2007-04-19 14 views
我的藝術/電影節開鑼當然是由淺入深先來的是陳輝揚的現場配樂電影會散場後時候不早想吃日本菜任食也是比較合時的選擇了十時前到不過要等店員派完了鮮橙乳酪才可以入座以近期對魚一丁集團的印象加上是任食實在對此店沒有多大的信心不過結論卻好多了在任食來說有得玩有得食之餘水準和價格都已是非常非常不俗了大班人嘻嘻哈哈的推介之選太肚餓加上等得太久人開始有點失控叫了兩輪再望望點菜紙上的「請珍惜食物切勿浪費」開始有點發呆結果兩個人食足三個鐘才幹掉全桌內容如下:刺身:甜蝦(大量)三文章紅小魷魚火灸八爪魚全部都不賴任食的刺身質素還可以與魚一丁相比份量則是小小的不夠食的要多叫幾轉炸物:天婦羅盛合燒雞翼燒雞軟骨煎蛋卷天婦羅新鮮炸起還夠熱粉漿也不錯水準算中上其他燒物偏咸一般煎蛋卷當然沒有一門(2007-01-30食評)般好但已不俗吉列蝦是最不知怎的勿點燒物:鹽味蒜片雞肉、韓風牛肋肉肉質特別是牛肉其實不錯但最弊是自己燒油不太夠爐也看不出何時才夠熱一時太熱黐底一時不夠熱不熟當玩下也ok壽司:上壽司盛合五點山葵八爪魚軍艦龍蝦沙律軍艦響螺壽司寫明要逐件叫有數得計龍蝦沙律唔多得五點壽司還可以不過還是刺身化算卷物:三文魚卷在紙上雖
我的藝術/電影節開鑼

大班人嘻嘻哈哈的推介之選

太肚餓加上等得太久
人開始有點失控
叫了兩輪
再望望點菜紙上的「請珍惜食物切勿浪費」
開始有點發呆

煎蛋卷當然沒有一門(2007-01-30食評)般好
但已不俗
吉列蝦是最不知怎的
勿點

燒物:鹽味蒜片雞肉、韓風牛肋肉
肉質特別是牛肉其實不錯但最弊是自己燒

不過還是刺身化算

卷物:三文魚卷
在紙上雖然與壽司放在同一格
但原來是成條卷上而不是逐件計的
成為出事原因之一…

冷盤:溫泉玉子烏冬、冷翡翠(螺)
冷翡翠很特別
加了一點像燒汁的醬在凍螺上
不會只吃到海水味

熱葷:意式煮田螺、黑醋煙鴨胸
炒椰菜魷魚足、炒青瓜雞肝
最出事的出場

消消滯
捧著肚子趕著坐尾班車回家
吃飽了就別想太多
阿sa姐姐說得很好
Think less but not thoughtless
相信各位新世代姊妹都會相當同意
(20之3)
已經成為我首選既放題!!!因為真係平靚正!!同老公一齊去食9:30後去128+10%第一次去放題係有人介紹個餐牌!我地叫左6round刺身:好新鮮....三文魚同甜蝦最正!三文魚又夠厚!甜蝦真係好甜,我地差唔多roundround都有叫!炸物:吉列蠔(外脆內軟)同天婦羅盛合(唔油,炸得岩岩好),仲d個炸蟹仔,好得意!燒物:成吉思汗羊肉好好食,又可以自己落手整!雞軟骨都唔錯!sushi:佢唔會整大大舊飯整飽你,反而d飯好細舊!蟹子sushi最好味!沙律:好多款,不過我地食左幾個都漏單!什果沙律最好食!好開胃的!不過個一生沙律就麻麻地,d菜太大塊...其他: 鴨煙肉配醋汁酸酸地好可口,3色豆腐唔得!!整體都好好!暗暗地,環境唔錯!出食物又夠快!服務態度唔差!又唔會犯大多數放題既通病(出d你冇叫過or平夾飽既野),又夠創意!14x款食物,好多都未食過既!佢仲會出張單比你對返d野齊唔齊!
已經成為我首選既放題!!!
因為真係平靚正!!同老公一齊去食
9:30後去128+10%
第一次去放題係有人介紹個餐牌!我地叫左6round

燒物:成吉思汗羊肉好好食,又可以自己落手整!雞軟骨都唔錯!

其他: 鴨煙肉配醋汁酸酸地好可口,3色豆腐唔得!!

佢仲會出張單比你對返d野齊唔齊!
過一陣就會轉menu~~~刺食好出色~~~連魚既種類都會轉~~雖然唔係樣樣熟食都得.........唔係樣樣炸物都得......不過值得推介~~~百幾蚊值晒la........首推甜蝦.......炸豪.......小魷魚(各人口味不同我覺得口感不錯).....其實仲有好多~~~自己試下la~~~服務非常好~~~~不過只限於某一個waiter......其他無咩特別~~~靜靜地幾好~~~
2007-03-29 14 views
上個禮拜五一行六人去9:30pm 個時段,$158 + 10%。9:40pm 坐低之後就即刻開始點菜,食物黎o既時間都唔係太耐,亦無乜漏單。啲魚生我覺得好似太凍(可能係衛生關係要雪凍啲),我啲朋友話吉列蠔好好味,叫咗兩round。我個人就最鍾意拉麵沙律,我平時係魚一丁o既至愛~),串燒大部份都幾好味。 最唔好味係炒蟹,好似烚熟再炒咁,另外清酒螺完全無味。我哋叫埋飲品,加少少雪糕,埋單每人$187。呢個價錢,咁既質素,我覺得好唔錯~

最唔好味係炒蟹,好似烚熟再炒咁,另外清酒螺完全無味。

我哋叫埋飲品,加少少雪糕,埋單每人$187。
呢個價錢,咁既質素,我覺得好唔錯~

2007-03-28 0 views
長話短說.. 刺身除左甜蝦叫做OK之外,其他全部都唔新鮮。尤其個魷魚,好似連洗都未洗乾淨咁,唔掂。串燒全部放入口都係凍既,失晒串燒既熱辣口感。前後落左5次單先黎得一兩串。天婦羅除左炸蠔係OK之外,其他炸野都唔得。又硬又乾,仲要唔熱,想點?其他熟食唔熱, 唔熱, 同唔熱! 凍冰冰既熟食,我真係接受唔到。補充:漏單情況非常嚴重,同一樣野可能要叫3,4次,再催個waiter幾次先會出俾你。等左咁耐,以為係廚房忙啦,點知出到黎碟野都係凍既。究竟響入面擺左幾耐? waiter既服務態度都幾差,唔得。星期三晚,$168 + 10% = $188要俾$200去食呢d又凍又唔新鮮既野,不如我俾多$100,去碗屋食d高質素又新鮮既日本野.
長話短說..

刺身

串燒

天婦羅

其他熟食
唔熱, 唔熱, 同唔熱! 凍冰冰既熟食,我真係接受唔到。

補充:

星期三晚,$168 + 10% = $188

2007-03-26
一行十人來到一生食星期日宵夜,好開心。人多好辦事,叫了幾個鍋很快就搞定了,唔似上次三個人食少少就飽飽。刺身好鮮好味道,尤其是蝦,不喜歡吃生蝦的我都覺得很鮮,三文魚一流,tunar就差少少啦~ 其他都好好。sushi,三文魚子sushi,嘩~好吸引啊,他們的sushi不像其他任食般會大大舊飯少少餸,佢係正常日本料理的size,不會想塞飽你,即管食啦~ 的心態。還吃了很多很多款式,因為人多關係,試到不同款式食物。order了八round,漏單的食物只有兩三款,已經做得很足,上菜也算快,抵讚。我們食到十二點半所有客都走了,我們還有嘻嘻哈哈,剩下他們的staff在收拾和聊天沒有趕我們走的意欲。最後原來朋友仔備有生日蛋糕,surprise ^^" 侍應們快速換碟而且主動幫我們影相,呢餐食得很愉快。

2007-03-25 0 views
一班人一心想食日本放題就想起呢間想試好耐又未試過的一生,真係唔值得一題,不過又想話比大家知道甘叫放題,呢個價錢真係唔值得比,咩叫放題,放題即係任叫任食嗎,但是我地叫既野食有一半無離到囉!我地吹佢先續樣離,叫一樣先離一樣,有時仲要叫好多次都無離到我地想點既食物,我地覺得係呢間餐廳既方式,最後我地走都無人食得到我地最想食既野,如果呢間餐廳再係甘落去一定做唔到幾耐...我一定唔會再去
今日星期六去了呢度試試任食。因為都幾多人話好食, 所以姑且一試。上去之前有點遲疑, 因為對於同類的日式任食有點信唔過... 唔知呢間會唔會好似果幾間垃圾一樣.......anyway, 終於上左去, 哈哈!! 我同bf 是第一個客人, 因為我地5點半就入左去lu!! 個場都幾大, 裝修不錯, menu 上的食物都算多款, 當然唔係樣樣都岩食啦!! 但roughly 都有成200幾樣野食可以揀。首輪叫了刺身, 叫了吞拿, 希靈魚, 響螺片同蝦。除了tuna非常一般外, 其他都不錯,賣相很好, 不似做任食,似出面人地單叫果d。我地食左3個鐘, 叫了5-7輪刺身,overall都幾好。仲有炸蠔同埋炸蝦都不錯, 炸物係幾好食, 但係層粉好厚, 所以叫左一round就冇再叫了。比較鐘意佢個日式燒肉, 佢放了一個迷你鐵板, 自己可以叫一些肉放上去燒。而且佢地d 肉切得好薄, 汁又幾好食, 所以叫了4碟都食哂但唔會太滯。壽司叫了三文魚子& 龍蝦沙律, 兩者都幾好食, 賣相好, 亦夠新鮮。沙律都好食架, 推介一生沙律, 個汁幾好, 同埋有好多菜, 食清d唔會滯住。在場氣氛都唔差, 因為個經理到咁上下就

在場氣氛都唔差, 因為個經理到咁上下就用mic 介紹d食物, 又走哂全場咁。不過有一樣唔係咁好既就係, 到人客多既時候上菜上得好慢, 我最後果3張單到last先到, 仲要分批上, 食完一樣等下一樣......

兩人食了447元。都算ok, 起碼唔會覺得唔抵先。未試過的可以去試試。
2007-03-08 4 views
今次係同BF第2次黎啦!但係今次唔係咁好彩啦=.=...搭錯車==..搞到兩點先去到..食左兩個鍾咋ONL..不過食左4 ROUND 已經飽哂..我地叫左..冷輩翠X 6 --- LEI個幾抵!!百佳賣卅十幾蚊兩隻GA!!3文魚壽司--- 今次果D 好差...簿到可以見到飯= =響螺片---勁好味!!!叫左4 ROUND XDD甜蝦--- 好大隻!成吉思汗羊肉--- OK LA~~D汁好甜燒牛舌---- LEI個真係好味@@!好正!燒雞軟骨--- 佢係炸既*好好味!!喜靈魚--- 始終覺得腥腥地=.=炸蠔---- 勁愛呀>3<!!!超好味!!有汁GA!!炸蝦--- 好硬呀今次-0-""3文魚籽壽司---- 叫左4舊!!勁好味!!值回票價XD仲叫左好多野...唔記得lu!飽到我想嘔=.=....不過可能我地最遲走...d waiters 係咁催我地走=~+題外話...個廁所好黑好恐怖=.=...**ps:佢話唔知幾時至3月廿幾號去..有九折呀@@!總共平左3十幾蚊!!大家快d去食啦!!!
今次係同BF第2次黎啦!

不過食左4 ROUND 已經飽哂..我地叫左..

3文魚壽司--- 今次果D 好差...簿到可以見到飯= =
響螺片---勁好味!!!叫左4 ROUND XDD
甜蝦--- 好大隻!
成吉思汗羊肉--- OK LA~~D汁好甜
燒牛舌---- LEI個真係好味@@!好正!
燒雞軟骨--- 佢係炸既*好好味!!
喜靈魚--- 始終覺得腥腥地=.=
炸蠔---- 勁愛呀>3<!!!超好味!!有汁GA!!
炸蝦--- 好硬呀今次-0-""
3文魚籽壽司---- 叫左4舊!!勁好味!!值回票價XD

題外話...個廁所好黑好恐怖=.=...

**ps:佢話唔知幾時至3月廿幾號去..有九折呀@@!
總共平左3十幾蚊!!大家快d去食啦!!!
情人節食一生,好有意思..甜蝦超級大隻似牡丹蝦成吉思汗羊肉超羶,羊痴必試多款刺身幾新鮮燒物都OK整體嚟講都幾好,食得過
情人節食一生,好有意思..

甜蝦超級大隻似牡丹蝦
成吉思汗羊肉超羶,羊痴必試
多款刺身幾新鮮
燒物都OK
整體嚟講都幾好,食得過

2007-02-25 10 views
went there wif friends. 7 in total including me.多D人去容易叫野食d in fact the food was okay. the sashimi was quite fresh.service was good too. didn't miss the orders.同friends 去幾抵食but i have a small appetite. don't like all-you-can-eat thing.and usually don't go for fear of low quality food.but my friends said okay and ate a lot.多人gathering 可consider.
多D人去容易叫野食d

同friends 去幾抵食

多人gathering 可consider.

2007-02-21 0 views
豆腐係列好好味~!响浏 片,魚生都一流呀~!!短期內一定會再去=]鮮什果沙律自己燒果d太阻枱面既位係上菜慢左dd
豆腐係列好好味~!

响浏 片,魚生都一流呀~!!

短期內一定會再去=]

鮮什果沙律

自己燒果d太阻枱面既位

係上菜慢左dd
2007-02-17 9 views
我同女朋友係情人節果晚去左食早幾日book左7:15p.m.去到既時候都幾多人2個人叫左36款野食...超飽..果度d服務真係一流...第一次叫多左野食...個經理好好人咁幫我分開2張單入...中途又有人係咁加水....三文魚好新鮮....d蝦都好正......其他食物味道都唔錯....不過份量真係比較大..女仔可以唔洗order太多
我同女朋友係情人節果晚去左食
早幾日book左7:15p.m.
去到既時候都幾多人

2個人叫左36款野食...超飽..

中途又有人係咁加水....

三文魚好新鮮....
d蝦都好正......

其他食物味道都唔錯....不過份量真係比較大..

女仔可以唔洗order太多

(Non-member)
之前睇呢道o既食評,話d野食好好味,三文魚好新鮮,咁前日就一於去試下啦!個環境唔錯,不過d食物真係唔好食!例如:雞軟骨炸到乾哂,仲要好un,趙都趙唔到(接近啡黑)!吉列炸虾外面果層野,硬到咬都咬唔到!章紅魚食落好多根!..而個嚮螺就苦o既...唔知係我唔識食,定係佢唔好食啦!!同埋D野食黎得都幾慢下!至於服務就唔錯!不過食物就真係希望可以改善啦!
至於服務就唔錯!不過食物就真係希望可以改善啦!
2007-01-21 5 views
18.1.2007 (THU)今次係我第1次黎食,覺得好新鮮同好味,值得推介!今次係個生日聚會,加埋我共有5個人!夜晚九點半去到,佢先施施然俾位我地,呢樣野唔係咁好,咁就遲左15MINS先入場啦!不過D坐位幾好,好闊,唔迫,食物方面都唔錯,又成100多款,上枱速度算快啦,員工又有禮貌,加水速度唔係咁快但收碟就好快啦,抵讚!種類有前菜、豆腐料理、沙律、野菜、刺身、肉類、海鮮、壽司、料理、飯& 麵。我覺得刺身好新鮮,D刺身唔腥,好好味!!!淨食刺身都抵啦!!! 但壽司方面,就好少選擇,同刺身果D都差唔多!!雞軟骨都好味,但好易飽。吉烈炸蠔正呀,好有水準,記住要試。另外要試GER就係,蟹仔沙律,好新鮮好味!!!其實佢菜單咁多野,未試下就已經好飽啦,期待下次再去過,試下D新野!!!由於我地食9:30的關係,每位只係$128+10%,$141的價錢就有咁多野野,真係好唔錯AR!!!同埋D員工好有禮貌!!!
18.1.2007 (THU)

今次係我第1次黎食,覺得好新鮮同好味,值得推介!