2024-11-14 0 views
呢間食過一次媽媽鍾意食佢嘅班戟於是見唔使等位食多次今次食咗🔻慢煮三文魚忌廉湯意粉🔻蘋果肉桂班戟一路食都好開心㗎 兩款食物都好味👍🏻到差唔多食完甜品兩位望落高級啲嘅員工就係咁望住我哋張枱一食完就即刻收走哂啲餐具當時只係食咗60分鐘 而用餐時間係90分鐘最後望到我覺得好煩厭起身埋單又係即刻嚟清枱 好不愉快的一餐
呢間食過一次

Dinner
慢煮三文魚忌廉湯意粉
蘋果肉桂班戟
2024-11-13 0 views
​朋友之前食過呢間餐廳,見約個地點係九龍塘,大家都無乜 idea 食乜,朋友食過覺得幾好食,就建議食呢間。烤牛肉紫蘇汁沙律|⭐⭐|$159沙律菜係梅嘅,烤牛肉又未去到好出色,唔建議食。粟米天婦羅|⭐⭐⭐⭐⭐|$68一堆栗米粒整成粒波沾炸漿炸到脆卜卜,好好食。龍蝦燴意大利飯|⭐⭐⭐⭐|$298龍蝦不過不失,除左原有嘅龍蝦醬之外,餐廳仲跟多一小杯再濃郁d嘅龍蝦醬,俾顧客因應自己喜好調較味道,呢方面值得讚好👍🏻!蕃茄海鮮意粉|⭐⭐⭐⭐⭐|$198意粉偏幼身,有d似天使麵,口感好爽滑。蜆肉同帶子都好大隻,好食!蘋果玉桂梳乎厘班戟|⭐⭐⭐⭐|$148空氣感同飽實感拎到個平衡,不過蘋果玉桂同梳乎厘班戟唔係 perfect match,個人認為就咁蘋果會適合d。Mango Passion Fruit Frappe|⭐⭐⭐⭐|$55飲到芒果奶味帶少少熱情果味,兩者比例算唔錯,整體黎講幾好飲。整體感覺:服務幾好,味道屬於中上,價錢尚算合理,餐廳環境都幾適合朋友聚會。

烤牛肉紫蘇汁沙律|⭐⭐|$159
沙律菜係梅嘅,烤牛肉又未去到好出色,唔建議食。

粟米天婦羅|⭐⭐⭐⭐⭐|$68
一堆栗米粒整成粒波沾炸漿炸到脆卜卜,好好食。

龍蝦燴意大利飯|⭐⭐⭐⭐|$298

蘋果玉桂梳乎厘班戟
蕃茄海鮮意粉
2024-11-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
粟米天婦羅
Mango Passion Fruit Frappe
龍蝦燴意大利飯
蘋果玉桂梳乎厘班戟
蕃茄海鮮意粉
2024-10-28 312 views
去到又一城呀女話想食西餐, 搵左幾間都係好正式食牛扒意粉嘅唔係好岩心水搭電梯開門咁岩見到有人食緊意粉同班戟🥞有甜品d細就實岩食啦一於去試試gogogo! 2點幾去都等左一陣, 隨機入都冇乜期望 諗住只係普通日式西餐, 望落價錢有d偏貴, 都有d想縮😂 但又搵唔到其他餐廳岩食 最後食落樣樣都有驚喜,物有所值! 班戟兒童餐同龍蝦燴意大利飯都跟左個迷你湯 對於我呢d重儀式感嘅人黎講 好滿意好滿足🤣好好味 😋絕對值得一試
搭電梯開門咁岩見到有人食緊意粉同班戟🥞
甜品d細就實岩食啦

一於去試試gogogo!
2點幾去都等左一陣, 隨機入都冇乜期望
諗住只係普通日式西餐, 望落價錢有d偏貴,
都有d想縮😂 但又搵唔到其他餐廳岩食
最後食落樣樣都有驚喜,物有所值!
班戟兒童餐同龍蝦燴意大利飯都跟左個迷你湯
對於我呢d重儀式感嘅人黎講 好滿意好滿足🤣
好好味 😋絕對值得一試

兒童餐
咖哩配pancakes
龍蝦意大利飯
2024-10-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
兒童餐
咖哩配pancakes
龍蝦意大利飯
2024-10-19 667 views
🐝九龍塘 l leisure cafe Cafe 風格文青,喺I.T. 入面,星期五晚上唔算多人,等左10分鐘左右就可以入坐。楓糖炸雞煎蛋班戟 $149 4/5 鹹食班戟,意外地夾,美式炸雞配楓糖班戟加埋流心煎蛋,味道好豐富,水準以上!一份有兩片班戟同兩件炸雞,份量幾大,建議將楓糖漿淋落班戟,再一次加上炸雞同埋煎蛋一齊食!黑松露忌廉意粉 $145 4.5/5 必食!!黑松露份量俾得一啲都唔手軟,有海量菇菇!好好食!一份份量都幾多,女仔應該未必食得曬!煙肉蛋漢堡 加 黑松露酸忌廉薯條醬 $149 + $20 3.5/5味道正正常常好食,漢堡扒稍嫌冇乜肉汁。不過勁推黑松露酸忌廉薯條,黑松露酸忌廉醬清爽,黑松露味濃郁。如果唔係特別好中意食漢堡,可以只叫薯條!Tapioca Jasmine Milk Tea - Hot $39 2/5Tapioca Mango Milk - Iced $39 2/5不推薦這兩杯飲品,水準以下的珍珠奶茶總結,可以encore既cafe!
🐝
九龍塘 l leisure cafe

楓糖炸雞煎蛋班戟 $149 4/5

黑松露忌廉意粉 $145 4.5/5

不推薦這兩杯飲品,水準以下的珍珠奶茶

總結,可以encore既cafe!
2024-10-09 824 views
黑松露忌廉意粉嘅味道香濃,忌廉滑溜,黑松露嘅香氣亦唔錯,搭配意粉口感都幾好。不過對於唔太鍾意忌廉嘅人來講,可能會覺得有啲膩。至於海膽卡邦尼意粉,海膽味道鮮明,搭配培根同意粉,味道幾正,令人唔會覺得單調。不過,海膽嘅量可能可以再多啲會更好😋😋

食過幾次.疏乎厘班戟都有啲掛住。今日食完午飯金色不如歸,今日經過就再食順便飲咖啡。今日叫推廣中的哈密瓜疏乎厘班戟,班戟水準保持,哈密瓜非常鮮甜。latte咖啡都係好飲☕️
食過幾次.疏乎厘班戟都有啲掛住。
今日食完午飯金色不如歸,今日經過就再食順便飲咖啡。
2024-10-01
$100 (Lunch)
2024-08-24 1655 views
環境嘈吵,座位擠逼,食物款式選擇小,性價比低,味道一般,點了3杯飲品,松葉蟹忌廉意粉,蕃茄海鮮意粉,招牌沙律,粟米天婦羅,青口(1/4碟有臭味)😑原味班戟同士多啤梨班戟,(好食)19:30入座,21:08通知用餐時間到了要離開,埋單接近$1300入座巳經知用餐時間90分鐘,但巳經無人等枱又距離鋪頭收工時間頗長,真的有必要即刻離開?好多人等枱或阻住你收工離坐交枱真的無問題,但這情況下坐多陣傾下計都唔得?終於明白點解香港會小左咁多人食嘢。香港飲食業都係比你地攪跨,日後唔好喊住叫人留港消費🙅🏻‍♀️
2024-08-23
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2024-08-19 1896 views
約左朋友黎食lunch早少少黎攞位所以唔洗等午餐選擇都好多我地好多都岩食最後選左北海道三文魚籽配明太子意粉好creamy,爆多汁,每條意粉都能沾到醬汁加埋紫菜好香,再加三文魚籽增加口感同手打牛肉漢堡+Topping芝士+牛油果+煙肉,burger外脆內軟,幾款食材好夾,薯條炸得香脆另外仲有飲品無影到相滿足的lunch
約左朋友黎食lunch
早少少黎攞位所以唔洗等

午餐選擇都好多
我地好多都岩食
最後選左北海道三文魚籽配明太子意粉
好creamy,爆多汁,每條意粉都能沾到醬汁
加埋紫菜好香,再加三文魚籽增加口感
另外仲有飲品無影到相
滿足的lunch
2024-04-17
Lunch
2024-08-16 1971 views
之前好想食疏乎厘,今日經開就嚟食埋下午茶,雖然唔係好肚餓然後又會想搭個鹹食好想食龍蝦,見到呢個有就嗌咗雖然好貴龍蝦份量唔多,牛油果好新鮮好味其實全部材料都非常新鮮,當然啦始終係188 ,但係其實佢個服務同環境真係不算好,環境好彩我哋兩個人有側邊位好少少 如果唔係都好開放式服務真係麻麻,態度冇問題,但係真係好唔夠人手,我簡直想自己出去斟水 因為不是想麻煩佢哋浸水,但係好似冇乜人可以serve到你。。。。。 然後佢哋又好繁忙咁 明明舖頭唔多人講返主菜疏乎厘pancake,食咗新款,桃已經氧化咗,見到黑黑地的,不過當做都好甜,屋企買嗰啲最近都甜雪花只有甜味,個cream份量很少 齋食嘅話,朋友話好似食緊梳化嘅紙包蛋糕😂😂😂
之前好想食疏乎厘,今日經開就嚟食埋下午茶,雖然唔係好肚餓

然後又會想搭個鹹食

好想食龍蝦,見到呢個有就嗌咗雖然好貴

Tea
2024-07-24 1929 views
*《#九龍塘 食個動L動L既梳乎pancake🥞先》佢係IT入面既 電梯一上就見到了🤣心血來潮想食個甜既🥞可能實在太掛住日本喇🤣返到來都要延續食日本野🥞.🔸KISEKI PANCAKE $109🔸呢個係原味既pancake🥞佢都有動L動L感架💃🏻口感相當唔錯👍🏻味道唔會太甜😍相比起日本🇯🇵係有八成功力既🤪所以值得一推🫶🏻.🔹竹炭黑芝麻鮮奶 $39 ❗️期間限定❗️🔹淡淡竹炭香味黑芝麻,配搭香滑鮮奶日感醇厚,甜而不膩 solgan 🤪個人覺得黑芝麻味濃一點就更好🥹.🔸CARAMEL MACCHIATO $45🔸正常操作的🤣🤣..✩•‿• ♡ 〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*〞

《#九龍塘 食個動L動L既梳乎pancake🥞先》
味道唔會太甜😍
相比起日本🇯🇵係有八成功力既🤪
所以值得一推🫶🏻

🔹竹炭黑芝麻鮮奶 $39 ❗️期間限定❗️🔹
淡淡竹炭香味黑芝麻,配搭香滑鮮奶
日感醇厚,甜而不膩 solgan 🤪
個人覺得黑芝麻味濃一點就更好🥹

🔸CARAMEL MACCHIATO $45🔸
正常操作的🤣🤣

• 原味班戟
2024-07-19 1501 views
放假去又一城行街出發前上網預先搵定有咩食,目標想搵悠閒舒適嘅環境chill住食☺️見到呢間餐廳嘅環境好似唔錯,重點係有甜品,就簡左呢間試下去到有少少失望,餐廳環境比較嘈吵,人多坐位比較迫,光線太光,冇個種chill嘅感覺不過一場黎到就試吓啦🫠因為本身餐廳比較多人,待應都有啲分身乏術,叫野食都等左一陣先有人理食物方面簡左三文魚湯意粉,黑松露意粉,黑松露酸忌廉薯條,原味班戟三文魚意粉因為係湯汁底,味道偏淡黑松露意粉好好食,超級重菇味,如果本身唔食菇嘅人要留意啦薯條就正正常常,本身嘅醬唔多,我另外叫待應比左d酸忌廉醬甜品嘅班戟係重頭戲,超香超好食,甜度岩岩好,我覺得係必點💓
放假去又一城行街
見到呢間餐廳嘅環境好似唔錯,重點係有甜品,就簡左呢間試下
不過一場黎到就試吓啦🫠
三文魚意粉因為係湯汁底,味道偏淡
黑松露意粉好好食,超級重菇味,如果本身唔食菇嘅人要留意啦
薯條就正正常常,本身嘅醬唔多,我另外叫待應比左d酸忌廉醬
甜品嘅班戟係重頭戲,超香超好食,甜度岩岩好,我覺得係必點💓
去過好幾次都last Oder左(;´༎ຶД༎ຶ`)今次終食到士多啤梨pancake 4.8/5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(必叫)。cream甜而不膩。pancake 入口即刻溶化,空氣感十足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)。水果都新鮮Burger 4.5/5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️。牛肉好嫩滑,夠牛味。薯角好脆口,份量足夠。放左二十分鐘都係咁好味👍🏼👍🏼蕃茄肉醬意粉4/5⭐️⭐️⭐️⭐️。不過不失,可想像到嘅蕃茄肉醬意粉味道

。cream甜而不膩
。水果都新鮮

Burger 4.5/5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
。牛肉好嫩滑,夠牛味
。薯角好脆口,份量足夠
。放左二十分鐘都係咁好味👍🏼👍🏼

蕃茄肉醬意粉4/5⭐️⭐️⭐️⭐️
。不過不失,可想像到嘅蕃茄肉醬意粉味道
  • 士多啤梨藍莓香蕉班戟
2024-06-19 1074 views
🥵上次吃梳乎厘好味,今日試Black Tiramisu pancake 就不好味。 上面白色的不似雪糕,似濃cream 。 pancake 似硬實蛋糕 brownie 口感多過軟pancake。 略苦。 pancake 質地太黏口太甜。不喜歡。 cream 又唔香。
2024-05-26 1237 views
係附近揾食,即興揾左呢間,好彩平日夜晚唔使排隊。用餐時間90分鐘。黑松露吉烈牛排漢堡配薯角侍應好細心,知道我地share,就叫廚房預先切開2件,並將流心蛋變熟蛋,容易進食。吉烈牛偏韌,有筋,一般。當中有很多紫洋蔥,增加口感。伴碟薯角都幾脆。明太子醬北海道魚子意粉一睇以為太多明太子醬啦,但將意粉拌勻,吸左醬汁,份量,味道啱啱好。醬汁好滑,意粉掛汁做得好,魚子入口就爆開,整個意粉配合得好出色 黑松露薯條黑松露醬唔係平時食開嘅預拌味道,而係酸忌廉上加pat黑松露,味道突出。士多啤梨藍莓香蕉班戟空氣感十足,入口即化,蛋香味再濃就更好了。
黑松露吉烈牛排漢堡配薯角

明太子醬北海道魚子意粉

黑松露薯條

士多啤梨藍莓香蕉班戟
空氣感十足,入口即化,蛋香味再濃就更好了。

2024-05-12 1317 views
J.S. FOODIES 🐾 Flippers 士多啤梨藍莓疏乎厘 $129少失望,唔知係咪個疏乎厘有啲overcooked,口感過於紮實,完全冇平時疏乎厘嘅空氣感。味道都似普通蛋糕。🐾 牛油果配三文魚班戟 $139牛油果同三文魚正常。班戟好香唔錯,如果厚度可以多番少少就更加好。旁邊嘅沙律配有橙肉同埋柚子肉幾特別。🐾 Fish n Chips $159正正常常,食完冇咩特別印象。反而係個醬令我印象好深刻,係有經過調配嘅蛋黃醬,入面有切碎嘅雞蛋碎,幾用心。🐾 期間限定凍奶茶咖啡泰迪熊特飲 $89造型滿分。啤啤熊係類似蛋糕嘅口感。整體味道偏甜。鬆泰迪熊鎖匙扣🧸🐈‍⬛ Overall 整體食物還可以,價錢中上,尚算合理。📍 J.S. FOODIES (又一城) (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-30號舖i.t blue block#香港美食 #九龍塘美食 #neko_nibbles_klt #唔好伏自己
J.S. FOODIES

🐾 Flippers 士多啤梨藍莓疏乎厘 $129

🐾 牛油果配三文魚班戟 $139

🐾 Fish n Chips $159

🐾 期間限定凍奶茶咖啡泰迪熊特飲 $89

🐈‍⬛ Overall
整體食物還可以,價錢中上,尚算合理。

📍 J.S. FOODIES (又一城) (九龍塘)