2012-08-22 33 views
上星期單拖行街旺角波鞋街買波鞋心情極好,所以衝左入板前食LUNCH 見餐牌個蕃茄湯雞肉烏冬幾低所以我ORDER左試下大約5分鐘左右就有得食湯低唔咪太濃都幾好味分量比較細,唔夠食要再叫多5件壽司先夠飽油甘魚壽司&蠔壽司超正
上星期單拖行街旺角波鞋街買波鞋
心情極好,所以衝左入板前食LUNCH
見餐牌個蕃茄湯雞肉烏冬幾低
油甘魚壽司&蠔壽司超正
2012-08-15
  • 油甘魚壽司&蠔壽司
2012-07-18 24 views
在旺角逛街1个下午晚饭决定在附近解决。看这里人气很旺过来一探究竟。也是排队等位,5号,几分钟就等到了。做到了回转寿司台上,看着做好的寿司走来走去,好有食欲哦。每个座位对应有自助茶水,想吃什么就在回转台上拿就好了,也可以单独下单。从回转台上拿了一份象蚌寿司,一份甜虾蟹子寿司,一份虾肉寿司拼盘。果然比深圳要好太多了,刺身肉质新鲜,爽而弹,在深圳吃的肉质多数是湿哒哒的,说保鲜也确实冷冻过,但是终究还是没有保到最鲜,口感自然不行。再说调料,也更胜一筹,酱油偏甜,深圳这边多数是很咸那种不像正宗料理酱油。芥茉这里用的是膏状的,或许更纯正。一份炭烧三文鱼,配酱汁也很开胃,鱼头很鲜嫩。虾肉寿司拼盘,里面有不同4种寿司,有三文鱼,紫菜肉松,还有水果寿司,荤素搭配,紫菜肉松里面配料很足大概有7,8种这在深圳就很少见到,大多是有其形无其实,偷工减料的说。一份三文鱼贝子刺身拼盘,三文鱼是最惹人喜爱的。寿司吃太多米饭了,吃了几下就饱腹了。什么时候香港饮食业在大陆多开些分店就好了,美食的天堂啊。价格也不算高,还算比较平。
在旺角逛街1个下午晚饭决定在附近解决。
看这里人气很旺过来一探究竟。
也是排队等位,5号,几分钟就等到了。
做到了回转寿司台上,看着做好的寿司走来走去,好有食欲哦。
一份炭烧三文鱼,配酱汁也很开胃,鱼头很鲜嫩。
一份三文鱼贝子刺身拼盘,三文鱼是最惹人喜爱的。
寿司吃太多米饭了,吃了几下就饱腹了。
什么时候香港饮食业在大陆多开些分店就好了,美食的天堂啊。
价格也不算高,还算比较平。
  • 三文鱼寿司
2012-06-28 14 views
係門口見到個午餐牌,$28起,有烏冬有飯有壽司魚生飯等選擇,好似好抵食喎,未試過下午食板前,就走左入去試。我叫左魚生飯$45,朋友叫左日式吉列豬扒咖喱飯$32。有汽水或麵豉湯送,但汽水是指定的,不可以揀,是日是mountain jew,本人唔太like要左麵豉湯。魚生飯~細碗左少少,不過細食女士應該岩岩好,男仔就一定唔夠食。甜蛋同魚生一樣咁多,如果魚生比例7比3左右覺會好食d。而且d魚生切得細粒左少少,大舊返2倍就差唔多。但味道是ok的,本人喜歡加wasabi來吃,好食。日式咖喱吉列豬扒飯~好大碟,件豬扒好大塊,汁多,相比抵食好多。我朋友比左兩件豬扒我試,除左個豬扒薄身左少少唔夠肥外,皮夠脆,汁夠香,唔錯!我見隔離左右有d人叫左烏冬,睇落都好似幾好食,下次有機會試下先。追坤:著校服免加一仲抵我地兩個冇著校服,埋單共$85
追坤:著校服免加一仲抵
我地兩個冇著校服,埋單共$85
  • 日式咖喱吉列豬扒飯
2012-06-24 35 views
今日什麼meal 都同mother 分餐食,所以中間tea time 要食少少sushi 頂下肚~三文魚手卷---新鮮,但非常肥,吾夠肉位。蟹肉炖蛋---所謂"蟹"係用粉煮到大堆D先勉強蓋過蛋面,吾夠真才實料。黑醋豬肉sushi ---無醋既?反而有甜味,OK。醋熟鯖魚sushi ---呢個本來,但熟既,無左通常有的鮮味。今日promotion 油甘魚sushi ---我同媽咪都不約而同黑松露醬,呢個新出品係所有叫左個野中最好食。位子吾好坐,但服務好同適合我呢狂飲茶的人,哈哈真係幾抵。
三文魚手卷---新鮮,但非常肥,吾夠肉位。
黑醋豬肉sushi ---無醋既?反而有甜味,OK。
位子吾好坐,但服務好同適合我呢狂飲茶的人,哈哈真係幾抵。
2012-06-23
10 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
Chinese New Year
2012-04-27 21 views
收音機聽見容祖兒作代言人的板前壽司廣告,油甘魚壽司每件$8咋!油甘魚,我的至愛!一件油甘魚伴柚子醬、一件油甘魚伴黑松露醬。 油甘魚薄衣衣、暗暗啞啞,難道將價就貨?!香草煙三文魚壽司,上面只灑上幾粒香草,洋葱碎呢?要我拿起餐牌圖片給壽司師傅對照,師傅才替我灑上幾粒!=.=
油甘魚,我的至愛!

一件油甘魚伴柚子醬、一件油甘魚伴黑松露醬。
油甘魚薄衣衣、暗暗啞啞,難道將價就貨?!

香草煙三文魚壽司,上面只灑上幾粒香草,洋葱碎呢?
要我拿起餐牌圖片給壽司師傅對照,師傅才替我灑上幾粒!=.=

2012-4-21
2012-1-3
2012-04-23
2012-1-3
2012-04-23 7 views
食到火滾,個朋友不嬲鐘意食板前既鵝肝,不過食開cwb個間今日約左係旺角睇超級戰艦,所以改去旺角食,入到去落單,點野食三文魚:無咩味...同我係爭鮮買無咩分別...三文魚南...唉...同上三文魚子軍艦....唔錯,呢個足料火灼三文魚南....佢個火灼真係唔講都唔覺灼左,,,,失敗帆立貝,夠大粒...海膽....都算幾新鮮炸墨魚軟骨....炸得比街邊食個d炸魷魚鬍仲差芝士咩南瓜,,,,芝士都幾香甜蝦....大隻甜蝦蟹膏....無特別之後見到有個魚肝壽司...12蚊件...貪得意叫黎試下之後佢黎左2件...我問個侍應呢度係咪1件黎佢答我係 咁抵緊係食啦之後個鵝肝就嚇死人囉條友放低個下我真係諗唔到係咩黎仲以為叫錯野...大佬,真係第一次食咩...咁既樣都拎得出黎比客既最後當然叫佢取消啦...佢地d侍應好似呢個樣係正常既但其實張相已經係我同佢反映過佢再整拎黎埋單最後258...魚肝變左2件24蚊......我話我點一件你地黎2件,我仲問清楚你地同事個度係咪一件,佢地竟然答我係啊你係點一件,不過師傳做左2件,所以要比2件錢哇..咁都得既,如果唔係趕住去睇戲真係嘈佢,個12蚊當比乞衣,不知所謂
食到火滾,個朋友不嬲鐘意食板前既鵝肝,不過食開cwb個間
三文魚:無咩味...同我係爭鮮買無咩分別...

三文魚南...唉...同上

三文魚子軍艦....唔錯,呢個足料

火灼三文魚南....佢個火灼真係唔講都唔覺灼左,,,,失敗

帆立貝,夠大粒...

海膽....都算幾新鮮

炸墨魚軟骨....炸得比街邊食個d炸魷魚鬍仲差

芝士咩南瓜,,,,芝士都幾香

甜蝦....大隻

甜蝦蟹膏....無特別

之後見到有個魚肝壽司...12蚊件...貪得意叫黎試下

之後佢黎左2件...我問個侍應呢度係咪1件黎

佢答我係 咁抵緊係食啦

之後個鵝肝就嚇死人囉條友放低個下我真係諗唔到係咩黎

最後當然叫佢取消啦...佢地d侍應好似呢個樣係正常既

但其實張相已經係我同佢反映過佢再整拎黎

埋單最後258...

番黎真係忍唔住寫我人生第一編食評
2012-04-20
2012-02-04 32 views
去完黃大仙求簽,朋友不願回家,便只好陪她去旺角逛一下吧.= ="逛到晚上6時,又累又餓,不知不覺已經走到板前門口,便進去吃一下好了.一座定便被那些姜片吸引過去了.吃日本菜總會有這些姜片,甜甜的又不太嗆喉.對年青人來說很難吃吧,但年長的很愛吃這個呢.當成是日本風味便好XD吃了一點開胃多了.看見輸送帶有很多壽司團團轉呢,朋友看見彷蟹柳想試一下,還有一碟雜錦的特別注目,便也拿下來吃一下吧.彷蟹柳如平常在家吃的蟹柳一樣,不建議在這種店吃這個啦.XD雜錦的倒是不錯,但全也加了沙律醬影響味道.而最可怕的是最前方的黃色壽司,原來不是魚,是芒果來的!這個驚嚇最大啦另外還點了以下的東西呢,但因為餓了一直吃忘了拍照,不知道有沒有忘記了的,說一些我記得的吧>.<"蟹肉蒸蛋:我朋友點的我沒有點.她說超好吃,下一次來一定要吃這個.但這個等比較久的要有心理準備,早知道我也叫好了.三文魚壽司:入口不太腥,但有點乾.肥雞說得對.要肥的吃三文魚腩吧,也是呢=3="甜蝦壽司:爽口,不腥,比我預期的好.玉子壽司:本人吃壽司店必點的,甜甜的,但也冰冰的,放了一段時間的關係嗎@@"花之戀:比其他壽司店小,而且沙

龍的傳雞要吃姜片的啦XD
彷蟹柳如平常在家吃的蟹柳一樣,不建議在這種店吃這個啦.XD
新年快樂啦肥雞XD
甜蝦壽司:爽口,不腥,比我預期的好.
花之戀:比其他壽司店小,而且沙律醬像剛才所說太多,是通病來的

帆立貝壽司:鮮甜,沒有腥味,最好吃這個XD
服務態度應該是這店比較弱的一環啦.我跟朋友在談話的時候,店員的對話聲比我們更大呢,而他們說的也不是關於工作的.而是一些瑣碎事而已.
還有漏單的情況出現呢,不知道有沒有關係啦.
結帳210左右,不算太貴吧,最重要新年快樂而已,對嗎肥雞
2012-01-25
龍的傳雞要吃姜片的啦XD
新年快樂啦肥雞XD
  • 帆立貝壽司
2011-09-09 4 views
突然間想食壽司,就見到間野係面前,又唔使排隊,就入去食下~~~~~~~~選了個舒服卡位,就開始大刷一餐~~~~~~~行過去回轉台攞了幾碟野。味道都唔錯,紫菜皮夠爽口,刺身又新鮮,上菜速度又夠快,正!! 我覺得最正就係pic呢碟雜錦壽司,雖然唔知叫咩名,但好好味!不過賣單有d貴,我地2個人唔係食得好多野,都食得唔飽,但都要2百幾文了。
2011-08-31
Anniversary
2011-07-10 2 views
睇完9:30既變型金剛.都差唔多成11:00幾.但都有成27-28度.好熱.眾人在漫無目的之際下,其中一人行咗去板前攞飛.大家一致決定.店員安排我地坐近壽司師父既位置.可以一路睇吓師父整壽司.第一ROUND叫咗個壽司拼盤$120裡面有火焰三文魚.油甘魚.三文魚子壽司火焰三文魚:3.5分.好少會食熟既三文魚. 但口感幾似鐵板三文魚.幾好.油甘魚:4分.好FRESH既魚味充斥晒我地既口腔.好正. 大家忍唔住叫多4件三文魚子壽司:4分.MENU寫既係挪威入口. 呢個俾新鮮既三文魚有過之而無不及第2ROUND叫咗軟殼蟹手卷同海膽手卷.3.5分:個海膽我朋友話食落無咁新鮮. 但個軟殼蟹炸得幾脆.唔錯唔錯最後一ROUND叫咗冷麵,木魚清湯同蟹肉蒸蛋5分:蟹肉好多,配埋好CREAMY既蒸蛋. PREFECT. 冷麵十分有水準.比起上一次日式放題既冷麵. 今次呢間幾注重個麵質.食物我地都覺唔錯.不過可能睇完戲既客人太多.以致服務員一時間未能顧及
睇完9:30既變型金剛.
都差唔多成11:00幾.
但都有成27-28度.
好熱.
眾人在漫無目的之際下,
其中一人行咗去板前攞飛.
大家一致決定.
店員安排我地坐近壽司師父既位置.
可以一路睇吓師父整壽司.
第一ROUND叫咗個壽司拼盤$120
裡面有火焰三文魚.油甘魚.三文魚子壽司
火焰三文魚:3.5分.好少會食熟既三文魚.
但口感幾似鐵板三文魚.幾好.
油甘魚:4分.好FRESH既魚味充斥晒我地既口腔.好正.
大家忍唔住叫多4件
三文魚子壽司:4分.MENU寫既係挪威入口.
呢個俾新鮮既三文魚有過之而無不及
第2ROUND叫咗軟殼蟹手卷同海膽手卷.
3.5分:個海膽我朋友話食落無咁新鮮.
但個軟殼蟹炸得幾脆.唔錯唔錯

最後一ROUND叫咗冷麵,木魚清湯同蟹肉蒸蛋
好滑
5分:蟹肉好多,配埋好CREAMY既蒸蛋.
PREFECT.
冷麵十分有水準.比起上一次日式放題既冷麵.
今次呢間幾注重個麵質.

食物我地都覺唔錯.不過可能
睇完戲既客人太多.
以致服務員一時間未能顧及多位人客.
例如有D食物輸送帶係無而要用紙ORDER既時候.
要叫起碼兩位以上既服務員先可以幫你落單.
呢點反而要扣少少分.
但整體唔錯.OK大家飽飽,
要散水啦!

2011-07-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
好滑
  • 蟹肉蒸蛋
1K
2011-06-05 5 views
已5月尾, 日式食店仍係冷清清的.本來要排通宵的, 現都可以walk-in !menu 已指出不從受影響地區攞貨. 但港人都係羊群心態.返大陸食野安全d 呀唔理了, 呢個午餐係乜都有d 既;北歐三文魚, 非洲尤魚....味道真係冇咩點變.真係食唔出來源.食多幾碟, 味道仍冇變....不過, 仲係冇人敢食~電視game 蘇其實應試吓d嘉賓食唔食得出d 魚生係來自邊度才夠激,有得諗噃....
已5月尾, 日式食店仍係冷清清的.
本來要排通宵的, 現都可以walk-in !

menu 已指出不從受影響地區攞貨.
但港人都係羊群心態.

返大陸食野安全d 呀

唔理了, 呢個午餐係乜都有d 既;
北歐三文魚, 非洲尤魚....

味道真係冇咩點變.
真係食唔出來源.
食多幾碟, 味道仍冇變....
不過, 仲係冇人敢食~

有得諗噃....
$60 (Lunch)
2011-06-01 6 views
前幾日同朋友見呢間板前唔係好多人等位,所以決定黎呢度食晚餐。金三文魚、金三文腩、平目鯛、金目鯛、海膽、油甘魚、秋刀魚...除左海膽同秋刀魚正常d之外,其餘壽司都無乜味,就算有都好淡好淡...搞到我以為自己突然無左味覺...好在旁邊朋友都話無味...最後黎左個牛乳虎蝦烏冬...感謝!!全晚最好食係呢個烏冬!! 我地只係叫左一round...雖然唔飽,但係都忍唔住要埋單走人希望只係咁岩呢間分店既呢批貨係咁啦...

搞到我以為自己突然無左味覺...好在旁邊朋友都話無味...

最後黎左個牛乳虎蝦烏冬...
感謝!!全晚最好食係呢個烏冬!!

希望只係咁岩呢間分店既呢批貨係咁啦...
2011-05-27
2011-05-19 8 views
果日去旺角(好少去), 等左好耐.可能因為太古城無依間野, D壽司好新既配搭, 好得意. 叫左隻飛機'餐'TIM, 大約$30-40, 好抵食! 好可愛呀~! 雖然架飛機D壽司無其他既咁特別, 但係好得意囉. (唔知係唔係兒童餐黎, 不過佢地無話唔比我地ORDER, 就叫黎影下!)
Itamae Sushi - areoplane 03
Itamae Sushi - areoplane 02
Itamae Sushi - areoplane 01
果日去旺角(好少去), 等左好耐.

可能因為太古城無依間野, D壽司好新既配搭, 好得意.

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Itamae Sushi - areoplane 01
Itamae Sushi - areoplane 02
Itamae Sushi - areoplane 03
  • 壽司
  • 飛機餐
同家姐行MK,見有小小肚餓就去食個TEA,點知....先ORDER左個TEA SET~包括:手卷一件,壽司三件,一個烏冬.家姐一食吞拿魚爆多根囉....TEA SET姐...都唔係咁差呀之後點左沙律...個底出晒水的最想食的一樣...海膽三文魚子飯~!我一見到ge表情(下?)個SIZE細到你唔信...使唔使比人食呀?D飯就係得面面果少少咋..太mini了總括黎講我對呢間壽司店好失望,可取之處紫菜脆~係咁多
同家姐行MK,見有小小肚餓就去食個TEA,點知....
先ORDER左個TEA SET~包括:

手卷一件,壽司三件,一個烏冬.
家姐一食
吞拿魚爆多根囉....
TEA SET姐...都唔係咁差呀
吞拿魚好多根呀...
之後點左沙律
...個底出晒水的
出晒水
最想食的一樣...海膽三文魚子飯~!
我一見到ge表情
(下?)個SIZE細到你唔信...
使唔使比人食呀?
D飯就係得面面果少少咋..太mini了
mini版!
總括黎講我對呢間壽司店好失望,可取之處紫菜脆~係咁多
2011-01-06
$70 (Tea)
  • 紫菜
2011-01-04 2 views
好朋友同我補祝生日原本都冇諗住入板前食的,但係去開的X壽司明明係11:30已經開左,但唔知點解今日冇開到所以佢提議來板前食我地兩個人去左坐卡位,好快咁就畫左2X件壽司諗住兩個人慢慢嘆,點知等左差唔多40分鐘都係得5件壽司到左摧左佢一次都係冇壽司來之後再過5分鐘又有個侍應來問我地仲有邊D壽司未到,咁我地咪話除左來左之後用筆畫左o個5件其他全部都未來囉跟住個侍應就去左問壽司師傅整左未,佢話已經整左。之後個侍應竟然番來問我地係咪已經食左D壽司,話可能其他侍應唔記得用筆畫左己經來左既食物!我朋友食得兩件壽司,我就食左三件。肚餓左40分鐘竟然仲要俾人屈食左冇來的壽司,真係火都來!!我朋友即刻叫埋單走人。咁既服務態度真係第一次見,我地決定永世唔再幫襯!!!食物方面,來左的只有平目魚、火炙鵝肝壽司同海鰻。平目魚不過不失火炙鵝肝壽司就無之前食時燒得咁香唯一要讚的就係海鰻同以前一樣咁好味,隻鰻魚汁始終係我食過咁多之中最好味的
好朋友同我補祝生日
所以佢提議來板前食

摧左佢一次都係冇壽司

食物方面,來左的只有平目魚、火炙鵝肝壽司同海鰻。

平目魚不過不失
火炙鵝肝壽司就無之前食時燒得咁香
2011-01-01
$54 (Lunch)
Birthday
  • 海鰻
OK~
2010-12-18 9 views
今日咁凍既日子約左同事食壽司,講真有d傻,不過我地兩個都好鐘意食日本野,都係有去食,我地點左拖羅,好食,2人之最愛~~!!甜蝦壽司,正帶子壽司痳痳...奶油餅不錯,個醬我幾鐘意~~d壽司跟左有洋蔥,應該跟三文魚?都無味油甘魚壽司,因為食開第間上面都無放柚子油,早就忘記左呢樣可怕既物體,一送件油甘魚黍,我仲慘過見到鬼,"了"開左都仲好大陣味,我都唔記得左油甘魚咩味....暈最最後悔....辣味三文魚手卷,一d都唔辣,我d辣咩去左邊???不算太特別,不過咁凍既天氣,我地2個人都係叫得一碟熱食,可以加多d茶你話幾好~~
今日咁凍既日子約左同事食壽司,講真有d傻,
不過我地兩個都好鐘意食日本野,都係有去食,
我地點左
拖羅,好食,2人之最愛~~!!
甜蝦壽司,正
帶子壽司痳痳...
奶油餅不錯,個醬我幾鐘意~~
d壽司跟左有洋蔥,應該跟三文魚?都無味

不算太特別,不過咁凍既天氣,我地2個人都係叫得一碟熱食,
可以加多d茶你話幾好~~
2010-12-16
10 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)