~BREAD🥖平時唔會特登寫🤪,但係呢度幾隻款嘅麵包都好好食🤤,大家記住要試呀!~ BEEF TARTARE($248)🥩第一次食tartare終於唔係淨係配麵包或者米餅🤣(雖然都好食)。呢個係配番薯片,仲有黑松露,蛋黃同cheese form可以一齊配搭😙。BEEF TARTARE本身mix咗d nuts🥜增加口感,可以根據自己口味配搭唔同醬汁咁食🤓。蛋黃比較淡味,cheese form比較濃稠d🧀。~ ANGUS TENDERLOIN($438)🥩朋友係到笑有冇咁鐘意食牛同黑松露啊🤣,不過味道又真係幾match🤪。牛排叫咗medium rare🌡️,食落啱啱好,牛味濃而且保留到肉汁😋。側邊配左薯蓉同蔬菜🥬。~ PIZZA CORTO MALTESE($208)🍕呢個係布卡塔芝士意式肉腸青醬薄餅。雖然唔係第一次食薄皮😗,但係邊邊位做到咁crispy都係第一次😙,個人覺得啱晒嗰啲嫌滯口唔食邊嘅人(身邊全部人都係🤓)。上面個芝士係焗完先放落去🧀,所以食落仲會係涼涼地,半溶狀態咁幾特別。~ GELATO($98)🍨呢個係會有哂Coffee☕️ / Vanilla / 🍫 三隻口味,特別欣賞咖啡
~BREAD🥖

~ BEEF TARTARE($248)🥩

~ ANGUS TENDERLOIN($438)🥩

~ PIZZA CORTO MALTESE($208)🍕

~ GELATO($98)🍨
呢個係會有哂Coffee☕️ / Vanilla / 🍫 三隻口味,特別欣賞咖啡味係會有咖啡粒,而且味道好香濃👍🏻。

~GARDEN HIGHBALL($128) 🍹
呢杯係我叫嘅,推薦俾各位成日想飲酒,但係又飲唔到好濃烈味道嘅女仔😂。完全係水果嘅味道🍎,甜甜地帶有少少酸,都幾開胃😙。

~ Tispy Sunset($118)🍸
朋友呢杯酸性同酒味比我個杯重🤓,不過如果鍾意酸又想有返少少酒味嘅都可以試呢個😎。
2022-11-29 2042 views
IFC呢間地中海風情意大利餐廳,裝修以白色為主調,燈光和諧,氣氛浪漫,落地大玻璃下享用燭光晚餐,舒適既氛圍下飽覽維港醉人美景,播著輕快既音樂,十分寫意!餐廳地方寬敞,設有多個用餐區。設開放式廚房和酒吧,可觀看到食物既製作過程。坐低後,店員先送來一籃麵包,麵包新鮮軟綿,點着混入黑醋的橄欖油,細口細口的品嚐,頓時覺得有種寫意悠閒的感覺。餐單由意籍行政總廚Alessandro Tonin先生主理,他曾在著名米芝蓮三星意大利餐廳 Osteria Francescana 學習,擅長炮製美味創新的意大利菜 。餐單選擇頗多,非常多元化,適合不同口味的你!烤八爪魚腳配紅椒醬 $268 擺盤精緻,八爪魚肉質軟腍,烤過的八爪魚非常香口,再配上醬汁,鮮味level UP白酒藍青口意大利粉 $268白酒與藍青口呢個組合絕不陌生,完全帶岀藍青口的鮮味,手工制意大利粉富有彈性,有嚼勁,掛上白酒汁,惹味!香橙烤鱈魚配西西里燴鮮茄 $328鱈魚油脂較豐富,每一口都充滿著鱈魚獨特的魚油香,肉質嫩滑,side dish配搭醒胃鮮茄和香滑薯蓉,份量剛剛好提拉米蘇 $98 忌廉味香濃,口感幼滑,蛋糕口感柔軟,咖啡味不算太重

烤八爪魚腳配紅椒醬 $268

白酒藍青口意大利粉 $268

香橙烤鱈魚配西西里燴鮮茄 $328

提拉米蘇 $98
忌廉味香濃,口感幼滑,蛋糕口感柔軟,咖啡味不算太重 ,反而滿滿奶油香,甜度適中,不油不膩

整體來說,環境和食物質素不錯,上菜時間及速度有節奏,服務員態度友善、有禮,會自動添水和整理桌面。

Isola Bar & Grill
📍地址: 中環港景街1號國際金融中心2樓2075號舖
☎️電話: 23838765
  • Tiramisù
2022-11-28 415 views
👍🏻 Roasted octopus leg, mashed potato, sweet and sour red pepper coulis 被驚艷到 碟子作為畫盤 搭配紅色紅椒醬、白色薯蓉及主角紫色八爪魚腿🐙色彩繽紛 烤過嘅八爪魚外層帶有焦香 肉質腍滑 有鮮味👍🏻 Confit duck and herb ravioli, orange skin, Parmigiano Reggiano foam aged Modena’s balsamic vinegar鴨肉雲吞粒粒飽滿 除咗食同鴨肉一絲絲嘅口感 仲有油香🥰調味仲加入咗橙皮 帶來清新感覺 芝士泡沫質感輕盈有奶香 與酸甜味道的陳醋好配合!👍🏻 Prime Black Angus M3 tenderloin, seared duck liver, potato purée and black trpuffle 牛肉上面嘅松露片 俾得好慷慨 香氣四溢💁🏻‍♀️牛肉要咗5成熟 肉質保持到嫩滑多汁 黑安格斯牛柳肉味特別濃 中間嘅鴨肝外脆內軟滑 好正❤️👍🏻 Cannoli siciliani煎餅好脆身 入面嘅餡綿滑有奶香🥛外層兩頭有水果/花生

👍🏻 Cannoli siciliani
煎餅好脆身 入面嘅餡綿滑有奶香🥛外層兩頭有水果/花生碎 口感好特別!另外亦會搭配開心果雪糕 值得一試

注意事項⚠️
- 餐廳大部分位置都可以望到海景 氣氛浪漫有情調 特別適合與伴侶到來🍷

2022-11-26 420 views
今日是美國的感恩節今日一於好好慶祝,準備迎接新一年的開始.餐廳環境佈置十分之有氣氛,今日還還遇上有人舉行party,加上這個美麗的維港景觀,能夠看見尖沙咀的Icc , M+博物館,無論氣氛佈置食物也是高尚的感覺.這兩杯飲料也十分之有特色一杯充滿了香橙的味道,另一杯充滿了士多啤梨的清香.這個慢煮小牛片,加上吞拿魚醬的醬汁十分新頴,牛肉的肉味十足.這個白酒藍青口意大利粉,廚師火候控制得宜,令所有白酒也所在意粉身上,加上這個意粉相信是手工制的,因此每條意大利粉也充滿了彈性,感受到廚師的用心、加上藍青口配上了白酒也是最佳的配搭.這個西班牙乳豬外皮十分之香脆,配送酒類飲品也是最佳的選擇.最後這個甜品十分之香滑,水準十足.
今日是美國的感恩節今日一於好好慶祝,準備迎接新一年的開始.

這個西班牙乳豬外皮十分之香脆,配送酒類飲品也是最佳的選擇.

最後這個甜品十分之香滑,水準十足.
2022-11-22 445 views
。吞拿魚他他伴鱒魚子醬 ($238) - 吞拿魚他他鮮甜,鱒魚子醬增添鹹香,配上蔬菜食好清新,薄脆做得好出色,就咁食都好好食。。香煎帶子伴鱒魚子醬 ($288) - 帶子表面煎得香口之餘中間仍然保持鮮嫩,做得非常出色,伴碟蔬菜及薯蓉亦很清新,同帶子好夾。。西西里紅蝦幼意粉 ($328) - 紅蝦爽口鮮甜,配上蝦味香濃的幼意粉也不錯。。黑安格斯牛柳配黑松露及薯蓉 ($438) - 安格斯牛肉嫩得來肉味又濃,第一次食到牛肉都咁重騷味,配上油香綿密的鵝肝及黑松露薄片真係好滿足。伴碟的薯蓉亦不能睇少,帶有忌廉香,入口幼滑綿密。。Cannoli Siciliani ($98) - 傳統意大利甜品奶油捲餅,奶油質感不夠幼滑,整體一般。。Apple Cinnamon Cake ($98) - 蘋果玉桂蛋糕,質感軟綿也不錯。

2022-11-21 437 views
之前係ifc經過一間餐廳, 見門面好特別已經有種好想試既感覺, 今次慶祝朋友生日,就book咗呢間意大利🇮🇹餐廳用餐🤭入到餐廳果然冇令我失望, 環境氣氛浪漫☺️係昏暗燈光下, 面對維港既醉人夜景享用燭光晚餐, 如此美麗環境, 我未飲先醉🥰🍴食物🍴烤八爪魚腳配紅椒醬 $268菜式擺盤精緻, 八爪魚🐙肉質軟嫩, 唔點醬汁都已經好食, 點完會有另一種風味, 都應該要試👍🏼意式鴨肉餛飩配芝士泡沫及意大利陳醋 $228簡單餛飩但內裡餡料豐富有層次, 連芝士一齊食口感更佳, 加上意大利陳醋配搭適合😙黑安格斯M3牛柳配鴨肝及黑松露 $438牛柳配上黑松露片上枱香味撲鼻, 肉味濃郁, 鴨肝食落口味道會久留口腔, 細細咀嚼會更覺滋味🍮甜品🍮Tiramisu $98忌廉味幾香濃, 入口都幾滑身,甜度都萛適中, 為哩餐畫上完美句號😚
之前係ifc經過一間餐廳, 見門面好特別

🍴食物🍴
烤八爪魚腳配紅椒醬 $268

意式鴨肉餛飩配芝士泡沫及意大利陳醋 $228

黑安格斯M3牛柳配鴨肝及黑松露 $438

🍮甜品🍮
Tiramisu $98

嗰日想食好西慰勞放咗工好攰嘅身體🥲所以冇特別book枱 隨心行見到喺角落頭嘅呢間白色主調嘅裝修 係我鍾意嘅風格 仲要望到海景!🤍𝗠𝗼𝘇𝘇𝗮𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮,𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗲𝘁𝘁𝗮,𝗦𝗹𝗼𝘄 𝗖𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗘𝗴𝗴 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮($𝟭𝟵𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬係薄脆批底 批邊係似脆餅嗰種落咗超多mozzarella!啖啖都好滿足同拉到絲配料係鹹香十足嘅風乾豬面頰肉 油香同肉香味濃覺得比平時嘅普通煙肉/火腿配料出色好多温泉蛋主要係造型(?) 如果流心翻啲就好🤍 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮($𝟮𝟲𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟵/𝟭𝟬超香濃 勁足料嘅黑松露忌廉醬汁手搓粉口感煙煙韌韌 粗幼度都啱啱好!每條都裹滿松露嘅香氣同濃郁嘅奶香配料有煙肉同雅枝竹 覺得煙肉可以落少啲依家整體偏鹹咗少少 同少膩 可以2-3人share🤍𝗢v𝗲𝗻 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻($𝟮𝟲𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬外皮微脆 雞肉入味嘅 鎖到肉汁 配嘅汁亦幾好食連雞胸肉嘅位置都做到肉質嫩滑但!有個問題係味道有啲唔平均 中間有嚿好大嘅雞胸唔夠味但側邊嘅雞胸又做到好夠味😨

嗰日想食好西慰勞放咗工好攰嘅身體🥲
所以冇特別book枱 隨心行見到喺角落頭嘅呢間
白色主調嘅裝修 係我鍾意嘅風格 仲要望到海景!

係薄脆批底 批邊係似脆餅嗰種
落咗超多mozzarella!啖啖都好滿足同拉到絲
配料係鹹香十足嘅風乾豬面頰肉 油香同肉香味濃
覺得比平時嘅普通煙肉/火腿配料出色好多
温泉蛋主要係造型(?) 如果流心翻啲就好

超香濃 勁足料嘅黑松露忌廉醬汁
手搓粉口感煙煙韌韌 粗幼度都啱啱好!
每條都裹滿松露嘅香氣同濃郁嘅奶香
配料有煙肉同雅枝竹 覺得煙肉可以落少啲
依家整體偏鹹咗少少 同少膩 可以2-3人share

外皮微脆 雞肉入味嘅 鎖到肉汁 配嘅汁亦幾好食
連雞胸肉嘅位置都做到肉質嫩滑
但!有個問題係味道有啲唔平均 中間有嚿好大嘅雞胸唔夠味
但側邊嘅雞胸又做到好夠味😨
蔬菜都係就咁焗冇咩特別 整體嚟講唔洗特別嗌

🤍𝗖𝗮𝗻𝗻𝗼𝗹𝗶 𝗦𝗶𝗰𝗶𝗹𝗶𝗮𝗻𝗶($𝟵𝟴) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬
唔知係咪因為之前食過整得好薄皮嘅cannoli
呢個喺對比下真係好厚…..同少硬
入面嘅忌廉餡味道都係一般
有一邊沾有柑橘蜜 帶點清香 另一邊係開心果碎
配嘅係開心果雪糕 濃郁程度普通

整體食物質素算幾唔錯 環境幾好
以呢個價位嚟講服務質素就有待改善
不是fine dining 只能話係中上價位嘅餐廳
但喺ifc內算係cp值幾高嘅餐廳!
2022-10-02 1432 views
I made my reservation via OpenRice on 13th of September for lunch, stating at the time that I requested a window seat.Afterwards I receive email and SMS message for my confirmation.On 14/9 around 10.15 am I received a phone call from receptionist S again asking for confirmation. I again reiterated that I would prefer a window seat as it is for birthday celebration but she firmly said it’s not available because I booked on same day ( which is in fact 1 day prior )and we have to make booking at le

On 14/9 around 10.15 am I received a phone call from receptionist S again asking for confirmation. I again reiterated that I would prefer a window seat as it is for birthday celebration but she firmly said it’s not available because I booked on same day ( which is in fact 1 day prior )and we have to make booking at least 1 week prior to ask for window seat. I dined several times at their place before and we were fortunate enough to get a window table each time. Asking whether she can do the same offer again but she refused in a very impolite way. I asked for her name but she refused to disclose . I then asked whether I can talk to another staff or manager but she also refused rudely. Before further discussion she even cut my line all of a sudden !! I was really upset but thinking that I’ve dated my friends for this gathering it’s not practical to switch venue at this late stage.

When I arrived I was cared by another staff D who was kind enough to bring me to a table by the window. She even showed me the whole reservation plan with her tablet and showing me that at least 3-4 window tables are available for me.

After seated S came ( again with an unpleasant expression ) saying that she has arranged a window table for me ( which is of course not the truth as per our phone conversation )

I’ve met maybe up to a hundred receptionist and I believe a proper way to say would be (… sorry sir our window seats are really tight and we cannot promise at the moment but we would certainly try our best to help…) in contrast to the way she handled. The image of Isola is definitely ruined by such rigid , stupid and impolite receptionist , I have to say.

I hope the management could review the situation and bring room for improvement. I doubt whether continue hiring such a receptionist , or as a staff at all , would bring any benefit to the restaurant
2022-09-16 436 views
I booked via OpenRice requesting for a window seat Really poor attitude of the receptionist strongly refused to offer window seat to client despite it is readily available , telling me at least booking 1 week prior is needed.But when I arrived another staff served window table is readily available food soso and seems overpriced Beef over cooked obviously

Beef over cooked obviously
2022-09-11 1771 views
📍CENTRAL - HONG KONG 📍⁡IFC徐咗行街之外都有tea食~價錢唔貴,甜同鹹點都有,仲要對海,CP值高✨✨⁡#甜點Custard Profiterole望落好似mini菠蘿包,好cute好好味😆個卷蛋好鬆軟,Panna Cotta同Tiramisu好食又唔溜💕不過食埋粒chocolate同macaron真係好飽🤰🏻⁡#鹹點不過不失 Salmon Rolls with Caviar好味。Ham and Cheese Toast無咩特別 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️Crab and Avocado Shooters以avocado主,crab份量少🦀🦀味道真係見仁見智 朋友覺得好好味,但可能我本身對avocado興趣不大,覺得avocado加蔥好怪...🫣Lobster Croissant個Croissant鬆軟,味道ok不過真係食唔出lobster味🦞🦞⁡個set包兩杯drinks(指定咖啡或茶)唔太中意coffee既我叫左hot 🍫 但都係建議個胃唔大既朋友飲茶好d,可以消下滯🫖☕⁡⁡💰 HKD: $388 / 2位⁡
📍CENTRAL - HONG KONG 📍

#甜點

#鹹點

個set包兩杯drinks(指定咖啡或茶)
唔太中意coffee既我叫左hot 🍫
但都係建議個胃唔大既朋友飲茶好d,可以消下滯🫖☕

💰 HKD: $388 / 2位
2022-09-02 1697 views
同朋友訂了兩位八點枱,我哋坐底睇睇餐牌就先點了前菜 生魚片同巴馬火腿無花果沙律🥗 跟住係海鮮冰鎮拼盤, 但就不太食到海鮮味道,烤爐魚🐟 魚肉烤得很滑T 骨牛扒🥩 我點了medium , 烤得剛好,只是牛扒味不太濃, 因為海鮮比較多所以今次就點了支白酒陪襯🍷全晚的上菜時間及速度都好準, 只是服務員態度可有更好的改善
同朋友訂了兩位八點枱,我哋坐底睇睇餐牌就先點了前菜
烤爐魚🐟 魚肉烤得很滑
全晚的上菜時間及速度都好準, 只是服務員態度可有更好的改善
2022-08-23
$1900 (Dinner)
2022-08-27 1434 views
星期五晚8:30pm同朋友即興入去食咗個晚餐店員服務不過不失 你問就答 叫就有唔算冷淡但冇乜熱情 空杯都唔會主動斟水麵包係上第一道菜食咗一半先拎上來?_?依兩杯cocktails炒晒車左邊個杯苦到過曬龍 右邊個杯酸到食緊成個檸檬咁勁冇heart求其沖冇menu畫得咁靚都算 個味正常d得唔得 bartender有冇睇清楚份量飲咗一啖冇再飲 其他酒都唔想再嗌Tuna tartare 係成餐手最好味嘅份量都夠 送曬啲菜都仲有剩個汁好浠 意粉係求其煮完淋個汁上面個兩粒蕃茄仔好多餘蜆大隻嘅 漲卜卜但食唔到鮮味 同個汁都唔夾 有少少沙定唔知殼嘅硬粒 普通餐廳可接受 當佢高級餐廳路線就接受唔到Medium rare 牛柳 200g份量OK 松露份量足夠鵝肝煎得唔錯 夠香 牛柳肉質正常水準總結:呢個價錢有更多好嘅選擇 食物水準一般 由Staff服務至嘢食飲品都感受唔到有heart 環境:算闊落,坐得都舒服,但靚裝就不至於,前面門口梳化位嗰啲就睇落幾好坐,但嗰日我地安排到入面位置就係普通餐枱,白色枱布白色櫈,窗出邊因為好大霧都睇唔到景,就算坐window seat如果嗰日天氣唔好都係咩都睇唔到
星期五晚8:30pm同朋友即興入去食咗個晚餐
店員服務不過不失 你問就答 叫就有
唔算冷淡但冇乜熱情 空杯都唔會主動斟水
麵包係上第一道菜食咗一半先拎上來?_?

依兩杯cocktails炒晒車

牛柳肉質正常水準

總結:呢個價錢有更多好嘅選擇
食物水準一般
由Staff服務至嘢食飲品都感受唔到有heart

環境:算闊落,坐得都舒服,但靚裝就不至於

2022-08-26
$660 (Dinner)
2022-08-12 1712 views
走進IFC,挑選了這現代風意大利餐廳,坐在落地大玻璃的餐桌位置,在舒適的氛圍下飽覽九龍半島的海景,傍晚六點的晚餐不早不遲,剛好能從天光吃到天黑,一頓Fine Dinning晚餐的時光便能笑看風雲。侍應先送來一籃款式多樣的麵包,喝著清甜花香味的有氣白酒,粘着橄欖油和黑醋,慵懶地吃着不同口味的麵包,靜待主美食的到來。歡迎小食有脆脆的「龍蝦牛油果奶酪卷」、滋味的「蟹肉意式燴飯團」、還有拽着小船而來的優雅「吞拿魚塔塔」,三道小食份量各一恰到好處,味道都令人喜出望外。🤩接著頭盤是「烤八爪魚腳配紅椒醬」,八爪魚雖然沒有想像中那麼軟腍,然而紅椒醬卻把八爪魚的鮮味喚醒過來;「烤蘆筍配黑松露及帕馬森芝士醬」,正是我最喜歡的濃稠口味。😍令人飽肚的意粉除了「香辣鮮蟹醬幼意粉」,我們還額外點了「白酒蜆肉意粉配烏魚子」,意粉吃得津津有味。😋特別一提的是蜆肉肯定是外國的進口貨,蜆肉飽滿鮮甜,鮮味十足,非常推介,喜歡吃蜆的朋友一定不會失望。來到主菜,其實肚子巳經半飽狀態。「香煎澳洲M5和牛配薯蓉」,和牛被切割成一小片一小片上碟,中間位置是嫩嫩的粉紅,一口咬去濃厚的脂香,肉質嫩滑,仍然令人垂涎三尺。😋另一道主菜是「白

另一道主菜是「白酒烤香草鱸魚配蜆肉」,有蜆肉畔碟,可惜鱸魚略嫌過了火喉,像我這吃魚長大的舌頭一嚐就知道。😌

最後甜點是提拉米蘇及蘋果酥,不過不失吧!可能是三道菜晚餐太丰富,來到尾聲整個胃壁已經被佔據沒多餘的食量了。😜

離開餐廳已經是晚上九時,一頓三小時的晚餐,正好同時飽賞了落日晚霞和璀璨的香江夜色,你說值得不值得?
2022-08-07
$750 (Dinner)
2022-07-12 2151 views
評分:9/10⭕️軟熟幼嫩牛扒💕 鮮甜帶子好彈牙❌Tiramisu 無咖啡味🤷‍♀️ 只係得忌廉💕💕景色一流💕💕**************✳️澳洲肉眼扒配薯角及時蔬 【$388】👍👍肉質極‼️軟熟😍仲保持住肉汁薯角香脆內軟,薯香味重✳️香煎北海道帶子 Capesante 【$268】👍👍面層焦香🤤內裡彈牙,濃濃海鮮香✳️冷吞拿魚醬汁伴小牛肉片 【$198】👍牛肉片猶如雞肉般軟滑😱配搭濃郁吞拿魚💕獨特又好味✳️巴馬火腿無沙果沙律 【$198】火腿調味岩岩好💕沙律新鮮爽口✳️餐包/脆餅乾😍😍脆餅薄薄鹹香✳️Tiramisu 【$98】普通🤷‍♀️******************⭐味道 9/10⭐️性價比 7/10⭐️環境 9/10⭐️賣相 9/10
評分:9/10

⭕️軟熟幼嫩牛扒💕 鮮甜帶子好彈牙
❌Tiramisu 無咖啡味🤷‍♀️ 只係得忌廉
💕💕景色一流💕💕
**************
✳️澳洲肉眼扒配薯角及時蔬 【$388】👍👍
肉質極‼️軟熟😍仲保持住肉汁
薯角香脆內軟,薯香味重

✳️香煎北海道帶子 Capesante 【$268】👍👍
面層焦香🤤內裡彈牙,濃濃海鮮香

✳️冷吞拿魚醬汁伴小牛肉片 【$198】👍

⭐️性價比 7/10
⭐️環境 9/10
⭐️賣相 9/10
2022-06-20 3417 views
高質意大利餐廳推介: 位於香港站ifc朋友推介呢間意大利餐廳~裝修十分華麗丶高尚!每台都設有一個蠟燭臺~ 格局富有浪漫情調加上燈光柔和! 播放起浪漫英文情歌丶 職員大多數都是外國人!非常有禮!他們更安排了一張圓枱給我們六人! 我們當然傾得很高興很投入首先餐廳遞上一籃麵包有不同款的麵包~~ 麵包控一定好鍾意食!因為佢可以無限refill~~ 啲麵包仲好新鮮軟熟 ~ 係我至愛1)烤海鮮大雜會 Grilled Seafood Platter呢個烤海鮮~職員捧出來的時候,已嗅到一陣陣很香濃的燒烤味~~海鮮肉質鮮嫩彈牙!十分驚喜的菜式!保證啖啖肉2)茄汁鮮番茄意粉 Spaghetti Pomodoro這個意粉番茄味很濃!如大家喜歡吃🍅的酸味一定喜歡!3)牛肉眼扒 Rib Eye這塊肉眼扒七成熟煎得剛剛好!牛不但細嫩,而且不失肉汁!一件一囗牛放入囗時,十分juicy, 個人喜歡搽上薄薄的芥末~味覺上多了一種享受!4)重芝士肉腸薄餅 Pizza Calabra 這個🍕🍕 含有重量級嘅🧀🧀🧀🧀🧀,吾肥幾難!5)鮮蘑菇湯 Mushroom S

1)烤海鮮大雜會
Grilled Seafood Platter

2)茄汁鮮番茄意粉
Spaghetti Pomodoro

這個意粉番茄味很濃!如大家喜歡吃🍅的酸味一定喜歡!

3)牛肉眼扒
Rib Eye

4)重芝士肉腸薄餅
Pizza Calabra

這個🍕🍕 含有重量級嘅🧀🧀🧀🧀🧀,吾肥幾難!

5)鮮蘑菇湯
Mushroom Soup

這碗湯擁有好香濃🍄🍄味!囗感仲好好添~用嚟配麪包一流!

6) 羅勒葉青囗意粉
Spaghetti Clams

青口好鮮甜~加上意粉煮得剛剛好!每條意粉都吸收到羅勒葉的香味!令人加深它的味道!

7)Spinach Salad
Garden Salad

兩款沙律各有其色!蔬菜清新丶酸甜及開胃!是頭盤最佳之選!

8)Apple Cinnamon Cake

鬆脆嘅餅底夾住好香的新鮮蘋果!不太甜~

9) Tiramisu

好香嘅咖啡蛋糕味!

10) Chocolate Mousse

香濃的朱古力!你無法抗拒~~~

11) 最後我們六個朋友以一支白酒代這豐富晚餐作總結~願各人都身體健康!
Monte Fiorentine Soave Class

2022-05-27
$700 (Dinner)
Celebration
Birthday