2021-03-20 389 views
鮮奶真係好好飲芝士奶蓋仲好飲曾經試過係茶飲店ig留言,問有無芝士奶蓋鮮奶飲,無一間係有得賣🥺然後有一日係尖沙咀行呀行呀行,仲唔比我搵到你🤩 仲有不同口味,又不膩,飲完已經想encore😂前後飲咗兩次,士多啤梨牛奶同埋朱古力牛奶相比,都係水果類牛奶比較好飲。 水果同芝士奶蓋味道比較夾,水果奶之中仲有少少水果粒,新鮮得來又有口感,真係好加分。朱古力牛奶其實都好好飲,不過就同芝士奶蓋冇咁夾,而且始終都係用可可粉沖出嚟,個人鍾意水果多啲。
鮮奶真係好好飲
芝士奶蓋仲好飲

• 草莓鮮奶
2021-02-21 613 views
支持小店。。。見好多正面的評分,一於試下先。未入舖頭,企係門口就已經聞到陣陣的芋頭香心大心細試邊款先好,終於買左兩杯來試大甲芋頭鮮豆乳半杯芋頭,半杯豆乳。開頭第一啖未搖勻,覺得豆乳同芋頭唔係好夾。跟住搖勻後,又幾好味喎芋頭蓉好綿密,仲有芋頭粒添粗飲管一吸,全部都係芋頭(不過唔記得叫佢少冰)紅豆伯爵紅茶鮮豆乳無睇清楚微糖(3)同少糖(8),叫左少糖,唔怪得甜左啲啦但啲紅豆好正,煲得好淋,不過少左啲都係無揀少冰,好凍丫。。。有機會再試其他味先
支持小店。。。見好多正面的評分,一於試下先。
未入舖頭,企係門口就已經聞到陣陣的芋頭香
心大心細試邊款先好,終於買左兩杯來試

大甲芋頭鮮豆乳
芋頭蓉好綿密,仲有芋頭粒添
粗飲管一吸,全部都係芋頭
(不過唔記得叫佢少冰

紅豆伯爵紅茶鮮豆乳
無睇清楚微糖(3)同少糖(8),叫左少糖,唔怪得甜左啲啦
但啲紅豆好正,煲得好淋,不過少左啲
都係無揀少冰,好凍丫。。。

有機會再試其他味先
2021-02-20
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
  • 大甲芋頭鮮奶
2021-02-12 499 views
身為芋頭鮮奶控,一直都有聽人講呢間嘅芋頭鮮奶好好飲,於是趁有機會就過黎,一睇Menu有好多選擇(有豆乳選項,非常好!),但都係買返杯大甲芋頭鮮奶(中,常溫,甜度固定,$30)。雖然係甜度固定,不過用飲管攪勻芋泥同奶之後無想像中咁甜,芋頭泥係打得非常綿滑,芋頭味都算香。最令我意外嘅係竟然奶味都非常出,係少數我覺得奶比芋頭香嘅芋頭鮮奶。可惜芋泥打得有D太幼滑啦,個人比較鍾意有少少芋頭粒可以咬下。睇落細細杯咁,但係由於芋頭份量感覺都幾多,所以食量少嘅人可能飲完都會覺飽。

2020-08-13
2021-01-31 390 views
所有台式飲品中最喜歡芋頭奶 飲過多間店後最喜歡的是沐白芋頭好重芋味又不會太甜 質地綿密 牛奶有奶味 整杯配搭100分💯 好可惜全港只剩下尖沙咀分店 希望小店繼續加油 會多多支持你地!
所有台式飲品中最喜歡芋頭奶 飲過多間店後最喜歡的是沐白
2021-01-25 330 views
尖沙咀芋頭鮮奶🤤🤤自從疫情真係好少買野飲,睇返openrice見到沐白小農得返尖沙咀店🙈 今次抱住人去我又去既心態去試,點知都幾有驚喜😳 首先個芋頭鮮奶份量都幾多🤤 而且仲保留左啲芋頭碎,成個感覺係勁厚身+綿滑🥰 咁樣比較下抹茶鮮奶即刻遜色左🙈 不過!佢地已經比出面街買既濃味😳 雖然唔係話好高級既抹茶粉,但呢個價錢我覺得值👍🏻Btw望到店員係用明治鮮奶👀店内仲有位坐+usb充電😆大甲芋頭鮮奶 $30抹茶鮮奶 $28
尖沙咀芋頭鮮奶🤤🤤

Btw望到店員係用明治鮮奶👀
店内仲有位坐+usb充電😆

大甲芋頭鮮奶 $30
抹茶鮮奶 $28
上次飲過呢度嘅大甲芋頭鮮奶真係驚喜十足!經過又忍唔住買番杯👅呢度嘅選擇好多,企左係餐牌前五分鐘先揀到😹呢度環境真係幾舒適,買杯慢慢坐低飲都得~.last time i drank taro milk and it was surprisingly good 😋 this time tried their black sugar milk boba 🧋 & it was amazing 🤩 definitely highly recommend this place if you looking to grab some boba! .💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.5/10🌟推薦我上次飲嘅大甲芋頭鮮奶👅.《芝雪花生芝麻黑糖波霸珍珠鮮奶》$35 🌟7.5/10🌟呢一杯完全係將我最最最鍾意嘅嘢混合埋一齊!!芝士奶蓋、花生、芝麻仲有珍珠!!!第一啖梗係試咗芝士奶蓋先啦,不過就有少少失望😢味道有啲淡
呢度環境真係幾舒適,買杯慢慢坐低飲都得~
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.5/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.5/10
🌟推薦我上次飲嘅大甲芋頭鮮奶👅

《芝雪花生芝麻黑糖波霸珍珠鮮奶》$35 🌟7.5/10🌟
呢一杯完全係將我最最最鍾意嘅嘢混合埋一齊!!芝士奶蓋、花生、芝麻仲有珍珠!!!第一啖梗係試咗芝士奶蓋先啦,不過就有少少失望😢味道有啲淡,口感有啲稀,如果每厚實啲就好啦( ´∀`) 花生同芝麻都係喺奶蓋上有啲粉,整體唔算太濃郁,飲到尾先有花生同芝麻嘅味道,但都香嘅!不過主要感覺係飲更一杯黑糖波霸珍珠鮮奶!
黑糖鮮奶

《黑糖鮮奶》$26 🌟7.5/10🌟
黑糖鮮奶甜度適中,鮮奶順滑~另外我哋再加左$6要上次太晚嚟所以食唔到嘅小芋圓😹口感唔錯,份量足夠每一啖都飲到,但個人都係鐘意珍珠多啲😆
黑糖鮮奶
📍零負評台飲小店 ‼️-- 沐白小農🍼💛·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_尖沙咀#pigfoodiexhk_黃店#pigfoodiexhk_飲品========================沐白係小編其中一間愛店(特別中意大甲芋頭奶!!)🤤前排發現原來依家只係得返尖沙咀呢間分店,好彩小編住得唔算遠,想飲嘅話都方便🙈🙈前排行過又試咗杯新味~------------------------------⭐️沐白芝雪花生芝麻黑糖波霸鮮奶($35)一杯有齊小編嘅至愛🤤💖💖面頭鋪滿花生同芝麻粉,香氣十足,不過飲落味道無想像中濃郁🙈芝士奶蓋creamy,飲落富鹹香🤤但如果texture再實身少少會更出色呢~黑糖波霸牛奶香濃,珍珠幾有咬口~雖然同預期有點落差,不過整體都係有水準嘅一杯飲品🙈------------------------------賣相:7/10味道:6.8/10性價比:6.5/10回頭度:7/10------------------------------店舖資料名稱:沐白小農地址:尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地
📍零負評台飲小店 ‼️-- 沐白小農🍼💛
#pigfoodiexhk_尖沙咀
#pigfoodiexhk_黃店
#pigfoodiexhk_飲品
========================
⭐️沐白芝雪花生芝麻黑糖波霸鮮奶($35)

賣相:7/10
味道:6.8/10
性價比:6.5/10
回頭度:7/10
店舖資料
名稱:沐白小農
地址:尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
前往方法:尖沙咀站N2出口
自從入咗呢個芋頭/珍珠坑之後,勁多人都推薦我一定一定要試吓 #沐白小農 @mubaihongkong ,直情有人誇張到話飲過呢間之後真係返唔到轉頭!所以我決定嚟試一試,睇吓係咪真係咁正先!以一類型嘅手搖店來講,尖沙咀分店 @imilky.tst.hk 舖位都算幾大,除咗有位置可以坐低慢慢飲之外,亦都見到有插頭,感覺就係可以帶部電腦嚟,一邊做嘢,一邊飲嘢嘅感覺🥰.ever since i became a taro addict 🥤 a lot of people have been recommending @mubaihongkong to us 🤤 for a boba spot in hk the shop is pretty big 👍 there was even outlets to charge your computer 👩‍💻 this place did not disappoint at all 😋 not overly sweet and the ratio between milk and taro is just right 😊 overall, a gr
ever since i became a taro addict 🥤 a lot of people have been recommending @mubaihongkong to us 🤤 for a boba spot in hk the shop is pretty big 👍 there was even outlets to charge your computer 👩‍💻 this place did not disappoint at all 😋 not overly sweet and the ratio between milk and taro is just right 😊 overall, a great place to grab a drink!
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8.5/10
🌟
《大甲芋頭鮮奶》$35 🌟8.2/10🌟
𝗗𝗮𝗷𝗶𝗮 𝗧𝗮𝗿𝗼 𝗠𝗶𝗹𝗸
第一次飲梗係要飲佢哋嘅皇牌啦!果然真係冇令我失望,好好飲啊~~~芋泥同鮮奶嘅份量比例1:1啱啱好,真係超足料勁飽肚!雖然甜到固定,但芋泥甜度適中,口感細嫩綿滑,亦都會有粒粒芋頭,另外再加咗$4加咗煙韌嘅珍珠,再增添口感!
#沐白小農 @mubaihongkong @imilky.tst.hk
📍#BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_taiwanese #BELLYwongs_sweets #BELLYwongs_drinks
2020-12-02 415 views
店鋪位置於K11附近,非常方便喺附近厚福街食完晚飯就過嚟飲返杯!之前都有飲過牛油果鮮奶,木瓜鮮奶,今次就飲草莓鮮奶。本人非常怕甜,所以今次就點左微糖(通常無糖或微糖),但可能因為鮮奶份量好足嘅關係,有少少蓋過左草莓嘅甜味。相反,之前飲木瓜鮮奶就一飲就覺得木瓜好足料。牛油果鮮奶亦都不錯,牛油果令到飲落去個口感好厚好飽肚。所以我會選擇木瓜>牛油果>草莓。店舖設計簡潔,坐嘅位置唔多,適合2個人嚟坐低嚟傾下計,因為夜晚人流唔多。
草莓鮮奶
2020-12-01
$35 (Dinner)
草莓鮮奶
星期五放工好攰,不如同女朋友係尖沙咀飲杯珍奶嘆下先番屋企😌Openrice搵過見到呢間黃店咁多like不如就試下呢間!去到見到環境好闊落,白色嘅油漆同磚牆襯托沐白小農既logo,裝飾簡約、幾舒適。仲有少少枱凳,俾客人喺疫情期間可以喺室內除低口罩飲杯嘢,唔錯唔錯。睇番餐牌,沐白小農嘅大熱飲品係芋頭鮮奶同草莓鮮奶,可惜我地比較喜歡飲茶味濃郁啲嘅飲品,所以揀左另外嘅茶飲。==============================芋圓紅茶拿鐵 $30店員好細心提醒我地要先搖搖再飲。紅茶味香濃,美中不足係芋圓比較細粒(大概紅豆咁大粒🤔)影響少少口感,整體都唔錯!==============================紅茶鮮豆乳 $22 + 加仙草$6豆乳用上百福嘅豆漿,紅茶配豆乳,呢個配搭坊間比較少見,估唔到幾夾😮豆味淡淡流露,唔會蓋過茶嘅香味,係唔飲牛奶朋友嘅好選擇👍女朋友落order嘅時候冇為意豆漿本身帶微甜,佢平時飲珍奶係會走甜嘅,唔嚐甜嘅朋友要留意。仙草味道有嘅,唔會只係一舊帶甜嘅啫喱,值得一試!試完今次有信心,下次一定要試番大熱嘅芋頭鮮奶同草莓鮮奶!

芋圓紅茶拿鐵 $30
芋圓紅茶拿鐵

紅茶鮮豆乳 $22 + 加仙草$6
紅茶鮮豆乳加仙草

試完今次有信心,下次一定要試番大熱嘅芋頭鮮奶同草莓鮮奶!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
芋圓紅茶拿鐵
紅茶鮮豆乳加仙草
2020-11-20 234 views
因為當日既奶蓋賣曬,所以揀左呢杯草莓鮮奶!一開始覺得吾會有太大驚喜!點知飲落個牛奶都幾特別,同坊間既牛奶吾一樣。佢呢隻個牛奶會奶味再香濃D同埋再鮮D!望住店員係用新鮮草莓榨出黎個果肉同果汁,再放響面頭。同埋飲落會食到好多新鮮草莓籽同埋果肉。我就覺得如果額外加多少少果醬同埋草莓汁,咁成杯野一定會再好飲D!整體黎講都係好好飲既!同埋會見到佢地個環境超靚,打卡影港喵相簡直一流!白色牆身係靚但容易整污糟,但望落佢地牆身都好乾淨!應該有細心打理!另外,店員十分細心,有提醒要上下搖勻先好飲!
因為當日既奶蓋賣曬,所以揀左呢杯草莓鮮奶!
一開始覺得吾會有太大驚喜!
點知飲落個牛奶都幾特別,同坊間既牛奶吾一樣。
佢呢隻個牛奶會奶味再香濃D同埋再鮮D!

望住店員係用新鮮草莓榨出黎個果肉同果汁,再放響面頭。
同埋飲落會食到好多新鮮草莓籽同埋果肉。

整體黎講都係好好飲既!
草莓鮮奶 (M)

同埋會見到佢地個環境超靚,打卡影港喵相簡直一流!

另外,店員十分細心,有提醒要上下搖勻先好飲!
2020-11-19
Waiting Time
7 Minutes (TakeAway)
草莓鮮奶 (M)
2020-09-15 873 views
逛街逛到有點口渴又有點累,經過看到這家有位置坐,所以就決定逛去買杯飲品休息一會兒。這家飲品店在澳門的時候已經買過來飲,覺得味道不錯的🤤。💥草莓鮮奶 HKD$35,這個賣相不錯的飲品層次分明,選擇了微糖去冰塊的版本。飲品味道酸酸甜甜很胃口🤤,而且有很多草莓果肉令到口感更豐富,攪拌過後的顏色更美☺。💥伯爵紅茶鮮豆乳加芋圓 HKD$26,這杯飲品賣相也不錯,看到有三層的賣相。這個飲品是去冰塊正常甜度的版本,對於我來就覺得很甜😭。飲品茶味尚算香濃,加了芋圓口感挻煙韌的。

2020-09-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
2020-09-05 527 views
食完飯想飲杯凍飲,剛好經過【沐白小農】,裝修以白色為主,白色油漆的牆磚與彩虹長凳形成有趣的對比,旁邊仲有一棵掛有寫滿心意卡的樹,成個構圖好靚。草莓鮮奶 (加珍珠)將原粒草莓打成草莓果泥,配搭鮮奶組合,草莓鮮甜多汁,有沙冰口感,仲食到攪碎左既果肉。而鮮奶味道相對細滑淡口,唔會因爲奶味過重而失去草莓的香味,幾好飲。伯爵紅茶拿鐵 (加珍珠)伯爵紅茶入口順滑,茶味芳香,不過配搭鮮奶有少少蓋過原有的茶味,整體味道較偏向奶味,珍珠口感煙韌Q彈。

草莓鮮奶 (加珍珠)

伯爵紅茶拿鐵 (加珍珠)
2020-09-04 442 views
終於試到呢間零負評又bookmarked 好耐好耐嘅台飲店啦🥺•🍁 芝 雪 花 生 芝 麻 黑 糖 波 霸 鮮 奶 ($35)本身想試好多人都推介嘅大甲芋頭鮮奶,但老公堅持要飲呢隻,咁好啦反正我哋都係花生控芝麻控🤤呢杯飲品真心好邪惡,面頭灑咗花生粉同芝麻粉各一半,跟住就係一層芝士奶蓋,而底就係黑糖波霸鮮奶😍花生粉同芝奶嘅咸香味好突出,芝麻粉都好濃郁,而黑糖珍珠超足料,飲極都仲有,好煙韌好滿足,好耐冇飲過珍奶,想當年一星期飲幾杯嘅肥仔水🙈攪勻之後,所有味溝埋一齊好夾,係個人中意嘅甜度(偏螞蟻人口味),有機會一定會encore😚

小店位於赫德道中間,可能門面不太揚眼吧,不太多人幫襯。 但內裏有超大空間,可以坐低叉電,還有打卡位。 店員推薦大甲芋頭鮮奶~ 黑糖波霸鮮奶 $50/2杯 黑糖鮮奶做緊優惠,就試試吧。入口順滑,黑糖珍珠不會過甜,但略嫌不夠煙韌。下次試埋招牌大甲芋頭鮮奶,再同大家報告。P.S. 根據資料,只有尖沙咀分店係黃店。餐廳資料:沐白小農地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖電話: 36195166
小店位於赫德道中間,可能門面不太揚眼吧,不太多人幫襯。

但內裏有超大空間,可以坐低叉電,還有打卡位。

店員推薦大甲芋頭鮮奶~

黑糖波霸鮮奶 $50/2杯

黑糖鮮奶做緊優惠,就試試吧。

P.S. 根據資料,只有尖沙咀分店係黃店。

餐廳資料:

沐白小農
地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場地下2,3,5號舖
電話: 36195166
2020-07-26
$25 (Other)