2006-06-22
果日等緊男友時,百無了賴響IFC遊,記得雜誌講話呢間野個景好正,所以就走o左入去食個下午茶。未講野食前,先講佢既服務。因為都系下午三四點,所以間野都唔系太多人。就連個知客都唔響reception。等等等等,其間好多服務員行過,但都無通知人來接客。來到時一句唔好意思都無講,仲黑住塊面.入座後, 叫左個cheese sampler, 希望可以試到唔同既芝士; 呢間都叫高級餐廳丫,所以水準因該唔會差得去邊。個sampler 終於到喇,o華~~~ 有我最中意食既Brie 。正當我想開餐之際,e? 無餅乾既?點食丫?! 我就問個服務員有無餅乾之類可以送芝士食啦。拒話無。我問番拒,o甘點食丫?! 淨系放的芝士入口丫?! 佢之後就走去廚房問。等左十零分鐘,拒ling 住兩種餅過來。一種系迷你cookie 餅,好似系飯後送卑客食果的款;另外系麥餅。Cookie 餅本新有味,又點送芝士丫, 所以我都系柬左後者。雖然唔系平時送芝士既餅,但無辦法下,唯有如此啦。此行仲叫了個cappuccino,無0羊特別。話說回頭,我都係因為本雜介紹個景至來,但老實講,個景都唔系話好好架ja 0我。大半個view 卑
此行仲叫了個cappuccino,無0羊特別。
話說回頭,我都係因為本雜介紹個景至來,但老實講,個景都唔系話好好架ja 0我。大半個view 卑碼頭遮住o左