莓肉🍓打成冰沙這杯的茶味很重有點蓋過草莓味😣點了少糖會有點苦喔建議大家不作調整比較好喔整體而言味道算不錯喔至少是用鮮果就很加分了!支持黃店🥰(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌖🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌘🌑 總分數: 🌕🌕🌕🌕🌗-沐白小農🍴 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖📞36195166🕑12:30-23:30
◾️#沐白芝雪芒芒沙沙 HKD $39

有點蓋過草莓味😣
點了少糖會有點苦喔
建議大家不作調整比較好喔

整體而言味道算不錯喔
至少是用鮮果就很加分了!
支持黃店🥰

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑

🍴 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
📞36195166
🕑12:30-23:30
2020-03-13 380 views
沐白小農除咗係 #黃店 之外,另一個值得支持嘅地方係佢堅持用料天然、健康😍佢嘅牛奶貫徹選用優質鮮牛奶👍🏻,唔加奶粉、人工奶精等,亦會採用全天然蔗糖同蜂蜜等調味今次我地就試咗佢嘅賣座飲品-大甲芋頭鮮奶🍼芋頭以傳統工法熬煮成芋泥 質地細嫩綿密🤤 仲會食到啖啖嘅芋頭粒漸層嘅效果 搭配嘅鮮奶香濃幼滑💦混合後仍然有香濃嘅芋頭味😋簡直係 #芋頭控 必點!😍.💰 PRICE: 💲30 HKD (大甲芋頭鮮奶).🍼 OVERALL RATINGS: 🍼TASTINESS: 🌕🌕🌕🌕🌗SERVICE: 🌕🌕🌕🌕🌑VALUE: 🌕🌕🌕🌕🌑
今次我地就試咗佢嘅賣座飲品-大甲芋頭鮮奶🍼
漸層嘅效果 搭配嘅鮮奶香濃幼滑💦
混合後仍然有香濃嘅芋頭味😋
簡直係 #芋頭控 必點!😍
💰 PRICE: 💲30 HKD (大甲芋頭鮮奶)
🍼 OVERALL RATINGS: 🍼
TASTINESS: 🌕🌕🌕🌕🌗