2025-01-14
鐵牛臭臭鍋(微辣)今日試咗呢個鐵牛臭臭鍋,微辣嘅味道剛好,鍋底香濃,令人胃口大開!除了配置的芋頭丸、臭豆腐等食材,可以選擇安格斯牛肉片,肉質鮮嫩,非常入味。配料仲有新竹米粉,吸收咗湯底嘅精華,味道一流!🍲🥩🔥 台灣本味麻辣鴨血鍋(辣)$174 呢個辣鍋真係唔怕辣嘅朋友必試!非常惹味!我覺得有T仔小辣。鴨血滑嫩入味!今次配上西班牙豬肉片,搭配珍珠白飯,非常好味。湯底令所有食材都更加出色。🌶️🍚🍹飲品方面,我叫咗柳丁椰果綠茶$36,少糖少冰,清新之餘又唔會太甜,正好平衡咗鍋嘅辛辣。朋友就飲百香果QQ,裏面有珍珠同椰果,一樣好fresh!再加埋綜合滷味拼盤($56)同鹽酥小拼盤($56),非常滿足嘅一餐!🍗我最鍾意係豬耳同花枝丸❤️
🔥 台灣本味麻辣鴨血鍋(辣)$174