2006-10-08
上司極力推介,話依度好扺,質素又好,同酒店有得fight。朋友試過都一致好評,但我去到完全唔覺得有幾好囉。魚生質素,第一輪叫好新鮮,好食,但之後再叫已經又唔夠凍,又細塊,又唔新鮮囉,真係唔多得。最離譜個甜蝦,勁差,d肉係"梅"既,真係食到喊。其他野都係好一般,唔覺得有乜特別出眾。有d仲幾難食添。例如個吉列豬腩肉,係就唔"un",之但係唔新鮮,有d腍味囉。不過都有d野好食既,好似雞軟骨,蕃薯芝士餅都ok,其他真係唔覺啦。想特別回應下個雞絲野菜鮮腐皮卷,因為我d frd個個都話好食,但我食落去覺得好失望囉。雖然唔叫難食,但佢入面蝦無蝦味,菜無菜味,得d手撕雞o係度o趙o趙下,唔覺有幾好囉,好麻麻。最後,我都知自己扺死架啦,叫左個粟米湯。我都明白日本舖頭叫西湯係扺死左d,但無諗過咁難飲囉。好似生粉開水,加d粟米煮左一陣咁,又無味,d粟米又硬。真係飲到想死,質素(差)比得上大久保。姐係比得依個價錢,我寧願去和民食囉。可能因為我係元朗人啦,食慣又大件又好食又扺既日本野,所以覺得好失望。
姐係比得依個價錢,我寧願去和民食囉。